• Boys 1 haakt af

Het is Alphense Boys zaterdagavond niet gelukt om zich terug te knokken in de strijd om de titel van de Hoofdklasse A. Hiervoor waren in deze maand enkele overwinningen nodig tegen de clubs in de top vijf van het klassement, maar thuis tegen koploper Hollandia stond er aan het eind 0-2 op het scorebord. Het lijkt er op dat daarmee ook de rol van de Boys in de tweede periode is uitgespeeld.

De wedstrijd tegen Hollandia duurde eigenlijk maar een halfuur. Toen viel de 0-2 en leek het een bekeken zaak. De koploper hoefde daarna niet meer zo nodig en Alphense Boys wilde wel, maar bezat op deze winderige avond niet de vorm om iets aan die achterstand te doen.

In de eerste 28 minuten waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar en kreeg Bas van Zoest de beste kan op de openingstreffer. De aanvoerder kopte na een vrije trap net voorlangs. Binnen twee minuten werd echter alles anders. In de 29-ste minuut werd middenvelder Sven Deen van de club uit Hoorn goed weggestoken en kwam hij schuin vrij voor het doel. Hij rondde beheerst af. Twee minuten later lag ook de 0-2 al achter Tim van der Linden. Bart Spil krulde de bal vanaf de randf zestienmeter mooi in de verre hoek, maar hij kreeg wel alle tijd daarvoor. Trainer Hein van Heek typeerde beide goals als slaapmomenten die zijn ploeg de kop kostten. “We hebben Hollandia een kwartiertje laten voetballen en daarin scoorden ze twee keer. De rest van de wedstrijd was qua veldspel voor ons, al leverde dat vanavond bijna geen kansen op.”

Wat de Boys ook probeerde, het lukte niet om door de defensie van de achterover leunende opponent te breken. Uiteindelijk heb je dan een momentje van geluk nodig om de aansluitingstreffer te scoren, maar dat kon de Boys niet afdwingen. Het werd daardoor een teleurstellende avond. Voor de Boys is de derde periode vrijwel nog de enige mogelijkheid om voor promotie te voetballen. Volgende week zondag is RKAVV uit (14.30 uur) de volgende wedstrijd.

Uitslagen

Alphense Boys-Hollandia 0-2, Alcides-Leonidas, Emmen-Hoogeveen, RKVV Velsen -SDO, VOC-RKAVV, HBS-Be Quick 1887, Quick'20-SJC, JOS Watergraafsmeer-MSC/Amslod.

Stand (zondag 14.00 uur)

1.            Hollandia* 18-37 (37-19)

2.            JOS Watergraafsmeer 16-33 (34-22)

3.            Hoogeveen (-1) 15-30 (33-23)

4.            RKAVV 17-30 (46-29)

5.            SJC 16-28 (34-26)

6.            Alphense Boys 17-27 (36-25)

7.            Quick’20 17-26 (47-36)

8.            Leonidas (-1) 16-24 (33-29)

9.            SDO 17-25 (43-39)

10.          HBS 17-24 (26-24)

11.          Velsen 15-21 (26-26)

12.          Be Quick 1887 17-20 (28-22)

13.          Emmen 17-17 (39-51)

14.          Alcides 17-11 (20-42)

15.          MSC/Amslod 17-11 (16-61)

16.          VOC 17-10 (25-49)

Clubtopscorers

Kees Tol 16x, Arjan Ouwendijk 4x, Thijs Hoogenboom 4x, Cem Sahin 4x, , Kasper Michel 2x, Lilinho Martins 2x, Jesse Vink 2x, Bas van Zoest 1x, Joey Lauhouh 1x.

Zaterdag 1

Alphense Boys zaterdag 1 stelde tegen hekkensluiter Sportief pas in de tweede helft orde op zaken. Na een 2-1 achterstand bij rust werd het 2-8 en daarmee blijft de equipe van treainer John Cuvelier - via de nacompetitie straks - in de race om promotie naar de derde klasse. De Boys-doelpunten kwamen op naam van Mustapha Yachou (3x) Stojan Cekic (2x), Casper Kooreman, Jesse Boateng en Brandon Tichem. Op 7 maart is de volgende wedstrijd pas weer, thuis tegen Siveo.