• Nog geen kunstgras op veld 5

    Tot onze grote teleurstelling lukt het niet om van veld 5 deze zomer al een kunstgrasveld te maken. In plaats daarvan wordt het veld momenteel door de gemeente aangepakt, om dit zo snel mogelijk weer bespeelbaar te maken.

    “We waren tot eind mei in de veronderstelling dat de aanleg van het kunstgrasveld zou worden gerealiseerd. In november van het afgelopen jaar was daar een principe-afspraak over gemaakt”, zegt voorzitter Dennis Captein namens het bestuur van de Boys. “Wij dachten dat het besluitvormingsproces daarover liep, binnen de gemeente. Deze gedachte werd nog versterkt toen het voetbalseizoen in maart plotseling, vanwege de coronacrisis plotseling werd afgebroken. Sindsdien is er niet meer naar veld 5 omgekeken. ‘Daar komt toch kunstgras’, werd er steeds gezegd.”

    Half maart werd een afspraak bij de gemeente onder meer vanwege corona afgezegd. De afwikkeling van een aantal documenten via de mail is toen niet goed verlopen. Sinds dat moment is kostbare tijd verloren gegaan. Eind mei kwam de communicatie pas weer op gang. Medio juni kreeg het bestuur het verzoek van de gemeente om een zogenoemde business case in te vullen over nut en noodzaak van veld 5 als kunstgrasveld, inclusief financiële paragraaf.

    Dennis Captein: “Op dat moment werd ons óók duidelijk dat de kosten voor de aanleg van het kunstgrasveld aanzienlijk hoger zouden worden dan het bedrag waarmee door het bestuur steeds rekening is gehouden. Er is sindsdien veel met de gemeente gemaild en overlegd. Op 8 juli hoorden we dat – als álles mee zou zitten – het nieuwe kunstgras er op z’n vroegst begin oktober zou kunnen liggen. Maar het werd ons steeds duidelijker dat dat we misschien wel tot de winterstop zouden moeten wachten en uiteindelijk kregen we het ongevraagde advies om de aanleg tot volgend jaar zomer uit te stellen. Toen wisten we wel genoeg.”

    “Deze vertraging in combinatie met verschillende financiële aspecten leidde vorige week maandag tot ons besluit om de business case in te trekken”, vervolgt de voorzitter. “We worden er niet blij van dat we straks opnieuw teams naar veld 5 moeten sturen voor hun trainingen en wedstrijden, maar het is de realiteit. Tot het begin van de wintertijd kunnen we ook trainingen houden op veld 3, 4 en 6, als de weersomstandigheden dat toelaten. Binnenkort praten we verder met de gemeente over de ontstane situatie, om te analyseren hoe dit zo fout is gelopen en om plannen te maken dat het kunstgrasveld er volgend jaar daadwerkelijk komt.”

    Van veld 5 is vorige week een laag van 5 centimeter afgeschraapt, waardoor al het onkruid nu weg is en de mat er weer vlak uitziet.
    Vervolgens is het veld twee keer ingezaaid (lengte en breedte) en het nieuwe gras komt al mooi op. Eind september willen we veld 5 weer gaan gebruiken en dan moet het er goed bij liggen (is de verwachting).