• Woensdagnieuwtjes

  Voor de rubriek ‘’uit de oude doos’’ gaan we terug naar het seizoen 2008-2009. In hetzelfde weekend 25/26 april 2009 werden er maar liefst drie kampioenschappen en promoties gevierd worden. De A1 promoveerde op zaterdag 25 april naar de 1e divisie (o.l.v. trainer Henk van Hof) en de B1 naar de 2e divisie (o.l.v. trainer John Cuvelier). Maar in deze rubriek hebben we aandacht voor het kampioenschap van het eerste elftal op zondag 26 april 2009 van de 2e klasse, waardoor de ploeg van trainer Cesco Agterberg na 12 jaar weer promoveerde naar de eerste klasse. Het was het eerste seniorenseizoen van Jens Toornstra bij Alphense Boys en gelijk ook zijn laatste, want hij vertrok na dit seizoen naar ADO Den Haag en begon (na 9 jaar bij Alphense Boys te hebben gespeeld) aan een late maar zeer succesvolle periode in het betaalde voetbal.

 • We kunnen rustig stellen dat Alphense Boys 1 ‘’aan de hand van Jens Toornstra’’ het prachtige seizoen 2008-2009 met een kampioenschap kon bekronen. De 19-jarige  jongeling scoorde maar liefst 25 competitie doelpunten en was met afstand de topscorer van zijn ploeg.

 • Op een van de foto’s lezen we wie allemaal deel uitmaakten van de ploeg van trainer Agterberg. We herkennen nog bekende namen als Eli Wattimury, Moustapha Yachou en Appie Mouyadinne. De kampioenswedstrijd op zondag 26 april 2009 was één speeldag voor het einde van de competitie uit tegen UVS. Het werd een 1-4 zege door goals van Jens Toornstra (2x), Appie Mouyadinne en Denis Dobrnjac

 • Afgelopen maandag publiceerde de KNVB de concept indeling van de top-jeugdcompetities op BVO niveau. De Alphense Boys jeugdselectieteams zijn van o13 t/m o21 vertegenwoordigd in alle BVO competities. De o15 en o16 gaan zelfs spelen op het allerhoogste nationale niveau met dus fantastische wedstrijden in het vooruitzicht tegen de top van Nederland. Ook de o21 mag zich verheugen op en prachtige indeling en speelt (net als de o15 en o16) tegen louter profclubs. 

  O21 competitie divisie 2             018 competitie divisie 3              017 competitie divisie 2

  Alphense Boys                                Alphense Boys                                Alphense Boys

  De Graafschap                                Almere City                                    ADO Den Haag

  Fc Emmen                                      De Graafschap                                AFC

  PEC Zwolle                                     Fc Dordrecht                                   Almere City

  Roda JC                                         Kon HFC                                         De Graafschap

  Excelsior                                        Excelsior                                        Fc Dordrecht

  Vitesse                                          VVV/Helmond Sport                        FC Volendam

  Willem II                                       Willem II                                        Kon HFC

   

  016 competitie divisie 1              015 competitie divisie 1              o14 competitie

  Alphense Boys                                Alphense Boys                                Alphense Boys 14-1 heeft de

  Ajax                                              Ajax                                               KNVB vergeten in te delen.

  AZ                                                AZ                                                  Inmiddels al contact gehad.

  Feyenoord                                     Feyenoord                                       Ze gaan er naar kijken. Komt

  NAC                                              NAC                                                vast wel goed! Zij zullen gaan

  PSV                                              PSV                                                 spelen in divisie 1 van het

  Sparta Rotterdam                          Sparta Rotterdam                             amateurvoetbal omdat voor de

  Vitesse                                         Vitesse                                             o14 de BVO competities

  Gesloten zijn.

   

  013 competitie divisie 2

  Alphense Boys 13-1

  Ajax 13-2

  AFC 13-1

  DE Graafschap 13-1

  FC Eindhoven 13-1

  Fc Emmen 13-1

  FC Volendam 13-1

  Feyenoord 13-2

  Afgelopen maandag was een groot gedeelte van de dagploeg weer bij Alphense Boys. Die missen immers ook de gezelligheid en de wekelijke kartweitjes die ze voor Alphense Boys doen. Het terras werd o.a. enkele dagen geleden onkruid vrij gemaakt,

 • Innovatieve start voor Alphense Boys O17 in het seizoen 2020-2021. Inmiddels hebben alle spelers, die volgend seizoen voor de O17 uitkomen, een sporthorloge gekregen namelijk de Polar M430. Daarmee kan er in eigen tijd getraind worden door individuele spelers, maar ook ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarnaast kan gedacht worden aan trainingen die het herstel van blessures meten en/of bevorderen. Natuurlijk kan er tijdens het seizoen ook getraind worden. Uiteraard vinden dan de inspanningen doordeweeks al plaats op de club, dus zal daar zorgvuldig mee om moeten worden gegaan. Met het sporthorloge krijgen alle spelers een persoonlijk account. Daarin kunnen de spelers al hun trainingsresultaten terugzien zoals; minimale, gemiddelde en maximale hartslag bij inspanningen. Daarnaast worden functionaliteiten als minimale, gemiddelde en maximale snelheid nauwkeurig gemeten zowel per km als per langere afstand. Hartslagzones en stappen per km worden eveneens nauwkeurig bijgehouden waardoor het voor de spelers heel inzichtelijk wordt wat ze per km hebben gedaan en op welk moment er eventueel winst valt te behalen. Daarnaast wordt er door de technische staf hard gewerkt om een trainingskamp te organiseren in augustus (als dat tegen die tijd mag!), zodat de O17 direct met een goed teamgevoel zal starten aan het nieuwe seizoen. Op dit moment wordt er door groep met veel passie en inzet gewerkt, dat willen we graag continueren in het nieuwe seizoen. Zo’n trainingskamp helpt daarbij om spelers met elkaar te verbinden en naar elkaar toe te laten groeien.

 • Keeperstrainer Tim v/d Linden (foto links) heeft onverwachts aangegeven komend seizoen niet meer de jeugdselectiekeepers te kunnen trainen op maandag. Tim heeft een volledig contract aangeboden gekregen als keeperstrainer bij de Feyenoord jeugdacademie. Dat betekent dat hij op maandag niet op tijd in Alphen a/d Rijn kan zijn. Tim blijft wel gewoon keeper bij Alphense Boys zondag 1. Gelukkig heeft de jeugdafdeling van Alphense Boys razendsnel een prima vervanger gevonden voor Tim. Wouter van Valen (foto rechts) neemt zijn plek in. Namens De Complete Techniek was Wouter al actief op vrijdagmiddag bij Alphense Boys waar hij de niet-selectiekeepers van Alphense Boys keeperstraining gaf. Op de maandagavond gaat Wouter nu samen met Ron Martin (die blijft gelukkig wél) de jeugdselectiekeepers training geven.

 • Alphense Boys zoekt voor seizoen 2020-2021 een assistent trainer voor onze o14 die uitkomt in de hoogst mogelijke divisie (2e). De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om (wellicht in het kader van een opleiding)  in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. De kandidaat moet wel ervaring hebben en als rechterhand van de trainer ook iets kunnen toevoegen. De trainingen zijn op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 16.45 tot 18.15 uur. Voorwaarde is dat u minimaal bij twee trainingen aanwezig kan zijn plus de wedstrijd op zaterdag. Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

  Alle jeugdselectieteams zijn rond en vol. Hieronder de o16 die, o.l.v. trainer Youri van Arnhem, net als de o15, op het allerhoogste niveau mag gaan voetballen en zich mag verheugen op competitiewedstrijden tegen o.a. Ajax, Feyenoord, AZ en PSV

 • Hans Wertheim knoopt er nog een jaartje aan vast en wordt het komend seizoen leider van Alphense Boys 14-1. Afgelopen seizoen was hij leider van de 13-1 en vond dat zo gezellig dat hij met de spelers en hun ouders meegaat naar de 14-1. Hans is 79 jaar maar steeds ‘’stil going strong’’ en we hopen dat hij deze functie nog jaren in goede gezondheid mag uitvoeren.

 • Irina van Stijn is de laatste dagen veelvuldig bezig om het passen en bestellen van trainingskleding voor de jeugdselectiespelers in goede banen te leiden met natuurlijk de inachtneming van de 1½ meter. Ook de trainers en met name de nieuwe trainers en assistenten kunnen bij Irina terecht om te passen zodat we weten wat we moeten bestellen

 • Wesley Muit (nieuwe 18-1) is wel heel ongelukkig begonnen aan zijn Alphense Boys avontuur. Wesley komt van Vitesse en trainde al een paar weken mee met de selectie van trainer Julian Jenner. Afgelopen zaterdag kwam hij heel ongelukkig in botsing met Gyan de Regt en Wesley bleek daarbij zijn kaak te hebben gebroken. Hij is dezelfde avond nog geopereerd en is inmiddels weer thuis. Wij wensen hem alle sterkte met het herstel.

  Ook Mohamed Kalai (van de nieuwe E-Top) was afgelopen zaterdag een pechvogel en brak heel ongelukkig zijn arm en moet 3 weken met zijn arm in het gips.

 • Het is inmiddels al bijna een vertrouwd beeld: de trainingen op veld 5 van Kassem Gym. Sinds deze week hebben de boksers op maandag en woensdag gezelschap van een heel andere orde, te weten DOS Gymnastiekvereniging. Ook DOS was op zoek naar een geschikte locatie om buiten te sporten en kwam daarvoor bij de Boys terecht. Welkom en veel plezier! Jammer genoeg geldt ook voor onze bezoekers de regeling dat het complex NIET toegankelijk is voor ouders.

 • We tellen af naar 1 juni, de dag waarop Alphense Boys officieel 90 jaar bestaat. Helaas kunnen we dit feest niet vieren zoals we van plan waren. Maar dat gaan we inhalen. Als het lukt nog dit jaar, maar we zijn voledig afhaneklijk van wat er in de komende maanden wél en niet mogelijk is om te organiseren. Desnoods stellen we alle festiviteiten uit tot 2021.

  Het cadeau voor de club staat overigens al klaar: d eprachtige jubileumbank. Die wordt na de zomervakantie sowieso geplaatst. Als u nog een klein cadeautje aan de Boys wilt geven, koop dan nu uw steentjes. Klik hier voor meer informatie.