• Verdiend gelijkspel Alphense Boys o19 tegen NAC o19 (1-1)

De gelijkmaker van Alphense Boys o19 tegen NAC o19 werd pas diep in blessuretijd gescoord door Yassine Bouchnafa (zie foto), maar was niet minder verdiend. Het was de enige competitiewedstrijd van vandaag, verder werden er louter oefenwedstrijden gespeeld door de jeugdselectieteams van Alphense Boys.

Alphense Boys o19 begon goed aan het thuisduel tegen NAC o19 en al in de 2e minuut was Yassine Bouchnafa door de laatste linie van NAC geglipt, en werd gestuit. De scheidsrechter vond het onvoldoende voor een strafschop en een rode kaart. In de 6e minuut scoorde NAC de 1-0 met een kopbal rechtstreeks uit een corner. Dat mag natuurlijk niet ongehinderd gebeuren! In de 20e minuut zagen we een kans van Jessy Janse, maar hij schoot recht op de keeper.

• Tien minuten voor het rustsignaal was er een knappe individuele actie van een NAC aanvaller die keihard op de lat boven keeper Bas Schol schoot. Een minuut later was Taner aan de overkant gevaarlijk, maar zonder resultaat. Na rust hetzelfde beeld, twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. In de 48e minuut ging Jessie helemaal alleen op de NAC keeper af, maar laatstgenoemde won die strijd. Even later werd een schot van Samir geblokt. In de 68e minuut zagen we een enorme spetter van Julian via de handen van de keeper tegen de kruising spatten.

• Aan de andere kant hield keeper Bas Schol met twee prima reddingen zijn ploeg nog in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd leek de gelijkmaker gescoord te worden. Julian kapte zijn man uit en legde de bal panklaar voor Bouchie, maar diens slappe inzet was toch nog een prooi voor de NAC doelman. De mannen van Revy Rosalia gaven niet op, bleven er in geloven en er voor strijden en in de slotfase voelde iedereen dat de gelijkmaker misschien nog in de lucht hing. Bij twee corners was Bas Schol al mee naar voren gegaan. Bij de allerlaatste corner kwam dan toch de verdiende beloning en was het Yassine Bouchnafa (bepaald niet de grootste) die koppend voor de gelijkmaker zorgde (1-1).

10. Fc Emmen o19                            6-3

Alphense Boys o17 neemt het vandaag in Barendrecht in een oefenwedstrijd op tegen de 2 jaar oudere spelers van Smitshoek JO19-1. Een nog grotere tegenstander in de eerste helft is echter de wind. De inspeel-passes zijn daardoor onzuiver en helpen Smitshoek bijna in het zadel. In de 12e minuut is het aan een wereldreflex van keeper Björn IJzendoorn te danken dat het 0-0 blijft, want van zeer dichtbij weet hij een schot van een vrijstaande Smitshoeker via zijn hand en de lat uit het doel te houden. De Boys beginnen na een kwartier te voetballen en Yunus Örgu legt de bal in de 16eminuut af op Yassine Bousdadi, die de bal prima aanneemt op de 5-meterlijn, maar helaas tegen de keeper schiet. In de 18e minuut is het wederom Björn die zijn ploeg op de been houdt, wanneer Smitshoek er uitkomt met een snelle counter en hun spits tegen het uitschuif-been van de Alphense doelman op schiet.

• Tussen de 20 en de 23e minuut zetten de Boys Smitshoek onder druk, wanneer de buitenspelers Yunus Örgu en  Amin Nasri het via de vleugels proberen en hun trukendoos openzetten. Helaas levert het nog geen rendement op, maar wel 4 corners. De Boys ontsnappen voor de derde keer aan een achterstand, wanneer hun goalie Bjorn een één tegen één pakt door goed te blijven staan. Tot de rust worden er nog enkele ballen door Smitshoek op doel geschoten, maar die komen door Orkaan Ellen op de A15 terecht. De tweede helft gaat het de Boys voor de wind. De kansen zijn er wel, maar vooralsnog schort het in de afronding. In de 65e minuut wordt invaller Jordy Nieuwendijk vol op zijn enkel geraakt en moet hij weer naar de bank terug waar hij de eerste helft net vanaf was gekomen. Alleen zijn de Boys na drie enkelblessures door hun wissels heen en moeten ze nog 25 minuten door met 10 man. In de 69e minuut lanceert keeper Björn IJzendoorn, geholpen door de wind, Kaan Temur op rechts. Die passt de bal naar Amin, die op zijn beurt een voorzet geeft op Romeo Pieters. Romeo controleert de bal in de lucht en schiet de bal via de binnenkant linkerpaal keihard in de kruising en scoort de bevrijdende 0-1.

• In de 73e minuut haalt Myles Veldman met uiterste krachtsinspanning een bal van de doellijn na een counter, waarbij Smitshoek leek te gaan scoren. De Boys knokken voor wat ze waard zijn en blijven de aanval zoeken. Yassine Bousdadi wordt weggestoken door Quinten Liem-Kon-Tja en gaat recht op de keeper af. Helaas kiest hij ervoor om ook om de keeper te willen en is de grote kans om het duel in de slotfase in het slot te gooien verkeken. Amin wordt in de 85e minuut op rechts met een diepe pass op pad gestuurd, maar schiet ook tegen de goede Smitshoekse keeper op. De rebound belandt wel weer bij Amin en die geeft de bal af op de vrijstaande Kaan Temur, die vlak voor tijd de 0-2 binnenschiet. In de 87e minuut komt  Amin Nasri op rechts weer langs de linksback van Smitshoek

• en geeft hij een perfecte lage voorzet en zijn derde assist op de instormende Yassine, die zijn harde werken eindelijk beloont ziet worden met een treffer wanneer hij de 0-3 in de touwen ramt. De scheids fluit direct voor het eindsignaal en mogen de Boys van de trainers Jeffrey van Dijk en Bas Brands trots zijn op een topprestatie. Ze hebben in  totaal 40 minuten met een man minder gestreden voor de terechte overwinning. Komende dinsdag oefent de 17-1 om 20.00 uur thuis tegen Waterwijk 17-1. Volgende week zaterdag speelt de o17 om 13.00 uur thuis de belangrijke wedstrijd tegen Kon HFC o17 (comp)

Alphense Boys 17-2 speelde vandaag een oefenwedstrijd op het schitterende hoofdveld van IJsselmeervogels. De Boys werden op een positieve wijze geïnspireerd door deze omgeving. Waar het de eerste minuten nog zoeken was, werd de tegenstander de rest van de wedstrijd overklast. Na 8 minuten spelen is het Jayden Daleman die de score opent voor de Boys (0-1). Nog geen 5 minuten later is het Thierry Anthony die de Boys op 0-2 zet. Vandaag was ook de dag van de spelhervattingen. Daniël Lopes Varela duikt naar een bal en kopt de bal tegen het net, 0-3.

• Even later is het Achraf Laarej die de bal vanuit een afgeslagen corner hard tegen de touwen jaagt, 0-4. Na rust heeft IJsselmeervogels het verdedigend wat beter op orde en is de bezetting van de posities voorin niet altijd even goed van de Boys. De eindstand wordt uiteindelijk bepaald op 0-5 door een vrije trap van Ilias Dardour. De Boys hebben heel veel positieve dingen laten zien, waarbij het met name in de eerste helft smullen was wat betreft het veldspel. Volgende week spelen de Boys een bekerwedstrijd bij en tegen competitiegenoot UVS O17-1, aanvang 15.00 uur.

Alphense Boys o15 oefende vandaag tegen DCG O15. Zij spelen 2e divisie en was een perfecte tegenstander voor ons om verschillende aspecten uit te proberen en ook via een goede uitslag wat positieve energie te krijgen. Na 4 nederlagen na de promotie, was dat ook wel nodig. Het spelbeeld was al snel duidelijk. Wij vielen aan en DCG counterde. Met 7 goede aanvallen werden goede goals gemaakt. Cedric, Mickael, Jaynilson en Steve scoorden allen 1x en Tygo maakte er 3.

• Juist via de counter en een matige restverdediging kregen we twee goals tegen via de counter, daarnaast was het ook nog het makkelijk inleveren van de bal die een 3e doelpunt veroorzaakte. Toch was het spel bij vlagen vrij aardig en zat er veel beweging in de ploeg wat soms leidde tot vloeiende combinaties. Met 7-3 deden we onszelf eigenlijk nog te kort.  Volgende week zaterdag speelt de o15 om 12.00 uur uit tegen Sparta Rotterdam o15

• Alphense Boys o14 speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd tegen ASC Nieuwland 15-1.  Opnieuw een oefenwedstrijd waarbij AB prima tegenstand bood tegen een tegenstander die een jaar ouder is. Ditmaal dus ASC Nieuwland, helemaal uit Amersfoort, gejaagd door wind. Bij bosjes vielen bij de tegenstander van de 14-1 spelers uit door diverse blessures. Heel blij zullen ze niet naar huis zijn gegaan. Shanley wist de score te openen, een bal gedragen door de wind, werd door Ilias de diepte ingestuurd. Shanley  was daarna sneller dan zijn belager en maakte de 1-0.

• Vijf minuten later stonden de teams weer gelijk. Met een lobje werd de doelman verschalkt. Daarmee was ook de ruststand bepaald. In de tweede helft viel niet veel meer te beleven. Sterker nog, het was ronduit saai. AB 14-1 was wel de bovenliggende partij maar wist dat niet uit te drukken in doelpunten. De aanvallen die er waren smoorden in de 16 meter of schoten ging hoog over of naast. Volgende week wordt het ongetwijfeld een stuk spannender. Want dan gaat het weer ergens om, de finale van de prestigieuze wintercup staat op het programma, om 11.00 uur thuis tegen ASW 15-1

Alphense Boys o13 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen SC Buitenveldert o13. De ploeg speelde onder leiding van assistent trainer Egon Verlooij een ongelukkige wedstrijd. Waar vorige week de wind positief meewerkte was het vandaag een grote spelbreker en was het lastig voetballen onder deze omstandigheden. De intenties om dominant te willen spelen waren er zeker, maar de nauwkeurigheid was er vandaag niet, wat resulteerde in veel onnodig balverlies. In de 24e minuut was het Buitenveldert die de openingstreffer aantekende. In de omschakeling na balverlies op de helft van de tegenstander stond onze rest verdediging niet optimaal, de snelle spits van de tegenstander maakte daar dankbaar gebruik van en schoot de bal langs onze keeper. Een dribbel van Daan Hartman waarin hij een aantal verdedigers fraai passeerde, miste net een zuiveren afronding en was typerend voor onze doelkansen.

• Na de rust was er eenzelfde spelbeeld. We hadden wel wind mee, maar konden niet overtuigend genoeg voor het doel van de tegenstander zijn. In de 68e minuut was het Bjorn die knap, na uitstekend doorzetten, de bal veroverde tussen twee verdedigers en keurig zijn lage voorzet bij Hakan zag belanden, die de bal eenvoudig in het doel werkte.

• De wedstrijd was leerzaam, maar één om snel te vergeten. Na de voorjaarsvakantie hervatten we de competitie op dinsdag 3 maart om 18:30 uur thuis tegen Westlandia o13.

Alphense Boys 13-2 was vandaag vrij. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 09.00 uur thuis tegen HBS 13-1 voor de beker

Alphense Boys E-Top speelde vandaag een zaalvoetbaltoernooi waarvan het resultaat ons nog niet bereikte. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 09.00 uur thuis tegen BZC/Zuiderpark 13-1 voor de beker.