• Woensdagnieuwtjes

  Marouane Koelewijn (10 jaar) speelt nu nog bij Alphense Boys in de E-Top o.l.v. trainer Roel van Holstein. Volgend seizoen gaat hij naar Ajax, waar hij in de onder 12 gaat spelen. Een prachtige promotie voor de zoon van Ed Koelewijn, de coördinator van de woensdagmiddag en onze F-league.

  Jarl v/d Berg (16 jaar) is een van de twee keepers van Alphense Boys 17-1 (trainer Jeffrey van Dijk) en is na een korte stage periode door profclub NEC aangenomen om volgend seizoen in Nijmegen te komen keepen in het o18 team van de BVO.

 • Met deze twee ‘’transfers’’ staat de teller van Alphense Boys jeugdspelers die na dit seizoen naar een profclub gaan op 11.

  De sportcompetities vallen niet onder het overheidsbesluit om evenementen en bijeenkomsten in Nederland te verbieden tot 1 juni. Dat heeft de KNVB gisteren (dinsdag) te horen gekregen van het ministerie van VWS.

  Omdat het RIVM advies (geen sportduels tot 6 april) ongewijzigd bleef, neemt de KNVB pas rond die tijd (6 april) een besluit over het betaalde voetbal én het amateurvoetbal.

  De bond hanteert nu drie scenario’s:

  1. De competities worden uitgespeeld vòòr 30 juni (tot 1 juni zonder publiek)
  2. De competities worden uitgespeeld nà 30 juni
  3. De competities zullen niet uitgespeeld worden.

  De KNVB had eerder (vorige week vrijdag) bekend gemaakt er naar te streven (dus geen garantie) om de competities in de A-categorie uit te laten spelen. In de volksmond zijn dat dus de selectie-competities.  Voor de afloop van de competities in de B-categorie wordt de verdere ontwikkelingen afgewacht.  De voetbalcompetities moeten voor 30 juni eindigen en er zal eventueel doordeweeks gespeeld gaan worden. De KNVB heeft nog geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de competities daadwerkelijk kunnen worden afgerond. Als de crisis lang aanhoudt bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijfdatum van 15 juni wordt verschoven.

  Alle sportcomplexen (ook die van Alphense Boys) blijven in ieder geval gesloten tot 6 april. Niemand mag dus een balletje komen trappen op onze velden.

  De voorbereidingen voor de introductie van de O21- en O23-competitie gaan door. De deadline voor de inschrijving voor de nieuwe O21- en O23-competities en de inschrijvingen voor de overige jeugdcompetities is verplaatst naar 20 april. Alphense Boys heeft zich inmiddels ingeschreven voor de landelijke competities van de o21, o18, o17, o16, o15, o14 en o13

  Afgelopen zondag zijn de trainers Robin Stolwijk (13-1) en Robbert Renirie (11-2 en volgend seizoen 13-2) bij elkaar gekomen om nog meer ‘’challenges’’ voor de spelers van de 13-1 en 11-2 te bedenken. Zelf hebben ze ook een aantal challenges uitgevoerd en opgenomen (zie foto’s). Die filmpjes worden dan weer opgestuurd naar de spelers en hiermee hopen de beiden trainers de motivatie van de spelers zo hoog mogelijk te houden om in deze voetballoze periode de jongens toch te laten ontwikkelen en extra te stimuleren om in de achtertuin met een bal aan de slag te gaan. De bedoeling is dat de spelers opnames maken van hun activiteiten en die weer terugsturen naar hun trainer.

 • De jeugdselectietrainers van Alphense Boys hebben iedere maandag via skype wekelijks contact met HJO Dennis v/d IJssel. Via dat facetime contact wordt er inhoudelijk gesproken met elkaar en krijgen de trainers opdrachten van Dennis om bijvoorbeeld oefenvormen te verzinnen bij bepaalde spelprincipes die dan weer met elkaar gedeeld worden. Kortom, de trainers zitten niet stil en blijven zich onderling en met elkaar ontwikkelen.

  De traditionele afsluiting van het voetbalseizoen 2019-2020 voor onze pupillen (o8 t/m o13) wat d.m.v. het Sportweekend altijd wordt gevierd aan het einde van het seizoen (12/13 juni), gaat dit jaar niet door i.v.m. de nieuwe afgekondigde maatregelen m.b.t. het Coronavirus

  Tot onze teleurstelling hebben we de presentatie van internationaal scheidsrechter Allard Lindhout bij Alphense Boys, op vrijdag 17 april, moeten cancelen. We gaan ook geen nieuwe datum vaststellen. Dat doen we zodra alles weer veilig is. Het gaat zeker een keer gebeuren!

  Ook tijdens de Corona periode is onze ‘’bouw en onderhoudsman’’ Kees de Rijk actief bij Alphense Boys. Op dit moment is hij bezig met werkzaamheden voor de twee speciale ‘’vrouwenkleedkamers’’ die moeten worden ingericht.