• Alphense Boys JO14-1 – Be Quick 1887 JO14-1: Grunneger: nait soezen, deurbroezen

  Helemaal uit Groningen kwamen vandaag de jongens van Be Quick 1887 naar Alphen afgereisd. Beide teams hebben vorige week zaterdag een overwinning bij kunnen schrijven, hoewel die van de Boys wel wat royaler was. Natuurlijk beginnen we met het bedanken van de balsponsor “Toko Menting” uit Voorburg.

  Vandaag starten op de bank Bjorn, Alec, Joshua, Levy, Justin, Dustin en Bryan. De wedstrijd begint met een redelijk evenwichtig spel. De jongens tasten elkaar af en na enkele minuten weten de Groningers vrij gemakkelijk een gaatje te vinden in onze verdediging en overtuigend de 0-1 binnen te schieten. Dat is behoorlijk tegen de verwachting in, maar het maakt de Boys wel wakker. Het is Hakan die een uitgeschoten keeperbal weet te onderscheppen en 1 op 1 met de keeper weet te komen. De doelman stopt de bal en voorkomt de gelijkmaker.

  De jongens blijven nu druk zetten. Een corner wordt genomen en even later is er een mooie combinatie tussen Thijs en Hakan vooruit, maar fluit de scheidsrechter voor een overtreding. Het spelbeeld is wat rommelig.
  Een diepe bal van Be Quick wordt door Matz relaxed opgevangen en direct weer vooruit gespeeld. De tegenstander weet vooralsnog goed weerstand te bieden tegen de hoge druk van de Boys. Dan is het vervolgens de snelle Groningse rechtsbuiten die in hoog tempo richting het doel gaat. Met Daan H op de hielen weet Vince de bal uiteindelijk goed te stoppen. Het antwoord van de Boys is vervolgens effectiever. Rawan wordt voor het doel bereikt, kapt de bal 2 x uit en legt af op D’Angelo die eenvoudig de 1-1 kan binnen schieten. En de jongens hebben duidelijk de smaak te pakken, want direct aansluitend weet Rawan de bal voor te geven op D’Angelo die ook de 2-1 binnen werkt.

  Het was even zoeken voor de Boys, maar na een twijfelachtige start, staan de jongens nu scherp. Er is volop balbezit en de bal wordt gecontroleerd rondgespeeld. In een volgende actie wordt Damian vastgehouden, dit levert een vrije trap op een mooi plekje op. Sami neemt de vrije trap, maar de bal gaat over het doel. Met lange ballen probeert onze tegenstander gevaarlijk te worden, maar er zijn weinig spelers bereikbaar en onze verdediging vangt de ballen gecontroleerd op. Er zijn volop kansen, maar de Boys belonen zichzelf nog bescheiden. Totdat Hakan vanaf de rechterzijde Rawan bereikt in het doelgebied die lekker de 3-1 binnen kopt.

  Een volgende loopactie is voor Hakan die Rawan voor het doel weet te bereiken, maar de keeper stopt, de afketsende bal weten de jongens om te zetten in een corner. Hakan wordt bereikt, maar de doelman stopt netjes. De volgende corner wordt genomen door Sami en bereikt Daan H op het randje van de 16 meter. Hij schiet, maar de bal gaat net over het doel. Weer is er gevaar wanneer Daan S de bal geeft op Thijs die op zijn beurt Hakan wegstuurt. Be Quick weet de actie te onderbreken.

  Be Quick is vervolgens even gevaarlijk wanneer de lange spits probeert door te breken, maar Serua zit er sterk bij en Daan S werkt de bal weg. Een fraaie rush van Rawan resulteert in een schot op doel, maar de keeper stopt en wanneer de afketsende bal Hakan bereikt, lukt het nét niet om de volgende treffer te maken. Een volgende actie is er voor Hakan die de bal mooi voor trekt op Rawan. De kopbal gaat net over het doel, maar wanneer de doelman slordig de bal uitspeelt wordt hij door Rawan genadeloos afgestraft en staat de 4-1 op het scorebord.

  In de slotfase proberen de Groningers nog even gevaarlijk te zijn, maar Serua geeft geen enkele ruimte. De scheidsrechter fluit voor rust. Het is duidelijk dat Be Quick vandaag van de Boys weinig speelruimte zal gaan krijgen. Toch zijn zij al snel weer op het veld en geven absoluut nog niet de indruk verslagen te zijn. Levy en Bryan komen het veld in en Daan H en Hakan nemen plaats op de bank. De druk van de Boys is direct weer hoog. Toch is het eerste gevaar voor Be Quick wanneer de aanvaller over links veel meters kan maken en Vince weet te bereiken. Vince is echter overtuigd zijn doel uitgekomen en duikt bovenop de bal. Wanneer vervolgens Sami een diepe bal geeft op Rawan weet deze de bal rustig aan te nemen en koelbloedig de 5-1 onder de keeper door te schuiven.
  Een volgende voorzet is van Bryan die D’Angelo een diepe bal geeft. Een mooie loopactie tot in het penaltygebied, wordt stevig gestopt door de Groningse verdediger, maar levert geen penalty op. Sami stuurt Bryan die met een mooie voorzet Rawan weet te vinden. Het is 6-1! En de jongens houden de druk hoog, Sami vindt D’Angelo voor het doel, die op zijn beurt gemakkelijk de 7-1 langs de keeper weet te werken.

  Er zijn volop kansen voor de Boys, maar ook de snelle rechtsbuiten van Be Quick probeert nog een actie te maken. Levy overmeester de bal echter overtuigend en direct is het spel weer vooruit. Sami weet Bryan te vinden die na een korte loopactie Sami in de 16 weet te vinden. De bal gaat net naast. Er wordt gewisseld. Justin, Joshua en Alec komen erin en Thijs, Rawan en Daan S nemen plaats op de bank. Een overtreding op Damian levert een vrije trap op, op een mooie plek voor Joshua. De vrije trap wordt genomen en lijkt verzilverd te worden, maar de bal gaat net naast het doel.

  In een mooie draai neemt Bryan de bal mee en bereikt met een hoge bal Alec, die bal maar nét naast kopt. Er is even wat druk vanuit Groningen met een aanval die door Vince wordt gestopt en even later Serua die zich tussen zomaar vijf spelers uit weet te werken. Na enkele gemiste kansen voor de Boys is het nu weer tijd voor beloning wanneer in een snelle combinatie tussen Bryan, Sami en Alec de bal wordt voorgegeven op Joshua die de 8-1 lekker binnen schiet. De jongens hebben er nog geen genoeg van, want direct weet Joshua Alec te vinden die de 9-1 onder de doelman door het doel in werkt. Enkele ogenblikken later weet Sami net over de 16 de bal te bereiken en tovert daarmee de 0-1 op het scorebord. Het scorebord lijkt niet gemaakt op dergelijke overtuigende uitslagen!

  Even is daar Be Quick met een kans, maar het schot gaat hopeloos naast. Justin stuurt vervolgens Alec weg en die vindt op zijn beurt Joshua, maar de stand blijft 10-1. In de laatste minuten van de wedstrijd bereikt Bryan met een hoge bal D’Angelo, het levert een corner op, maar geen volgend doelpunt. Een laatste aanval is er nog voor de Groningse tegenstander, maar Serua geeft geen enkele ruimte vandaag.

  De scheidsrechter blaast het eindsignaal. Een 10-1 overwinning is te danken aan een continue hoge druk die de Boys hebben gegeven. Eigenlijk was de 10-1 uiteindelijk een bescheiden resultaat gezien het aantal kansen. Lekker gespeeld Boys met een uitstekende eindstand natuurlijk!
  Volgende week spelen we weer thuis tegen DCG Rksv. Zullen de Boys deze lijn kunnen doortrekken?

  Barry

  PS: De vertaling van de titel: “Groningers: Niet bij de pakken neerzitten, gewoon doorgaan!”