• Boys 1 sleept de punten uit het vuur: 2-1

  Goed voetbal gekoppeld aan inzet is een formule voor succes. Alphense Boys leverde het bewijs tegen Silvolde, al verdeelde het de ingrediënten over twee helften: de eerste helft liet de ploeg het goede voetbal zien, in de tweede helft werden tegen een stugge tegenstander de drie punten uit het vuur gesleept: 2-1.

  Op de foto: half verscholen achter Silvolde-speler Bria Smit legt Cem Sahin aan voor de 1-1. Rachad Madi duikt weg.

  Boys 1 kwam al na vijf minuten op achterstand tegen de ploeg uit de Achterhoek, die nog zonder puntenverlies was en dus virtueel koploper. Balverlies op het middenveld leidde tot een snelle aanvalsopzet over de vleugel en de voorzet van Luuk Groot Wassink werd door Wout Blasman onhoudbaar binnen geschoten: 1-0.

  Alphense Boys was daarna qua veldspel zeker wellicht niet de mindere en tot twintig meter van het doel verliep het combinatiespel soepel. Maar er was te weinig creativiteit om het de gasten echt moeilijk te maken. Op slag van rust viel toch de gelijkmaker. Cem Sahin nam aan de zijkant van het veld een indraaide vrije trap en zonder dat iemand de bal aanraakte verdween die langs keeper Marco Olthuis stuiterend in het doel: 1-1 Arbiter Badr Benlamkaddem liet nog wel aftrappen, maar kondigde daarna direct het rustsignaal aan.

  Na de pauze waren beide partijen gelijkwaardig aan elkaar. De teams streden voor wat ze waard waren en dat leverde de nodige gele kaarten op, zonder dat het overigens echt onsportief werd. Zo’n kwartier voor tijd pakte de wedstrijd uit in het voordeel van de mannen van trainer Remco Tuinenburg. Een vrije trap van Mike Bavelaar leek voor het doel langs te gaan, maar bij de verre paal stond invaller Noah Barendse geposteerd die uit een moeilijke positie raak wist te koppen: 2-1.

  Er volgde een spannende en hectische slotfase, maar Alphense Boys hield stand. Ook nadat vlak voor tijd Tarik Zaanani zijn tweede gele kaart kreeg, voor het wegtrappen van de bal na een fluitsignaal. Zo bleef Alphense Boys ongeslagen tot nu toe en klom het naar de tweede plek van de ranglijst. A.s. zaterdagavond om 19.00 uur gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Longa’30. Overigens begint de competitie in de Hoofdklasse A nu al enigszins chaotisch te worden. Na vier wedstrijddagen heeft RKAVV bijvoorbeeld pas één wedstrijd gespeeld. Al drie wedstrijden werden wegens corona afgelast.

  Uitslagen

  Alphense Boys – Silvolde 2-1, SJC – Purmersteijn 3-0, Be Quick – Velsen 0-4, Hoogeveen – Longa 6-0, SDO – De Zouaven 3-4, TAC’90 – RKZVC 0-3, HBS – Emmen 4-1, RKAVV – Alcides afg.

  Stand

  1. Zouaven, de 4-9 (10-8)
  2. Alphense Boys 4-8 (9-5)
  3. Velsen 4-7 (8-2)
  4. SJC 4-7 (7-3)
  5. Silvolde 3-6 (8-5)
  6. Be Quick 3-6 (6-5)
  7. HBS 4-6 (10-6)
  8. Hoogeveen 4-6 (9-6)
  9. RKZVC 4-6 (7-10)
  10. TAC ’90 4-4 (6-9)
  11. Purmersteijn 4-4 (4-7)
  12. Alcides 3-3 (3-5)
  13. Emmen 3-2 (5-8)
  14. Longa ’30 3-2 (3-9)
  15. SDO 4-2 (6-10)
  16. RKAVV 1-0 (0-3)

   

  Clubtopscorers

  Cem Sahin 3x, Thijs Hoogenboom 2x, Abbes Rahmoune 1x, Joey Lauhouh (foto onder) 1x, Rachad Madi 1x, Noah Barendse 1x.