• Alphense Boys 5 uit beker geknikkerd

  Alphense Boys 5 (zondag) speelde op 6 september zijn tweede bekerwedstrijd van het seizoen. Bij verlies zou het uitschakeling in de beker betekenen.

  Voor de wedstrijd viel het wederom niet mee om voldoende man op de been te brengen. Van de 21 man selectie waren er slechts 11 beschikbaar om te spelen. Veelal door blessureleed waardoor de 11 werd aangevuld met enkel spelers van de ‘nieuwe’ zondag 7.

  Tegen Altior 5 werd in het verleden dikwijls gewonnen, dus vooraf geen vrees om weggespeeld te gaan worden. De Boys hadden het vandaag moeilijk, en werden in de eerste helft soms makkelijk weggetikt. Altior liep eenvoudig uit naar een 2-0 voorsprong en dit was niet onverdiend. Daarna viel de 3-0, een cadeautje van de Boys, waardoor de wedstrijd in de eerste helft al gespeeld was.

  De tweede helft begon nog aardig, waarbij Altior zelf de spanning nog terugbracht door in eigen doel te scoren. Snel daarop werd het 4-1, 5-1, 6-1 en verder. De teller bleef op 9-1 staan waardoor de dubbele cijfers niet gehaald werden.
  De Boys kon vandaag wederom zijn draai niet vinden. Elke week met andere spelers spelen komt het spel niet ten goede en raak je niet op elkaar ingespeeld. Vandaag géén diepe spitsen met snelheid, géén (positieve) coaching en een ontbrekende visie. Excuses, die met vechtlust en inzet enigszins gecompenseerd hadden moeten worden, maar ook dat ontbrak bij het merendeel.

  De derby tegen Alphen van volgende week gaat voor de Boys nergens meer om, dus een mogelijkheid om je als team te herpakken. Mogelijk zijn geblesseerde spelers als Waldo, Vons, Schouten en Mourad weer volledig terug. We beginnen weer met 0-0, dus het kan alle kanten weer op.