• Woensdagnieuwtjes

  Emin Sarigul (van de 15-1) werd afgelopen maandag, in aanwezigheid van zijn trotse ouders en broers,  gepresenteerd bij Feyenoord waar hij volgend seizoen in de o16 gaat spelen. De 14-jarige buitenspeler (speelde vorig seizoen nog bij v.v. Verburch) baarde dit seizoen opzien in de ploeg van trainer Mitchell Meijer die onlangs promoveerde naar de eredivisie hoog. Emin was vaak betrokken bij de Alphense Boys goals tegen de vele BVO’s. Of hij gaf een assist of hij scoorde zélf. Ook een andere BVO had belangstelling, maar Emin koos bewust voor Feyenoord. Emin is de 3e speler van Alphense Boys o15 die na dit seizoen van Alphense Boys naar Feyenoord gaat. Eerder kozen zijn huidige teamgenoten Cedric Hatenboer en Delano Vos al voor Feyenoord. Hieronder Emin met Stanley Brard (hoofd jeugdopleiding, links) en Raymond van Meenen (Manager Feyenoord)

 • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys zon. - Hollandia is a.s. zaterdag (aanvang 18.00 uur)  live te volgen in het  extra lange sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen wat tot 20 uur zal duren. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Moussa Karoum (9 jaar) speelt nog niet zo lang bij Alphense Boys en vertrekt volgend seizoen naar PSV. Op dit moment speelt Moussa nog in Alphense Boys 9-1.

 • Afgelopen maandag was John Cuvelier te gast bij radio Studio Voetbal in het programma ‘’de voetbalkantine’’.

  Zo af en toe heeft Alphense Boys complete tenues ‘’over’’ die (bijvoorbeeld vanwege een nieuwe sponsor) niet meer gebruikt worden. Voor dat doel hebben we altijd een adresje in Kenia waar weeshuizen geen onderscheidende shirts hebben en dolblij zijn met deze tenues. Vanuit Kenia kregen wij deze dankbare foto’s toegestuurd

 • Volgende week dinsdag geeft Biagio v/d Straaten (trainer 14-1) een training aan de M15-1

  Maandag 17 februari a.s. komen de beleidsbepalers van de met Alphense Boys samenwerkende amateurverenigingen weer bij elkaar voor hun jaarlijkse overleg en discussie over tal van verenigingszaken

  Afgelopen maandag kreeg Alphense Boys eindelijk het goede bericht dat we geslaagd waren voor de her-certificering van de Regionale Jeugd Opleiding status (RJO) en dus krijgen onze jeugdselectiespelers van o13 t/m o19 weer voor 3 jaar de LOOT status, die hun (m.b.v. de scholen) in staat stelt om de activiteiten bij Alphense Boys (vaak de vroege trainingen van 16.45 uur) te halen. De afgelopen maanden is een commissie o.l.v. bestuurslid Ronald Hendricx (zie foto) intensief aan het werk gegaan om op liefst 75 punten te voldoen aan de eisen voor een RJO status. Aan slechts 2 punten konden wij niet voldoen (dat mochten er 4 zijn) Dat is nu dus gelukt met speciale dank aan de inspanningen van Dennis v/d IJssel, Mitchell Meijer, Robin Stolwijk en Paul Bahlmann. De KNVB moet dit nog wel bevestigen, maar dat is een formele kwestie.

 • Voor alle belangstellenden (ook niet-scheidsrechters) en vrijwillige scheidsrechters van Alphense Boys samenwerkende amateur verenigingen hebben wij Allard Lindhout (internationaal scheidsrechter, bereid gevonden een presentatie te komen geven op vrijdagavond 13 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de kantine van Alphense Boys. Graag even aan ondergetekende laten weten wie er komen (graag naam, emailadres en telefoonnummer).Paul.Bahlmann@hetnet.nl

 • De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 26 februari 2020, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) loopt al een tijdje via de website van Alphense Boys. Vanaf zondag 23 februari stopt die inschrijving, maar inmiddels is bij een aantal geboortejaren de limiet al bereikt! Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'',de rest wijst zich vanzelf. Op dit moment hebben we al 244 inschrijvingen binnen in de diverse leeftijden.

  Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 15 februari

  09.00 uur      13-2 – A;exandria’66 13-2 (oefen)

  11.00 uur      17-2 – BVCB 17-1 (oefen)

  13.00 uur      15-1 – AZ o15 (comp)

  18.00 uur      zondag 1 – Hollandia 1 (comp)

  Henny van Raaij (60, ex speler Alphense Boys 1 en jàrenlang assistent trainer bij diverse AB jeugdselectieteams) is per direct toegevoegd aan de technische staf van SV Aarlanderveen. Henny gaat Henk van Hof, die met een nare armblessure kampt, assisteren bij de trainingen en pakt de herstel-training, met de jongens die terugkomen van een blessure, op.

 • Komende zaterdag gaat de o17 van trainer Jeffrey van Dijk als koploper van de 1e divisie laag, naar VVV Venlo en hoopt zijn ongeslagen status (9 punten uit 3 wedstrijden) vast te houden.

  De o19 van trainer Revy Rosalia verloor afgelopen zaterdag heel ongelukkig in blessuretijd van Almere City (2-1) en gaat zaterdag a.s. naar PEC Zwolle o19 om te proberen met punten terug te komen.

  De o13 van Robin Stolwijk speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen FC Emmen omdat de bal maar niet ‘’in het netje’’ wilde. Zaterdag a.s. gaan ze naar Leeuwarden waar Cambuur o13 (nog ongeslagen) de tegenstander wordt. We zijn benieuwd of de o13 in deze topwedstrijd wel het net kunnen laten bollen.

  Onlangs is Alphense Boys 11-2 gaan kickboksen bij 4Sport. Ook enkele ouders, broers en zussen deden soms fanatiek mee. Dat leverde deze fraaie foto’s op

 • Dennis van den Ing (ex speler en trainer Alphense Boys) wordt volgend seizoen hoofdtrainer van Floreant. De geboren Boskoper traint nu nog mede-vierdeklasser NSV '46.

  Alphense Boys zondag 1 heeft in de persoon van Tim de Rijk zijn eerste versterking voor volgend seizoen binnen. De 27-jarige Leimuidenaar komt over van derdedivisionist VVSB.  Tim doorliep de hele jeugdopleiding van Alphense Boys. In 2011 maakte hij de overstap van het eerste elftal van Alphense Boys naar ADO Den Haag. Op amateurbasis sloot hij aan bij de eredivisionist, maar zijn speeltijd in het Haagse vlaggenschip zou beperkt blijven tot oefenwedstrijden. Daarna keerde De Rijk terug naar Alphense Boys, om in 2014 naar VVSB te verkassen. Daar speelde de middenvelder jarenlang op het hoogste amateurniveau van Nederland en bereikte met VVSB de halve finales van de KNVB Beker.

 • De volgende spelers hebben aangegeven het zondag 1 team van Alphense Boys ook volgend seizoen trouw te blijven: Bright Ampong, Mike BavelaarThijs Hoogenboom, Pepijn Kooij, Joey Lauhouh, Tim van der Linden, Milan StiphoutTarik Zanaani.

  Lilinho Martins en Jessie Vink zijn de vijfde en zesde speler van Alphense Boys die na dit seizoen vertrekken. Beiden gaan volgend seizoen op zaterdag voetballen. Eerder maakten Wessel Meiring, Arjan Ouwendijk, Kees Tol en Bas van Zoest al bekend hun rood-witte shirt na dit seizoen in te leveren.

 • Tijdens de Nieuwjaarsreceptie heeft John van Deenen uit de opbrengst van de verkoop van ‘oude’ kleding een waardecheque overhandigd aan de dagploeg van onze vereniging als dank voor hun (dagelijkse) bijzondere bijdragen. De ploeg heeft de cheque verzilverd door allereerst aan de stamtafel van De Tapperij alle verenigingskwesties eens goed door te nemen, om vervolgens de gesprekken voort te zetten bij Chinees Indisch Restaurant Ni Hao. Dat het een bijzonder geslaagde avond geworden, moge duidelijk zijn.

  De wedstrijd van Alphense Boys 1 tegen RKAVV die afgelopen zondag wegens de storm werd afgeblazen (…), wordt ingehaald op zondag 23 februari a.s. Het duel in Leidschendam begint om 14.30 uur. Eerder was er sprake van om de wedstrijd naar zaterdagmiddag te verplaatsen, maar RKAVV heeft dat verzoek ingetrokken.

  De ledenvergadering van de Club van Honderd wordt woensdag 26 februari a.s. gehouden in het clubhuis, aanvang 20.30 uur. De leden van de Club van Honderd hebben – als alles goed is gegaan – afgelopen week de uitnodiging voor deze avond ontvangen.

  De Algemene Ledenvergadering (voorjaarsvergadering) van Alphense Boys staat voorlopig gepland voor maandag 18 mei a.s. Zet deze datum alvast in uw agenda.

 • Deze week is de eerste nieuwsbrief verschenen van de Alphense Girls. Hierin wordt van diverse activiteiten melding gemaakt, zoals de plannen om twee kleedkamers speciaal voor de meidenteams te ‘pimpen’. Ook worden een Ladies Night (28 maart) en een Girls-kampweekend (4-5 juli) aangekondigd. Verder gaan de Girls een samenwerking aan met voetbalschool De Complete Techniek om de kwaliteit en het plezier van de trainingen verder omhoog te brengen. Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

 • Abdou Harroui (speelde 2 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) besliste gisteravond (dinsdag) de degradatiewedstrijd voor zijn ploeg Sparta Rotterdam tegen ADO Den Haag. Hij scoorde de bevrijdende 4-2 in de slotfase in een wedstrijd waar Shaquille Pinas (ook ex-Alphense Boys) bij de tegenpartij speelde.