• Verlies 19-1, derde zege voor de 17-1

Alphense Boys 19-1 keerde vandaag met lege handen terug uit Almere (2-1). De 17-1 hield ook in zijn derde wedstrijd de volle buit binnen. Thuis werd DEM met 3-0 geklopt. De 15-1 ging er met geflatteerde cijfers af tegen NAC (5-1)

Alphense Boys 19-1

De 19-1 verloor met 2-1 van Almere City. In tegenstelling tot vorige week, begon Alphense Boys fel en wist het voetballend tot een paar goede kansen te komen. Verdedigend stond het meer dan prima, waardoor het wachten was op de goal voor Alphense Boys. Na een kopbal van Frank, die van de lijn werd gehaald, en een grote kans voor Samir die niet werd verzilverd, kreeg Boyd de bal op een presenteerblaadje aangegeven door Jessy en kopte hij de dan verdiende 0-1 binnen. Dit bleef zo tot de rust.

De 2de helft begint met een ander Almere City. Zij brengen meteen drie nieuwe spelers in en dit is meteen zichtbaar. Met name de aanvoer van achteruit bij Almere verloopt soepel en zorgt er mede voor dat Alphense Boys de grip langzaam verliest. Dyrell moet zich noodgedwongen laten vervangen wegens een blessure; Mike komt hem vervangen. Hopen dat Dyrell niet langdurig geblesseerd is geraakt.

Uit het niets krijgt Boyd een geweldige kans om de 0-2 binnen te schieten, maar hij faalt in de afwerking. Om de storm van Almere wat in te dammen worden er 2 frisse aanvallers ingebracht om het de verdediging van Almere te beletten om makkelijk de opbouw te verzorgen. Helaas brengt deze dubbele wissel niet het gewenste effect, waardoor de druk van Almere City aanhoudt. Een voorzet die lang onderweg is, wordt verkeerd ingeschat door Bas en de bal wordt in 2 instanties binnen geschoten, waardoor het gelijkt wordt.

Almere ruikt bloed en voor de Boys is tegenhouden. Alsnog krijgt Alphense Boys wat kansen, maar zonder resultaat. Almere zet aan en vlak voor tijd krijgen zij de bal na een rebound langs Bas; 2-1. Op dat moment meer dan verdiend, maar vooral zonde voor Alphense Boys, aangezien de wedstrijd al vroeg in de wedstrijd beslist had kunnen zijn in de voordeel van de Boys. De scheidsrechter fluit af en vooral woede en teleurstelling steken de kop op. Een goede 1ste helft, afgewisseld met een slechte 2de helft is op dit niveau niet genoeg om punten te halen.

De komende week samen werken naar Pec Zwolle en hopelijk komt het saamhorigheidsgevoel van voor de winterstop weer terug.

• Alphense Boys 17-1

De 17-1 won ook zijn derde wedstrijd. DEM werd met 3-0 verslagen. Het was een lastige kluif; het overwinningspataje na afloop ging er beter in...

De eerste 6 minuten domineren de bezoekers het hoofdveld. In de 5e minuut krijgt hun spits een cadeautje, wanneer hij een te zachte terugspeelbal van de Boys onderschept. Gelukkig staat zijn vizier niet op scherp en mikt hij naast. De Boys worden door trainer Jeffrey van Dijk op scherp gezet en dit resulteert een minuut later effect. Jordy Nieuwendijk lanceert gastspeler Thierry Anthony(O17-2) op links en Thierry stevent op de Beverwijkse-doelman af en rondt het keurig af door de 1-0 langs de keeper te schieten. De goal geeft de Boys lucht om hun eigen spel te kunnen spelen. Dat gaat aardig, maar de eindpass is een kwartier lang onzuiver.

In de 24e minuut neemt Tim van de Loo de bal van ruim 20 meter op zijn slof en weet de DEM- keeper er nog net een corner van te maken. Wat volgt is een hilarische spelsituatie die 100.000 views op You Tube gaat opleveren. De corner wordt voorgegeven en eerst kopt Yassine Bousdadi de bal keihard op de lat en die caramboleert de lucht in en vervolgens gaat de bal minstens 7 keer van hoofd naar hoofd om uiteindelijk over de achterlijn te worden gekopt. Helaas, spannender kan ik het niet maken. DEM blijkt een niet te onderschatten tegenstander, want naarmate de wedstrijd vordert krijgen ze een aantal corners en kansjes. Kaan Temur geeft in de 44e minuut een hoge voorzet op Romeo Pieters, maar de bal stuit op en Romeo schiet de bal vanaf de 5-meter lijn met een dropkick huizenhoog over. Wel scoren de Boys vlak voor rust nog hun tweede gele kaart.

De tweede helft gaan de Boys wat feller van start dan de eerste en neemt Romeo in de 49e minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De keeper duikt de bal uit de verre hoek. Damn! De gasten worden steeds verder op hun eigen helft vast gezet, maar staan compact te verdedigen en het lukt Alphense Boys vooralsnog niet om de voorsprong te vergroten. Beide teams leveren veel strijd op het middenveld, hetgeen nog een paar gele kaarten oplevert. Of dit gebeuk geïnspireerd wordt door de beukende bassen van het Winterlake-festival aan de Zegerplas, die tot op de tribune over het veld heen galmen weet ik niet, maar er wordt flink gebikkeld. DEM zet nog een keer aan, maar de Boys verdedigen goed en komen met technisch voetbal steeds aan opbouwen van achteruit toe. De magere voorsprong van 1-0  staat in de 85e minuut nog steeds op het scorebord, wanneer Jayden Blackwell een vrije trap neemt op de rand van de zestien.  Jayden plaats de bal met links goed in de verre beneden hoek, maar de verDemd goede keeper duikt ook deze vrije trap uit zijn doel. De reguliere speeltijd zit er op, maar de Boys hebben het beste voor het laatst bewaard. De goed spelende Tim van de Loo legt de bal breed op invaller Yunus Örgu, die op aanraden van zijn trainer de bal “met gevoel” van 25 meter vol raakt en zo de bevrijdende 2-0 in blessuretijd binnenschiet.

Nadat DEM voor de 3e keer heeft afgetrapt, onderscheppen de Boys de bal en komt de bal terecht bij Jordy Nieuwendijk , die op rechts om zijn man heen glipt en alleen op de keeper af gaat. Jordy ziet Romeo Pieters op links vrijstaan en geeft zijn tweede assist van vandaag op Romeo, die zijn goede spel bekroont met een doelpunt, door de 3-0  vanaf links in de slotseconde in de verre hoek binnen te knallen en zo de zakelijke overwinning bezegelt. Na 3 wedstrijden staan de Boys ongeslagen met 9 punten bovenaan en reizen ze volgende week af naar VVV-Venlo in het verre oosten van Limburg om aldaar om 15.00 uur hun koppositie te verdedigen.

De uitslagen in de 1e divisie bij de 17-1 op 8 februari

Alphense Boys o17 – DEM o17 3-0

Roda JC o17 – Kon HFC o17 1-3

Willem II o17 – Excelsior o17 1-1

Almere City o17 – VVV Venlo o17 3-2

• Alphense Boys 17-2

De O17-2 speelde sinds 7 december weer eens een thuiswedstrijd voor de competitie. DSO was de tegenstander. De Boys beginnen sterk en zijn voetballend beter. Toch komen ze op een 0-1 achterstand wanneer de linksback wordt uitgespeeld en een snelle voorzet volgt. Vervolgens werkt een verdediger van de Boys de bal in eigen doel. De Boys hebben zelf veel moeite om hun kansen te benutten. In de tweede helft komen de Boys op een 0-2 achterstand door een bizar eigen doelpunt. In het vervolg van de wedstrijd kunnen de Boys geen vuist meer maken. Twee eigen doelpunten doen de Boys dus de das om.

Op 7 maart wordt de competitie pas weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Unitas’30. Volgende week zaterdag oefent de 17-2 om 11.00 uur bij en tegen ADO’20 17-1.

• Alphense Boys 15-1

NAC was een oude bekende van de 15-1, want zij werden namelijk eerste in de Eredivisie Laag. De vorige ontmoetingen eindigden in een 1-3 overwinning voor de ploeg uit Breda en de return werd 3-3. De Boys staan nog 0 uit 2 en zijn gebrand om te winnen vandaag. Het begin was voor NAC met een aantal speldenprikjes. Na een aantal minuten werden de Boys gevaarlijker. Tygo stuurde Emin diep die een goeie voorzet gaf op Steve. Helaas werd deze kans van dichtbij niet verzilverd. NAC was iets sterker, maar echt gevaarlijker werden ze niet. Juist de Boys kwamen er snel en goed uit. Steve schoot uit een lastige situatie en zag zijn bal voorlangs gaan. Veel gebeurde er daarna niet meer in de eerste helft.

De tweede helft begon goed. 3 minuten na rust gaf Aldo een prachtige steekbal op Tygo. Tygo legde af op Emin en Emin zijn schot werd gekeerd door de doelman van NAC. Steve schoot de rebound en daarna kwam de bal voor de voeten van Jaynilson die beheerst afrondde. De Boys roken bloed, maar kregen al 4 minuten later de Boys de deksel op de neus. Na onoplettendheid na een ingooi werd de bal door de linksbuiten afgelegd waardoor het 1-1 werd. Toen ging het snel mis, de Boys incasseerden in 1 minuut 2 tegentreffers. Na een goeie actie van de linksbuiten schoof die de bal in het goal: 2-1. Direct na de aftrap ging het wederom mis en stond het plots 3-1. Het werd allemaal erger voor de Boys. Een goed en hard schot van de rechtsbuiten zorgde voor de 4-1. De Boys waren gefrustreerd en er ontstonden onnodige discussies op het veld. De concentratie was volledig verdwenen. NAC kon uitlopen naar een grotere score en dat gebeurde dan ook een paar minuten voor tijd. Na een combinatie door het midden werd de eindstand bepaald op 5-1: een beetje geflatteerd. Tot de 50e minuut speelden de Boys zeer behoorlijk en er hoefde in principe zeker niet verloren te worden.

Komende dinsdag oefent de 15-1 om 18.30 uur thuis tegen Barendrecht 15-1. Volgende week zaterdag speelt de 15-1 om 13.00 uur thuis tegen AZ o15.

De uitslagen in de ere divisie bij de 15-1 op 8 februari

NAC Breda o15 – Alphense Boys o15 5-1

PSV o15 – Ajax o15 4-1

Feyenoord o15 – Sparta Rotterdam o15 3-1

AZ o15 – Vitesse o15 4-2

• Alphense Boys 14-1

Alphense Boys 14-1 overklaste  Quick Boys 14-1 in een eenzijdig duel. Met 0-6 waren de spelers van AB 14-1 veel sterker en lieten geen spaan heel van de tegenstander. Dit was inmiddels alweer het vierde duel tegen deze tegenstander van dit seizoen (1x competitie, twee keer bij een toernooi). Ook dit duel werd dus gewonnen maar het verschil in kwaliteit is gedurende het seizoen alleen maar gegroeid. De thuiswedstrijd aan het begin van dit seizoen werd nog nipt met 2-1 gewonnen. Nu was er voor het 100-jarige Quick Boys totaal niets meer te halen.  Appie maakt al snel de 1-0 na een mooie bal van Dahli.  Dezelfde Appie was ook betrokken met de 0-2. Hij ging alleen door op de keeper, vervolgens ging de bal via Shanley net niet over lijn door wegwerken van een verdediger. Nou ja wegwerken. De bal kwam zo in de voeten van Tim die de bal lekker hoog in het net bracht. Dat was alweer in de tweede helft trouwens, een tweede helft waarbij Quick Boys heel fanatiek uit de startblokken kwam. Van dat fanatisme na de 0-2 was al snel niet veel meer over. Na een eigen doelpunt van de thuisclub was het helemaal gedaan. De beer was los en het was het wachten op meer doelpunten. Quick Boys zag de bui al hangen en probeerde door overtredingen de 14-1 te stoppen. Tim werd daarvan het slachtoffer en moest het veld gestrekt verlaten. Shanley maakt  niet lang daarna de 0-4 na terugleggen van Sven. De honger van de 14-1 naar meer doelpunten was nog niet gestild. Vrijetrapspecialist Ilias wist eerst de bal in het doel te brengen met een vrije trap waarbij de doelman net niet bij kon. Bij de 0-6 was Ilias ook betrokken. Ditmaal kon de keeper zijn schot wel tegenhouden maar vloog daarna met bal en al het doel in. ‘Fluit maar af’ zei een toeschouwer van Quick Boys hoofdschuddend.

• Volgende week zaterdag is de 14-1 vrij van competitie en oefent dan om 11.00 uur uit tegen IJsselmonde 14-1. Pas op 7 maart wordt de competitie weer hervat. Dan speelt de 14-1 uit tegen Hollandia spelen.

• Alphense Boys 13-1

De 13-1 moest met een doelpuntloos gelijkspel genoegen nemen tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Robin Stolwijk was de betere ploeg op sportpark de Bijlen maar kon dit niet omzetten in de score (0-0).

Bij de start van de wedstrijd drong Alphense Boys direct aan een speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Emmen. Via de vleugels kwam het diverse malen in scoringspositie, echter was er altijd wel een sta-in-de-weg op de route naar het openingsdoelpunt. In de omschakeling werd Emmen voor rust ook tweemaal gevaarlijk.

Na rust werd de wedstrijd meer open. Het speelde golfde vaker op en neer al bleef Alphense Boys bovenliggend. Vooral in de slotfase kregen beide teams nog wat kleine mogelijkheden op een voorsprong. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een gelijkspel en de teleurstelling bij de Boys-spelers bij het laatste fluitsignaal was groot. Dit tekent het gevoel na afloop dat er meer in gezeten had. Wel kan ik de complimenten uitdelen aan het team dat ze de gehele wedstrijd op zoek zijn gegaan naar het doelpunt.

Volgende week speelt Alphense Boys o13 de verre uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden o13 om 12.00 uur.

De uitslagen in de 1e divisie bij de 13-1 op 8 februari

Alphense Boys o13 – Fc Emmen o13 0-0

AFC o13 – Westlandia o13 1-2

Urk o13 – Helmond Sport o13 0-3

Spartaan’20 o13 – Cambuur o13 3-3

• Alphense Boys 13-2

Vandaag speelden we de topper tegen de koploper Bennekom. In de eerste 5 minuten bepaalden onze jongens het spel met goed positiespel. Helaas konden we niet genieten van het balbezit want via een counter kwam Bennekom op een 0-1. De 0-2 kwam snel, door een communicatiefout. In de 25ste min stopte Stan een doorgebroken speler af. Dit leidde tot een rode kaart voor Stan en de vrije trap werd goed benut: 0-3. Dit was direct ook de ruststand. In de tweede helft probeerden we de schade te beperken, maar dat lukte niet helemaal. Koppies bleven omhoog en we gingen voor elke bal. Het is lastig om met tien man tegen de koploper te spelen, maar ook een leermoment. Eindstand 0-6.

Volgende week zaterdag is de 13-2 vrij van competitie en oefent dan om 9.00 uur thuis tegen Alexandria’66 13-2.

• Alphense Boys E-Top (13-6)

In een uitwedstrijd tegen de JO13-2 van VV Noordwijk behaalde de E-top vandaag een keurige overwinning. Halverwege de tweede helft stroomt de tribune langs het hoofdveld van VV Noordwijk langzaam vol. Is dat door het mooie combinatievoetbal dat op veld 1 te zien is? Het zou zomaar kunnen, want met slimme passes en snelle omschakelingen verzorgen de Alphense E-toppers op veld 1 een attractieve pot.

Waar de eerste 30 minuten de tegenstander nog ruimte kreeg om gevaarlijk te worden in de counters, laat Alphense Boys na de rust zien dat het de tegenstander de baas is. Uitgespeelde kansen zorgen voor spanning in het vijandig doelgebied. In de afwerking ontbreekt het soms aan zorgvuldigheid. Maar ook de goede doelman van Noordwijk JO13-2 voorkomt goals.

Een 2-0 voorsprong staat dan al op het scorebord. De openingstreffer viel na 22 minuten. Dinand passeerde zijn man, maakte zich los van een tweede verdediger en bereikte Lars. Die kreeg geen ruimte om te schieten, maar was zijn opponent met een snelle beweging te slim af en vond het doel.

Ongeveer vijf minuten verder zag Milan net buiten de 16-meter in zijn ooghoeken Imrane staan. Vanuit een moeilijke hoek, gedekt door twee man, leek diens doelpositie kansloos. Toch wist ook Imrane in de beperkte ruimte de bal in het net te manoeuvreren.

Zo’n beetje alle voorhoedespelers en middenvelders krijgen mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Ook verdediger Jurre is met verrassende afstandsschoten twee keer heel dichtbij de 3-0.  Maar meer doelpunten blijken er niet in te zitten.

Als tegen het einde van de wedstrijd het aantal toeschouwers nog steeds blijft oplopen, is duidelijk dat het publiek niet voor de wedstrijd van de E-toppers plaats neemt. Er blijkt een spannende derby op het programma te staan: Noordwijk tegen Quick Boys uit Katwijk. Alphense Boys heeft ondertussen met een 2-0 overwinning toch maar een mooi visitekaartje achtergelaten op het hoofdveld.

Volgende week zaterdag is de E-Top vrij van competitie.