• Alphense Boys o21 wint ook bij Roda JC o21

De o21 van Alphense Boys blijft verbazen en won vandaag met 1-3 op bezoek bij Roda JC o21. Dat was dan ook gelijk de enige winstpartij op een BVO, want de vier profclubs die op bezoek kwamen bij Alphense Boys, maakten geen fout en de o15, o16, o17 en o18 leden allen een duidelijke nederlaag. Alphense Boys o13 pakte zijn eerste competitieoverwinning en de o14 won ook zijn derde competitiewedstrijd. De 13-2 verloor de eerste competitiewedstrijd, maar de E-Top pakte de volle 3 punten.

Alphense Boys o21 speelde vandaag de verre uitwedstrijd tegen Roda JC o21. En wat is dan prettiger om na een 2½ uur durende busreis de 3 punten mee naar huis te nemen! En dat lukte want de mannen van Eli Wattimury boekten in het mooie stadion van Roda JC een knappe 1-3 overwinning. In het team van Roda JC stonden mar liefst 6 spelers in de basis die gisteravond nog op de bank zaten bij de wedstrijd van Roda JC 1…. Toch was Alphense Boys daarvan niet onder de indruk. Al in de 8e minuut was er een ingooi van Max  de Haas, die te zacht werd teruggespeeld door een Roda verdediger. Georni zat er perfect tussen en liet Julian Markvoort de 0-1 aantekenen. Kort voor het rustsignaal stond opnieuw Georni Elvillia aan de basis van de 0-2, want nu liet hij Yassine Bouchnafa de 0-2 maken.

• Na rust bleef Alphense Boys de wedstrijd geduldig controleren. In de 62e minuut werd Samir neergelegd in de 16 meter, maar kon Bouchie de kans vanaf 11 meter (nog) niet verzilveren. Dat deed hij vijf minuten later wél, toen hij op aangeven van Julian de 0-3 maakte.

• In de 85e minuut scoorde Roda JC nog de aansluittreffer, maar dankzij twee uitstekende reddingen van Boys keeper Winston Luijs, werd het niet meer spannend en gingen de 3 punten mee de bus voor de lange ‘’plezierige’ terugreis naar Alphen a/d Rijn.

• Komende dinsdag speelt Jong Alphense Boys zijn eerste wedstrijd in de beloftecompetitie om 20.00 uur uit tegen Rijnsburgse Boys. Volgende week zaterdag speelt de o21 om 15.15 uur thuis tegen FC Emmen

8. FC Emmen o21                   3-1

Alphense Boys o18 speelde vandaag thuis tegen Almere City o18 en die openden furieus. Al in de 3e minuut schiet een Boys verdediger de bal in de voeten van nr.16 van Almere City en staat de 0-1 op het scorebord. In de 20e minuut wordt een vrije trap voorzet van Mohamed Rahal (foto rechts) door Tim van de Loo net niet goed genoeg geschampt voor de gelijkmaker. In de 33e minuut volgt een botsing tussen de keeper van Almere City en Rik van ’t Wout, net buiten de 16 meter. Metahan (foto links) neemt de vrije trap en de keeper tikt de bal net over de lat.

• De goed spelende Dylan Nieuwendijk haalt tot 2x de counter eruit maar in de 40e minuut wordt Metahan afgejaagd en zijn lange bal wordt geblokt. De bal valt verkeerd en een Almere speler kan alleen op Bjorn af en de O-2 in de rechterbenedenhoek schieten. In de 42e minuut een goede aanval en een voorzet van Yassine op Max, maar die is net te laat bij de tweede paal om de bal binnen te schieten. Direct na rust zien we een actie van Wesley in de 16 meter die de bal naar Rik tikt, helaas pakt de Almere City keeper de inzet.

• Het lukt Alphense Boys niet als team een vuist te maken tegen het sterke middenblok van Almere dat als ploeg gedurende de hele wedstrijd een enorm hoog tempo aan de dag legt. In de 68e minuut wordt het zelfs 0-3 door een persoonlijke fout achterin. We zien daarna nog een kans voor Kaan Temur, maar in de 87e minuut wordt de eindstand bepaalt op 0-4 uit een corner. De eerste competitienederlaag van de mannen van Julian Jenner is een feit tegen een goed spelend Almere City. Komende dinsdag speelt Jong Alphense Boys zijn eerste wedstrijd in de beloftecompetitie om 20.00 uur uit tegen Rijnsburgse Boys. Volgende week zaterdag speelt de o18 om 15.00 uur uit tegen De Graafschap o18.

8. VVV Venlo o18                   3-2

Alphense Boys o17 speelde vandaag thuis tegen De Graafschap en verloor met 2-6. Helaas werd er geen wedstrijdverslag ingeleverd. Komende dinsdag (22 september) speelt de o17 om 19.30 uur de competitiewedstrijd tegen Almere City o17. Zaterdag 26 september volgt dan de uitwedstrijd tegen FC Volendam o17 (12.00 uur)

8. AFC o17                            2-0

Alphense Boys o16 speelde vandaag een belangrijke thuiswedstrijd tegen NAC Breda O16. De mannen van trainer Youri van Arnhem startten sterk en kon een tweetal goede kansen bij elkaar spelen. Jaynilson Geoffrey begint een goede actie vanaf eigen helft en passeert daarmee het halve elftal van NAC, Helaas verliest hij het overzicht en loopt de bal over de achterlijn terwijl Shaun Smith vrij stond voor het doel.

• Alphense Boys weet het NAC de eerste 20 minuten behoorlijk lastig te maken. NAC heeft het initiatief maar weet eigenlijk dat nog niet echt om te zetten in grote kansen. In de 22e minuut wil Alphense Boys aan een aanval beginnen bij de centrum verdediger Roy Karsowidjojo. Hij verliest de bal op zijn beurt en NAC komt op een 0-1 voorsprong. Twee minuten later wordt de bal vanaf de rechtsbuiten verplaatst naar de linksbuiten met een lange bal door de lucht, Rechtsback Isaiah Ahmed timed te bal niet goed en gaat over hem heen. De bal komt iets wat gelukkig bij de buitenspeler bij NAC en die scoort op wonderlijke wijze de 0-2. Alphense Boys was vanaf dat moment de weg kwijt en kon geen vuist meer maken en krijgen vlak voor rust een vrije trap tegen op een meter of 22 van het doel. Deze bal word niet goed verwerkt door de keeper Niels Gehlen en zo komt NAC in tweede instantie op een 0-3 ruststand. Na rust ging Alphense Boys wat hoger op het veld staan en creëerde ineens vier uitstekende kansen via o.a. Ayoub Zoufri en Shaun Smith. Gelukkig viel de verdiende aansluittreffer alsnog via een strafschop van Jaynilson Geoffrey

• NAC werd daarna in de omschakeling een aantal keer gevaarlijk omdat Alphense Boys een doelpunt probeerde te forceren. Zo kon NAC uiteindelijk uitlopen naar een geflatteerde 1-6 overwinning. Alphense Boys bij vlagen hele goede dingen laten zien maar te weinig over de hele wedstrijd. Volgende week zaterdag speelt de o16 om 13.00 uur uit tegen PSV o16.

8. AZ o16                                3-0

Alphense Boys o15 speelde vandaag de prachtige en uitdagende competitiewedstrijd teen PSVo15. Gelijk bij de aftrap geeft PSV een diepte bal op hun rappe voorhoede waarbij de linksbuiten een voorzet geeft en twee PSV spelers de bal net niet binnen koppen. De boys zijn gewaarschuwd. In de 7e minuut komt PSV op een 0-1 voorsprong. Na een terugspeelbal op Benjamin speelde hij deze in de voeten van de spits en deze maakte gebruik van ‘t cadeautje en rondde af. Een minuut later dachten de boys op gelijke hoogte te komen maar Yessin stond een fractie buitenspel gezet waardoor zijn goal terecht werd afgekeurd. In de 17e minuut krijgen de boys na een goede actie van Souf een vrijetrap randje maar deze levert helaas niets op. In de 22e minuut een penalty voor de boys na een handsbal. Ilias stuurt de keeper verkeerde hoek in en scoort de1-1.

• In de 25e minuut komt PSV weer op een 1-2 voorsprong, na een razendsnelle actie over rechts word de bal goed voorgetrokken en vakkundig afgerond bij de 2e paal. In de 2e helft starten de boys wat scherper. Na vijf minuten krijgen de boys een corner na een combinatie tussen Luca en Yessin. Deze corner beland bij Luca. Zijn schot mistte net te weinig kracht waardoor de keeper deze net kon klemmen. In de 60e minuut maakt PSV de 1-3. Na een individuele actie van de nummer 9 die 3 man uitspeelde en vervolgens aflegde. In de 71e minuut een reuze kans. Na een prima bal achter de verdediging van Sten was het Darren die met een boogbal de ver uit ze doel gekomen keeper probeerde te verschalken maar deze ging net naast verkeerde kant van de paal.

• In de extra tijd maakt PSV nog geflatteerd de 1-4 na onnodig balverlies op eigen helft.  Op de website van Holland Pictures is een foto reportage te zien van deze wedstrijd. Komende dinsdag oefent de o15 om 18.30 uur thuis tegen Fortuna Wormerveer o15. Volgende week zaterdag speelt de o15 om 12.30 uur uit tegen AZ o15

8. AZ o15                             2-1

Alphense Boys o14 ontvangt vandaag DCGo14  uit Amsterdam met Uipkes Houten Vloeren uit Alphen aan de Rijn als balsponsor. Het begin is stroef en we spelen bij vlagen slordig. Pas in de 15e minuut valt de eerste goal. Joshua geeft in de loop de bal keurig aan Sami mee, die vervolgens relaxed de 1-0 binnen schiet.

• Niet veel later is het 2-0 door wederom Sami die de bal met een puntertje de bal langs de keeper werkt. Hoewel de voorsprong rianter is geworden is trainer Biagio niet helemaal tevreden over het gespeelde spel “niet lopen met de bal!”. Wanneer Matz mooi oploopt door het midden creëert hij veel ruimte. Hij speelt de bal slim door naar Sami die op zijn beurt Bryan vindt, die vervolgens vanaf de linkerzijde mooi hard de 3-0 langs de keeper werkt. Net voor de rust krijgen de Amsterdammers onnodig veel ruimte en weten eenvoudig de 3-1 te maken. Even later valt zelfs de 3-2. Met nog 12 minuten te spelen geeft Sami de voorzet die door Hakan, na mistasten van een DCG verdediger, simpel weet af te werken (4-2). Kort daarna stuurt D’Angelo (zie foto) Hakan weg, de keeper komt uit zijn doel en Hakan werkt keurig de 5-2 over de keeper het doel in.

• Het ging niet vanzelf vandaag, maar de jongens hebben zich wel goed hersteld. Ondanks een overtuigende eindstand overheerst onvrede bij de spelers, trainers en het publiek. Er had veel meer ingezeten. Volgende week zaterdag speelt de o14 om 12.30 uur uit tegen AFC o14

8. Fortuna Wormerveer o14    3-0

Alphense Boys o13 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen Quick. De mannen van trainer Robin Stolwijk pakten vandaag hun eerste competitieoverwinning in Den Haag (0-2) Alphense Boys begon sterk aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid kwam nadat De'Zhaën Cotino op de rechterflank werd diep gestuurd, zijn voorzet kwam net niet aan. Halverwege de eerste helft wist Joep v/d Arend ook de bal net niet goed bij één van zijn medespelers te krijgen. Bij het derde moment was het wel raak, de corner van Naoufal Sahraoui bereikte het hoofd van de sterk spelende Imran Addabani (0-1).

• Ook na rust hield Alphense Boys de gastheren ver van het eigen doel. Zelf werd het enkele keren gevaarlijk over de rechtervleugel maar was het invaller Dylan van Stijn die vanaf de linkerkant de wedstrijd besliste door de bal hard in het dak van het doel te schieten (0-2).

• Vandaag hadden we als groep de voorwaarden eromheen, het topsportgedrag, nog niet op het gewenste niveau. In het spel aan de bal heeft dat zeker invloed op onze vaardigheden. Desondanks zijn we wel heel de wedstrijd in staat geweest om Quick van kansen af te houden.

8. Quick o13                         3-1

Alphense Boys 13-2 begon vandaag de competitie met een uitwedstrijd tegen AFC’34 13-2. Voorafgaand leek dit de onder 12 selectie, maar afgelopen week zijn zij van teams geswitched en speelden wij tegen een volledig onder 13 team. En dat fysieke verschil is op deze foto ook goed te zien.

• Binnen vijf minuten staat het 2-0 in het voordeel van AFC’34. De fysiek sterke spits van de thuisploeg komt door de verdediging voor de 1-0 en benut vervolgens een penalty. Het wordt 3-0 als de spits van de thuisploeg 1 op 1 komt met onze keeper Milan wie hij passeert. Alphense Boys komt beter in de wedstrijd en kansen volgen, Lars zorgt voor het eerste schot op doel en snel daarna is het na een schitterende aanval van Alphense Boys 3-1! Lars maakt uiteindelijk op aangeven van Imrane de goal.

• Na rust komt de wedstrijd gelijk weer op gang, het is na 3 minuten spelen een counter van AFC’34 die zorgt voor 4-1 en niet lang daarna maken ze er gelijk 5-1 van, na een snelle aanval over de rechterkant. Wederom komen de mannen van trainer Robbert Renirie goed in hun spel, kansen volgen met E-topper Ruben. 2x schiet hij een bal net voor langs en éénmaal raakt hij helaas de lat! Na dat de thuisploeg 2x voor open doel mist is het wel raak voor Boys spits Dinand! E-topper Shai geeft hem voor en Dinand rond hem heel keurig af door over de Alkmaarse keeper te lobben, 5-2. Alphense Boys hoopt met nog een treffer een aansluiting te vinden maar helaas valt hij aan de andere kant. Een directe vrije trap vanaf de zijkant wordt door niemand aangeraakt en valt ongelukkig binnen. 6-2. Uiteindelijk is het Ruben (E-top) die met een goal op aangeven van Louay de stand bepaald op 6-3.

• Een leerzame wedstrijd voor het team door kennis te maken met dit niveau. Als team bedanken wij Tegelzetbedrijf N. van Schaik voor het sponsoren van de wedstrijdbal. Aankomende dinsdag oefent de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen Pancratius 13-2 en zaterdag speelt de 13-2 thuis om 09.00 uur tegen UVS 13-1 voor de competitie.

12. 12. UVS 13-1                       1-0

Alphense Boys E-Top mocht op deze zonnige zaterdagochtend hun eerste competitie wedstrijd spelen tegen Woubrugge 13-1. Vanaf de eerste minuut zijn het de Boys die het spel maken. Met degelijk combinatie spel proberen de jongens van Roel van Holstein een gaatje te vinden in de defensie van Woubrugge. Na 10 minuten spelen komt een genomen corner terecht bij Jens die verwoestend de 1-0 binnen schiet.

• In het vervolg van deze eerste helft zijn er nog wat kansjes, maar kunnen de jongens net niet het laatste zetje geven. Bij een foutje van Woubrugge is het Danique die de bal over neemt en beheerst de 2-0 onder de keeper in het net schuift.

• Met een 2-0 voorsprong beginnen de Boys aan de tweede helft. Ook nu zijn het de Boys die het spel domineren, maar niet in staat zijn om de score te laten oplopen. Diverse voorzetten en afstandsschoten zorgen voor te weinig gevaar. Het is uiteindelijk Sepp die in de laatste minuut met een mooi afstandsschot de score op 3-0 zet. Een mooie terechte overwinning en start van deze competitie. Woensdag 23-september oefent de E-Top om 18.15 tegen Duno 13-1 en Zaterdag 26-september is er een uitwedstrijd om 12.30 tegen RCL 13-2.

• Uitslagen in de 2e klasse bij de E-Top (13-3)

Alphense Boys 13-3 – Woubrugge 13-1            3-0

Alphia 13-1 – Alphen 13-1            0-3

ARC 13-4 – DOSR/WVC 13-2      5-2

BSC’68 13-1 – Zevenhoven 13-1

Floreant 13-1 – RCL 13-2              6-3

Meerburg 13-2 – Rohda’76 13-1

1. Alphense Boys 13-3         1-3