• Alphense Boys o19 verliest nét van NEC o19

Twee minuten voor het eindsignaal verloor Alphense Boys o19 met 2-1 van NEC en incasseerde daarna ook nog twee niet al te slimme rode kaarten (2x geel) . Dat maakte het verlies nòg zuurder. Ook de o17 verloor (3-0) bij en tegen Excelsior o17. De o15 en o13 oefenden (tegen Spartaan’20 o15 en FC Groningen o13) en wònnen hun wedstrijd. De 17-2 en 14-1 verloren zeer teleurstellend hun competitiewedstrijd. De 13-2 (zie foto) en E-Top wonnen wél.

Alphense Boys o19 kwam met een enorme ‘’ui’’ terug uit Nijmegen waar kort voor tijd met 2-1 werd verloren van NEC o19. De boys begonnen goed aan de wedstrijd en hadden het betere van het spel met vooral een goed spelende Samir. Die stuurde in de 20e minuut Junior weg en diens voorzet kwam net niet bij Bouchie voor de openingstreffer. In de 30e minuut gaf Samir een prima steekpass op Taner die de bal keurig opzij schoof naar Yassin Bouchnafa die simpel de 0-1 op het scorebord kon zetten.

• Daarna werd NEC iets beter maar kwamen niet door de goede verdediging van Alphense Boys. Na rust speelde NEC agressiever en in een hoger tempo. Alphense Boys kwam onder druk, maar kreeg een ideale kans op de 0-2 via Julian, helaas geen resultaat. In de 70e minuut draaide de NEC spits weg van zijn mandekker en scoorde de gelijkmaker (1-1). Daarna kregen Julian en Boyd gezamenlijk een prima kans op de 1-2, maar de bal ging er niet in. In de 88e minuut gaf de scheidsrechter een erg makkelijk gegeven vrije trap op de 16 meter die prachtig in de kruising werd geschoten (2-1). Keeper Bas Schol moest zijn onverstandige frustratie kwijt wat hem op twee achtereenvolgende gele kaarten kwam te staan (dus rood). De scheidsrechter strooide ineens met gele kaarten en ook assistent Hicham incasseerde twee van die onterecht gegeven gele prenten (rood). De smaak van de onnodige nederlaag werd er alleen maar viezer op! Volgende week zaterdag speelt de o19 om 15.15 uur thuis tegen ADO Den Haag o19

10. Almere City o19                            8-4

Alphense Boys o17bevindt zich de laatste 2 wedstrijden in een neerwaartse spiraal en we hopen dat de Boys vandaag het tij zullen keren tegen ExcelsiorJO17-1. Daar ziet het in de openingsfase niet naar uit, want door onnodig gedribbel en daaropvolgend balverlies moet keeper Björn IJzendoorn in de openingsminuut al direct alles uit de kast halen om de ontstane  één tegen één situatie met een Excelsior-speler winnend af te sluiten. De Boys staan zwaar onder druk en de Kralingers slaan in de 15e minuut alsnog toe bij de vierde kans, wanneer de bal wel breed wordt gelegd op een vrijstaande medespeler, die de hoek voor het uitkiezen heeft en zo staat het terecht 1-0 voor de thuisploeg. Halverwege de eerste helft beginnen de Boys beter te spelen en zien we zowaar een aanval over 8 schijven, maar de eindpass is steeds onzuiver. En dan volgt met het geblesseerd uitvallen  van linksback Jayden Blackwell de zoveelste tegenslag voor het al zo door blessures geplaagde team van trainers Jeffrey van Dijk en Bas Brands. Quinten Liem-Kon-Tja valt verdienstelijk in. In de 25e minuut wordt Kaan de diepte ingestuurd, maar de kopbal van Kaan mist te weinig kracht om de bal over de keeper van de Kralingers heen te koppen. Het is de enige doelpoging tot nu toe in een eenzijdige eerste helft, die van Alphense zijde gekenmerkt wordt door de rechte lange diepe bal die steeds niet aankomt of te ver doorschiet.. De Boys proberen in de slotfase door meer druk vooruit te geven en af te jagen de voorste linie stootkracht te geven, maar lopen tegen een razendsnelle counter op in de 42e minuut. Dylan Nieuwendijk trekt aan de noodrem bij een duel in het strafschopgebied en Excelsior krijgt een strafschop. Wanneer de spelers van de thuisclub ruziën over wie de bal gaat nemen, weten wij al wat zij nog niet weten: Björn“Penaltykiller nr.5 “IJzendoorn gaat de strafschop stoppen!

• En zo geschiedt en gaan de Boys rusten in de wetenschap dat ze goed zijn weggekomen met slechts 1 tegengoal en dat alles nog mogelijk is in de tweede helft. De tweede helft staat Excelsior in de openingsfase onder druk. De Boys krijgen een aantal vrije trappen op 20 meter van het doel en Metahan Bekgoz schiet in de 57e minuut de bal laag over de grond richting de muur, waar Romeo Pieters de bal met een halve draai vervolgens tussen de muur door met zijn rechterpunt de bal op de paal schiet. De Boys proberen de gelijkmaker te forceren, maar komen niet door de Rotterdamse defensie heen. In de 81e en 85e minuut krijgt Excelsior van dichtbij twee honderd procent kansen, maar die worden over en naast geschoten. In de 88e minuut wordt Quinten tegen de vlakte geduwd, maar in plaats van een vrije trap te krijgen, laat de scheids het spel doorgaan en moeten de Boys een laatste corner incasseren. Die wordt diagonaal bij de tweede paal in de kruising binnengekopt.(2-0) Na onnodig balverlies countert Excelsior in blessuretijd nog naar 3-0. De laatste actie is van invaller Amin Nasri, die in de 96e minuut op links om zijn man gaat en vanmiddag de tweede is die op de paal schiet. Helaas zat het er ook vandaag niet in en is het door de grote ziekenboeg  nu al weer puzzelen wie er de volgende wedstrijd tegen Willem II überhaupt fit is om in de basis te starten. Volgende week zaterdag speelt de o17 om 13.00 uur thuis tegen Willem II o17

8. DEM o17                             6-0

Alphense Boys 17-2 speelde vandaag een bijzonder zwakke wedstrijd tegen Unitas’30 en blameerde zich met een 1-3 nederlaag tegen de nummer laatst van de ranglijst. De openingsfase was nog voor de Boys, maar wederom werden de kansen niet afgemaakt. Het lijkt het verhaal van dit seizoen te zijn. Alphense Boys had véél meer de bal en Unitas’30 speelt op de counter en een verdediger laat zich verrassen door een pass en komt op deze manier op 0-1. Niet veel later volgt er een minuut die cruciaal blijkt voor het verdere verloop van de wedstrijd. De Boys krijgen een bal van één meter afstand niet in het vijandelijke doel, maar krijgen in de tegenaanval (na een onnodig verloren duel om de bal) wel het tweede doelpunt tegen. Na rust valt ook nog de 0-3. Vlak voor tijd krijgen de Boys een terechte penalty. Thierry Anthony bepaalde hiermee de eindstand op 1-3.

• Veel spelers waren te balverliefd waardoor het spel voorspelbaar en tempoloos was. De echte strijdlust ontbrak en de mannen speelden niet als een team en dan is de oorzaak van de nederlaag snel verklaard. Het mentale aspect speelde vandaag een grote rol, in het ontwikkelen hiervan zullen de Boys echt stappen moeten maken. Volgende week zaterdag speelt de 17-2 om 11.00 uur thuis tegen Quick Boys 17-1

12. Unitas’30 17-1                     15-12

Alphense Boys o15 was vandaag vrij van de competitie en werd er geoefend tegen Spartaan’20, een oude bekende uit de Eredivisie Laag. Waar de Boys promoveerden naar de Eredivisie Hoog, degradeerde Spartaan’20 naar de Eerste Divisie Hoog. Thuis werd er 3-2 van Spartaan’20 gewonnen en in Rotterdam waren de Rotterdammers met 3-2 te sterk. Onder het genot van een lekker zonnetje werd er afgetrapt op veld 3. Beide ploegen hadden erg veel last van het grasveld. Veel ballen stuiterden van de voeten af en veel passes waren niet zuiver door het hobbelige veld. Toch gingen de bezoekers beter om met deze omstandigheden. De Boys werden nog gevaarlijk via Phill, maar zijn inzet was niet genoeg om tot voorsprong te komen.

• De Boys werden gedurende eerste helft niet echt gevaarlijk meer, de bezoekers daarentegen wel. Een aantal kansen werden gemist en gepakt door keeper Max. Toch scoorden de bezoekers uit een vrije trap. De bal werd met een boog richting de keeper gelobt, door iedereen gemist en rolde vervolgens langzaam het goal in. 0-1 was de ruststand. In de tweede helft werden de Boys steeds sterker. De 1-1 viel na goed drukzetten van Emin, hij veroverde de bal van de keeper en legde de bal af op Tygo, die de gelijkmaker kon binnentikken. De 2-1 viel vlak voor tijd. Delano was opgekomen en werd gevloerd in het zestienmetergebied: penalty. Hij ging zelf achter de bal staan en zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Doordat een aantal spelers van Spartaan’20 te vroeg inliepen, mocht hij opnieuw aanleggen. Delano verschalkte de keeper door hem de verkeerde hoek in te sturen.

• Een slechte eerste, maar redelijke tweede helft. Volgende week hervatten de Boys de competitie met een uitwedstrijd tegen PSV Eindhoven om 11:00

Alphense Boys o14  speelde een teleurstellend duel tegen Hollandia 14-1 door met 3-2 te verliezen. En de dag begon nog zo prachtig in het mooie Hoorn. De stad die groot is geworden door de verrichtingen van de VOC in vroeger jaren. Diezelfde VOC mentaliteit was te vinden bij de spelers van Hollandia die voor elke bal ging en vrijwel elk duel wonnen. Aan de kant van AB 14-1 ging niet veel goed. Het spel was te traag, ballen kwamen niet aan en wat vooral opviel dat een groot aantal spelers onzichtbaar waren. Appie maakte nog de 1-0 met het hoofd na een corner van Milan.

• Slap verdedigen zorgde ervoor dat Hollandia terug kwam in de wedstrijd. Bij die 1-1 bleef het niet. Op wilskracht en doorzettingsvermogen kwam de tegenstander ook nog eens op voorsprong. Uit een vrije trap wist Ilias toch nog de gelijkmaker te maken. Niet veel later viel toch de genadeklap. Een strafschop deed de 14-1 de das om. Een verdiende overwinning derhalve voor Hollandia. Komende dinsdag oefent de 14-1 om 18.30 uur thuis tegen RCL 15-1. Volgende week zaterdag volgt dan weer de competitiewedstrijd om 11.00 uur thuis tegen Alexandria’66 14-1

12. Quick 14-1                                     15-4

Alphense Boys o13 was vandaag vrij van competitie voetbal en oefende op Papendal (!) in Arnhem (bij Vitesse die een geweldige gastheer was) tegen FC Groningen o13. Na drie blokjes van 25 minuten was het de ploeg van trainer Robin Stolwijk die met 2-0 won. In de openingsfase waren beide ploegen nog wat aan elkaar gewaagd en golfde het spel wat op en neer. Hierna kreeg Alphense Boys o13 de beste mogelijkheden. Zo waren Sami Mouta (dribbel) en Santino Chitoe (kopbal) al dicht bij een openingstreffer. Pas aan het einde van het 2e blokje werd de score geopend, na een afgemeten voorzet van Bjorn Titulaer kopte Hakan Argün bij de 2e paal binnen (1-0).

• In het 3e blokje drong FC Groningen wat meer aan maar bleef Alphense Boys goed overeind en kreeg het kansen op een tweede treffer. Hakeem Agboluaje zag zijn schot nog via de lat over gaan, maar de poging van Bryan Verdel kort hierna was wel raak (2-0).

• We hebben een goede wedstrijd gespeeld, onze intenties en veldspel waren erg goed. Al had de score hoger kunnen zijn als we zorgvuldiger met de kansen omgaan. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys o13 voor de competitie uit tegen AFC o13 om 10.15 uur.

De uitslagen in de 1e divisie laag bij de o13

Alphense Boys o13-1 – Westlandia o13            4-0 (afgelopen dinsdag)

8. Urk o13                              6-0

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag een wedstrijd tegen CDW O13-1. Uit bij CDW speelde de boys een goede pot en wonnen we met 1-6. Vanaf de eerste helft was de intentie van de boys goed te zien, aanvallend domineren en zoveel mogelijk de bal hebben. Beiden gebeurde zeker alleen waren we slordig in de passing waardoor CDW een aantal kansen kreeg. CDW kwam ook op voorsprong door een corner die ingeschoten werd. De boys bleven met dezelfde spirit spelen en creëerde een aantal kansen. Helaas resulteerde dit niet in de 1-1. In de 27e minuut kwam die toch, Naoufal schoot de bal goed in de verre hoek.

• In de 2e helft zagen we een uit ploeg die alleen maar rond hun 16 meter stonden (parkeerden de bus) dit  zorgde ervoor dat de ruimtes voor de goal enorm klein waren om tot kansen te komen. De echte kansen kwamen pas 10 minuten voor het einde door goed voorzetten van Dylan (die met een masker speelde vanwege zijn gebroken neus) die er net niet ingingen.. In de 58e minuut kwam de verdiende voorsprong! Dylan speelde de bal richting de 2e paal waar Joep de bal kon inkoppen 2-1!! (zie foto voorpagina) CDW ging direct opzoek naar de aansluiting treffer en kreeg een corner. Iedereen ging mee met de corner (ook de keeper) en dat resulteerde bijna in de 2-2, maar de bal werd tegen de lat gekopt. De counter vanuit de corner was perfect. De’Zhaën kon op snelheid 40-50 meter overbruggen en schoot de bal in een leeg goal! 3-1.

12. VVOG 13-1                          15-4

In de laatste vijf seconden een wedstrijd winnen, is een knappe prestatie. Alphense Boys E-top kreeg dat vandaag voor elkaar in een uitwedstrijd tegen FC Oegstgeest 13-2. Hij viel verdiend, de penalty die Alphense Boys in de slotminuut mocht nemen. De overtreding was weliswaar licht maar het fysieke duel had onmiskenbaar plaats binnen het zestiemetergebied. Bovendien kon de scheidsrechter er niet omheen dat aanvaller Lars in kansrijke positie met een onoorbare tik van de bal werd gezet. Het hielp dat Lars er ook nog een zet bijkreeg en daarop een mooie duik wist te maken.

• Ook verschillende andere spelmomenten kwam de E-top er bekaaid vanaf. Zoals het moment dat Tunc en Lars na een uitgespeelde aanval met z’n tweeën voor de keeper kwamen. Zonder dat de vlag omhoog ging, floot de scheidsrechter de loeigrote kans op een doelpunt af vanwege vermeend buitenspel.  Na dergelijke situaties voelt een penalty als gerechtigheid. Waarmee overigens niet is gezegd dat Alphense Boys zondermeer de betere ploeg was vandaag. De jongens moesten stevig aan de bak om tegenstander de baas te blijven. Het eerste kwartier in de tweede helft waren alle kansen zelfs voor FC Oegstgeest. De E-toppers kwamen heel goed weg toen drie vrije schoten op doel gemist werden. De beweging richting de kantine werd door sommige toeschouwers al gemaakt toen de zestigste minuut was verstreken. Terecht telde de scheidsrechter een paar minuten bij, mede door de onderbreking na een onfortuinlijke val en een mogelijk gebroken hand van een speler van Oegstgeest. En de jongens, dat moet absoluut gezegd, bleven erin geloven. Zonder te verslappen vochten ze voor het ene doelpunt dat nog kon vallen. Het was Marouan die ‘m uiteindelijk met overtuiging vanaf de zestienmeter binnen legde. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 09.00 uur thuis tegen Katwijk 13-2