• Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen donderdag was de filmploeg van BNNVARA aanwezig bij de eerste training van Alphense Boys o13. Zij gaan een documentaire maken over de ‘’voetbaldroom van jonge voetballers’’. Het plan is om gedurende het seizoen regelmatig Alphense Boys o13 of de 11-1 te komen filmen. De documentaire wordt dan vlak voor het EK 2021 uitgezonden

  • De uitslagen van de oefenwedstrijden die dinsdagavond zijn gespeeld, staan helemaal aan het einde van deze woensdagnieuwtjes

    Volgende week dinsdag (18 augustus) zal het eerste deel van het Frans Bahlmann toernooi (FBT) plaatsvinden op de twee kunstgrasvelden van Alphense Boys. Deelnemende teams: avv Alphen 1, SJC 1, Esto 1 en Alphense Boys o21. Op de dinsdag speelt Alphense Boys o21 tegen avv Alphen 1 op veld 1 om 20.15 uur en op hetzelfde tijdstip speelt dan SJC 1 tegen Esto 1 op veld 2. Op zaterdag 22 augustus volgen dan om 15.30 uur de grote of de kleine finale afhankelijk van de uitslagen van de dinsdag.

  • Alle jeugdteams (jongens en meisjes) van o19 t/m o13 spelen al op zaterdag 29 augustus een bekerwedstrijd! Die eerste bekerwedstrijd staat al op voetbal.nl. Ook de senioren zaterdagteams starten op zaterdag 29 augustus met een bekerwedstrijd. De zondag seniorenteams (en ons dames 1 team) beginnen het seizoen met een bekerwedstrijd op zondag 30 augustus

    Alle trainingen starten op maandag 24 augustus. Het is dan nog wel vakantie maar we gaan toch beginnen. De codes van de ballenrekken en het trainingsschema krijgen de trainers komende week per email opgestuurd. Daarbij ook wat afspraken en praktische tips. Lees svp dat hele document even door!

    Komende zaterdag (15 augustus) oefent Alphense Boys 1 om 15.30 uur bij en tegen Katwijk 1. Bij die wedstrijd zijn geen toeschouwers van Alphense Boys welkom! Ook afgelopen zaterdag bij de uitwedstrijd van de o18 tegen AZ (4-1) waren geen toeschouwers welkom op het complex en moesten de Alphense Boys ouders vanaf de parkeerplaats de wedstrijd zien te volgen onder een paraplu (vanwege de hitte)

  • De werkzaamheden op het hoofdveld (vervanging kunstgrasmat) verlopen volgens planning. Eind van deze week moet alles klaar zijn en kunnen we er weer vanaf zaterdag 15 augustus op trainen en spelen. De mat is afgelopen maandag vastgelijmd (eerste serie foto’s) met een speciaal gemaakte machine

  • Daarna zijn gisteren (dinsdag) de witte lijnen zijn er zorgvuldig in gesneden en gelijmd

  • Het zeer fijne zand (als onderlaag) wordt er vervolgens vanaf woensdag diep ingeborsteld. Dat komt allemaal uit die gigantische aantallen balen zand die nu op de parkeerplaats staan.

  • Daarna moet dat proces gekeurd worden  (op donderdag) en vervolgens worden dan de rubberen korrels als toplaag verspreid. Als het goed gaat kunnen we dan weer zaterdag a.s. van het hoofdveld gebruik maken

    Vanwege de hittegolf is de trainingsdag van afgelopen zaterdag voor de o13, o15, o16 en o17 niet doorgegaan. In plaats daarvan trainden alle genoemde teams één keer van 09.00 tot 10.30 uur. Dat bleek een terechte beslissing te zijn geweest. De o17 aten na afloop door ouders gebakken pannenkoeken en de o13 dronk gezellig wat limonade op het terras met meloen schijven.

  • De o21 heeft al twee oefenwedstrijden achter de rug (3-2 winst op Kon HFC o21 en 4-0 op Hollandia o21). De o18 speelde een prima oefenwedstrijd tegen AZ o18 (4-1 verlies) en Alphense Boys zondag speelde afgelopen zaterdag met 3-3 gelijk tegen Argon.

    Die laatste wedstrijd werd op veld 2 gespeeld omdat het hoofdveld nog even niet beschikbaar was. De wisselspelers van de beide teams verhuisden naar de overkant om in de schaduw te kunnen zitten. Ook enkele toeschouwers zochten daar een plekje achter de hekken. Via deze link is de samenvatting te bekijken van de wedstrijd van Alphense Boys 1 tegen Argon 1 van afgelopen zaterdag (3-3): https://www.youtube.com/watch?v=3aPSogPddIo

  • Alphense Boys o17 is afgelopen maandag vertrokken voor een vierdaags trainingskamp in Bergen op Zoom. Er wordt daar getraind en een wedstrijd gespeeld op het mooie complex van amateurvereniging MOC’17.  De wedstrijd tegen Kloetinge o17 werd gistermorgen (dinsdag) met 5-0 gewonnen.

  • Maar vooral zullen er leuke activiteiten op het programma staan voor de teambuilding. Als een voetbalteam het onderling goed met elkaar kan vinden (in voor en tegenspoed), dan levert dat absoluut extra punten op in de competitie! Maandag morgen werd er al getraind, in de middag wat tafeltennis en in de avond gezellig gaan bowlen

  • Afgelopen vrijdag heeft de dagploeg ook de velden 6 en het pupillenveld voorzien van kalklijnen. Alles is deze keer zonder problemen verlopen (!). Dat is van de tevreden gezichten af te lezen.

  • Afgelopen maandag zijn er diverse aluminium doelen gelast die te hardhandig over de afrastering van veld 1 op het asfalt pad worden ‘’gestort’’. Trainers en spelers, let daar een beetje op en zorg voor een ‘’zachte landing’’ van die doelen zodat ze heel blijven en niet scheuren

  • Immanuel Hagemans van Alphense Boys o16 heeft vorige week zijn kuitbeen gebroken en is voorlopig uitgeschakeld. Triest want Immanuel is net nieuw bij Alphense Boys (komt van PSV) en moet nu zijn officiele debuut nog even uitstelen. Sterkte

  • Afgelopen zaterdag konden we eindelijk kennismaken met Arjan v/d Weiden de nieuwe hoofd wedstrijdzaken van de jeugdafdeling van Alphense Boys. Dat had al eerder moeten gebeuren maar Arjan kreeg corona en brak onlangs ongelukkig zijn arm. In een mitella kwam hij zaterdag toch even een kijkje nemen bij Alphense Boys om met diverse mensen te kunnen kennismaken. Gelukkig kan hij vanuit thuis zijn werkzaamheden voor Alphense Boys gewoon doen en daarbij wordt hij nog enigszins ondersteund door Jacques Spijker, die dat werk vele jaren heeft gedaan.

  • Afgelopen maandag is de voetbalvakantieweek van start gegaan, die georganiseerd wordt door Alphense Boys i.s.m. voetbalschool De Complete Techniek. De hitte speelde natuurlijk een rol en daarom werd het programma enigszins aangepast.

  • Ook Alphense Boys o14 begon afgelopen maandag met de trainingen voor het nieuwe seizoen. De trainingstijd was van 16.45 tot 18.15 dus op het heetst van de dag (dik 30 graden). Na afloop kregen de mannen als beloning een ijsje van een van de ouders.

  • De kleine oefendoeltjes (de mini-doeltjes) mogen door één persoon gesleept worden, maar dan wel met de achterste gladde buis (dus niet met de punten in het gras). Trainer Mitchell Meijer o15) geeft het juiste voorbeeld.

  • Tot onze grote teleurstelling lukt het niet om van veld 5 deze zomer al een kunstgrasveld te maken. In plaats daarvan wordt het veld momenteel door de gemeente aangepakt, om dit zo snel mogelijk weer bespeelbaar te maken.

    “We waren tot eind mei in de veronderstelling dat de aanleg van het kunstgrasveld zou worden gerealiseerd. In november van het afgelopen jaar was daar een principe-afspraak over gemaakt”, zegt voorzitter Dennis Captein namens het bestuur van de Boys. “Wij dachten dat het besluitvormingsproces daarover liep, binnen de gemeente. Deze gedachte werd nog versterkt toen het voetbalseizoen in maart plotseling, vanwege de coronacrisis plotseling werd afgebroken. Sindsdien is er niet meer naar veld 5 omgekeken. ‘Daar komt toch kunstgras’, werd er steeds gezegd.”

    Half maart werd een afspraak bij de gemeente onder meer vanwege corona afgezegd. De afwikkeling van een aantal documenten via de mail is toen niet goed verlopen. Sinds dat moment is kostbare tijd verloren gegaan. Eind mei kwam de communicatie pas weer op gang. Medio juni kreeg het bestuur het verzoek van de gemeente om een zogenoemde business case in te vullen over nut en noodzaak van veld 5 als kunstgrasveld, inclusief financiële paragraaf.

    Dennis Captein: “Op dat moment werd ons óók duidelijk dat de kosten voor de aanleg van het kunstgrasveld aanzienlijk hoger zouden worden dan het bedrag waarmee door het bestuur steeds rekening is gehouden. Er is sindsdien veel met de gemeente gemaild en overlegd. Op 8 juli hoorden we dat – als álles mee zou zitten – het nieuwe kunstgras er op z’n vroegst begin oktober zou kunnen liggen. Maar het werd ons steeds duidelijker dat dat we misschien wel tot de winterstop zouden moeten wachten en uiteindelijk kregen we het ongevraagde advies om de aanleg tot volgend jaar zomer uit te stellen. Toen wisten we wel genoeg.”

    “Deze vertraging in combinatie met verschillende financiële aspecten leidde vorige week maandag tot ons besluit om de business case in te trekken”, vervolgt de voorzitter. “We worden er niet blij van dat we straks opnieuw teams naar veld 5 moeten sturen voor hun trainingen en wedstrijden, maar het is de realiteit. Tot eind september zullen we de trainingen plannen op veld 6 en 4 en het pupillenveld, als de weersomstandigheden dat toelaten. Binnenkort praten we verder met de gemeente over de ontstane situatie, om te analyseren hoe dit zo fout is gelopen en om plannen te maken dat het kunstgrasveld er volgend jaar daadwerkelijk komt.”

    Van veld 5 is twee weken geleden een laag van 5 centimeter afgeschraapt, waardoor al het onkruid nu weg is en de mat er weer vlak uitziet. Vervolgens is het veld twee keer ingezaaid (lengte en breedte) en het nieuwe gras komt al mooi op. Eind september willen we veld 5 weer gaan gebruiken en dan moet het er goed bij liggen (is de verwachting).

    Zie onder een foto van 2 weken geleden en een actuele foto

  • Programma voor woensdag 12 augustus

    Alphense Boys o18 – Spartaan’20 o18              19.30 uur (veld 3)

    Alphense Boys o21 – De Volewijckers o23       20.00 uur (veld 2)

     

    Programma thuiswedstrijden voor zaterdag 15 augustus

    Alphense Boys 13-2 – Kon HFC 13-2                 09.00 uur (veld 1)

    Alphense Boys E-Top – VVJ o11 (8-8)               09.00 uur (veld 2)

    Alphense Boys o13 – Kon HFC o13                   11.00 uur (veld 1)

    Alphense Boys o14 – Kon HFC o14                   11.00 uur (veld 2)

    Alphense Boys o17 – Kon HFC o17                   13.00 uur (veld 1)

    Alphense Boys o21 – DWO 1                              15.15 uur (veld 1)

    Alphense Boys o18 – Kon HFC o18                   15.15 uur (veld 2)

     

    Programma uitwedstrijden voor zaterdag 15 augustus

    Feyenoord o15 – Alphense Boys o15                11.00 uur

    ASW 1 – Alphense Boys zat 1                             14.30 uur

    Almere City o16 – Alphense Boys o16               15.00 uur

    Katwijk 1 – Alphense Boys 1 (geen toeschouwers!)    15.30 uur

     

    Programma voor maandag 17 augustus

    Alphense Boys o14 – De Volewijckers o15       18.45 uur (veld 3)

     

    Programma thuiswedstrijden voor dinsdag 18 augustus

    Alphense Boys o15 – Fc Amsterdam o15          18.00 uur (veld 1)

    Alphense Boys o13 – Alexandria’66 o13           18.30 uur (veld 2)

    Alphense Boys o21 – avv Alphen 1 (FBT)         20.15 uur (veld 1)

    SJC 1 – Esto 1 (FBT)                                             20.15 uur (veld 2)

     

    Programma uitwedstrijden voor dinsdag 18 augustus

    DWS o18 – Alphense Boys o18               19.30 uur

    Montfoort 1 – Alphense Boys 1                20.00 uur

     

     

    De uitslagen van de oefenwedstrijden op dinsdag 11 augustus

    Kloetinge o17 – Alphense Boys o17                   0-5

    Alphense Boys 13-1 – Volewijkers o14               4-3

    Alphense Boys 15-1 – Volewijkers o16               1-1

    Alphense Boys o16 – DWS o16                         4-2

    Alphense Boys 1 – Jodan Boys 1                      0-2

     

     

    Via deze link zijn de foto's van de wedstrijd tussen Alphense Boys 1 en Jodan Boys 1 te bekijken en gratis te downloaden

    https://photos.app.goo.gl/ZD469pEzxMMToA6e8