• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen zaterdag maakte beroepsfotograaf Ron Hoenson (was ook jaren de huisfotograaf van Alphense Boys) een mooie foto reportage van de competitiewedstrijd tussen Alphense Boys o15 en PSV o15. Klik op deze link om de foto’s te bekijken of kijk op de website van Holland-pictures: https://www.holland-pictures.com/portfolio/G000016uUh_fEmOQ/I0000_rbRD9HVe9o

  Vorige week werd een opvallend reclamebord van The Mover (van Theo de Muijnck) door Kees de Rijk opgehangen met een mooie tekst waarover nagedacht is…’Hard werken verslaat talent, wanneer talent niet hard werkt’’.

 • Afgelopen zaterdag hadden we maar liefst 4 profclubs op bezoek die een competitiewedstrijd speelden tegen een Alphense Boys team. Alle 4 de BVO’s wonnen hun wedstrijd (zoals het eigenlijk hoort!). Daar kwamen overigens wel heel veel scouts op af. We telden ongeveer 14 scouts van o.a. Heerenveen, AZ, Feyenoord, FC Groningen, Ajax, Sparta, Feyenoord, KNVB, De Graafschap, PEC Zwolle

  Eli Wattimury is in het kader van de samenwerking van Alphense Boys met Feyenoord uitgenodigd om een dagje mee te lopen met de trainers van Feyenoord o21. Dat zal gaan plaatsvinden op dinsdag 6 oktober vanaf 09.00 uur als de o21 een zogenaamde ‘ profdag’’ heeft. Ze zijn dan de hele dag op de club inclusief het onderwijs.

 • Dario Lovecchio (ex-Alphense Boys) maakt de overstap van Apollon Paralimniou (Griekenland) naar Aris Limassol. De Cypriotische voetbalclub heeft de oud-eerste elftal-speler van Alphense Boys voor twee jaar vastgelegd en verhuurt de aanvaller dit seizoen aan Ypsonas FC. Aris is achter AEL en Apollon de derde club van de bekende havenstad. De broodheer van Lovecchio komt uit op het tweede niveau van Cyprus. Ook de voetbalclub waaraan Lovecchio wordt verhuurd, speelt in de B'Kategoria.

 • Volgende week dinsdag (29 september) oefent Alphense Boys o14 om 18.00 uur thuis tegen Feyenoord o14. In dat team speelt o.a. Twan Schens (ex-Alphense Boys)

 • Veld 5, het trainingsveld van Alphense Boys wat deze zomer eigenlijk een kunstgrasveld zou moeten worden, en wat niet doorging, is weer beschikbaar vanaf komend weekend. Het veld is begin augustus pas weer ingezaaid en is nu redelijk goed dichtgegroeid om weer gebruikt te mogen worden voor trainingen en jeugdwedstrijden.

  Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de grote 60 meter brede ballenvanger achter het eerste doel van veld 5. De dagploeg zal deze week de lijnen er weer opzetten.

  Komende zaterdag hebben we vier wedstrijden voor de selectieteams (zie onder). Waarbij de wedstrijd van de o13 tegen De Graafschap o13 en natuurlijk de wedstrijd van het verrassend goed presterende Alphense Boys o21 tegen Fc Emmen o21, speciale belangstelling verdienen.

   

  Programma thuiswedstrijden voor zaterdag 26 september

  Alphense Boys 13-2 – UVS 13-1                                  09.00 uur

  Alphense Boys o13 – De Graafschap o13                     10.45 uur

  Alphense Boys o21 – FC Emmen o21                           15.15 uur

  Alphense Boys zat 1 – Zevenhoven 1                            15.15 uur

   

  Programma uitwedstrijden voor zaterdag 26 september

  RCL 13-2 – Alphense Boys E-Top                                10.30 uur

  FC Volendam o17 – Alphense Boys o17                       12.00 uur

  AFC o14 – Alphense Boys o14                                     12.15 uur

  AZ o15 – Alphense Boys o15                                       12.30 uur

  PSV o16 – Alphense Boys o16                                    13.00 uur

  De Graafschap o18 – Alphense Boys o18                     14.30 uur

   

  Programma thuiswedstrijd op dinsdag 29 september

  Alphense Boys o14 – Feyenoord o14                 18.00 uur

   

  Alphense Boys zondag 1 is nog ongeslagen in de hoofdklasse. Blijven ze dat ook na de thuiswedstrijd van komende zondag tegen het sterke Sivolde?

   

  Programma thuiswedstrijden voor zondag 27 september

  Alphense Boys 1 – Sivolde 1                                            14.00 uur

   

  De Herfsttoernooien van Alphense Boys (maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober) zitten zo goed als vol. In totaal zullen er 137 teams op bezoek komen. Iedere speler mag (vanwege de corona situatie) maar één ouder meenemen om de 1½ afstand in stand te kunnen houden.

  Maandag 19 oktober:          Toernooi o14 met 10 teams

                                           Toernooi 12-1 (halve dag) met 15 teams

  Dinsdag 20 oktober:            Toernooi 13-1 met 10 teams

                                           Toernooi E-Top met 10 teams

  Woensdag 21 oktober         Toernooi 10-1 met 20 teams

                                           Toernooi 8-1 (halve dag) met 10 teams

  Donderdag 22 oktober        Toernooi 13-2 met 12 teams

                                          Toernooi 11-2 (halve dag) met 10 teams

  Vrijdag 23 oktober              Toernooi 11-1 met 24 teams

                                          Toernooi 9-1 (halve dag) met 16 teams

   

  Alphense Boys zondag 1 heeft een uitwedstrijd gekoot voor de districtsbeker West 2 tegen TOGB 2. De wedstrijd in de eerste ronde van de knock-outfase wordt waarschijnlijk afgewerkt op dinsdag 13 oktober.

  Aan de achterkant van veld 2 is extra ‘’kijk-ruimte’’ gecreëerd door het hoge ijzeren hekwerk onder het vangnet van het 8 tegen 8 voetbal, voor de helft weg te slijpen en het vangnet wat hoger op te binden. Op deze manier is dezelfde kijkruimte gemaakt zoals bij de voorkant van veld 2.

 • Een aantal weken geleden is de dagploeg bezig geweest om alle reclameborden los te maken van het hekwerk omdat er kantborden geplaatst moesten worden om de rubber korrels op het veld te houden. Nu moeten al die reclameborden weer zakken en vastgemaakt worden.

 • FC Groningen heeft zich nog zonder succes gemeld bij Sparta Rotterdam in de strijd om de handtekening van Abdou Harroui (ex-Alphense Boys). Dat bevestigt Henk van Stee, de technisch directeur van Sparta. Verwacht wordt dat Groningen spoedig een tweede bod neer gaat leggen bij Sparta. Het eerste bod kwam niet in de buurt van de vraagprijs van de Rotterdamse club. "We zitten ver uit elkaar.

  Afgelopen zaterdag konden we niets op de website zetten van Alphense Boys vanwege een storing. De wedstrijdverslagen van de selectiejeugd stonden er dus pas op zondagmorgen op toen het probleem bij Sportlink was opgelost.

  De KNVB heeft onlangs besloten dat er volgend seizoen op de zaterdag in district West 1 en West 2 een vijfde klasse komt. In alle huidige vierde klassen zullen het komend seizoen de laatste drie ploegen degraderen.

  Afgelopen zaterdag speelde Alphense Boys o13 een uitwedstrijd bij Quick in Den Haag. Helaas was een van de o13 spelers (of ouders) in de war, want die stond bij Quick Boys in Katwijk….!

  Met onmiddellijke ingang is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 24 februari 2021, voorjaarsvakantie in regio Midden en Noord) geopend via de website van Alphense Boys.Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf.

  De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - Silvolde is a.s. zondag  live te volgen in het            sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Oud-Alphense Boys-verdediger Steven Pereira voetbalt dit seizoen voor Oliveirense. Na één seizoen door Santa Clara, een club die uitkomt op het hoogste niveau van Portugal, verhuurd te zijn aan Adadémico Viseu (tweede niveau Portugal), kiest Pereira om te gaan voetballen in Portugals derde competitie. Steven Pereira vertrok na de A1 (O19-1) bij Alphense Boys. De Kaapverdische international speelde voor PEC Zwolle, MVV en CSKA Sofia, voordat hij een jaar geleden de overstap maakte naar Portugal.