• Woensdagnieuwtjes

  Omdat het Sportweekend dit jaar niet door kon gaan, had de Sportweekend commissie het idee opgevat om het mix voetbal toernooi toch door te laten gaan voor de guppen, en de spelers van de o7 t/m o11 + de meidenteams. Na een inventarisatie bij de teams, bleken bijna 100 kinderen zich opgegeven te hebben voor het ‘’Vaderdag mix jeugd voetbal toernooi’’. De Guppen, JO8 en JO9 speelden in 2 poules de Premier League en de JO10, JO11, MO11, MO12 en MO13 speelden op de andere twee veldjes de Champions League.


 • Nadat ieder team 3 poulewedstrijden gespeeld had, waren de kwartfinales bekend. Een kwartfinale eindigde gelijk, dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierna volgden de halve finales. Uiteindelijk bleken Chelsea en Manchester United en Barcelona en Inter Milan de finale gehaald te hebben. Chelsea was veel te sterk en won afgetekend, Barcelona boog een paar minuten voor tijd een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning. Om 14.00 uur was het toernooi ten einde en kregen alle kinderen een ijsje en de winnende teams een mooie beker en een Alphense Boys cap. De commissie wil alle vaders die meegeholpen hebben bij deze bedanken voor hun hulp.

 • Afgelopen week ontvingen wij bericht van het overlijden van oud-lid Piet Rikken, op de leeftijd van 80 jaar. Piet was eind jaren vijftig, begin jaren zestig speler van het eerste elftal van Alphense Boys en is de club daarna altijd blijven volgen. "Hij is tot aan zijn dood een groot fan geweest. Ook toen hij al dementerende was, vond hij het altijd nog een groot feest als ik hem ophaalde om een wedstrijd van mijn zoon Rokus te bekijken", vertelt neef René Driessen, hieronder op de foto met zijn oom toen die zijn 75-ste verjaardag vierde. Er is afgelopen zaterdag in besloten kring afscheid genomen van Piet. We wensen de familie Rikken veel sterkte. Het correspondentieadres is Jongkindt Coninkcstraat 19, 2406 AM Alphen aan den Rijn.

 • Het is dat we in de rubriek ‘’de oude doos’’ de mooie herinneringen willekeurig voor het voetlicht brengen anders hadden we zeker zijn aangesproken waarom we niet met het hoogtepunt uit de geschiedenis van Alphense Boys waren begonnen, de thuiswedstrijd op 22 juli 1995 van Alphense Boys tegen Ajax die toen net de Champions League had gewonnen (in Wenen van AC Milaan, doelpunt Patrick Kluivert). Over enkele weken is dat precies 25 jaar geleden! Aanvankelijk zou Alphense Boys alleen op 8 augustus 1995 thuis tegen Feyenoord spelen, maar half juni kwam Kees Jansma (onze technisch adviseur en de grote man achter deze unieke wedstrijden) met de vraag of we in de zomer ook tegen Ajax wilden spelen. 

 • Een aanvankelijk negatief advies van de politie en gemeente (te weinig mankracht) werd omgezet in een positief advies nadat de technische staf van het 1e elftal zelf binnen enkele dagen 120 vrijwilligers hadden opgetrommeld om te helpen. Na enkele dagen spoedberaad én de financiele garantie van de twee hoofdsponsors Bakker Sport en Hans Verkerk Keukens, werd het sein op groen gezet. Alleen Ajax vroeg al 30.000 gulden voor deze oefenwedstrijd. In die tijd een smak geld en de vraag was of we dat er wel met de kaartverkoop uit konden krijgen. Mede omdat er ook veel kosten gemaakt moesten worden via o.a. de huur van de staantribunes, PR, VIP tenten, catering, beveiliging enz, was de begroting enorm . De kaartjes waren niet goedkoop (17,50 gulden) maar gingen als warme broodjes over de toonbank. Het Alphense Boys veld werd omgetoverd in een klein stadion met rondom enorme staantribunes. O.l.v. voorzitter Jan de Rijk werd er een draaiboek samengesteld voor deze gigantische organisatie en vele avonden van vergaderingen volgden.

 • De voorverkoop ging als een trein, Ajax was immers op het hoogtepunt van zijn roem en uiteindelijk werden er ruim 7500 kaartjes verkocht. Samen met de genodigden was de schatting dat er ruim 8000 bezoekers waren op die prachtige zaterdagmiddag van 22 juli 1995. Vanuit de lucht werden deze unieke foto’s gemaakt

 • De voorbereiding van de selectie van trainer Paul Bahlmann begon al op 4 juli met trainingen op het terrein van de Hooge Burch in Zwammerdam (het enige grasveld wat gebruikt mocht worden in de regio). Alle spelers hadden hun vakantie aangepast om deze wedstrijd te kunnen spelen. Spits Pieter van Zoest stelde voor om vooral te trainen op de aftrap…..! Op 22 juli 1995 was het schitterend zomerweer. Zanger Peter Beense was ingehuurd om de sfeer er een beetje in te brengen en al vroeg vulde het ‘’stadion Alphense Boys’’ zich met duizenden mensen.

 • Louis van Gaal en de spelers van Ajax moesten met beveiligers naar de tribune worden begeleid. De wedstrijd werd gefloten door internationaal topscheidsrechter Mario van den Ende. In de selectie van Alphense Boys stonden o.a. enkele spelers die nu nog actief zijn bij Alphense Boys: Jan Willem den Elzen (keepte een prima tweede helft en liet zich maar één keer passeren) , Raymond Jansma, Robert v/d Laan en Richard v/d Nieuwendijk. Ajax was zo attent geweest om de gewonnen Europa Cup 1 mee te nemen en die werd dan ook trots getoond bij de opkomst en de traditionele teamfoto.

 • De wedstrijd was sfeervol en een onvergetelijke gebeurtenis voor de spelers om in zo’n ambiance te mogen spelen met duizenden toeschouwers in het zonnetje op de tribunes.

 • Met de uitslag van 1-6 kon Alphense Boys prima leven. Voor Ajax scoorden Nwanko Kanu, Finidi George (2x), Frank de Boer, Winston Bogarde en Patrick Kluivert. Pieter van Zoest scoorde namens Alphense Boys een door Ajax fel aangevochten tegentreffer, maar grensrechter Jozef de Jong (de helaas veel te vroeg overleden scheidsrechter uit Noorden) beoordeelde dat de bal achter de doellijn van Edwin van de Sar was geweest. Zie foto hieronder waarbij Mario v/d Ende en Jozef de Jong overleg hebben en de goal goed keurden

 • Alphense Boys kreeg de complimenten van Louis van Gaal dat ze zich niet hadden ingegraven en er een leuke wedstrijd van hadden gemaakt en voor de perfecte organisatie van de wedstrijd. Na afloop stroomden honderden toeschouwers het veld op (dat kon toen nog)  in hun jacht naar handtekeningen van de Ajax spelers.

 • Die waren daar niet te beroerd voor en toonden zich van hun goede kant evenals Louis van Gaal die zeker nog 30 minuten op het veld handtekeningen stond uit te delen.

 • Alles verliep in die drukte voorbeeldig. Het ‘’stadion’’ bleef nog twee weken staan, want op 8 augustus volgde de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, maar daarover zullen we later berichten.

 • De traditionele vragenlijst voor de ouders van onze jeugdselectiespelers, heeft maar liefst 36 aanmeldingen voor de Club van 100 opgeleverd. Dank daarvoor.

  Met het lidmaatschap van de Club van Honderd geeft u Alphense Boys een steuntje in de rug. Met een bedrag van 50 euro per seizoen draagt u bij aan de verdere groei en bloei van onze vereniging, in de breedste zin van het woord. Met de opbrengsten van de Club van Honderd worden uiteenlopende wensen vervuld die binnen de vereniging leven. Kenmerk van ons werk is dat het geld steeds aan een project wordt besteed waarvan ieder lid, van jong tot oud, profiteert.

  Jeffrey van Dijk (trainer/coach van Alphense Boys 17-1) is afgelopen vrijdag vader van een zoon die (hopelijk) gaat luisteren naar de naam Xavi. Op de foto en trotse vader en zoon.

 • In de vorige woensdagnieuwtjes zijn we vergeten de teamfoto van Alphense Boys o21 te plaatsen. Het mooie team van de trainers Eli Wattimury, Hicham Rbii en Adem Aksoy wat in de prachtige divisie 2 van de BVO competitie uitkomt.

 • Afgelopen zaterdag was NAC trainer Peter Hyballa bij Alphense Boys waar hij een clinic gaf namens de organisatie ‘’voetbalscholing’’ van Fons van den Brande en Johan Scholten, aan diverse gediplomeerde trainers uit de regio, met het thema ‘baldruk en gegenpressing’’. In de ochtend was Alphense Boys 15-1 de demonstratie groep en in de middag Alphense Boys 13-1. In beide gevallen kregen de jonge talenten te maken met een super enthousiaste coach die er bovenop zat en op emotionele wijze de spelers in het genoemde thema verbeterde.

 • Volgens Hyballa is ‘’emotionele coaching’’ een must om de spelers met de juiste volledige intensiteit druk te leren geven op de bal. De cursisten zaten keurig op ruim 1½ meter van elkaar op de tribune en gewapend met een microfoon was ieder woord van Hyballa goed te horen. Na afloop gingen beide spelersgroepen nog even op de foto met trainer Hyballa en konden ze terugzien op een zeer leerzame training.

 • Thijmen Goppel verruilt de eredivisie voor de Keuken Kampioen Divisie. De rechtsbuiten van ADO Den Haag wordt transfervrij overgenomen door Roda JC. Voor twee seizoenen tekent de 23-jarige vleugelspits, die rugnummer 7 gaat dragen, bij de voetbalclub uit Kerkrade. Goppel speelde 7 seizoen, tot en met de B-junioren, voor Alphense Boys, om vervolgens via NEC (Nijmegen) bij ADO Den Haag te belanden. Sinds de winterstop in het seizoen 2017-2018 was de rechtsbuiten anderhalf jaar lang een vaste waarde in het vlaggenschip van de eredivisionist. Toen ADO in augustus 2019 besloot om Crysencio Summerville voor een seizoen te huren van Feyenoord, wat ten koste zou gaan van Goppels speeltijd bij ADO, werd de Roelofarendsvener verhuurd aan eerstedivisionist MVV Maastricht. Goppels contract bij ADO Den Haag loopt op 1 juli 2020 af. Omdat Roda JC geen transfersom betaalt voor Goppel, maakt Alphense Boys geen aanspraak op een vergoeding.

 • Een andere oud-Alphense Boys-speler heeft deze week ook een tweejarig profcontract getekend: Joey Kesting. De negentienjarige doelman maakt de overstap van Vitesse naar PEC Zwolle. Kesting stond de afgelopen 5 seizoenen onder de lat bij o.a. Vitesse JO19-1 en Jong Vitesse. De Woubruggenaar speelde vier seizoenen in de jeugdopleiding van Alphense Boys (2011 t/m 2015 en daarvoor bij v./v. Woubrugge). Aankomend seizoen sluit Kesting in eerste instantie aan bij PEC Zwolle o21, het nieuw te vormen belofteteam waarin hij klaargestoomd moet worden voor het eredivisiewerk. Saillant detail: volgend seizoen treft Kesting met PEC Zwolle o21 in 'divisie 2', het op één na hoogste niveau van Nederland, Alphense Boys o21 én zijn oude ploeg Vitesse o21. We gaan hem komend seizoen dus weer tegenkomen!

 • Komend weekend (vrijdag en zaterdag) zal Alphense Boys 13-1 traditioneel een trainingsweekend op de eigen club organiseren. Vanwege de corona maatregelen wordt er dit keer thuis geslapen. Trainer Robin Stolwijk heeft weer een mooi programma samengesteld dat op vrijdagmiddag begint en zaterdagmiddag eindigt met een trainingspartij tegen de huidige 14-2 van Alphense Boys

  De dagploeg is begonnen met het schuren en verven van de vele kozijnen van de kantine. Jarenlang was dit een klus voor Niek van Holstein, maar na zijn overlijden (nu een jaar geleden) heeft de dagploeg o.l.v. Jan Verwoerd dit project gezamenlijk omarmd.

 • Afgelopen zaterdag werd afscheid genomen van vertrekkende spelers van Alphense Boys JO 17-1 en trainersstaf Jeffrey van Dijk, Bas Brands en elftalleider Pedro Fortes tijdens een BBQ bij New Deco, het enorme bedrijfspand van Hein Nieuwendijk. Het feest was perfect voorbereid door vele ouders, o.a. Hein, El Hussein, Ediz , Michelle de la Fuente, Gaby Hulshof en Mira Hollander o.l.v . Elftalleider Pedro. De traditionele afscheidsspeeches van de trainer en kersverse vader Jeffrey van Dijk en razende reporter Fred Pieters zorgden voor de vrolijke noot tijdens de terugblik op het afgelopen seizoen, het bizarre seizoen van “wat als “” we de achtste finale tegen FC Groningen hadden gewonnen, hoe zou het zijn gegaan op het MIC-toernooi in Spanje ... Een zeer geslaagde avond op anderhalve meter afstand, zoals de groepsfoto wel laat zien .... een waardig afscheid voor de naar een BVO vertrekkende spelers zoals keeper Jarl vd Berg (NEC), Gyan de Regt ( Vitesse) en Myles Veldman en Jordy Nieuwendijk( beide naar ADO Den Haag) Quinten Liem -Kon-Tja vertrekt naar Hercules. Janz Schipper gaat na 7 jaar Alphense Boys terug naar zijn oude club Woubrugge. Het overgrote deel gaat volgend seizoen o.l.v. Julian Jenner en Bas Brands uitkomen in de prachtige nieuwe o18 competitie. Trainer Jeffrey van Dijk (net 24 uur vader!) kreeg uiteraard een passend cadeau.

 • De jongens kregen een juichfoto van zichzelf na de gewonnen penaltyreeks in de historische bekerwedstrijd tegen PSV O17-1, gegoten in chocolade met de tekst ‘’een wedstrijd om van te smullen’’ + het bijbehorende wedstrijdverslag. Zelfs verslaggever Fred Pieters en grensrechter Johan de Jonge, 1 oefenwedstrijd gevlagd en toen aan zijn meniscus geopereerd en voortreffelijk vervangen door de assistent grensrechters Hein en Ediz werden niet vergeten. Het was nog lang onrustig in de Kwakel.

 • Alphense Boys Voetbalvakantieweek 10-14 augustus

  3, 4 of 5 dagen voetbalplezier voor kinderen van 6 t/m 14 jaar!

  Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus organiseren Alphense Boys en De Complete Techniek een  voetbalvakantieweek. De helft van de opbrengst gaat naar de vereniging. Steun jij ook Alphense Boys deze zomervakantie?

  De voetbalvakantieweek is toegankelijk voor zowel leden van Alphense Boys als leden van andere voetbalverenigingen of niet-leden in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar.

  Een perfect alternatief in verband met Corona voor gezinnen die van de zomer thuis blijven is de voetbalvakantieweek een perfect alternatief.
  Terwijl de ouders in alle rust thuis genieten van hun vakantie, beleven de kinderen de leukste week van de zomervakantie. Kinderen hoeven het voetbal niet langer te missen en kunnen zich perfect voorbereiden op de start van het nieuwe voetbalseizoen.

  Steun je club

  Voor slechts € 39 per dag krijgen de kinderen een dagprogramma van 6 uur, een lunch en nog veel meer. De helft van de opbrengst gaat bovendien naar de vereniging.

  100% voetbalplezier

  De voetbalvakantieweek betekent heel veel plezier met je vrienden, supergave trainingsvormen, nieuwe vrienden maken en de tofste toernooien, afwerkvormen en voetbalspelletjes spelen!

  Vanuit een veilige en sportieve omgeving zorgen wij ervoor dat de kinderen met heel veel plezier het beste uit zichzelf leren halen! Wij vervullen enerzijds de wens van de enthousiaste voetballer die beter wil worden en anderzijds die van de ouder(s) die een veilige, sportieve en vooral leuke activiteit zoeken voor hun kind. Door in trainingsgroepen te werken, rekening houdend met leeftijd en niveau, is de voetbalvakantieweek geschikt voor iedereen!

  Programma

  De voetbalvakantieweek duurt van 09.30 tot 15.30 uur. Brengen en ophalen is mogelijk van 08.30 tot 16.00 uur. Het programma zit boordevol leuke uitdagingen, grappige prijzen en de aller nieuwste trainingsvormen en bestaat o.a. coördinatietraining, techniektraining, afwerkvormen, een voetbalcircuit, verschillende voetbalspelletjes, partijvormen en verschillende toernooien.

  De voetbaldagen zijn uitstekend geschikt voor veldspelers en keepers, zowel jongens als meisjes, in de leeftijdsgroep van 6 t/m 14 jaar. Het maakt niet uit bij welke vereniging de kinderen spelen. Ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.

  Een betere voetballer-/ster worden is zeker
  Tijdens de voetbalvakantieweek staat plezier voorop, maar dat neemt niet weg dat de kinderen een grote stap maken in hun voetbalontwikkeling.

  Binnen de voetbalonderdelen aanvallen, verdedigen en omschakelen wordt
  aandacht besteed aan de basis van het voetbalspel; passen/aannemen/dribbelen/schieten,  het 1 tegen 1 duel en het samenspel.
  Prijzen
  Wat is leuker dan prijzen kunnen winnen? De AA-games bestaan uit voetbalspelletjes. De voetbalquiz en voetbalbingo spreken voor zich.

  Lunchen
  Na een intensieve, leuke en uitdagende ochtend op het veld lunchen we in de kantine.

  Kosten
  Je kunt je kind(eren) inschrijven voor een 3-, 4- of 5-daagse. Voor een 3-daagse betaal je €119 voor een 4-daagse €159 en voor een 5-daagse €199 per persoon. Dit is inclusief lunch, drinken, gezonde snacks en een dagprogramma van zes uur.

  3-dagen          € 119   (maandag t/m woensdag)
  4-dagen          € 159   (maandag t/m donderdag)
  5-dagen          € 199   (maandag t/m vrijdag)

  Inbegrepen

  -dagprogramma 09.30-15.30

  -lunch

  -drinken

  -gezonde snack

  Inschrijven

  https://www.decompletetechniek.nl/activity/t-126