• Woensdagnieuwtjes

  De nieuwe bondscoach Frank de Boer begon zijn trainerscarrière als trainer bij Ajax D1. In die hoedanigheid bracht hij een bezoek aan Alphense Boys voor de competitiewedstrijd met Ajax D1 tegen Alphense Boys D1 op 10 november 2007. Ajax won met 3-0. Als je deze tekst intikt op google ‘’Alphense Boys D1 succesvol in 1e Divisie’’ zie je nog een samenvatting van de wedstrijd en een interview met Frank de Boer op het veld van Alphense Boys.

 • Morgen (donderdag 1 oktober) bereikt Jan Overes de mooie leeftijd van 75 jaar. Hij mist op dit moment Alphense Boys enorm, net zoals wij Jan en zijn vrouw Tiny missen. Beiden durven geen risico te nemen en mijden de drukte en dus ook Alphense Boys. Jan is vele jaren leider geweest van jeugdselectieteams en was bijvoorbeeld de leider van Alphense Boys D1 toen Frank de Boer als trainer van Ajax D1 op bezoek kwam in 2007 (zie boven). De laatste jaren was hij (samen met zijn vrouw Tiny) de gastheer op zaterdag in het sponsorhome in de tribune, en natuurlijk degene die bij de toernooien met de microfoon alles regelde en de prijsuitreiking op zijn onnavolgbare manier deed. Van harte gefeliciteerd Jan.

 • Alphense Boys E-Top heeft nu ook een mooie teamfoto laten maken ter herinnering en voor de ‘’plakboeken’’

 • Veld 5 is afgelopen maandag weer in gebruik genomen als trainingsveld. Het veld ligt er verrassend goed bij en we hebben een extra 13 meter brede trainingsstrook gecreëerd naast veld 5 A en veld 5 D. De lijnenploeg o.l.v. ‘’opzichter’’ Jan Verwoerd (rechts op de foto) moest dus weer aan de slag om de ouderwetse kalklijnen erop te zetten met zijn mannen. En daar zijn ze uitstekend in geslaagd.

 • Voor de mannen van de lijnenploeg was dit het laatste veld wat ze dit seizoen met draden en touwen moesten uitzetten. Volgend seizoen zullen ze er ongetwijfeld weer staan.

 • Inmiddels is ook de grote 60 meter brede ballenvanger achter het eerste doel van veld 5 opnieuw neergezet en van een net voorzien.

 • Yaël Liesdek (ex-Alphense Boys, 19 jaar) kwam vorige week dinsdag in de competitiewedstrijd van zijn club Telstar tegen Excelsior in de 88e minuut in het veld en hij scoorde in de 94e minuut de winnende goal voor zijn team (1-2)

 • Vorige week dinsdag speelde Alphense Boys o23 zijn eerste wedstrijd in de belofte competitie met een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys o23. Alphense Boys o23 wòn o.l.v. de coaches Bas Groenestijn en Bas Brands, knap met 1-3 via goals van Mohamed Osrouti (uit de o21), Khalid Kada (ook o21) en Yassine Bousadadi (uit de o18, zie foto)

 • Afgelopen zaterdag speelden zes van onze hoogst spelende jeugdteams ieder tegen een profclub. 50% werd gewonnen en dat is gewoon een bijzonder goed resultaat, want normaal gesproken hoort een BVO te winnen van een amateurclub. De meest sensationele overwinning werd geboekt door de o13. Twintig minuten voor het eindsignaal stonden ze met 1-3 achter tegen De Graafschap o13, maar de mannen van trainer Robin Stolwijk knokten zich naar een 6-3 overwinning! (op de foto van Arjan de Graaf een hele blije Joep van de Arend)

 • Ook heel knap was de 3-4 uitoverwinning van de o17 bij en tegen FC Volendam. En ook de o21 deed het opnieuw goed en boekte alweer zijn derde competitieoverwinning op een BVO (dit keer FC Emmen o21). De o15 verloor nipt uit tegen AZ o15 (2-1), de o16 moest het afleggen tegen PSV o16 (6-1) en de o18 kon het niet bolwerken tegen De Graafschap o18 (6-0). Alphense Boys o14 won ook zijn vierde competitiezege al ging dat niet eenvoudig (1-2 bij en tegen AFC o14).

  De extra ‘’kijk-ruimte’’ aan de achterkant van veld 2 wordt prima gebruikt wat deze foto van afgelopen zaterdag bewijst.

 • Afgelopen zaterdag speelde Alphense Boys o15 uit tegen AZ o15 en toen al waren toeschouwers niet welkom op het complex van AZ. Helaas zullen we de komende drie weken dit tafereel vaker zien.

 • Alphense Boys zondag 1 won afgelopen zondag de topper tegen Sivolde met 2-1 door goals van Cem Sahin en Noah Barendse. De ploeg van trainer Remco Tuinenburg is als enige nog ongeslagen in de hoofdklasse en staat nu op de tweede plaats. Komende zaterdag om 19.00 uur spelen ze de uitwedstrijd tegen Longa ’90 in Lichtenvoorde.

 • De komende jeugdteams zijn inmiddels dòòr in de beker: 19-3, 18-1, 17-2, 16-2 , 15-1, 15-2, 15-3, 14-2, 14-3, 13-1 en 13-2
  We hebben komende zaterdag weer een prachtig competitieprogramma voor onze hoogst spelende jeugdteams. Er komen maar liefst 3 profteams op bezoek: Ajax o15, ADO Den Haag o17 en PEC Zwolle o21. Helaas mogen er geen toeschouwers bij zijn. De wedstrijd van Alphense Boys o16 tegen Feyenoord o16 is uitgesteld vanwege een Corona geval bij Feyenoord.

  Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 3 oktober

  Alphense Boys E-Top – DOSR/WVC 13-2                    09.00 uur

  Alphense Boys o15 – Ajax o15                                  10.45 uur

  Alphense Boys o14 – Fortuna Wormerveer o14           10.45 uur

  Alphense Boys o16 – Feyenoord o16 (uitgesteld door Corona geval bij Feyenoord)

  Alphense Boys o17 – ADO Den Haag o17                    12.45 uur

  Alphense Boys o21 – PEC Zwolle o21                           15.15 uur

  Alphense Boys o18 – Kon HFC o18                               15.15 uur

   

  Programma uitwedstrijden voor zaterdag 3 oktober

  Go Ahead Eagles o13 – Alphense Boys o13                11.00 uur

  Bloemendaal 13-1 – Alphense Boys 13-2                   11.30 uur

  Sportief 1 – Alphense Boys zat 1                               14.30 uur

  Longa’30 1 – Alphense Boys zondag 1                       19.00 uur

   

  Programma oefenwedstrijden selectieteams voor dinsdag 6 oktober

  Alphense Boys 13-2 – Spartaan’20 13-2                        18.30 uur

  Alphense Boys E-Top – UVV 13-2                                  18.30 uur

  Alphense Boys o17 – DEM o17                                      20.00 uur

   

  Shaguille Pinas (ex-Alphense Boys) en Jens Toornstra (ex-Alphense Boys) stonden afgelopen zondag tegenover elkaar in de eredivisie wedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag. Jens was weer terug in de basis van Feyenoord 1 en Shaguille scoorde zelfs de gelijkmaker (2-2, strafschop).

 • Komende zaterdag staat de competitiewedstrijd Alphense Boys o17 tegen ADO Den Haag o17 op het programma. Daarvoor is een balsponsor gevonden: The Mover, verhuisbedrijf van Theo de Muijnck, sales@themover.nl 06-81829955

  Hasan Yildiz, de leider van Alphense Boys o21, heeft een aanbieding gekregen van FC Utrecht waar hij voor de voetbalschool van FC Utrecht (waar hij al sinds januari meeloopt) extra taken zal gaan doen. Dat is dan niet meer te combineren met zijn werkzaamheden bij de o21 van Alphense Boys en daar gaat hij dus per direct mee stoppen. Wie heeft er belangstelling om deze taken van Hasan over te nemen bij de succesvolle formatie van de o21? Indien interesse, mail dan even naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl

 • De voetbalclubs DOSR en WVC uit Roelofarendsveen, gaan volgend seizoen samen verder onder de naam EMM (Eendracht Maakt Macht). Het shirt waarin EMM gaat spelen is rood, de broek is zwart.

  Voor de wedstrijd van Alphense Boys o14 tegen Fortuna Wormerveer o14 is komende zaterdag de volgende balsponsor gevonden: TFB Time for Business. Hartelijk dank.

  De voetbalwedstrijd  Longa’30 - Alphense Boys zo.  is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 19.00 uur. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Aanstaande zaterdag is er een extra lange uitzending tot 21 uur! Herman Scholten zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  In het najaar organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek een nieuwe techniekcursus bij Alphense Boys, waarin jouw kind kan trainen als een topspeler. Op zondag 11 oktober is er een gratis proeftraining op het kunstgrasveld van Alphense Boys van 9.30 tot 11.00 uur.