• Boys 1: Mooi begin van de competitie

  Alphense Boys krijgt zondagmiddag Silvolde op bezoek, een van de voorlopige koplopers van de Hoofdklasse A. De ploeg uit de Achterhoek staat samen met Be Quick op 6 punten uit twee wedstrijden; de Boys heeft er 5 uit drie en dat is eigenlijk voor beide teams – die in opbouw zijn nog - een mooi begin van de competitie.

  “We hadden een moeilijke voorbereiding, waarin we geen wedstrijd wonnen. Spelers moesten wennen: aan elkaar, aan de nieuwe trainer, aan de nieuwe spelstijl. Als je dan ziet hoe we nu toch meedraaien, dan geeft dat een goed gevoel”, zo kijkt rechtsback Bright Ampong (foto) terug op de eerste wedstrijden van het seizoen. De twee uitwedstrijden tegen Emmen (3-3) en Velsen (1-1) werden gelijkgespeeld, thuis was er een overtuigende zege op De Zouaven (3-0). “Met iets meer geluk hadden wij op 9 punten kunnen staan, vind ik. Maar dat we met deze jonge ploeg nog ongeslagen zijn is ook al een mooi resultaat tot nu toe. Ten opzichte van vorig seizoen hebben we veel ervaring ingeleverd, maar dat weten we met onze strijdlust goed te compenseren. En elke week maken we stappen vooruit.”

  Over inzet gesproken, is Bright Ampong een voorbeeld voor de ploeg. Trainer Remco Tuinenburg is vol lof over hem: “Vol energie, een gedreven voetballer en een echte leider. En: een mooi persoon.” Zelf zegt de 30-jarige speler, in het dagelijks leven Business Executive bij Fedex: “Ik voel me goed, zowel binnen als buiten de lijnen. Met mijn ervaring en leeftijd voel ik me ook verantwoordelijk voor het team. Die verantwoordelijkheid ga ik niet uit de weg. Ik wil ook altijd heel graag winnen, maar soms ben ik té enthousiast. Zelfs onstuimig. Het leverde me in de drie wedstrijden al drie keer geel op. Zoveel haal ik er normaal gesproken in het hele seizoen niet. Dat moet afgelopen zijn.”

  De ontmoeting met Silvolde zal meer vertellen hoe ver het nieuwe Boys 1 in zijn ontwikkeling is. “We krijgen een goede tegenstander op bezoek”, zeggen Ampong en Tuinenburg op basis van tv-beelden. Zoals gezegd haalde de ploeg de volle buit tot nu toe. Vorige week werd tegen SDO snel een 3-0 voorsprong genomen, maar werd het toch nog spannend toen SDO met tien man terugkwam tot 3-2. Ze hebben vaker 6 punten uit de eerste twee wedstrijden gehaald, maar nog nooit 9 uit drie. “Dat klusje moeten we dan in Alphen maar klaren…”, vond speler Max Tamboer.

  Lees hier ook de voorbeschouwing op de site van Silvolde.

  Alphense Boys – Silvolde, Sportpark De Bijlen, Sportlaan 2, 2406 LD Alphen aan den Rijn. Scheidsrechters: B. Benlamkaddem, H. Sierhuis, A. van Vliet. De wedstrijd is op de radio live te volgen in het sportprogramma Sport Lokaal van Studio Alphen.

  Programma

  Alphense Boys – Silvolde, SJC – Purmersteijn (zat.), Be Quick – Velsen (zat.), Hoogeveen – Longa, SDO – De Zouaven, TAC’90 – RKZVC, HBS – Emmen. De wedstrijd RKAVV – Alcides is in verband met corona uitgesteld.

  Stand

  1. Be Quick 2-6 (6-1)
  2. Silvolde 2-6 (7-3)
  3. Zouaven, de 3-6 (6-5)
  4. Alphense Boys 3-5 (7-4)
  5. Velsen 3-4 (4-2)
  6. SJC 3-4 (4-3)
  7. TAC ’90 3-4 (6-6)
  8. Purmersteijn 3-4 (4-4)
  9. HBS 3-3 (6-5)
  10. Alcides 3-3 (3-5)
  11. Hoogeveen 3-3 (3-6)
  12. RKZVC 3-3 (4-10)
  13. Emmen 2-2 (4-4)
  14. Longa ’30 2-2 (3-3)
  15. SDO 3-2 (3-6)
  16. RKAVV 1-0 (0-3)

  Clubtopscorers

  Thijs Hoogenboom 2x, Cem Sahin 2x. Abbes Rahmoune 1x, Joey Lauhouh 1x, Rachad Madi 1x.