• Woensdagnieuwtjes

    Traditioneel hebben we weer een foto collage gemaakt van de jeugdspelers die Alphense Boys na dit seizoen verlaten en naar een profclub gaan. Toevallig betreft het dit jaar, net als vorig jaar, 15 jeugdselectiespelers. In totaal ontvingen wij 64 stage uitnodigingen van 17 verschillende profclubs voor 36 van onze jeugdspelers. Diverse spelers kregen namelijk meerdere uitnodigingen. Hofleverancier is de 15-1 van trainer Mitchell Meijer. Maar liefst vijf spelers van zijn team vertrekken naar een BVO. Kort daarop gevolgd door de 17-1 van trainer Jeffrey van Dijk die vier van zijn spelers naar een profclub zag gaan. Deze fotolijst is door Kees de Rijk inmiddels weer opgehangen in de gang van onze kleedkamers.

  • De volgende bijdrage uit ‘’de oude doos’’ is wel van erg lang geleden, maar betekende wel het begin van een prachtige sportieve periode van ons eerste elftal. We hebben het dan over het voorjaar van 1977, waarin in een maand tijd, drie hoogtepunten te vieren waren. Kampioenschap  van de onderafdeling, winnaar beslissingswedstrijd voor promotie naar de KNVB én Nederlands kampioen bij de zondagamateurs.

    Alphense Boys 1 speelde in seizoen 1976-1977 voor het 27e ste jaar onafgebroken in de onderafdeling van het amateurvoetval. Maar o.l.v. trainer Rien Tamerus (in zijn eerste seniorenjaar) en leider Theo Bakker werd op 19 mei 1977 eindelijk het kampioenschap gehaald in de gecombineerde Gouda/Leiden afdeling door een 3-0 overwinning op Stompwijkse Boys. Goals van John van Nierop, Cees v/d Nieuwendijk en Nick Verwoerd.

  • Dat betekende echter nog niet promotie naar de ‘’grote KNVB’’, want daarvoor moest een beslissingswedstrijd gespeeld worden tegen de kampioen uit de àndere onderafdeling, Meerburg. Op zaterdagavond 28 mei 1977 (43 jaar geleden!) werd er voor ruim 1500 toeschouwers afgetrapt op het veld van VVOA (nu ROAC’79). De wedstrijd eindigde in 1-1 (doelpunt Jan Verwoerd) en ook na 2 x 15 minuten verlenging bleef die stand op het bord staan.

  • Nu (in 2020) zouden er strafschoppen genomen worden, maar in 1977 volgde er een tweede beslissingswedstrijd, twee dagen later al weer (!) op 30 mei 1977 (2e Pinksterdag). Opnieuw op het veld van VVOA en wederom ruim 1500 toeschouwers. Een dag eerder (1e Pinksterdag) trommelde trainer Tamerus zijn hele ploeg weer bij elkaar en werd er nog op strafschoppen geoefend! Ook de tweede wedstrijd was bloedstollend spannend. Pas in de 83e minuut viel de beslissende goal. Op aangeven van Kees de Rijk (nu nog steeds actief bij Alphense Boys) was het John van Nierop die van 20 meter afstand met een prachtige pegel de promotie naar de KNVB afdwong.

  • Memorabel waren de tranen van voorzitter Koos van de Geest. Het feest s’-avonds in de kantine, was gigantisch.

  • En nòg was het seizoen niet afgelopen, want op 19 juni 1977 werd er op het sportcentrum van de KNVB in Zeist een toernooi gespeeld met alle andere kampioenen van de onderafdeling uit heel Nederland en daar mochten de mannen van trainer Rien Tamerus (zou 8 jaar trainer van Boys 1 blijven) dus ook aan meedoen. De eerste wedstrijd tegen SDDL werd het 3-3 (3x Paul Bahlmann), daarna werd het 1-0 tegen IJsselboys (Kees de Rijk)

  • Na de lunch in het hotel bij de KNVB (die we door de dames lieten nuttigen, want die kregen anders niets!) werd het 5-0 tegen Flamingo’s (Kees de Rijk (2x), John van Nierop, Ton v/d Laan en Jan Verwoerd). Hierdoor werd Alphense Boys ‘’Nederlands kampioen bij de zondagamateurs’’, toch een mooie prestigieuze prijs die de oude trouwe supporters (en de spelers en de staf) zich nog prima kunnen herinneren.

  • Vanaf vorige week woensdag mag er weer worden getraind op de twee kunstgrasvelden van Alphense Boys. Gezien het enorme enthousiasme waren vooral de jonge kinderen daar ook echt aan toe. Wel jammer dat de ouders buiten het hek op de parkeerplaats moeten wachten, maar dat zijn nu eenmaal de eisen van het RIVM en die heeft Alphense Boys te volgen.

  • Door de afsluiting van de parkeerplaats op De Bijlen (gemeente is bang voor massa-toerisme rond de Zegerplas) was het afgelopen maandagavond gigantisch druk op de Sportlaan en stond die van voor tot achter stampvol met soms dubbel geparkeerde auto’s

  • Sander v/d Kley (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) wordt hoofdtrainer van FC Utrecht o12. Het afgelopen seizoen was hij assistent trainer bij AZ o12. Bij datzelfde Fc Utrecht wordt Michael Lipsius (afgelopen seizoen trainer van de 13-2 van Alphense Boys)

    Voor enkele jeugdselectieteams zoeken we voor het komend seizoen nog leiders en grensrechters. Wie wil een seizoen lang lief en leed delen met een selectieteam dat op landelijk niveau speelt? Als je interesse hebt, stuur dan even en email nar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Abdou Harroui (die twee jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys speelde) staat in de concrete belangstelling van clubs uit Engeland en Duitsland. Harroui was afgelopen seizoen één van de uitblinkers bij Sparta Rotterdam en heeft zich daarmee in de buitenlandse kijker gespeeld. Clubs uit Engeland en Duitsland hebben zich nu bij Sparta gemeld voor de middenvelder. Het is onbekend om welke clubs het gaat. Harroui kon afgelopen winter al een transfer maken, maar koos voor een langer verblijf bij Sparta. Hij verlengde aan het begin van het seizoen zijn contract en ligt nog vast tot medio 2022. Een vertrek lijkt nu echter in de maak.

  • Nogmaals een oproep aan alle leiders om de wedstrijdballen van dit seizoen nu in te komen leveren. Dat kan iedere doordeweekse avond tussen 18.00 en 20.00 uur in kleedkamer 1 of op zaterdag tussen 09.00 en 11.30 uur. Je kan die ballen (en het netje) gewoon in kleedkamer 1 leggen, dan zal ik ze daar ophalen en aftekenen. Als de trainer volgend seizoen niet meer actief is, dan ook de hesjes inleveren

    Google deze tekst en dan kan je een prachtig stuk over Revy Rosalia lezen (was trainer van onze o19) in het vakblad De Voetbaltrainer. ‘’De Voetbaltrainer op bezoek bij Alphense Boys’’.