• Zaterdag 3 krijgt lesje nederigheid in Lisse

  Vandaag stond de uitwedstrijd tegen FC Lisse op het programma. Na 2 gewonnen wedstrijden stonden we al met één been in de volgende ronde van de beker. Het werd echter een grote deceptie.

  Waar zaterdag 3 de eerste twintig minuten nog redelijk mee kon voetballen en zelfs twee opgelegde kansen onbenut liet, was het toch Lisse die de score opende. In de 17e minuut werd het 1-0 voor de thuisploeg. Lisse had het gelukt aan haar zijde doordat de scheidsrechter in de 25e minuut voor een overduidelijke overtreding geen penalty gaf.

  Rond de 40e minuut liet de scheidsrechter de zoveelste hands bal van Lisse doorspelen. Zaterdag 3 stond nog te protesteren maar Lisse scoort doordat het spel gewoon doorging; 2-0.

  Maar daar is dan toch de aansluitingstreffer in de 43e minuut. De scheids twijfelt nog over buitenspel maar waarschijnlijk met de niet gegeven penalty in het achterhoofd keurt ie de 2-1 toch goed. Maar dan gaat het direct weer mis.
  Nog in de roes van de aansluitingstreffer staat het hele middenveld te slapen en er wordt er slecht uitverdedigd; 3-1 achterop slag van rust.

  Peptalk in de rust en het geloof is er. Wel zijn er al hier en daar pijntjes.

  Lisse zet in de 2e helft direct druk en zet aan. Een voorzet van rechts en Daan schiet fraai in eigen doel 4-1. Direct daarop de 5-1...... middenveld en verdediging compleet weggekapt en aan flarden gespeeld.

  Maar dan de 60e minuut; na een lepe pass vanaf het middenveld wordt Cyan weggestuurd. Doorgebroken en alleen op de keeper af wordt hij net buiten de 16 neergehaald. Rode kaart zou je zeggen maar de scheids speelt zijn eigen wedstrijd. Een vrije trap was alles. Slecht gemikt en over.

  In de 75 minuut een lange bal en middenvelder loopt weg uit ieders rug en schiet fraai raak; 6-1. Bij de 7-1 in de 80e minuut had iedereen het al opgegeven. De tweede helft stond ook in het teken van veel uitvallers door blessures. De een na de ander moest gewisseld worden. Senioren voetbal is echt iets anders dan Onder-19.

  De beste actie van de scheids vandaag was dat hij ruim 8 minuten voor tijd een einde maakte aan de martelgang van Zaterdag 3. FC Lisse was toch gewoon een maatje te groot.

  Uithuilen, oplappen, snel vergeten en voorbereiden op de competitiestart volgende week thuis tegen Jodan Boys 9.

  Even met beide benen weer op de grond gezet.......