• Grote overwinningen Alphense Boys o17 en o13

Op zaterdag 25 januari pakten Alphense Boys o17 en o13 uit met een enorme uitslag. De o17 won thuis met 6-0 van Almere City o17 en de o13 won uit tegen Urk o13 met 0-8! De o15 en o19 gaven prima partij, maar konden het net niet bolwerken tegen Vitesse o15 en o19 die vandaag naar Sportpark De Bijlen kwamen. In beide wedstrijden werd het 2-4. Op de foto Phil Okongo namens de o15. De 17-2 verloor teleurstellend met 3-0 bij en tegen Velo en ook de 14-1, 13-2 en E-Top verloren hun competitiewedstrijd.

Alphense Boys o19 speelde thuis tegen Vitesse o19 en kon hele periodes van de wedstrijd prima mee met de opponent uit Arnhem. De ploeg van trainer Revy Rosalia begon scherp en fel en verraste daarmee het Vitesse van Trainer Theo Janssen. In de 10e minuut namen ze zelf brutaal de leiding. Yassin Bouchnafa kopte een corner terug naar Frank v/d Hoorn en die passeerde met een zuivere kopbal zijn voormalige ploeggenoot Joey Kesting (nu keeper bij Vitesse): 1-0.

• Daarna werd Vitesse wat beter en liet zien te beschikkern over enkele slimme en zeer vaardige spelers. IN de 25e minuut viel de 1-1 en vijf minuten later werd het via een ‘’zondagschot’’ zelfs 1-2. Vervolgens kwam Alphense Boys weer opzetten, vooral via vleugelspits Julian Beke, die 3x schuin op de Vitesse keeper kon afgaan, maar steeds niet de juiste keuze maakte. De verdiende gelijkmaker viel alsnog in de 65e minuut. De heel goed spelende Frank v/d Hoorn vond zijn middenveld maatje Samir Messaoudi met een strakke voorzet en Samir kon de 2-2 intikken.

• In die fase tikte de o19 een behoorlijk niveau aan en konden zij denken aan een derde goal. Die hoop ging in duigen toen hun snelle buitenspeler een goede voorzet afleverde die doiir een ploeggenoot met een volley achter Boys keeper Bas Schol werd geschoten (2-3). In de 72e minuut appelleerde alles wat Alphense Boys was voor een strafschop (hands) die niet als zodanig werd beoordeeld door de scheidsrechter. Met opnieuw een zondagsschot besliste Vitesse de wedstrijd (2-4). Bij de bekerloting na afloop in de kantine trok aanvoerder Frank v/d Hoorn een uitwedstrijd tegen Almere City o19. Volgende week zaterdag speelt de o19 opnieuw thuis, dan tegen FC Emmen o19 om 15.15 uur

10. Alphense Boys o19                    2-0

Alphense Boys o17 is vandaag de gastheer voor koploper Almere City FC. De vorige twee ontmoetingen verloren de Boys, maar de ploeg van trainer Jeffrey van Dijk zit in een prima flow en heeft zich de afgelopen week goed voorbereid op dit duel. De eerste minuten is de bezoekende BVO de bovenliggende partij en zijn ze de Boys de baas.(allitereert lekker) Onder aanvoering van de goed afjagende voorhoede nemen de Boys na 8 minuten de touwtjes in handen. Kaan Temur gaat voorop in de strijd en geeft een voorzet op Romeo Pieters, maar die schampt de bal met de buitenkant voet en zo is het eerste kansje een feit. Keeper Björn IJzendoorn komt ver uit zijn doel om een diepe bal weg te werken en botst met de spits van Almere City. De spits gaat neer. Vervolgens ligt Tim van de Loo na een duel gewond aan zijn enkel op de grond. Sportpark de Bijlen lijkt wel een veldhospitaal. In de 12e minuut geeft Kaan een goede diepe bal op Gyan de Regt, die vervolgens ook onderuit wordt geschoffeld en dus krijgen de Boys op 20 meter van het doel een vrije trap. Ons geheime wapen Metahan “ Het Kanon” Bekgoz gaat achter de bal staan en schiet de 1-0 keihard in de kruising en plaatst zich met zijn 4e goal uit een vrije trap in het rijtje Ronald Koeman, Lasse Schöne en Pierre van Hooydonk.

• In de 18e minuut geeft Jordy Nieuwendijk met een perfecte steekpass de bal mee in de loop van de razendsnelle Gyan de Regt. Gyan chipt de bal over de aanstormende doelman van Almere City heen en scoort knap de 2-0.

• De Boys gaan  steeds makkelijker voetballen, hebben een hoge balcirculatie en bij Almere City nemen de irritaties toe. Een onderlinge ruzie over een te nemen vrije trap is hier exemplarisch voor. Uiteindelijk neemt de aanvoerder van Almere City die toch zelf en doelman Björn IJzendoorn duikt met een ultieme krachtsexplosie en een wereld-safe de bal via de kruising uit de winkelhaak. In de slotminuut van de eerste helft passt Dylan Nieuwendijk de bal goed in op Kaan en die gaat in een vrije doortocht diagonaal op de keeper af, maar schiet de bal tegen hem op. De rebound is voor de gretige Boys-spits Yassine Bousdadi, die de comfortabele 3-0  ruststand binnen knalt.

• Yassine is de tweede helft een plaag voor de verdediging van Almere City. Hij wint niet alleen de fysiek duels, hij legt de bal ook nog eens goed terug op zijn medespelers. In de 55e minuut verovert hij de bal, passt naar Kaan en die geeft een afgemeten voorzet op Gyan, die de bal met de binnenkant voet net naast tikt bij de tweede paal. In de 58e minuut neemt Jayden Blackwell vanaf rechts een corner die door de vogelvrije Mohamed Rahal tot assist wordt gepromoveerd, daar Mo de bal feilloos binnenkopt en zo staat het na een uur voetbal 4-0 voor het ijzersterk spelende Alphense Boys.

• Onder het toeziend oog van steeds meer publiek, trainers en scouts spelen de Boys inmiddels gallaryplay ! Het pronkvoetbal gaat de laatste 20 minuten gewoon door, want we zien combinaties over 4, 5 schijven en Almere City wordt echt ondersteboven gespeeld. In de 71e minuut behoudt Yassine het overzicht en passt hij de bal naar de voor de geblesseerd uitgevallen Mo Rahal ingevallen Yunus Orgu, die de bal aanneemt in de 16 en verwoestend uithaalt en de 5-0 scoort.

• In de 73e minuut gaat de trukendoos helemaal open, wanneer Yunus de bal over een City-verdediger heen lepelt op Gyan, die vandaag dodelijk is in de afronding en zijn tweede goal scoort en daarmee de uiteindelijke eindstand van 6-0 bepaalt. Het laatste kwartier dicteren de Boys de wedstrijd overal en zijn we wederom getuige van een unieke teamprestatie. Hard work pays off !! Alphense Boys 17-1 staat na 2 competitiewedstrijden met 6 punten  bovenaan, 2 punten los van de nummer 2. Wat een droomstart! Volgende week zaterdag is de o17 vrij van competitie en oefent dan om 12.45 uur thuis tegen Feyenoord o17. Bij de bekerloting (na afloop in de kantine) rolde er een uitwedstrijd tegen Fc Groningen o17 uit de koker!

De uitslagen in de 1e divisie laag bij de o17

Alphense Boys o17 1 – Almere City o17            6-0

Kon HFC o17 – Willem II o17       3-1

DEM o17 – Excelsior R o17          0-3

VVV Venlo o17 – Roda JC o17

Willem II o17 – VVV Venlo o17 (wordt op 1 febr gespeeld)

8. DEM o17                           2-0

Alphense Boys 17-2  hervatte vandaag de competitie met een uitwedstrijd in Wateringen tegen VELO O17-1. De Boys kregen vandaag een lesje in effectiviteit. Met name in de eerste helft waren de Boys zeer dominant in balbezit, echter was de eindpass niet secuur genoeg. Volledig tegen de verhouding in is het bij rust 1-0 voor VELO. VELO straft een fout van een verdediger die aan de verkeerde kant staat te dekken en een man uit zijn rug laat komen genadeloos af. De tweede helft starten de Boys nog goed, maar de 2-0 betekent de nekslag. Een spits van VELO jaagt door op de keeper en hij schiet de bal tegen de inkomende spits aan en ziet de bal in het net verdwijnen. De 3-0 is een afstandsschot en is enkel voor de statistieken. Volgende week speelt de 17-2 uit tegen Westlandia O17-1 om 12.30 uur.

12. Unitas’30 17-1                     12-6

Alphense Boys o15 trad vandaag aan tegen Vitesse O15. Wat gelijk opviel was dat zij een zeer fysieke ploeg zijn met veel lengte. De Boys begonnen slecht aan de wedstrijd. Na 3 minuten voetballen lag de bal in het net. Na geklungel net naast het eigen zestienmetergebied met de bal werd er balverlies geleden. Keeper Niels redde nog in eerste instantie, maar de rebound werd er wel ingeschoten.

• In de 13e minuut trokken de Boys de stand gelijk. Jaynillson dribbelde naar binnen en gaf een goeie pass op Emin. Emin dribbelde met hoge snelheid langs twee verdedigers en legde de bal af op Tygo, die op de juiste plek stond: 1-1.

• De Boys zaten goed in de wedstrijd en deden goed mee. Tien minuten voor rust viel de 1-2 na een prachtige vrije trap van Vitesse. Vier minuten later lag alweer de 1-3 in het net. De rechtsbuiten van Vitesse gaf de bal voor op de linksbuiten, die hem erin schoot. In de 37e minuut kwamen de Boys terug in de wedstrijd, en hoe. Emin nam de corner en Santi verlengde deze bal en met een prachtige zijwaartse volley schoot Steve de Boys terug in de wedstrijd (2-3). Een wonderschoon doelpunt

• Een prima eerste helft van de Boys. De tweede helft werd het minder. Het fysiek sterkere en conditioneel betere Vitesse gooide in de 58e minuut de wedstrijd op slot. Na een voorzet van de rechtsbuiten werd de bal ingekopt. De Boys probeerde nog aan te zetten, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Vitesse speelde de wedstrijd goed uit en won met 2-4. Volgende week zijn de mannen van Mitchell Meijer vrij en daarna wacht de wedstrijd tegen NAC Breda, een oude bekende van de Eredivisie Laag. Fotograaf Arjan de Graaf maakte weer een mooie fotoreportage. De foto’s zijn gratis te downloaden: https://photos.app.goo.gl/fWH4mZaRkFqNDusKA

8. Alphense Boys o15          2-0

Alphense Boys 14-1 verloor vandaag met 1-2 van Fortuna Wormerveer en kende dus een teleurstellende start van het tweede helft van de competitie. Met dit resultaat verliest het team ook de koppositie en moet nu genoegen nemen met een tweede plek. Het leek eerst de wedstrijd worden voor de  na een lange blessure terug komende Luca. Hij maakte zijn entree in de 15e minuut van de tweede helft en wist na 20 seconden al te scoren. Na een voorzet van Ilias (zie foto) kopte  hij de 1-1 in.

• Vijf minuten daarvoor maakte  de tegenstander nog de openingstreffer na zwak verdedigen. Na een matige eerste helft bleek nu eindelijk het duel lost te barsten. Een schot van Ilias vloog na 18 minuten spelen in de tweede helft keihard op de lat. Fortuna Wormerveer toonde zich echter veel productiever om bij een van haar spaarzame aanvallen het volle pond binnen te halen mede door opnieuw niet scherp verdedigen door de o14. De overwinning zat er niet meer in, dat was allang duidelijk. Gevochten werd er nog wel maar het spel van de thuisploeg was te slordig om nog aanspraak te maken voor een puntje. Was er dan toch nog iets positiefs te melden? Dat zeker, want Luca is dus weer terug en Alex en Sven hopen volgende week, als de o14 thuis speelt tegen Westlandia thuis om 11.00 uur , ook hun rentree te maken na een lange blessureperiode.

12. Quick 14-1                                      12-4

Alphense Boys o13 is zaterdag met ruime cijfers langs sv Urk o13 gegaan. De ploeg van trainer Robin scoorde acht keer en won overtuigend: 0-8. In de openingsfase was het nog even aftasten maar nadat Sami Mouta in de 11e minuut de bal van afstand hard tegen de paal had geschoten en in de 15e minuut de bovenkant van de lat had geraakt werd de ban gebroken in de 17e minuut door diezelfde Sami (na goed terugleggen). Binnen de minuut werd er opnieuw gescoord, Alec Lansman schoot van ver buiten het zestienmetergebied de bal over de keeper (0-2). Nog voor rust scoorde Alec nogmaals (0-3) en Hakan Argun verzorgde het slot van de eerste helft met een hard schot wat via de onderkant van de lat het doel binnen sloeg (0-4)

• Na de onderbreking werd het wat rommeliger aan Alphense Boys zijde en kwamen er wat kleine slordigheden in het aanvalsspel. Halverwege de 2e helft tekende Alec vanuit een scrimmage uit een hoekschop voor de 5e treffer (zijn 3e).

• Ook bij de 0-6 had Alec een aandeel, ditmaal legde hij de bal breed en maakte Joshua vd Winden hem. Even later uit een goed genomen corner scoorde Joshua op zeer fraaie wijze (0-7). In de laatste minuut kopte Bjorn Titulaer ook nog de 8e binnen.
    We drukken daarmee het krachtverschil ook uit in de stand. Dat het geen dubbele cijfers worden is jammer, maar het had zeker gekund vandaag als we nog iets preciezer waren. Aanstaande dinsdag oefent de o13 thuis om 18.30 uur tegen WV-HEDW o13 en komend weekend is de o13 vrij van competitie en trainen ze op het strand.

8. Urk o13                              2-0

Alphense Boys 13-2 hervatte vandaag de competitie weer en speelde uit tegen het sportieve DOVO. Het was een stukje rijden maar dan heb je wat! We begonnen slordig aan de bal net als DOVO. Elke duel werd hard uitgevochten. In de 5e minuut gaf Stef de bal via de corner op Miljan 0-1!

• Het duurde niet lang tot de 1-1 werd gemaakt via een vrijetrap. De wedstrijd was totaal in evenwicht maar in de laatste minuut van de eerste helft kon de boys op voorsprong komen via een penalty. Helaas werd de bal overgeschoten en gingen we met een gelijke stand rusten. In de tweede helft zat er veel strijdlust in beide teams maar zonder al te veel kansen. Dezhean werd nog goed diep gestuurd door Stan maar het schot was niet goed genoeg. Na enkele minuten kreeg DOVO en penalty en schoot hem goed binnen 2-1. De boys bleven goed door voetballen en dat resulteerde in een aantal kansen, Dylan op de paal en Miljan net naast. In de laatste minuten kwam DOVO er goed uit en scoorde de 3-1. Helaas geen 3 punten maar wel veel leermomenten. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 10.30 uur uit tegen AS’80 13-1

12. VVOG 13-1                          12-4

Alphense Boys E-Top speelde vandaag tegen Voorschoten 13-2. Vandaag lukte er in de eerste helft niet veel. Passes zijn net te hard of te zacht, spelers lopen zich vast, loopacties mislukken. Vanaf de eerste minuut heeft Alphense Boys het zwaar tegen het sterke 13-2 van Voorschoten ’97. Veel individuele duels worden verloren en de jongens lijken elkaar niet te begrijpen. Daar komt bij dat de tegenstander de E-toppers geen enkele ruimte geeft. En dat de Alphense Boys het op snelheid moet afleggen tegen de lange jongens uit Voorschoten.  Als het fluitsignaal voor rust klinkt, kijken de E-toppers tegen een 3-0 achterstand aan. De openingsscore komt uit een mooi genomen vrije trap, die achter doelman Daniël in het doel valt. De twee andere doelpunten beginnen met balverlies van Alphense Boys, wat door Voorschoten effectief wordt omgezet in treffers.

• Doelkansen voor Alphense Boys zijn er, op een paar afzwaaiers na, in de eerste dertig minuten nauwelijks. In de tweede helft tonen de jongens strijdlust. Het lijkt alsof er een ander elftal staat.  Het voetbal gaat zich nu afspelen op de helft van de tegenstander. Voorschoten krijg alleen nog kansen uit de counters. Een keer kan het zelfs voor leeg doel de 4-0 intikken, maar heeft Alphense Boys het geluk dat de bal voorlangs rolt. De kansen zijn nu verder vooral voor de E-top. We zien de mooie acties die we van de jongens gewend zijn: goed opgebouwde aanvallen, voetbal met gebruik van de ruimte op de flanken, scherpe passing. Een tegentreffer hangt meermaals letterlijk in de lucht. In de 28e minuut leidt een slimme pass van Imrane op Tunc de 3-1 in. De jongens voelen dat er nog een doelpunt inzit. In hoog tempo wordt druk gezet. Twee corners vlak achter elkaar leveren doelkansen op. Maar de stand blijft 3-1. Na een zwakke eerste helft hebben de jongens de tweede helft laten zien wat ze in huis hebben. En dat biedt weer goede hoop voor de volgende wedstrijd opnieuw thuis om 09.00 uur tegen Rijnsburgse Boys.