• Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen maandag 1 juni bestond Alphense Boys exact 90 jaar. In 1930 werd onze club opgericht. In het Alphens Nieuwsblad stond al een mooi artikel (zie foto). Maar ondanks het niet doorgaan van de feestelijke activiteiten heeft Alphense Boys zélf er toch ook aandacht aan gegeven via een werkelijk schitterend filmpje van 3 minuten. Inmiddels is dat filmpje in 24 uur al 10.000 maal bekeken. Dat moet je dus echt even zien. Klik daarvoor op deze link:  https://youtu.be/JJQ51-kG8tk

    Over de geschiedenis van Alphense Boys zijn in voorgaande jubileum edities al diverse stukken geschreven. Voor degenen die daar niet bekend mee zijn hier een paar wetenswaardigheden.

  • Uit de oude doos

    Over 2½ maand is het 38 jaar geleden dat Alphense Boys 1 een historische oefenwedstrijd speelde in De Kuip tegen Feyenoord op 16 augustus 1982. Toen kon het nog dat een amateurtweedeklasser tegen Feyenoord kon spelen, met dank aan Kees Jansma die de wedstrijd regelde. Alphense Boys verloor (verdienstelijk) met 5-0 tegen Feyenoord met o.a. Wim van Hanegem, Ruud Gullit, Michel Valke, Peter Houtman, Ben Wijnstekers, Andre Hoekstra en Stanley Brard.

  • Feyenoord was al twee keer naar Alphense Boys gekomen voor een oefenduel, maar nu mochten we op ‘’het heilige gras’’ van de Kuip spelen. De wedstrijd werd op een maandag gespeeld, een dag na een oefenwedstrijd tegen HOV. Tot de rust hield de ploeg van trainer Rien Tamerus goed stand. Pas vlak voor rust scoorde Feyenoord de 1-0. Na de rust kwamen alle toppers van Feyenoord in het veld en liep de score in de slotfase van een vermoeid Alphense Boys (twee wedstrijden in twee dagen) op naar 5-0.

  • Twee maanden later (op woensdag 13 oktober 1982) zou Feyenoord weer een bezoek brengen aan Alphense Boys. Voor ruim 2000 toeschouwers werd het toen pas 3 minuten voor het eindsignaal 2-3 voor Feyenoord nadat Alphense Boys bij rust nog brutaal een 2-1 voorsprong had genomen (doelpunten Kees van Vliet en Wim Latumanuwy)

  • Alphense Boys zondag 1 traint vanaf woensdag 3 juni a.s. o.l.v. de nieuwe trainer Remco Tuinenburg en zijn assistent Richard v/d Nieuwendijk.

    Het ‘’corona-trainingschema’’ stopt in principe op zondag 14 juni. Daarna trainen een paar teams nog even door.

    Sparta heeft nog geen concrete aanbieding ontvangen voor Abdou Harroui. De 22-jarige middenvelder staat in de belangstelling van diverse clubs uit het buitenland, maar die houden vooralsnog hun kruit droog. Sparta zou met het verkopen van Harroui meer financiële mogelijkheden krijgen. Harroui, die 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys speelde, kwam dit seizoen 26x  in actie voor de club en scoorde vier keer. De middenvelder staat er goed op in het buitenland, weet Van Stee. "Abdou staat overal in de scoutingsbestanden, want hij heeft een ongelofelijk goede ontwikkeling doorgemaakt", laat hij optekenen. "Turkse, Engelse en Duitse clubs hebben om een indicatie gevraagd, maar een concreet bod is er niet gedaan."

  • Bert Metzler werd afgelopen maandag 74 jaar. Hij floot nog altijd (als het weer mag) twee weedstrijden per weekend voor de KNVB en vaak op dinsdag een oefenwedstrijd bij Alphense Boys. Ook bij alle toernooien die door Alphense Boys georganiseerd worden, is hij present. Afgelopen zaterdag was hij direct bereid om een trainingspartijtje tussen de 13-1 en 14-1 te komen fluiten. Ook de scheidsrechters missen immers het voetballen enorm en zijn blij als ze weer ‘’de wei’’ in kunnen

  • Alphense Boys O17 heeft op Tweede Pinksterdag een mooie teambuildingsactiviteit ondergaan. Na wat gezamenlijke oefeningen te hebben gedaan in het bos werd de training vervolgd op het strand, waar de ouders bij de plaatselijke strandtent (die was inmiddels weer open) al waren neergestreken. Na een samenwerkingsopdracht volgde enkele mooie partijtjes. Naast enkele hoogtepunten viel het op dat de ondergrond (zand) toch veel aanpassend vermogen vereist en dat valt niet altijd mee voor de techniek. Al met al een goede en leuke dag voor het team. Na afloop van de 2 uur durende training gingen enkele waaghalzen de zee in. Uiteindelijk zocht iedereen voldaan zijn toevlucht richting huis.

  • De KNVB was onlangs vergeten Alphense Boys 14-1 in te delen voor het nieuwe seizoen, maar dat is inmiddels hersteld. De ploeg van trainer Biagio v/d Straaten zal gaan uitkomen in de 1e divisie van de amateurcompetitie. Hoger kan niet, want de profclubs hebben gezamenlijk besloten dat amateurteams o14 niet welkom zijn in hun competitie (!). En dat terwijl op basis van de prestaties Alphense Boys en enkele andere amateurteams daar wel recht op zouden hebben.

  • In de nieuwe competities gaan we 14 ex-Alphense Boys jeugdspelers terugzien, die nu bij een van de opponenten spelen.

    Noah Gesser (2005) bij Ajax o16

    Mohammed Hamouchi (2005) bij Ajax o16

    Mats van Eerden (2005) bij Sparta o16 (zie foto onder)

    Joey Kesting (2001) bij Vitesse o21

    Brend Leeflang (2001) bij Vitesse o21

    Yassin Oukili (2001) bij Vitesse o21

    Espen van Ee (2003) bij Vitesse o21

    Owen v/d Meer (2006) bij Sparta Rotterdam o15

    Niels Noordhoek (2004) bij ADO Den Haag o17

    Sam Ringeling (2006) bij Feyenoord o15

    Emin Sarigul (2005) bij Feyenoord o16

    Cedric Hatenboer (2005) bij Feyenoord o16

    Delano Vos (2005) bij Feyenoord o15

    Zakaria Kanfaoui (2004) bij FC Dordrecht o17

  • Enkele jeugdselectieteams van Alphense Boys die op hoog landelijk niveau spelen, zijn nog steeds op zoek naar een grensrechter. Wie denkt dat te kunnen en wil zich het komende half jaar onderdeel van het team voelen en van dichtbij al die prachtige duels meemaken tegen tal van profclubs? Stuur dan een mailtje naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  • Zakaria Kanfaoui (2004) speelt volgend seizoen bij FC Dordrecht o17. Zakaria speelde twee jaar geleden in Alphense Boys 15-1, vertrok toen naar Sparta Rotterdam waar hij het seizoen niet afmaakte. We gaan hem dit seizoen dus tegenkomen, want FC Dordrecht 17-1 is ingedeeld in de competitie bij Alphense Boys o17.

     

    Alphense Boys zoekt voor seizoen 2020-2021 een assistent trainer voor onze o14 die uitkomt in de hoogst mogelijke divisie (2e). De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om (wellicht in het kader van een opleiding)  in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. De kandidaat moet wel ervaring hebben en als rechterhand van de trainer ook iets kunnen toevoegen. De trainingen zijn op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 16.45 tot 18.15 uur. Voorwaarde is dat u minimaal bij twee trainingen aanwezig kan zijn plus de wedstrijd op zaterdag. Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

  • Laatste nieuws: Ouders mogen per direct weer langs de lijn naar hun kinderen kijken. Wel 1½ meter afstand houden