• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen zondag deed onze E-Top (dat zijn jongens onder 11 jaar) mee aan een 8 tegen 8 toernooi bij Westlandia. Dat toernooi kende een sterk deelnemersveld met o.a. Velo, HBS, Quick, JVOZ, DHC, Alphense Boys, Zwaluwen, UVS, LYRA en Alexandria '66 met hun beste o11 teams. De E-top (bestaande uit 16 spelers en aangevuld met Ziggy en Steven uit de 11-1) waren in twee teams onderverdeeld en speelden ieder in een andere poule. Beide teams wònnen hun poule waardoor ze in de finale tegen elkaar moesten spelen. Heel bijzonder! In de poulefase noteerde team 1 (rood/wit) overwinningen op Lyra, JVOZ, SAB (voetbalschool uit Breda), Velo en Westlandia. Team 2 (blauw) noteerde overwinningen op HBS, Nootdorp, Quick en JVOZ en speelde gelijk tegen DSO. Een mooier affiche konden we ons niet bedenken. Team rood/wit met als trainers Martijn en Arjan namen zeer brutaal een 2-0 voorsprong. Echter team blauw met trainers Lars en Roel knokten zich terug in de wedstrijd om uiteindelijk deze mooie finale met 2-3 te winnen. Maar natuurlijk vierden ze de toernooioverwinning met elkaar. Een zeer geslaagde activiteit waarbij we alleen maar winnaars hebben en Alphense Boys weer eens goed op de kaart is gezet. 

 • Vorige week dinsdag was Alphense Boys op uitnodiging van PSV te gast op De Herdgang in Eindhoven om een oefenwedstrijd te spelen tegen PSV o14. Het werd een 3-0 nederlaag in een nuttige en leerzame wedstrijd, waarbij de mannen van trainer Biagio v/d Straaten in periodes prima meededen.

 • Alphense Boys 13-1 oefende vorige week dinsdag tegen Sparta Rotterdam 13-1 en beleefden een unieke avond waarop de mannen van trainer Robin Stolwijk een geweldige wedstrijd speelden en met maar liefst 7-1 wonnen. Dit zijn die helaas zeldzame momenten waarop bijna alles lukt en vooral in de tweede helft was het een ware ‘’gala-voorstelling’’ zoals voetbal gespeeld moet worden. Met flitsend combinatiespel werd de ploeg van Sparta overrompeld. Heel af en toe kwamen ze voor de goal van Alphense Boys, maar de boysmannen vlogen er als een stelletje hongerige hyena’s op. Alles lukte en de ene goal was nog fraaier dan de andere.

 • Volgende week dinsdag speelt Alphense Boys o23 zijn eerste wedstrijd in de belofte competitie, uit tegen Rijnsburgse Boys o23 (20.00 uur). De wedstrijden van de o23 worden dit seizoen gecoacht door Richard v/d  Nieuwendijk, met Bas Groenestein als assistent. Het team wordt samengesteld uit spelers van zondag 1, zaterdag 1, o23 en o18.

  Vorige week zaterdag kregen enkele spelers van de o18 en o21 een gele kaart en enkele dagen later kregen zij daarvan bericht. De kosten voor een gele kaart zijn voor de o18 en o21 spelers ineens 34 euro per kaart! En dat terwijl het in de o17 nog maar 7,50 euro kostte. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de o18 en o21 competitie dit jaar onder ‘’betaald voetbal’’ valt, maar dan nog zijn de kosten van een gele kaart absurd hoog voor amateurspelers die nog op school zitten of studeren. Alle spelers bij Alphense Boys moeten immers de boetes zélf betalen! We hebben dit neergelegd bij de KNVB maar nog geen reactie gehad.

  Afgelopen woensdag zagen we ineens Noah Gesser (ex-Alphense Boys, nu Ajax o16) lopen als assistent trainer bij Alphense Boys o18. Navraag leerde ons dat hij vanwege een maatschappelijke stage contact had gezocht met trainer Julian Jenner, die techniek trainer is bij Ajax én trainer/coach is van Alphense Boys o18, of hij bij zijn oude club Alphense Boys die korte stage mocht doen. En dat mocht natuurlijk!. Noah speelde maar één seizoen bij Alphense Boys in de toenmalige 13-1 en dat werd een onvergetelijk seizoen waarin de mannen van trainer Sander v/d Kleij kampioen werden en promoveerden naar de landelijke 1e divisie. Noah nam in dat seizoen de helft van de totale doelpuntenproductie voor zijn rekening en scoorde maar liefst 44x. Op de foto staat hij met Bas Brands (ass.tr van de o18)

 • Afgelopen zaterdag kenden we verrassingen en teleurstellingen bij de prestaties van de top-jeugdteams. De zeer verrassende overwinning van Alphense Boys o16 bij AZo16 (1-2) sprong eruit, maar ook de overwinningen van de o18 én o21 op Willem II waren schitterend. Teleurstellend en onnodig was de nederlaag van de o13 die twee minuten voor het eindsignaal een 2-1 voorsprong zag veranderen in een 2-3 nederlaag. De o17 kende een valse start van de competitie en verloor met 2-0 op bezoek bij Kon HFC. De nederlaag van de o15, uit tegen Sparta o15, viel veel te ruim uit (4-0) gezien de eigen verkregen mogelijkheden. Alphense Boys o14 haalde opnieuw verschrikkelijk uit en won in de hoogst mogelijke o14 competitie met maar liefst 10-1 van Be Quick 1887 o14 uit Groningen (!)

 • We hebben komende zaterdag weer een prachtig voetbalprogramma voor de selectiejeugd. Maar liefst 4 profclubs komen op bezoek met natuurlijk als uitschieter de wedstrijd van Alphense Boys o15 tegen PSV o15 (12.45 uur)

   

  Programma thuiswedstrijden voor zaterdag 19 september

  Alphense Boys E-Top – Woubrugge 13-1                      09.00 uur

  Alphense Boys o16 – NAC Breda o16                           10.45 uur

  Alphense Boys o14 – DCG o14                                    10.45 uur

  Alphense Boys o15 – PSV o15                                     12.45 uur

  Alphense Boys o17 – De Graafschap o17                     12.45 uur

  Alphense Boys o18 – Almere City o18                          15.15 uur

   

  Programma uitwedstrijden voor zaterdag 19 september

  AFC’34 13-2 – Alphense Boys 13-2                               10.15 uur

  Quick o13 – Alphense Boys o13                                    10.30 uur

  Roda JC o21 – Alphense Boys o21                                15.00 uur

   

  Programma wedstrijden voor dinsdag 22 september

  Alphense Boys o15 – Fortuna Wormerveer o15           18.30 uur

  Alphense Boys 13-2 – De Meern 13-2                        18.30 uur

  Rijnsburgse Boys o23 – Alphense Boys o23                20.00 uur (uit)

   

  Lucio de Hollander (speler o18) heeft op de training op ongelukkige wijze zijn pols gebroken en is mimimaal een maand uitgeschakeld

  Op de tribune zijn vorige week vrijdag stickers geplakt in het kader van de corona maatregelen. In de zaterdagochtenduren ging dat prima gezien deze foto.

 • Afgelopen zaterdag speelde Alphense Boys o21 thuis tegen Willem II o21. Dat valt onder het betaalde voetbal en daarom was er een arbitraal trio aangesteld door de KNVB. In de warming-up viel echter een grensrechter geblesseerd uit en toen hadden we een probleem. Officieel mag er dan alleen een bevoegde KNVB grens of scheidsrechter inspringen die geen lid is van een van beide clubs. Dat was op zo’n korte termijn natuurlijk niet haalbaar. Uiteindelijk ging de KNVB én de beide teams akkoord dat Johan de Jonge ging vlaggen. Johan is grensrechter bij Alphense Boys o17. De wedstrijd was gered, Johan vlagde naar ieders tevredenheid en Alphense Boys o21 won ook nog eens met 3-0.

 • Bij Alphense Boys is het traditie dat de trainer trakteert als zijn team een competitiewedstrijd wint van een profclub. Afgelopen maandag trakteerde o21 trainer Eli Wattimury zijn mannen dan ook op gebak na de prachtige 3-0 overwinning van afgelopen zaterdag op Willem II o21

 • Afgelopen zaterdag moest Alphense Boys 13-2 zijn laatste bekerwedstrijd in de poule thuis tegen Foreholte 13-1 winnen om dòòr te bekeren. Met veel kunst en vliegwerk (en het nodige geluk) lukte dat en pakte de ploeg van trainer Robbert Renirie een 2-1 overwinning. En dat werd flink gevierd na afloop in de kleedkamer

 • Als in het top-jeugdvoetbal gewonnen wordt van een BVO, dan is dat altijd bijzonder en helemaal als de tegenstander een Top-profclub is zoals AZ o16. De o16 mannen van trainer Youri van Arnhem flikten het afgelopen zaterdag in Alkmaar (1-2 overwinning) en dan zijn niet alleen de spelers door het dolle heen, maar is ook de staf ongelofelijk blij (en trots) zoals deze mooie foto duidelijk laat zien.

 • Afgelopen zaterdag speelden de allerjongsten (onder 7) een klein toernooitje op veld 2 bij Alphense Boys. Altijd prachtig om te zien hoeveel plezier die mannetjes uitstralen

 • Afgelopen zondag kwam good-old Percy Douglas weer eens kijken bij zijn cluppie Alphense Boys. Percy is 35 jaar de fysiotherapeut geweest van Alphense Boys 1 en kwam dit keer met zijn vrouw Hetty kijken. Het echtpaar Douglas zag een prima wedstrijd van Alphense Boys zondag 1 dat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen won met 3-0 van De Zouaven.

 • Alphense Boys investeert in meidenvoetbal: eigen kleedkamers voor Alphense Girls. Een grote wens van de meidenteams van Alphense Boys is in vervulling gegaan: kleedkamers speciaal voor de meiden, met extra faciliteiten en een hippe uitstraling. "Het laat opnieuw zien dat de club het meidenvoetbal serieus neemt en er bewust in investeert." In de afgelopen weken heeft Alphense Boys hard gewerkt aan de metamorfose met extra faciliteiten als een spiegel, extra stopcontacten en een vakkenrek bij de douches. Daarnaast zijn deze kleedkamers duidelijk herkenbaar gemaakt met hippe muurschilderingen en stickers in Alphense Girls stijl. "Een mooie upgrade, passend bij de ambities en de populariteit van het meidenvoetbal en uniek in Alphen", aldus de voetbalvereniging. 

  De kleedkamers zijn op zondagmiddag 13 september officieel geopend door wethouder Gert-Jan Schotanus van sportzaken. “Met deze speciale dameskleedkamers heeft de Alphense Girls zich echt op de kaart gezet. Ze zien er fantastisch uit. Hiermee laat de club ook zien dat er niet alleen aandacht is voor het voetbal zelf, maar ook het sociale aspect er omheen. Met deze kleedkamers zullen meiden zich thuis en welkom voelen", zo zei wethouder Schotanus in zijn speech. 

 • Afgelopen zaterdag was er een uniek ‘’Var-moment’’ bij de wedstrijd tussen Alphense Boys zaterdag 3 en ARC 14. Bij een 1-1 stand schoot Boys speler Wessel de Kler de bal prachtig binnen. De bal sprong echter heel snel weer het veld in waarna de ARC grensrechter claimde (met een vlagsignaal)  dat de bal niet over de doellijn zou zijn geweest. Gelukkig voor Alphense Boys was er een fotograaf aanwezig die het doelpunt haarscherp op de plaat had. Scheidsrechter Edwin Jacobs besloot de beelden te bekijken en keurde op basis van de foto’s het doelpunt goed! Toch een bijzonder momentje in het amateurvoetbal.

 • Afgelopen zondag maakte Alphense Boys zondag 1 een prima indruk in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen De Zouaven. Goed was het ook om te constateren dat er maar liefst 8 spelers in de basis stonden die een of meerdere jaren in de jeugdopleiding van Alphense Boys speelden. Later in de wedstrijd maakten Lars Verzaal en Ethienne Ortela (beiden uit de o21) nog hun debuut in zondag 1. Op de website van Studio Alphen is een korte samenvatting te zien. Huisfotograaf maakte afgelopen zondag een fraaie fotoreportage van de wedstrijd van zondag 1 tegen De Zouaven:  https://photos.app.goo.gl/taPHKta1FcAgACadA

 • Voor de wedstrijd van Alphense Boys o14 tegen DCG o14 van komende zaterdag (10.45 uur) is Uipkes Vloeren uit Alphen aan den Rijn én Amsterdam, de balsponsor. Hartelijk dank.

  De Grote clubactie is weer begonnen. Jan Willem den Elzen en Manfred v/d Berg organiseren deze voor Alphense Boys belangrijke actie

 • De voetbalwedstrijd  Rkvv Velsen - Alphense Boys  is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Herman Scholten zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Sommige trainers laten de spelers de ballen zelf oppompen. Dit kan er dan gebeuren als de spelers de pomp door laten blazen en niet opletten…

 • De wedstrijdbal voor de competitiewedstrijd tussen Alphense Boys o18 en Almere City o18 is geschonken door Temur Schilderwerken. Hartelijk dank.