• Driejarig sponsorcontract ING voor Alphense Girls

  Onze Alphense Girls-commissie heeft afgelopen week een driejarig sponsorcontract met ING in de wacht gesleept, ter waarde van 3.500 euro per jaar. De sponsoring is bedoeld om het meiden- en vrouwenvoetbal bij Alphense Boys verder te ontwikkelen.

  Dit voorjaar was er een uitvraag van de ING waarbij voetbalclubs een plan konden indienen om in aanmerking te komen voor sponsoring. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs.

  De Alphense Girls commissie heeft deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen en een voorstel ingediend. Dinsdagavond 23 juni werd ons tijdens een landelijke online bijeenkomst verteld dat wij een driejarig sponsorcontract krijgen van ING. Dit werd gedaan door Sarina Wiegman en Steven Sedee. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen is ook ambassadeur van het meiden- en vrouwenvoetbal; Sedee is manager sportsponsoring ING. In totaal dienden bijna 200 clubs een plan bij ING in. Hieruit zijn 60 verenigingen geselecteerd, waaronder de Alphense Girls dus.

  Deze sponsoring geeft ons de gelegenheid om meer acties uit te kunnen voeren die aansluiten bij het beleidsplan van de Alphense Girls. Meiden hebben soms toch andere behoeften dan jongens bij het voetballen. Daarom willen we specifieke aanpassingen doen aan enkele faciliteiten, zoals Girls-kleedkamers, en ook meer sociale activiteiten voor de Girls organiseren. Ook gaan wij investeren in verdere ondersteuning van de trainers en leiders, waardoor een mooie combinatie ontstaat van kwalitatieve begeleiding en vooral: heel veel plezier met elkaar!

  Sarina Wiegman (foto onder) vertelde: “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.

  De KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen
  Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld.

  Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. Alphense Boys heeft met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen”.

  Marloes Hoornweg, Marscha Kreeft en Tjeerd Hoornweg van de Girls-commissie zeggen: “We zijn ontzettend blij dat ING en KNVB zich met een bedrag van ruim 10.000 euro de komende jaren aan onze mooie club willen verbinden. Dit is voor amateurclubs een enorm mooi bedrag. We gaan de komende maanden onze plannen meer in detail uitwerken en kijken er nu al naar uit deze met jullie te kunnen delen.”