• Mooie verhalen rondom het jubileum

  We naderen de datum van ons 90-jarig bestaan. Al zijn de festiviteiten voorlopig uitgesteld, van sommige kanten ontvangen wij toch al verschillende felicitaties. Zoals deze:

  Hallo Alphense Boys mensen,

  Hier even een berichtje van oud-lid Jan van Egmond (nu 72) die ook nog in het 1ste elftal speelde in de jaren ‘60.

  Van harte gefeliciteerd met het 90 jarig jubileum. Helaas kan ik niet komen, omdat ik al sinds 1981 in AustraliĆ« woon. Wisten jullie dat ik het  allereerste Sportweekend gewonnen heb? Misschien kan mijn neef Jan Wortman zich dat nog herinneren. Het is prachtig dat Jan nu erelid is.

  Het was in 1963 dat ik het Sportweekend won als 15 jarige. Ik kan mij niet herinneren of er een prijs werd uitgereikt, zoals een medaille of bekertje. Mijn andere neef Jan de Rijk was toen de hoofdleider en samen met Wim Goedhart, Cor Lagendijk, Chiel de Lange en Henk Zirkzee (de namen heb ik gevonden in het 75 jaar jubileum boek) was het uitstekend georganiseerd.

  Ik heb in oude fotoalbums nog een paar foto's gevonden van die periode. Ook heb ik nog wat krantenknipsels bewaard van de tijd dat ik in het eerste speelde, zoals mijn eerste wedstrijd en later het kampioenschap in 1967. Op de foto die werd geplaatst op de Boys website toen Niek van Holstein was overleden en ook in het 50 jaar jubileumboek op pag. 27, sta ik tussen Kees de Rijk en Niek. Ook in het 75 jaar jubileum boek duik ik weer op. Pagina 2 laat de A asp. van 1961-62 zien met Wim Goedhart en Cor Lagendijk als leiders. Hier sta ik vierde van rechts bovenste rij. Het leuke van deze foto is dat ik ook een originele heb met een tekst op de achterkant geschreven door Cor Lagendijk.

  Verder heb ik als extra ook een foto van het Bonifaciusschool-voetbalteam van 1960, die toen kampioen werden van het schoolvoetbaltoernooi. Wij speelden in het Alphense Boys tenue en er staan spelers op die later in het eerste van de Boys zouden komen. 

  Ik volg nog steeds het wel en wee van de club via het internet en dat geeft veel plezier.

  Jan van Egmond