• Eerste winst op de valreep voor JO19-1

In de derde ronde van de Eerste Divisie pakte Alphense Boys 19-1 zijn eerste overwinning. Gemakkelijk ging het niet, maar thuis werd FC Emmen, dat eveneens nog puntloos was, met 2-1 verslagen. De 17-2 deed het goed met een 2-0 overwinning in Westlandia. De 14-1 verkleinde de achterstand op koploper Zeeburgia naar één punt, dankzij een 4-0 zege op Westlandia. Op de foto: Shanley en Appie na de 3-0.

19-1

Na vorige week een goede wedstrijd te hebben gespeeld, maar wel verloren, willen de Boys vandaag een overwinning boeken. De Boys beginnen met hoge druk op de verdediging van de tegenstander, maar zij spelen zich vrij gemakkelijk onder de druk vandaan. Dit komt mede door het tamme spel van Alphense Boys. FC Emmen weet zich af en toe te melden in de zestienmeter van de Boys en bij één van deze momenten loopt Samir ongelukkig een aanvaller omver: penalty en 0-1 voor de bezoekers.

Na wat speldenprikjes van Alphense Boys krijgt FC Emmen een levensgrote kans op de 0-2, maar deze wordt gehaast over geschoten. Kort hierop volgt een corner van Alphense Boys, die goed wordt genomen  door Lars. In een wirwar van spelers kan Jessy de bal achter de keeper van FC Emmen plaatsen. 1-1 is meteen de ruststand.

De 2de helft begint Alphense Boys wat beter en FC Emmen wordt steeds een beetje verder naar achter wordt gedrongen. Helaas is het niet genoeg om een gaatje in de defensie te vinden. Maar dan, ineens een goede combinatie tussen Boyd en Yassine, waardoor laatstgenoemde ontsnapt en onderweg neergehaald wordt door de laatste verdediger. Deze krijgt rood. Ondanks de numerieke meerderheid heeft FC Emmen het betere van het spel en weet zelfs tot twee keer toe een geweldige kans niet te verzilveren. Alphense Boys leeft nog.

In de laatste minuut glipt Junior na een goede actie binnendoor langs zijn verdediger, die hem onderuit haalt. De scheidsrechter wijst naar de stip en Yassine ontfermt zich over dit buitenkansje. Deze wordt verzilverd, waardoor de Boys op 2-1 komen. Met nog wat blessuretijd te spelen, blijft de uitslag zo staan en kunnen de eerste drie punten worden bijgeschreven.

Hierbij de link naar de samenvatting die Arjan de Graaf maakte: https://youtu.be/Ob0XLOU4wYE. Volgende week zaterdag speelt de 19-1 om 12.00 uur uit tegen Almere City o19

17-1

Alphense Boys 17-1 was vandaag vrij van competitie en oefende thuis tegen Feyenoord o17. Vanaf de E-top hebben de Boys nog nooit een oefenwedstrijd gewonnen van de Rotterdammers.  Vandaag zit dat er de eerste 10 minuten ook niet in, want de BVO-spelers hebben het minst last van de wind en het zware veld. Maar na 20 minuten staat het nog steeds 0-0, omdat de ploeg van trainer Jeffrey van Dijk compact speelt en veel strijd levert. Feyenoord lost wat slappe schoten op doel, maar daar blijft het dan ook bij. Net op het moment dat de Boys de schroom van zich aan het gooien zijn en de aanval zoeken, valt toch de 0-1 uit het niets. In de 25e minuut mag de Feyenoordspits een voorzet aannemen op de rand van het strafschopgebied en kijkt de verdediging toe in plaats van in te grijpen. De spits kan de 0-1 ongehinderd binnen schieten.

De Boys moeten nu gaan reageren. Gyan de Regt staat als eerste op en we zien in de 26e minuut het eerste schot op doel van hem. Vervolgens slalomt Lucio Hollander met lef van achteruit om drie Feyenoorders heen. Helaas is de eindpass niet goed, maar er wordt steeds meer met de borst vooruit gevoetbald. In de 37e minuut geeft  Dylan Nieuwendijk een vlijmscherpe diepe bal op Gyan. Gyan accelereert het 16-meter gebied in en wordt met een sliding onderuit gehaald door een Feyenoorder. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip en Gyan schiet de bal geplaatst in de linkerbenedenhoek langs ex Alphense Boys-keeper Sam Pak en zo staat het 1-1, tevens de ruststand.

De tweede helft gaat het de Boys letterlijk voor de wind. In de 47e minuut ontsnappen ze nog aan een achterstand, nadat een schot van de ploeg van Zuid net naast gaat, maar de druk op het Feyenoorddoel neemt toe. In de 52e minuut passt Kaan Temur vanaf de punt 16 aan de rechterkant de bal op Romeo Pieters aan de linkerkant. Romeo neemt de bal aan, kapt de rechtsback uit en schiet de bal met links richting de goal. Feyenoord keeper Sam Pak duikt de bal met een zweefduik nog net uit zijn doel. De toon is gezet. Alphense Boys laat zien dat teamgeest en wilskracht een wapen aan het worden is.

In de 55e minuut krijgt de thuisploeg een vrije trap op 20 meter van het doel. Het kanon wordt in stelling gebracht, maar niet aanvoerder Metahan Bekgoz , maar Jayden Blackwell neemt onverwachts de bal met zijn linker en schiet laag over de grond vanaf de rechterkant de 2-1 via de binnenkant paal in de verre hoek binnen. De Boys vechten als leeuwen voor elke meter en Feyenoord blijft wisselen. In de 78e minuut legt Gyan de bal breed op Amin Nasri, die vrij voor de keeper de bal eerst aanneemt, waar gelijk schieten wellicht een hoger rendement had opgeleverd. Boyskeeper Björn IJzendoorn behoedt met zijn uitschuifbeen zijn ploeg voor de gelijkmaker door er een schot mee te pareren.  In de 79e minuut vergroot Alphense Boys JO17-1 zelfs de voorsprong tot 3-1, wanneer verdediger Quinten Liem -Kon -Tja met een perfecte voorzet een assist geeft op Kaan Temur, die uit de rug van zijn tegenstander wegloopt en  bij de tweede paal de derde goal  voor de Boys binnen knalt.

Feyenoord staat met de rug tegen de muur, wisselt nogmaals en speelt inmiddels alles of niets en geeft met vers bloed even gas. Dit resulteert in de terechte 3-2 door een afstandsschot in de 85e minuut. Alphense Boys is official partner van de Feyenoord Academy en maakt in de laatste 10 minuten de meeste aanspraak een de overwinning. De Boys spelen met passie en discipline de reguliere speeltijd uit en krijgen zelfs met uitbraken van Gyan en Amin nog  kleine kansjes om de genadeklap aan de grote broer uit te delen. Helaas laat de scheidsrechter 5 minuten doorspelen en in de 95e minuut geeft hij een terechte penalty aan Feyenoord, nadat hun aanvaller met een sliding door een Boysverdediger wordt neergehaald. De penalty wordt benut en zo eindigt deze enerverende wedstrijd in 3-3. De amateurs van Alphense Boys mogen trots zijn op deze topprestatie. Maar wat waren  ze vandaag dicht bij een overwinning op hun oude ploegmaatjes Kaj van der Veld en Sam Pak.

Zaterdag speelt Alphense Boys JO 17-1  om 13.00 uur thuis zijn derde competitiewedstrijd in de 1e Divisie tegen DEM.

• 17-2

De O17-2 speelde zaterdag de competitiewedstrijd in Naaldwijk tegen Westlandia. De Boys gingen naar Naaldwijk met het idee dat ze iets goed moesten maken naar aanleiding van de thuiswedstrijd eerder dit seizoen. Er werd toen namelijk verloren door een penalty tegen in de laatste minuut. De Boys begonnen, net als vorige week, heel goed aan de wedstrijd. Er worden enkele kansen gecreëerd, maar die worden nog niet benut. Dan komt er een belangrijk moment in de wedstrijd. Thierry Anthony wordt aangespeeld en besluit open te draaien, er komt geen druk op hem en hij besluit van een grote afstand uit te halen. De bal verdwijnt op een heerlijke manier in de benedenhoek en zo komen de Boys op 0-1.

Na deze goal gaan de Boys verder met het goed uitvoeren van hun strijdplan. Dit leidt één minuut voor rust tot de 0-2 wanneer Thierry Anthony de bal in het doel werkt. Lelijke goals tellen ook zullen we maar zeggen. Na rust komen de Boys goed uit de kleedkamer. Ze blijven scherp voetballen en creëren kansen wanneer het kan. De tegenstander probeert er een fysieke strijd van te maken, maar hier gaan de Boys niet in mee. De tijd verstrijkt en Westlandia gaat meer en meer op de aanval spelen. De prima keepende Rafaël de Heij komt verder niet in de problemen en zo winnen de Boys verdiend met 0-2.

15-1

Alphense Boys 15-1 was vandaag vrij. Volgende week zaterdag speelt de 15-1 om 12.00 uur uit tegen NAC Breda o15. Zie foto onder.

14-1

Alphense Boys 0-14 won eenvoudig van Westlandia 0-14. De 3-0 was niet meer dan verdiend en zelfs een zwakke afspiegeling van  het kwaliteitsverschil. En dan te denken dat de uitwedstrijd aan het begin nog nipt gewonnen werd met 3-4 na een 3-1 achterstand. Tegenstander Westlandia lijkt niet echt in goed doen zijn, vorige week hebben ze ook al  verloren: 6-0 tegen JOVZ.

Dani opende het bal met een prachtige actie. Hij sneed door de verdediging, passeerde drie man via een mooi een-tweetje met Milan en liet het net bollen. Appie was de volgende die het publiek liet juichen. Hij dolde ouderwets de verdediging en scoorde. Daarna leek het meteen ook nog 3-0 te worden na een verkeerde terugspeelbal. Shanley vond echter de keeper op zijn weg.

Bij de 3-0 was weer een hoofdrol voor matchwinnaar Dani. Zijn messcherpe bal naar Appie  werd door laatstgenoemde doorgespeeld aan Shanley die nu wel wist te scoren. En zo zijn de eerste drie punten van de start van de tweede helft van het seizoen dus binnen. En blijft de afstand tot koploper Zeeburgia 1 puntje. Volgende week staat Quick Boys 0-14 op het menu. Die zijn we dit seizoen nu al drie keer tegengekomen, en drie keer ook gewonnen. In de vooruitkijkanalyses aan de kant wordt dit niet gezien als een heel moeilijke klus. Ante victoriam ne canas triumphum, zeiden de Romeinen vroeger al. Dus ook bij deze wedstrijd zal weer flink gestreden moeten worden.

Komende dinsdag oefent de 14-1 om 18.30 uur thuis tegen TOGB 15-1-1. Volgende week zaterdag speelt de 14-1 om 10.30 uur uit tegen Quick 14-1.

13-1

Alphense Boys 13-1 speelde zaterdag geen competitie en trainde op een andere ondergrond, namelijk het strand. Door vooral veel wind en een ‘lastig veldje’ werden spelers uitgedaagd in hun vaardigheden. Na afloop werd er met elkaar wat gedronken en gegeten. Volgende week speelt de o13 voor de competitie thuis om 11.00 uur tegen FC Emmen o13.

13-2

Alphense Boys 13-2 speelde uit tegen AS 80. De eerste helft begonnen we goed, hielden druk op de bal en lieten de tegenstanders niet voetballen. Snel in de wedstrijd maakte wij de 1-0. Miljan kreeg de bal met een gelukje in de voeten en legde de bal perfect voor de goal. De zhean bedacht zich niet en tikte de bal met een hakje in de goal. We hielden goed stand en bleven dominant. Yassir kreeg de bal aan de linkerkant en gaf een uitstekende bal op miljan die de bal in het goal gleed: 2-0!. We bleven goed druk zetten op de juiste momenten en dat zorgde ervoor dat de tegenstander amper kansen creëerden. Toen kwam de 3-0 net voor rust door een perfect ingestudeerde opbouw vanuit achter.

Ook de tweede helft begonnen we goed. We bleven de dominante ploeg en dit zorgde voor veel 100 procent kansen. De zhean werd ingespeeld op eigen helft en wist met zijn snelheid het tegen goal te bereiken. Passeerde de keeper en schoot hem koelbloedig in. 4-0! Dit was ook de einduitslag van de wedstrijd.

Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 09.00 uur thuis tegen Bennekom 13-1.

E-Top

Voor de E-top (13-6) stond de wedstrijd tegen de JO13-2 van Rijnsburgse Boys op het programma. Er werd met 2-0 gewonnen. De beste kans van de eerste helft zat helemaal aan het begin van de wedstrijd. Na een pass van Thomas kreeg Imrane de kans om van afstand op het Rijnsburgse doel te schieten. Zijn poeier zwaaide af.

In de 25 minuten die volgden wisten de Boys hun technisch overwicht onvoldoende uit te nutten.  Het spel was bij wijlen rommelig en te veel op de kluit. Maar mooie acties toonde de E-top ook meer dan voldoende. Zoals de slimme steekpasses vanuit het middenveld op de voorhoede. De een-tweetjes na een inworp. En het effectieve verdedigingswerk van de defensie waarmee de reusachtige Rijnsburgers voorin onklaar werden gemaakt.

Verschillende schoten op doel werden gesmoord, of geblokt. Na de rust konden de toeschouwers genieten van het slimme en strakke voetbal waarop coach Roel tijdens de training zo hard aan werkt met de jongens. Met passes die als een mes door de Rijnsburgse achterhoede sneden, werden verschillende kansen gecreëerd. In de 38e minuut kreeg Tunc zo’n lange, strakke bal aangespeeld van Imrane. Hij kwam direct los van zijn man, ging als een speer af op de keeper en maakte zelfverzekerd af: 1-0. Een kleine tien minuten later maakte Marouane er 2-0 van, na opnieuw een pass van Imrane. De E-toppers kregen nog meerdere kansen om verder uit te lopen. Ze verzorgden daarmee voor de toeschouwers een zeer attractieve tweede helft.

Komende dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur tegen DHC o11. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 12.30 uur uit tegen Noordwijk 13-2