• Eerste punten tegen aartsrivaal ARC

Na een lange tijd zonder voetbal, mocht Zaterdag 4 eindelijk weer eens voor het ecchie de wei in, de eerste bekerwedstrijd tegen 1 van de aartsrivalen, nl ARC, een team die we vorig seizoen ook al tegenkwamen, met wisselend resultaat, ook door het inhuren van huurlingen bij ARC. Maar goed nieuwe ronde nieuwe kansen, en de mannen waren gebrand op een goed resultaat.
    Met geconcentreerd spel, hadden we volledige controle, wat resulteerde in een terechte 2-0 voorsprong, de eerste goal door Rutger met een mooie boogbal, na een prima pass van Ramon, de tweede een penalty na weliswaar een licht contact, maar wel genoeg om Rutger binnen de 16 onderuit te laten gaan, deze werd ook door hemzelf verzilverd, hierna drong ARC wat meer aan, en scoorde tegen na een vorafgaande overtreding die niet gezien werd door de scheids, gelukkig bouwden we de voorsprong weer naar een marge van 2 uit door prima doorzetten van Gert Jan, die nog net zn grote teen tegen de bal kreeg en fraai afrondde, eigenlijk hadden we t in de eerste helft al ruim moeten beslissen, maar misten we simpelweg een aantal kansen, daardoor bleef ARC in de wedstrijd, maar zagen we wel een leuke pot voetbal, de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, waar wel ons tempo iets hoger lag, waardoor ARC het toch moeilijker kreeg tegen ons, maar toch scoorde ARC nog, maar wij gelukkig ook weer door een goal van wederom Rutger die zn totaal op 3 bracht, het bleef bij 4-3, waar ARC echt z'n handjes dicht mocht knijpen dat we een aantal kansen misten, en dat hun keeper er een aantal uithield. overigens eerlijkheidshalve heeft onze keeper Joost ook wel een paar keer in moeten grijpen.
    Volgende week staat de andere aartsrivaal op het programma bij en tegen Alphia 7, eerst spelen we nog een oefen wedstrijdje tegen Woubrugge 5 aanstaande woensdag. En ik zie wel kansen voor ons, op een goed seizoen, mits we wat scherper zijn, en wat meer ritme hebben, maar dat komt ongetwijfeld goed.