• Woensdagnieuwtjes

    Na het bericht van de KNVB over het voortijdig einde van alle competities, mogen we nu alleen nog mogen hopen dat we in mei of juni toch nog wat trainingen kunnen geven of wat oefenwedstrijden mogen spelen. Zodra er ruimte komt om weer activiteiten te kunnen organiseren, gaan we daar als vereniging uiteraard meteen mee aan de slag.

    Tunc Hoffman (10 jaar) is de 12e jeugdspeler van Alphense Boys die volgend seizoen naar de jeugdopleiding van een profclub gaat. Tunc gaat bij Feyenoord spelen. Vorig seizoen kwam Tunc van v.v. DWO en ging in de E-Top spelen van trainer Roel van Holstein. Daar ontwikkelde hij zich zo goed, dat hij nu al de stap naar Feyenoord mag maken. Gefeliciteerd! 

    Vorige week maakten wij melding dat o17 keeper Jarl v/d Berg volgend seizoen naar NEC gaat. Helaas was de foto die wij bij dat stukje plaatsten niet geweldig. Gelukkig kregen wij een betere foto toegestuurd.

  • We zien de laatste weken steeds leuke filmpjes met ‘’challenges’’ om de jeugdspelers actief te houden. Sommige trainers maken daar echt werk van. Kijk bijvoorbeeld zeker eens naar dit werkelijk prachtige filmpje mét muziek van Robbert Renirie (11-2) en zijn spelers. Hierbij de link naar dat filmpje. Echt even aanklikken!  https://youtu.be/vUh1IpDfHsE

    Van Michael Woodall, de vader van Roman Woodall (speelde 4 jaar geleden een jaar als keeper in de toenmalige D1) kregen wij het bericht doorgestuurd dat Roman volgend seizoen naar FC Utrecht waar hij in de o17 gaat spelen. Gefeliciteerd!

  • De gemeente is vorige week behoorlijk actief geweest op onze grasvelden en hebben dar de complete heg weggehaald tussen veld 5 en veld 6. Deze zomer (als de planning nog haalbaar is met de huidige Corona virus) zal veld 5 omgebouwd worden tot een kunstgrasveld. Het ziet er nu erg kaal uit, maar dat komt straks helemaal goed.

  • Afgelopen maandag hadden de jeugdselectietrainers (zoals iedere maandag tijdens de Corana periode) weer skype contact met HJO Dennis v/d IJssel. Dat was nu gesplitst in 45 minuten voor de onderbouwtrainers, daarna middenbouw en tenslotte de bovenbouw trainers. Alle trainers hadden opdrachten gekregen en die werden besproken waarna er nieuw ‘’huiswerk’’ werd gegeven. Dat hield wederom in om originele oefenstof te maken/vinden voor diverse spelprincipes volgens onze jeugdopleidings-visie die nu ook in het landelijk vakblad de Voetbaltrainer staat, nummer 248. Het vervolg van de vele interviews die dat blad met onze trainers heeft gehad, komt in het volgende nummer (249)

  • De natuur trekt zich weinig aan van het Corona virus. Deze zwanen hebben nu alle rust voor hun eventuele nakomelingen in de sloot voor onze kleedkamers en hebben een mooi nest gebouwd.

  • Bryan de Vries (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) die enkele weken geleden nog even hielp met de training van Alphense Boys 13-1 (zie foto), is terug in China. Daar is Bryan (26) directeur van voetbalschool Century Park FC in Shanghai. Bij zijn terugkeer naar Shanghai (hij was daarvoor 40 uur onderweg) moest hij direct in huis quarantaine. Dat is komende vrijdag afgelopen en dan mag hij zich weer vrij bewegen in de Chinese stad waar het leven langzaam weer op gang komt.  Op dit moment wordt er nog 2x per dag (!) zijn temperatuur opgemeten. Er zit zelfs een sensor op zijn deur, die een signaal stuurt naar een sociaal werker én de politie als de deur opengaat! Daar heeft hij kennelijk toestemming voor gegeven toen hij een formulier in het Chinees moest ondertekenen…..!

  • Ook onze dagploeg blijft (met de noodzakelijke afstand) actief voor Alphense Boys in deze periode. Op de foto Rob van Heijningen en Jan verwoerd die het onkruid weeghalen naast onze kleedkamers

  • Afgelopen zaterdag had Alphense Boys o17 de kwartfinale voor de beker moeten spelen tegen FC Groningen o17. Ook de prachtige competitiewedstrijden van de o15 tegen o.a. Ajax o15, PSV o15 en Feyenoord o15 hadden al gespeeld moeten zijn. Het gaat allemaal niet meer gebeuren.

    Jonathan Jonk (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) heeft VV Katwijk laten weten dat - hij ondanks zijn eerdere afgesproken verlenging - toch aan het einde van het seizoen stopt als assistent-trainer bij het eerste elftal. Hij maakt gebruik van de afgesproken clausule en zal elders als hoofdtrainer aan de slag gaan. Jonathan Jonk was vorig seizoen hoofdtrainer van het tweede elftal nadat hij overkwam als jeugdtrainer van Alphense Boys. Sinds dit seizoen is Jonk assistent bij het eerste elftal. Hij is verantwoordelijk voor de interactie met de selectie over de analysebeelden.

    We kwamen deze fraaie foto collage tegen van de vier bekendste ex-Alphense Boys spelers die nu in de eredivisie spelen.

  • Wie herkent in deze linker foto Tim v/d Linden? Hij keepte in seizoen 2007-2008 als 1e jaars D-junior al een heel seizoen in Alphense Boys D1 dat toen op het allerhoogste niveau van Nederland speelde, met wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, Sparta, ADO enz. Tim viel toen zo op, dat een transfer naar een BVO niet kon uitblijven. Dat werd Feyenoord waar hij 6 jaar lang in de hoogste jeugdteams zou keepen. Inmiddels is Tim al weer 3 jaar lang de keeper van ons eerste elftal én de zeer gewaardeerde keeperstrainer van de jeugdselectiekeepers (samen met Ron Martin) en sinds kort ook de keeperscoördinator van de Feyenoord Academy, waar hij ook al een paar jaar keeperstrainer is.

  • Bij gebrek aan actueel nieuws starten we de komende tijd maar een rubriek ‘’uit de oude doos’’.

    We hadden nog maar net kunstgras op ons hoofdveld toen in december 2004 enige sneeuwval de jaarlijkse kersttoernooien in gevaar bracht. Toen nog onbekend met de huidige strenge regels, gingen we met een aantal Boys mensen op zondag aan het werk om veld 1 sneeuwvrij te maken. En dat lukte! De kersttoernooien konden in die winter allemaal doorgaan.  Op de foto zien we o.a. voorzitter Bob Valkenburg en op de achtergrond Leen Janszen

  • Een reünie foto uit december 2003 van de bijzondere spelersgroep van het 1e elftal die furore maakte in de eindjaren ’80 en beginjaren ’’90 met twee kampioenschappen en die toen vervolgens 4 jaar lang (1991 t/m 1995) in de top van het amateurvoetbal speelde in de toenmalige Hoofdklasse (hoger was er toen niet). Bij de thuiswedstrijden in die periode waren er steeds 1000 tot 1200 toeschouwers. Die aantallen en tijden komen helaas niet meer terug.

    Op de foto staand van links naar rechts: Wim Versteeg (verzorger), Frank Bakker, Mohamed Allach, Koos van Zoest, Stanley Macnack, Ed Laros, Henny van Raaij, Patrick Kalkema, Sander Beuk en Paul Bahlmann (trainer).

    Hurkend van links naar rechts: Peter Gerse, Pieter van Zoest, Peter Ouwerkerk, Marco Parinussa, Robert v/d Laan, Marcel de Jong, Mark Veldman en Peter Westbroek.

  • Wie weet nog hoe onze oude kleedkamers er uit zagen in september 2005? Met deze vier zwaar verouderde kleedkamers moesten we het doen én nog vier kleedkamers bij veld 5.  Gelukkig ging de boel in 2008 tegen de vlakte en zien we op de foto’s de bouw van 20 schitterende kleedkamers (2009) die nu nog steeds in prima staat zijn, met dank aan onze dagploeg die iedere ochtend de kleedkamers weer schoonmaken.