• Boys 1 blijft steken op 1-1

  Alphense Boys stapte wéér met gemengde gevoelens het veld af, na de tweede uitwedstrijd van dit seizoen en ook het tweede gelijkspel. De Boys beleefde een lastige middag bij RKVV Velsen, waar de spannende maar verder niet zo hoogstaande wedstrijd in 1-1 eindigde. Er had méér in gezeten, maar dat vonden ze bij Velsen óók.

  De thuisploeg beriep zich daarbij op een aantal kansen in het eerste deel van de wedstrijd, die ontstonden uit onzekerheden in de verdediging en de flair uit het spel haalde die de Boys in de vorige weken in de openingsfase had laten zien. Het duurde ruim een kwartier voordat Alphense Boys grip op het spel van Velsen kreeg en via Joey Lauhouh in de 22-ste minuut zelf zijn eerste grote kans kreeg. Die eindigde in een hoekschop. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het doel. Velsen’s nummer 11 Marc Kloosterboer wist helemaal niet dat hij ging scoren, toen hij een bal uit het achterveld met het hoofd verlengde. Die ging richting de zestienmeterlijn, waar keeper Daniël Furtak zich enorm op de stuit verkeek en zag dat de bal zó het doel in rolde. De 1-0 was ‘kaassie’ voor de Noord-Hollanders, die vanaf dat moment geheel een geliefd spelletje konden spelen: inzakken en veelvuldig de lange bal naar voren spelen.

  “Wij gingen in dat spelletje mee. Na de rust deden we het voetballend veel beter en toen waren wij de enige die aanspraak op de winst maakten”, vond trainer Remco Tuinenburg. Eerst moest nog wel de achterstand worden uitgewist. Het lukte Tarik Zanaani met een geweldig schot op de lat niet. Ook Thijs Hoogenboom dook kansrijk dicht voor keeper Yorinn Albers op, maar kwam na een ultieme poging om aan de bal te komen verkeerd neer en ging zwaar door zijn enkel. In de komende dagen moet blijken hoe ernstig de blessure is. Taygeorni Elvilia was de volgende o21-speler die als zijn vervanger debuteerde in het eerste.

  In de 62-ste minuut viel de verdiende gelijkmaker. Joey Lauhouh (foto) ging perfect buitenom bij zijn bewaker en de voorzet was op maat voor Rachad Madi, die zijn eerste officiële goal voor zijn nieuwe club aantekende. Met twee verse aanvallers, Chris Hagi en Abbes Rahmoune, maakte de Boys duidelijk voor de volle winst te gaan. Dat leverde wel dreiging op, geen uitgespeelde kansen. Velsen kreeg naar het einde toe ook nog wel een rijtje vrije trappen en corners, die met hun luchtmacht telkens gevaarlijk oogden. Uit één van die corners zeilde de bal rakelings voorlangs.

  “Vandaag hebben we geleerd dat we ons eigen spel moeten durven spelen. Als we dat voor rust hadden gedaan en het doelpunt niet cadeau hadden gegeven, hadden we Velsen stuk kunnen spelen en hier moeten winnen”, vond trainer Tuinenburg. Zondag wacht een nieuwe uitdaging voor zijn jonge ploeg, thuis tegen de gedeelde koploper Silvolde dat na twee wedstrijden nog zonder puntverlies is.

  Uitslagen Hoofdklasse A

  RKVV Velsen – Alphense Boys 1-1, De Zoauven – SJC 2-1, Alcides – TAC’90 2-3, Purmersteijn – Hoogeveen 3-2, RKZVC – HBS 1-5, Silvolde – SDO 5-2. Wegens corona zijn Longa’30 – Be Quick 1887 en Emmen – RKAVV afgelast.

  Stand

  1. Be Quick 2-6 (6-1)
  2. Silvolde 2-6 (7-3)
  3. Zouaven, de 3-6 (6-5)
  4. Alphense Boys 3-5 (7-4)
  5. Velsen 3-4 (4-2)
  6. SJC 3-4 (4-3)
  7. TAC ’90 3-4 (6-6)
  8. Purmersteijn 3-4 (4-4)
  9. HBS 3-3 (6-5)
  10. Alcides 3-3 (3-5)
  11. Hoogeveen 3-3 (3-6)
  12. RKZVC 3-3 (4-10)
  13. Emmen 2-2 (4-4)
  14. Longa ’30 2-2 (3-3)
  15. SDO 3-2 (3-6)
  16. RKAVV 1-0 (0-3)

   

  Clubtopscorers

  Thijs Hoogenboom 2x, Cem Sahin 2x, Abbes Rahmoune 1x, Joey Lauhouh 1x, Rachad Madi 1x.

  Boys zaterdag 1

  Alphense Boys zaterdag 1 opende de competitie met een 3-1 nederlaag tegen Linschoten. Trainer Ron Martin moest vanwege een fors aantal blessures behoorlijk aan de samenstelling van zijn team sleutelen. Uiteindelijk bracht hij een ploeg op de been met een gemiddelde leeftijd van net boven de 19 jaar.

  De start was flitsend, want na 30 seconden lag de bal al op de stip bij Linschoten. Van achter uit werd de bal diep gestuurd op Jack Roeleveld, die de zestien in ging en een penalty versierde. Stef van Iddekinge legde aan en schoot de bal keurig tegen het net: 0-1.

  Daarna werd de slimheid van de spelers van Linschoten zichtbaar, want bij het geringste contact gingen ze naar de grond om zo vrije trappen te krijgen. Maar Zaterdag 1 hield stand. Een paar goede kansen van Linschoten werden netjes gepakt door keeper Sven Koelewijn, en anders stond de verdediging goed en konden ze de bal keurig verwerken.

  In de 32-ste minuut verloor Alphense Boys de bal op het middenveld. Linschoten schakelde snel en nadat de bal op de zestien meter was teruggelegd, had Sven Koelewijn geen verweer op het harde schot. Die 1-1 hield de Boys tot de rust vast.

  Aanvoerder Joszef Boerefijn moest wegens een liesblessure toen noodgedwongen worden gewisseld. Trainer Martin had de 17-jarige Bryan van den Nieuwendijk achter de hand en hij deed vanaf het begin gelijk lekker mee op seniorenniveau. Maar het gemis van Joszef Boerefijn liet zich achterin wel merken. Uit een vrije trap op de rand van de zestien meter viel de 2-1.

  Veel spelers hadden het nu lastig waren moegestreden en gaven alles, maar ondanks die vechtlust konden zij de 3-1 niet verhelpen. Het had nog spannend kunnen worden als een kans voor Dave Pauwels het doel was ingegaan, maar na een geweldige aanval met drie goedlopende combinaties kwam de bal tegen de lat. In de laatste minuut haalde Van den Nieuwendijk nog een bal van de lijn, waardoor het 3-1 bleef.

  Conclusie van trainer Ron Martin: “Deze jongens krijgen een goede leerschool bij de senioren dit jaar. Als we rustig blijven voetballen, dan komen de punten echt wel. Volgend seizoen komt er in het zaterdagvoetbal West 2 een vijfde klasse, dus we hebben iets om voor te knoppen. De onderste drie degraderen en daar willen we uiteraard niet bij horen.”

  Volgende week wacht een zware klus, dan speelt Zaterdag 1 tegen titelkandidaat Zevenhoven.