• Woensdagnieuwtjes

    Uit de rubriek ‘’de oude doos’’, deze keer de unieke promotie van de A1 naar de 1e divisie in seizoen 2017-2018. In dat fantastische seizoen promoveerde ook de D1 naar de 1e divisie en de C1 zelfs naar de eredivisie en toen kwam zaterdag 16 juni 2018! Gisteren precies 2 jaar geleden. In de competitie verloor de A1 twee keer van MVV A1 die op de tweede plek eindigde en pas op de laatste speeldag het kampioenschap verspeelde aan Alexandria’66 A1. Alphense Boys eindigde de competitie in de 2e divisie als 3e op 8 punten van MVV. In de nacompetitie schakelde de A1 achtereenvolgens Roda’46 A1 en Hollandia A1 uit, waarna op zaterdag 16 juni de finale volgde tegen MVV A1, die werd gespeeld op veld 2 omdat er op veld 1 een beslissingswedstrijd werd gespeeld tussen Ajax (amateurs) en Capelle 1. Op de foto Mike Bavelaar, nu speler van Alphense Boys 1

  • Een uur lang was MVV A1 de betere ploeg maar kwamen ze niet verder dan de 0-1 voorsprong, mede dankzij de voortreffelijk keepende Justin de Feijter (foto rechts). De ommekeer kwam in de 59e minuut. De doorgebroken Achraf Merroun (linkerfoto) werd neergelegd en de rode kaart voor de MVV verdediger was terecht.

  • Vanaf dat moment waren de A1 spelers 'los' en geloofden ze er weer in. In de 70e minuut kwam de op dat moment verdiende gelijkmaker. Het was B1 speler Nick Broekhuizen (nu ADO Den Haag) die de bal kiezelhard achter de MVV keeper schoot (1-1). De fanatiek coachende Jonathan Jonk, bleef zijn mannen aansporen nu dòòr te gaan. In de 75e minuut schoot Floris Hazenberg vanaf 20 meter, bijna uit stand, de bal schitterend in de kruising (2-1)

  • En vanaf dat moment was het aftellen en vooral billenknijpen. Justin de Feijter (de ''man of the match'') die de wedstrijd van zijn leven keepte, hield zijn goal verder schoon. Het eindsignaal van de voortreffelijke scheidsrechter werd uiteraard met gejuich begroet en onmiddellijk vormde zich een menselijke berg boven op de uitblinkende keeper Justin de Feijter. En wat een prachtig afscheid voor trainer Jonathan Jonk die na dit seizoen vertrok naar Katwijk.

  • Er was genoeg aandacht voor het huzarenstukje van de A1 in de media. In het Leids Dagblad werd een halve pagina gewijd aan het ongekende succes van de jeugdopleiding van onze club en op Studio Alphen is nog steeds de prachtige samenvatting (8 minuten) van de wedstrijd te zien met interviews, via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=cSvPDamTrdE

  • Joszef Boerefijn is een van de nieuwe spelers van het zaterdag 1 team van het komende seizoen. Joszef speelde al eerder in de jeugd bij Alphense Boys en ook twee jaar geleden nog in het zaterdag 1 team van John Cuvelier. Nu had hij weer zin en tijd om zijn ‘’çome-back’’ te maken.

  • Op de valreep van de overschrijvingsdatum (15 juni) kreeg de seniorenafdeling van Alphense Boys er ineens twee senioren teams bij. De zaterdag 5 o.l.v. aanvoerder Loukmane Mounir en de zondag 6 o.l.v. Mustapha Yachou.

  • Het nieuwe zaterdag 1 team wat komend seizoen o.l.v. trainer Ron Martin in de 4e klasse gaat spelen, heeft maar liefst 25 spelers in de selectie die de strijd moeten aangaan om tot de wedstrijdselectie op zaterdag te behoren. Concurrentie genoeg dus.

    In het nieuwe seizoen zal Alphense Boys starten met de volgende 57 teams: 1x o21, 4x JO19, 1x o18, 3x JO17, 2x JO16, 4x JO15, 4x JO14, 3x JO13, 3x JO12, 4x JO11, 2x JO10, 3x JO9, 3x JO8, 2x o7, 5x meiden, 5x zaterdag senioren, 6x zondag senioren, 1x G-team, 1x Dames

     

    In kleedkamer 2 kunnen vanaf nu de wedstrijdballen voor het nieuwe seizoen worden opgehaald. Zoek Paul Bahlmann even op (of maak een afspraak), voor het openen van de kleedkamer, want die hebben we uiteraard op slot gedraaid. Deze ballen echt vòòr de vakantie even komen ophalen, bijvoorbeeld tijdens de training van uw kind. Vanwege gebrek aan ruimte willen wij die ballen nu al aan u meegeven. Graag deze ballen gedurende de zomermaanden opbergen en niet laten gebruiken door uw kinderen! Deze ballen alleen gebruiken voor de thuiswedstrijden. Eventuele extra intrapballen kunt u uit het ballenrek van uw team gebruiken.

    Veld 2 is zondag 21 juni a.s. van 11.30-13.30 uur het strijdtoneel voor het Mix Jeugd Vaderdag Toernooi, met deelnemers uit de JO7-JO11 en de meidenteams M11, M12 en M13. Het wordt een toernooi zoals dit de afgelopen jaren op vrijdagavond tijdens het Sportweekend is gehouden. De spelers zullen gemixt worden verdeeld. Vorige week ontstond het idee hiervoor en dankzij de hoofdleiders van de verschillende groepen zijn er inmiddels meer dan honderd deelnemers geworven. Tijdens het toernooi zijn een aantal ouders nodig om een team te begeleiden

    Het is nog wel ‘corona-voetbal’, wat betekent dat ouders en familie helaas niet op het complex mogen. Verder gelden de gebruikelijke hygiëne- en (voor de leiders/trainers) afstandsregels. De belangrijkste op een rij:

    • Kom pas vijf à tien minuten voor aanvang naar Alphense Boys.
    • Kleed je thuis om (ook na afloop). De kantine en kleedkamers zijn gesloten.
    • Ga meteen naar het veld. Volg de aanwijzingen die je krijgt van je trainer/leider.
    • Neem je eigen bidon gevuld mee en drink niet uit bidons/flesjes van anderen.
    • Geef geen handen of ‘hugs’ en vermijd niet-noodzakelijk contact.
    • Ben je verkouden, grieperig of heb je last van benauwdheid of koorts? Blijf dan thuis. Moet je hoesten of niezen, doe dat dan in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes.
    • Ga na afloop van het toernooi meteen naar huis.

    Graag tot zondag!

  • De traditionele vragenlijst voor de ouders van onze jeugdselectiespelers, heeft behoorlijk wat response opgeleverd. Zo hebben we maar liefst 28 nieuwe leden van de club van 100 gekregen die met 50 euro per jaar onze vereniging ondersteunen. Met het lidmaatschap van de Club van Honderd geeft u Alphense Boys een steuntje in de rug. Met een bedrag van 50 euro per seizoen draagt u bij aan de verdere groei en bloei van onze vereniging, in de breedste zin van het woord. Met de opbrengsten van de Club van Honderd worden uiteenlopende wensen vervuld die binnen de vereniging leven. Kenmerk van ons werk is dat het geld steeds aan een project wordt besteed waarvan ieder lid, van jong tot oud, profiteert.

    Mohamed Allach (ex-speler Alphense Boys 1) wordt per direct de technisch directeur van RKC, waar hij tussen 2009 en 2011 in die functie ook al werkzaam was. Allach (46) was eerder TD bij de KNVB, Maccabi Haifa en Vitesse

  • Alphense Boys o21 en de o18 vallen het komende seizoen onder het ‘’tuchtrecht regime van het betaalde voetbal’’. Dat wil zeggen dat bij een rode kaart er direct (vòòr zondagmorgen 09.30 uur) 4 verklaringen naar de KNVB gestuurd moeten worden:

    1. Van de betrokken speler
    2. Van de aanvoerder
    3. Van een van de begeleiders
    4. Van de grensrechter

    Het schikkingsvoorstel van de KNVB volgt dan op maandag. Daarop moet altijd worden gereageerd of we akkoord gaan met dat voorstel. Reageren we niet, dan gaat de KNVB ervan uit dat we niet akkoord gaan (!) en dan volgt op donderdagavond een tuchtrechtcommissie in Zeist waar we dan aanwezig moeten zijn.

    Inmiddels is ook een foto gemaakt van het nieuwe o21 team van Alphense Boys wat o.l.v. de trainers Eli Wattimury, Hicham Rbii en Adem Aksoy gaan uitkomen in de prachtige divisie 2 van de BVO competitie met alleen maar profclubs als tegenstanders.. De foto is in ‘’corona-tijd’’ genomen, dus nog in trainingstenue. Alleen Ali Pour Dara ontbreekt op de foto omdat hij nog in Koeweit zit en wacht op zijn visum om naar Nederland te kunnen reizen waar hij gaat studeren

     

  • O21 competitie divisie 2

    Alphense Boys

    De Graafschap

    Fc Emmen

    PEC Zwolle

    Roda JC

    Excelsior

    Vitesse

    Willem II        

     

    Alphense Boys had sinds twee weken toestemming van de gemeente om weer ouders/bezoekers op ons complex toe te laten. Afgelopen donderdag hebben wij van de gemeente te horen gekregen, dat van hogerhand is bepaald dat deze toestemming NIET verleend had mogen worden. De toestemming is ingetrokken, wat betekent dat het complex met onmiddellijke ingang weer is gesloten voor ouders/bezoekers. Er is alleen toegang mogelijk voor spelers en trainers/leiders. Deze maatregel geldt in elk geval tot 1 juli a.s. De enige uitzondering geldt voor leden die vanwege de uitoefening van hun functie (bv. bestuursleden en commissieleden) op het complex aanwezig moeten zijn, waarbij alle geldende voorzorgsmaatregelen vanwege de corona-problematiek in acht moeten worden genomen. Met de kennis van nu is dit niet te begrijpen, maar moeten we er aan houden op straffe van een flinke boete voor zowel de ouders als de club. Dus staan de ouders weer door de tralies van de hekken te kijken of staan ze in de bosjes bij de Moskee te turen naar de activiteiten op veld 2. Het wordt nu toch echt tijd dat de KNVB tegen deze vreemde en achterhaalde maatregel bij het RIVM of de regering gaat lobbyen.

  • Mohamud Ali, andere voormalige linksback van Alphense Boys, is vorige week woensdag gepresenteerd als aanwinst van Southport FC. Ali viel in 2010 op in het eerste elftal van Alphense Boys en mocht het in de kielzog van Jens Toornstra proberen bij ADO Den Haag. Dat werd geen succes. Southport, dat Ali overneemt van Curzon Ashton, speelt op het zesde niveau van Engeland.

  • Kim de Bruin, al enige jaren de succesvolle en enthousiaste meiden/dames trainer/coach bij Alphense Boys kreeg afgelopen vrijdag geheel onverwachts een mail van de KNVB met de vraag of ze interesse had in een functie als trainsters binnen de meiden tak van de KNVB. Uiteraard heeft ze daar direct positief op gereageerd. Ze zal volgend seizoen de rol als assistent trainster op zich nemen bij de MO13. Dit is het team met de talentvolle meisjes uit de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Enorm mooie uitdaging om mee aan de slag te gaan! Via een keurige email bedankte Kim Alphense Boys voor de kans en de hulp van de trainers binnen Alphense Boys tijdens het behalen van haar diploma's.

  • Komend seizoen gaat Alphense Boys starten met twee teams bestaande uit kinderen onder de 7 jaar die dan op zaterdag competitiewedstrijden 4 tegen 4 gaan spelen in de KNVB competitie.

    De KNVB heeft afgelopen week een concept voorstel (dus nog niet definitief!) gedaan voor de indeling van de hoofdklasse zondag waarin ook Alphense Boys uitkomt. In het voorstel van het Centraal Orgaan Hoofdklasse zou Alphense Boys in de volgende  Hoofdklasse A gaan uitkomen:

    Alphense Boys        Alphen a/d Rijn

    Alcides                      Meppel

    Be Quick 1887         Haren (Groningen)

    HBS                           Den Haag

    Longa’30                   Lichtenvoorde

    Purmersteijn             Purmerend

    RKAVV                      Leidschendam

    RKVV Velsen           Velsen

    RKZVC                      Ziewent (bij Lichtenvoorde)

    SDO                           Bussum

    Sivolde                      Sivolde (Achterhoek)

    TOGB                         Berkel en Rodenrijs

    Vv Emmen                Emmen

    Vv Hoogeveen         Hoogeveen (Drenthe)

    SJC                            Noordwijk

    De Zouaven             Grootebroek

     

    Komende zaterdag (20 juni) zal eredivisie trainer Peter Hyballa (NAC) op het hoofdveld van Alphense Boys een clinic geven met als thema ‘’Ruimtedekking, gegenpressing, tegenstander isoleren en binden’’. De cursus wordt verzorgd door ‘’Voetbalscholing’’ o.l.v. Fond van den Brande en is al enige tijd ‘’uitverkocht’’. In de ochtenduren zal Alphense Boys 15-1 als demonstratieteam fungeren en in de middag worden ze afgelost door de 13-1 van Alphense Boys

  • Schema zaterdag 20 juni

    09.00-15.30 uur       Clinic Peter Hyballa op veld 1

    10.00-11.45 uur:     AB 15-1 (De 15-1 regelt de ballen, hesjes en dopjes)

    13.00-15.00 uur:     AB 13-1 (De 13-1 regelt de ballen, hesjes en dopjes)

     

    09.00-11.00 uur       Training: 13-2 + E-Top (veld 2 A/B + 2 C/D)

     

    11.00-12.30 uur       Training: 14-1 (veld 2 A/B) + nieuwe 11-1, M11-1 en 9-1 (samen op veld 2 C/D)

     

    13.00-15.00 uur       Veld 2: Alphense Boys o17 – Alphense Boys o16       Scheids: Cees Berg

     

    Alle teams van Alphense Boys zijn door het bestuur in de gelegenheid gesteld dòòr te trainen tot het begin van de schoolvakanties (19 juli) om zo het gemis aan trainingen tijdens het hoogtepunt van de Corona crisis te compenseren. De teams hebben inmiddels per email een ‘’corona-trainingschema’’ ontvangen

    Ook de woensdagmiddag-training voor pupillen en Guppen gaat nog een aantal weken door, te weten tot en met 8 juli. Iedereen, jongens en meisjes, is dan welkom om bij Alphense Boys te komen voetballen, ook als je (nog) geen lid bent van onze club. De tijden zijn:

    •             Geboortejaar 2015 en 2016: elke woensdagmiddag tussen 14.15 uur en 15.15 uur

    •             Geboortejaar 2014 en 2013: elke woensdagmiddag tussen 15.30 uur en 16.30 uur

    •             Geboortejaar 2012 en 2013: elke woensdagmiddag tussen 16.30 uur en 17.30 uur

    Maikey Parami (25),. die enkele jaren bij Alphense Boys in de jeugdopleiding speelde en furore maakte in het bekeravontuur van VVSB, gaat weer voetballen. Ruim 1½ jaar was hij gestopt vanwege zijn werk en zijn gezin. Komend seizoen gaat hij bij Rijnvogels spelen, de club waar Thomas Duivenvoorden (ook ex-Alphense Boys) de hoofdtrainer wordt.

  • Virgil van Dijk (28) heeft zijn contract bij Liverpool verlengd. Hij wordt gelijk de best betaalde speler ooit van de club. Van Dijk gaat zo’n 245.000 euro per week verdienen.

    Afgelopen zaterdag werden er zes onderlinge ‘’trainingspartijtjes’’; bij Alphense Boys gespeeld. Hieronder een actiefoto van Ilias Trafeh die scoort namens de 15-1 tegen Alphense Boys 16-2.

  • Alphense Boys Voetbalvakantieweek 10-14 augustus

    3, 4 of 5 dagen voetbalplezier voor kinderen van 6 t/m 14 jaar!

    Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus organiseren Alphense Boys en De Complete Techniek een  voetbalvakantieweek. De helft van de opbrengst gaat naar de vereniging. Steun jij ook Alphense Boys deze zomervakantie?

    De voetbalvakantieweek is toegankelijk voor zowel leden van Alphense Boys als leden van andere voetbalverenigingen of niet-leden in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar.

    Een perfect alternatief in verband met Corona voor gezinnen die van de zomer thuis blijven is de voetbalvakantieweek een perfect alternatief.
    Terwijl de ouders in alle rust thuis genieten van hun vakantie, beleven de kinderen de leukste week van de zomervakantie. Kinderen hoeven het voetbal niet langer te missen en kunnen zich perfect voorbereiden op de start van het nieuwe voetbalseizoen.

    Steun je club

    Voor slechts € 39 per dag krijgen de kinderen een dagprogramma van 6 uur, een lunch en nog veel meer. De helft van de opbrengst gaat bovendien naar de vereniging.

    100% voetbalplezier

    De voetbalvakantieweek betekent heel veel plezier met je vrienden, supergave trainingsvormen, nieuwe vrienden maken en de tofste toernooien, afwerkvormen en voetbalspelletjes spelen!

    Vanuit een veilige en sportieve omgeving zorgen wij ervoor dat de kinderen met heel veel plezier het beste uit zichzelf leren halen! Wij vervullen enerzijds de wens van de enthousiaste voetballer die beter wil worden en anderzijds die van de ouder(s) die een veilige, sportieve en vooral leuke activiteit zoeken voor hun kind. Door in trainingsgroepen te werken, rekening houdend met leeftijd en niveau, is de voetbalvakantieweek geschikt voor iedereen!

    Programma

    De voetbalvakantieweek duurt van 09.30 tot 15.30 uur. Brengen en ophalen is mogelijk van 08.30 tot 16.00 uur. Het programma zit boordevol leuke uitdagingen, grappige prijzen en de aller nieuwste trainingsvormen en bestaat o.a. coördinatietraining, techniektraining, afwerkvormen, een voetbalcircuit, verschillende voetbalspelletjes, partijvormen en verschillende toernooien.

    De voetbaldagen zijn uitstekend geschikt voor veldspelers en keepers, zowel jongens als meisjes, in de leeftijdsgroep van 6 t/m 14 jaar. Het maakt niet uit bij welke vereniging de kinderen spelen. Ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.

    Een betere voetballer-/ster worden is zeker
    Tijdens de voetbalvakantieweek staat plezier voorop, maar dat neemt niet weg dat de kinderen een grote stap maken in hun voetbalontwikkeling.

    Binnen de voetbalonderdelen aanvallen, verdedigen en omschakelen wordt
    aandacht besteed aan de basis van het voetbalspel; passen/aannemen/dribbelen/schieten,  het 1 tegen 1 duel en het samenspel.
    Prijzen
    Wat is leuker dan prijzen kunnen winnen? De AA-games bestaan uit voetbalspelletjes. De voetbalquiz en voetbalbingo spreken voor zich.

    Lunchen
    Na een intensieve, leuke en uitdagende ochtend op het veld lunchen we in de kantine.

    Kosten
    Je kunt je kind(eren) inschrijven voor een 3-, 4- of 5-daagse. Voor een 3-daagse betaal je €119 voor een 4-daagse €159 en voor een 5-daagse €199 per persoon. Dit is inclusief lunch, drinken, gezonde snacks en een dagprogramma van zes uur.

    3-dagen          € 119   (maandag t/m woensdag)
    4-dagen          € 159   (maandag t/m donderdag)
    5-dagen          € 199   (maandag t/m vrijdag)

    Inbegrepen

    -dagprogramma 09.30-15.30

    -lunch

    -drinken

    -gezonde snack

    Inschrijven

    https://www.decompletetechniek.nl/activity/t-126