• Woensdagnieuwtjes

  Dertig jaar geleden ontmoetten enkele selectiespelers van Alphense Boys de beroemde Braziliaanse voetballer Pelé op het eiland Curaçao. Hoe dat zit moet u echt verderop even lezen in de mooie rubriek ‘’uit de oude doos’’ die dit keer gaat over dat historische ‘’trainingskamp’’ op Curacao o.l.v. fysiotherapeut Percy Douglas.

  Nick Coster traint in deze zomerweken 1x per week de selectiespelers van zondag 1 die thuis zijn en toch een beetje fit willen blijven. De ex-profspeler heeft er zijn vak van gemaakt om spelers conditioneel en technisch te ontwikkelen. Nick heeft in zijn jonge jaren bij Alphense Boys in de jeugdopleiding gespeeld.

 • Rien Timmer stond aan de wieg van de prestatieve richting die Alphense Boys in de eind jaren ’80 en begin jaren ’90, maakte op weg naar de top van het amateurvoetbal. Zijn werkwijze en professionele inslag had niet ieders instemming, maar hij was zonder twijfel de grote man achter de prestaties van Alphense Boys 1 die toen de top van het amateurvoetbal in Nederland haalde. Rien Timmer (inmiddels 77 jaar) woont nu in Spanje en volgt het Nederlandse voetbal én Alphense Boys nog steeds. Hij is nog steeds trots wat hij heeft bereikt met Alphense Boys en later Almere City, ondanks veel weerstand. Rien Timmer is inmiddels alweer 77 jaar, voelt zich nog prima en gaat nog vier maal per week naar de sportschool om in conditie te blijven.

 • Sparta Rotterdam heeft Alphense Boys o21 en o18 uitgenodigd voor het spelen van een oefenwedstrijd in het stadion van Sparta. De o21 zal dat op dinsdag 8 september gaan doen (19.30 uur) en de o18 op dinsdag 29 september (om 19.00 uur)

  Alphense Boys o21 is afgelopen maandag als eerste Alphense Boys team gestart met de trainingen voor het nieuwe seizoen. Dit talentvolle nieuwe team gaat o.l.v. de trainers Eli Wattimury, Hicham Rbii en Adem Aksoy al op zaterdag 29 augustus starten met de competitie in divisie 2 van de BVO’s met Willem II, Vitesse, Excelsior, Roda JC, FC Emmen, PEC Zwolle en De Graafschap.

 • Op het KNVB Bondsbureau in Zeist is afgelopen vrijdag geloot voor de voorronde van de landelijke jeugdcups O18 t/m O13 op zaterdag 29 augustus. De loting leverde voor de vijf Alphense Boys teams die op BVO niveau uitkomen, 4 uitwedstrijden en maar één thuiswedstrijd (o15) op. Vooral voor de o17, o16 en o15 rolde er een hele zware maar mooie tegenstander uit de koker

  Voorronde landelijke jeugdcup zaterdag 29 augustus

  Argon o18 – Alphense Boys o18

  Ajax o17 – Alphense Boys o17

  ADO Den Haag o16 – Alphense Boys o16

  Alphense Boys o15 – Feyenoord o15    

  AFC o13 – Alphense Boys o13

  Ali Pour Dara, de speler uit Koeweit die komend seizoen bij Alphense Boys in de o21 selectie van Eli Wattimury gaat spelen, is afgelopen zondag eindelijk in Nederland aangekomen. Dat was nog een hele tijdrovende (maanden durende) onderneming voor de familie Mohamed (zie foto) die dat allemaal vanuit Nederland regelden, omdat de ambassade in Koeweit vanwege Corona voor onbepaalde tijd (vanaf half maart) gesloten was en Ali maar één stempel nodig had! Uiteindelijk is het gelukt. De jeugdinternational van Koeweit was een dag later (maandag) direct aanwezig op de eerste training van Alphense Boys o21. Ali gaat studeren op de Haagse (internationale) school in Den Haag.

 • In deze vakantietijd besteden we in de rubriek ’de oude doos’ aandacht aan het unieke 10-daagse ‘’winter-trainingskamp’’ van Alphense Boys 1 op Curacao in de winter van 1990-1991. Het idee werd een jaar eerder geboren toen de selectie in een centerpark een wintertrainingskamp hield. Fysiotherapeut Percy Douglas vertelde toen zò aanstekelijk over zijn geboorte eiland dat er serieus werd toegewerkt om flink te sparen en een jaar later naar Curacao te gaan. En dat lukte! Met 38 personen (inclusief de vrouwen) vertrokken we op 27 december 1990 voor een unieke trip naar de Nederlandse Antillen. Op vliegveld Hato stond de vooruit gereisde Percy Douglas ons op te wachten met een groot spandoek: ‘’Bon Bini Alphense Boys’’.

 • Via van der Valk waren er kamers geboekt in hun hotel midden in Willemstad (Plaza hotel), met de Casino in het hotel (zie foto boven). De overgang van het koude Nederland naar de sub-tropische warmte van 30 graden was een vreemde maar aangename ervaring. Percy Douglas had zijn rol als ‘’reisleider’’ voortreffelijk voor elkaar en had een fantastisch programma samengesteld. Met een ouderwetse Amerikaanse gele en soms witte schoolbus (zonder ramen) werd Curacao verkend. En natuurlijk kregen we al snel een lekke band. En dat duurt dan op Curacao meer dan ''even'' voordat die gemaakt is!

 • De hoogtepunten waren teveel om allemaal op te noemen. Oudejaarsdag sprong er uit. Midden op de dag (12.00 uur) bleek het op Curacao de traditie om een oorverdovend vuurwerk af te steken in de straten van Willemstad en waarbij op dat moment in het bureau van Toerisme gratis drank verkrijgbaar was….! Dat werd een prachtig feest evenals oudejaarsavond rond het zwembad van het Plaza hotel met tal van optredens en muziek

 • De bustocht rond het eiland met Robbie, de zwager van Percy als boeiende verteller (was bioloog), mag niet onbenoemd blijven. En de trip naar Klein Curacao (een onbewoond eiland op 2½ uur varen) is onvergetelijk, al was het maar dat vrijwel iedereen op de heenreis kokhalzend over de reling hing en zeeziek werd vanwege de metershoge golven. Eenmaal van de boot en op het werkelijk schitterende eiland was dat na een kleine rustperiode (zie 2e foto waarop alleen leider Cas Bouwer nog staat!)  snel over.

 • We waanden ons ‘’Robin Crusoë’’ en iedereen genoot van de rust, de natuurschoon, het hagelwitte zand, de zon, de Pelicanen, maar ook van de barbecue en de gitaarmuziek en liedjes van de zusters van Percy, die hij had meegenomen. En natuurlijk kwam ‘’de bal’’ er nog even bij.

 • Een ander hoogtepunt was de toevallig ontmoeting in ons hotel met de beroemde Braziliaanse Pelé, een van de beste voetballers uit de geschiedenis. Verder hebben nog wat korte pogingen gedaan om wat te trainen via wat duurloopjes, maar daar was de lol al snel vanaf vanwege de enorme hitte.

 • Wel had Percy een training en een wedstrijd geregeld in het stadion van Curacao (oud kunstgras) tegen kampioen Sithoc. Ook hier bleek dat de Antillianen het niet zo nauw nemen met de tijd. De bus was te laat (zie 1e foto) de verzorging moest in de bus plaatsvinden (zie foto met Jan de Rijk) en bij aankomst bij het stadion begon de wedstrijd gewoon een half uur later dan was aangekondigd. De wedstrijd werd met 2-1 verloren (doelpunt Taemo Timmer)

 • De gastvrijheid van de Antillianen bleek onbegrensd. In de nacht van de jaarwisseling kwamen we een Curaçaoënaar tegen die ons uitnodigde om bij hem op de binnenplaats van zijn huis (in Willemstad) te komen eten. Zo maar, gratis, met 38 man!. En wat een feest werd dat. De man bleek kok te zijn, had tafels en stoelen gehuurd en had ook zijn hele familie opgeroepen om te helpen. Hartstikke leuk, tot het begon te regenen.….en we met 38 man in de kleine huiskamer van de man moesten gaan schuilen. Wat een hilarische toestanden waren dat, maar onvergetelijk!

 • Op het nieuwjaarsfeest in hotel Plaza, kreeg trainer Paul Bahlmann een cadeau van de spelers. Rood-witte klompen, met de nadrukkelijke eis dat hij die zou dragen als we straks kampioen zouden worden. Zò overtuigd was de selectie toen al dat dat zou gaan gebeuren!

 • De hele trip was natuurlijk uniek. We haalden de kranten op Curacao, kregen een radio interview en de samenvatting van de wedstrijd werd uitgezonden op de TV zender op Curacao. We hebben prachtige stranden en baaitjes bezocht, liepen over de beroemde pontjesbrug in Willemstad en waren onder de indruk van het snorkelen in het onderwater natuurschoon van Curacao én van het natuurgeweld aan de oostkust van Curacao, waar geen stranden zijn en de golven spectaculair met enorme kracht op de rotsen uiteen slaan. Iedere ochtend heerlijk ontbijten in de buitenlucht rond het zwembad van het Plaza hotel.

 • De volgende spelers maakten deze trip mee: Frank Bakker, Koos van Zoest, Pieter van Zoest, Rene Vergeer, Willem Vermeulen, Robert v/d Laan, Johan Garrelfs, Dennis v//d IJssel, Johan van Capel, Henny van Raaij, Peter Ouwerkerk, Ronald Jonker en gastspeler Taemo Timmer

  Moe maar vreselijk voldaan zetten we op 7 januari 1991 weer voet op Nederlands grondgebied, Schiphol. De sfeer en saamhorigheid van de toenmalige zeer talentrijke selectie bereikte, mede door deze trip, ongekende hoogte met als resultaat en beloning het kampioenschap van de 1e klasse en promotie naar de hoofdklasse (het op dat moment hoogste amateurniveau in Nederland) 4 maanden later op 5 mei 1991 bij en tegen RVC in Rijswijk. Maar daarover hebben we eerder geschreven in de woensdagnieuwtjes van woensdag 28 april jl en is nog terug te lezen op onze website.

 • Op Studio Alphen is een interview te zien en te horen met Tim de Rijk, die na 6 jaar VVSB weer terugkeert bij Alphense Boys in het eerste elftal.

 • Komende zondag hervat Alphense Boys 1 de trainingen voor het nieuwe seizoen. Ook de o18 van trainer Julian Jenner werken dan hun eerste training af. Een dag later (maandag 3 augustus) gaat ook de o16 van trainer Youri van Arnhem beginnen op donderdag 6 augustus gevolgd door de o13, o15 en o17

  Op veld 2 zijn nieuwe doelnetten opgehangen. Uiteraard in de kleuren rood en wit. Jan Verwoerd en Henny van Raaij waren er een halve ochtend mee bezig. Maar het ziet er nu weer prachtig uit.

 • De staf van Alphense Boys o16 heeft vorige week o.l.v. trainer Youri van Arnhem, onder het genot van een etentje overleg gehad en het seizoen geopend. Op de foto Youri van Arnhem (trainer), Leen de Jong (leider), Patrick Tank (ass,trainer) en Bart Schuurman (ass. trainer). Komende maandag is de eerste training voor het team wat op het allerhoogste niveau bij de BVO’s zal uitkomen (divisie 1 BVO)

 • De KNVB heeft vrijdag de poule-indelingen voor de districtsbeker West II bekendgemaakt. Vanaf het weekend 29-30 augustus spelen alle eerste- tot en met vierdeklassers drie groepswedstrijden in het bekertoernooi, voordat op 19 en 20 september de competitie aanvangtARC en Alphense Boys hebben als hoofdklassers vrijstelling voor de groepsfase van de districtsbeker. Zij stromen pas in als de knock-outfase start. Zaterdag 5 september speelt ARC zijn eerste competitiewedstrijd, Alphense Boys een dag later.

  Groep 2-24: Alphense Boys Zaterdag (Alphen aan den Rijn), Houtwijk (Den Haag), Marine (Den Haag), Zwarte Pijl (Rotterdam).

   

  Alphense Boys Voetbalvakantieweek 10-14 augustus

  3, 4 of 5 dagen voetbalplezier voor kinderen van 6 t/m 14 jaar!

  Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus organiseren Alphense Boys en De Complete Techniek een  voetbalvakantieweek. De helft van de opbrengst gaat naar de vereniging. Steun jij ook Alphense Boys deze zomervakantie?

  De voetbalvakantieweek is toegankelijk voor zowel leden van Alphense Boys als leden van andere voetbalverenigingen of niet-leden in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar.

  Een perfect alternatief in verband met Corona voor gezinnen die van de zomer thuis blijven is de voetbalvakantieweek een heerlijke tijdsbesteding en je leert er wat van!
  Terwijl de ouders in alle rust thuis genieten van hun vakantie, beleven de kinderen de leukste week van de zomervakantie. Kinderen hoeven het voetbal niet langer te missen en kunnen zich goed voorbereiden op de start van het nieuwe voetbalseizoen.

   

   

  Steun je club

  Voor slechts € 39 per dag krijgen de kinderen een dagprogramma van 6 uur, een lunch en nog veel meer. De helft van de opbrengst gaat bovendien naar de vereniging.

  100% voetbalplezier

  De voetbalvakantieweek betekent heel veel plezier met je vrienden, supergave trainingsvormen, nieuwe vrienden maken en de tofste toernooien, afwerkvormen en voetbalspelletjes spelen!

  Vanuit een veilige en sportieve omgeving zorgen wij ervoor dat de kinderen met heel veel plezier het beste uit zichzelf leren halen! Wij vervullen enerzijds de wens van de enthousiaste voetballer die beter wil worden en anderzijds die van de ouder(s) die een veilige, sportieve en vooral leuke activiteit zoeken voor hun kind. Door in trainingsgroepen te werken, rekening houdend met leeftijd en niveau, is de voetbalvakantieweek geschikt voor iedereen!

  Programma

  De voetbalvakantieweek duurt van 09.30 tot 15.30 uur. Brengen en ophalen is mogelijk van 08.30 tot 16.00 uur. Het programma zit boordevol leuke uitdagingen, grappige prijzen en de aller nieuwste trainingsvormen en bestaat o.a. coördinatietraining, techniektraining, afwerkvormen, een voetbalcircuit, verschillende voetbalspelletjes, partijvormen en verschillende toernooien.

  De voetbaldagen zijn uitstekend geschikt voor veldspelers en keepers, zowel jongens als meisjes, in de leeftijdsgroep van 6 t/m 14 jaar. Het maakt niet uit bij welke vereniging de kinderen spelen. Ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.

  Een betere voetballer-/ster worden is zeker
  Tijdens de voetbalvakantieweek staat plezier voorop, maar dat neemt niet weg dat de kinderen een grote stap maken in hun voetbalontwikkeling.

  Binnen de voetbalonderdelen aanvallen, verdedigen en omschakelen wordt
  aandacht besteed aan de basis van het voetbalspel; passen/aannemen/dribbelen/schieten,  het 1 tegen 1 duel en het samenspel.
  Prijzen
  Wat is leuker dan prijzen kunnen winnen? De AA-games bestaan uit voetbalspelletjes. De voetbalquiz en voetbalbingo spreken voor zich.

  Lunchen
  Na een intensieve, leuke en uitdagende ochtend op het veld lunchen we in de kantine.

  Kosten
  Je kunt je kind(eren) inschrijven voor een 3-, 4- of 5-daagse. Voor een 3-daagse betaal je €119 voor een 4-daagse €159 en voor een 5-daagse €199 per persoon. Dit is inclusief lunch, drinken, gezonde snacks en een dagprogramma van zes uur.

  3-dagen          € 119   (maandag t/m woensdag)
  4-dagen          € 159   (maandag t/m donderdag)
  5-dagen          € 199   (maandag t/m vrijdag)

  Inbegrepen

  -dagprogramma 09.30-15.30

  -lunch

  -drinken

  -gezonde snack

  Inschrijven

  https://www.decompletetechniek.nl/activity/t-126