• Woensdagnieuwtjes

    Uit de oude doos komt er weer een mooie historische gebeurtenis van het eerste elftal. Op maandag 5 juni 2017 won Alphense Boys 1 de allesbeslissende wedstrijd om promotie naar de Hoofdklasse tussen Alphense Boys en VELO met 4-1 en promoveerde daarmee naar de hoofdklasse. In het eerste kwartier was het de thuisploeg die het meest verzorgende voetbal op de mat legde, maar na deze openingsfase namen de bezoekers het initiatief over en scoorde zelfs vlak voor rust de 0-1.  In de 65e minuut werd Maurice Kerkhof in de zestien neergelegd (foto links) en de voortreffelijke scheidsrechter Schul, kon niet anders dan een strafschop toekennen. Aanvoerder Thom Nouwens (foto rechts) schoot de bal onberispelijk stijf in de kruising (1-1).

  • Alphense Boys was daarna helemaal los en de mooie aanvallen volgden zich op. Negen minuten voor tijd schoot Stanley Mailoa van afstand de 2-1 langs Jacobs. Vier minuten verder rondde de zojuist ingevallen zeventienjarige Bryan Iliohan een prachtige aanval succesvol af. En twee minuten later bediende de onvermoeibare Milan Stiphout Patrick Krop op maat voor de 4-1. Voor twee plaatsen in  de Hoofdklasse streden tweeёntwintig clubs in de nacompetitie. Als je dan uiteindelijk tot die twee behoort is dat een gigantische prestatie. En dat ging met de nodige emoties gepaard ! Dat laten onderstaande foto’s prachtig zien. Na vier jaar is Alphense Boys dus weer Hoofdklasser en dat is wel het minste niveau waarop de club hoort te acteren.

  • Als we de indeling van de top-jeugdcompetities op ons laten inwerken dan beseffen we pas hoe snel onze jeugdopleiding de afgelopen jaren is verbeterd en omhoog is geschoten. Als we kijken naar de indeling van onze o21, o18, o17, o16, o15 en o13 die allen in de BVO competities mogen gaan spelen, dan tellen we in totaal 38 BVO teams waar we tegen gaan spelen. In de genoemde competities spelen in totaal maar 4 andere amateurteams! Dat betekent dus dat we alleen al in de najaarscompetitie in totaal 74 wedstrijden (uit en thuis) spelen tegen profclubs en maar 8 wedstrijden tegen een andere amateurclub. En dan te beseffen dat Alphense Boys o14 (net als andere goed presterende amateurteams)  niet welkom is in de BVO competitie (gesloten competitie) anders hadden deze waanzinnige getallen er nog anders uit gezien! Af en toe moeten we ons maar eens in de arm knijpen of dit wel echt waar is, want normaal is dit natuurlijk niet! ! Laten we er met z’n allen mar van genieten zolang het duurt en er trots op zijn.

  • Diverse landelijk spelende jeugdselectieteams van Alphense Boys zoeken nog een leider, die dus lief en leed met de spelers op vooral de zaterdag wil gaan meemaken. Wie belangstelling heeft en eens wil weten wat dat inhoudt, kan een email sturen naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Vorige week woensdag is er overleg geweest met de 4 hoogst spelende amateur jeugdopleidingen (Alphense Boys, Zeeburgia, AFC en Spartaan’20) om de krachten te bundelen en bij de KNVB te kunnen opkomen voor de belangen van de top-amateurclubs in de BVO competities. Er zijn tal van punten waarover we graag met de KNVB eens in gesprek willen gaan en dan is het beter om dit gezamenlijk te doen. Wordt vervolgd

    Op zaterdag 20 juni geeft Peter Hyballa (trainer NAC) een cursus bij Alphense Boys met als thema ‘’Ruimtedekking, gegenpressing, tegenstander isoleren en binden’’. De cursus wordt verzorgd door ‘’Voetbalscholing’’ o.l.v. Fond van den Brande. De cursus zit al vol (30 personen) en is dus uitverkocht. In de ochtend is het theorie gedeelte en bij het praktijkgedeelte (vanaf 13.00 uur) is Alphense Boys 13-1 het demonstratieteam. Die mogen immers zonder beperking trainen en duelleren.

  • Vorige week donderdag kreeg de nieuwe 9-1 van trainer Mohamed Rbii een gasttraining van Mouhcine Zerouali speler van FC Eindhoven en het Nederlands Zaalvoetbalteam. De jonge talenten genoten van de leuke oefenvormen en de technische vormen.

  • De maand mei is traditiegetrouw de maand waarin leden hun keuze maken om ook in het nieuwe seizoen bij Alphense Boys te blijven voetballen, of hun lidmaatschap willen beëindigen. Voor de goede orde maken wij u er langs deze weg op attent dat opzeggingen uitsluitend schriftelijk moeten worden ingediend bij de ledenadministratie (ledenadministratie@alphenseboys.nl), uiterlijk op 31 mei a.s. Voor opzeggingen na 31 mei wordt een bedrag van € 25,00 aan administratiekosten in rekening gebracht. Vanwege de corona-problematiek zijn er nog wel onzekerheden over de precieze aanvang van het nieuwe seizoen, maar wij gaan er vooralsnog van uit dat in de loop van de maand augustus de trainingen beginnen.

    Steeds meer jeugdselectieteams zijn al ‘’klaar’’ voor het volgende seizoen en zijn al (wel in trainingsoutfit) op de foto gegaan. Hieronder de nieuwe 13-2 van de trainers Robbert Renirie en Beau Haverkamp, die in de 3e divisie (heet nu divisie 2) gaan uitkomen.

  • Revy Rosalia (ex-trainer van Alphense Boys 19-1) gaat komend seizoen in het kader van zijn cursus UEFA A, stage lopen bij ADO Den Haag o17. Hij wordt daar assistent van trainer Frans Danen die deze functie combineert met zijn rol als Hoofd Jeugd Opleiding van ADO Den Haag. We gaan Revy komend seizoen dus weer tegenkomen, want ADO Den Haag o17 zit in dezelfde competitie als Alphense Boys o17.

    Op maandag 1 juni (2e Pinksterdag) wordt er bij Alphense Boys niet getraind en blijft het complex gesloten.

    Jonathan Jonk (ex-jeugdselectietrainer Alphense Boys) wordt komend seizoen hoofdtrainer van zaterdag eersteklasser vv Heerjansdam. Bij Alphense Boys promoveerde hij o.a. met de B1 en A1 naar de 1e divisie. Afgelopen twee jaar was hij respectievelijk trainer van Katwijk 2 en assistent-trainer bij Katwijk 1.

  • Dani van Steijn (20, op de foto links) keert terug naar Alphense Boys en gaat volgend seizoen in de nieuwe o21 spelen van trainer Eli Wattimury. Dani studeerde de afgelopen 3 jaar in Amerika en zou voor zijn laatste jaar terugkeren naar de VS. Echter door de Corona crisis komt hij dat land niet meer in en zal nu zijn laatste studie jaar online gaan doen. Dat gaf hem de mogelijkheid weer terug te keren naar de club waar hij eerder (na zijn Ajax periode) 3 jaar in de jeugdselecties speelde. Eli Wattimury krijgt nòg een speler uit het buitenland, want ook Ali Pour Dara komt de o21 selectie versterken. Ali  (19, foto rechts) is een jeugdinternational uit Koeweit die binnenkort naar Nederland komt om daar te gaan studeren. Ali heeft in het verleden al eerder bij Alphense Boys meegetraind, en is dus geen onbekende. De nieuwe o21 selectie is hiermee vol.

  • De dagploeg was afgelopen maandag weer aanwezig op het complex van Alphense Boys en hield zich bezig met het in de grond slaan van witte pluimpjes op veld 3 om het trekken van de krijtlijnen op de grasvelden makkelijker te maken. Onlangs was dit ‘’afgekeken’’ bij onze collega’s van ARC die daar prima ervaringen mee hebben. De komende weken zullen op alle grasvelden de witte pluimpjes de grond in gaan. Henny van Raaij zal waarschijnlijk gaan toetreden tot de dagploeg van Alphense Boys en samen met zijn collega’s tal van werkzaamheden gaan verrichten op ons complex. Afgelopen maandag was hij al druk in de weer met een bosmaaier om de slootkanten van het hoge gras te ontdoen. Henny (rechterfoto) heeft jarenlang in het eerste elftal gespeeld en was zeker 15 jaar assistent trainer bij diverse jeugdselectieteams. Leuk dat dit soort Boysmannen het gezellig samen zijn combineren met vrijwilligerswerk bij hun club.

  • Alphense Boys had bij de KNVB een verzoek ingediend om naar de zaterdag hoofdklasse te mogen verhuizen. Gisteren (dinsdag) kreeg bestuurslid Hatim Noura te horen dat dit komend seizoen niet gaat gebeuren. De KNVB kiest ervoor om intern door te schuiven. Dus zaterdagclubs naar boven door te schuiven en dat ook te doen bij de zondagclubs. Ons eerste elftal blijft het komend seizoen dus uitkomen op zondag in de hoofdklasse.