• Alphense Boys o13 en o17 starten met winst

In de nieuwe voorjaarscompetitie begonnen Alphense Boys o13 en o17 met een winstpartij tegen respectievelijk Helmond Sport o13 (4-1) en Roda JC o17 (uitoverwinning: 1-2). Op de foto een hoogstandje van Hakan Argun, een van de doelpuntenmakers van de o13. De o19 verloor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam o19 (4-1) en de o15 verloor nipt op Varkenoord van Feyenoord o15 (2-1). De E-Top startte de competitie met een 4-3 overwinning op Foreholte. Alle andere jeugdselectieteams speelden een oefenwedstrijd.

Alphense Boys o19 opende de competitie in de 1e divisie hoog met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam o19 en verloor met 4-1. De ploeg van Revy Rosalia koos er voor om compact te spelen en dat ging goed omdat ze er ook en paar keer goed uitkwamen. In de 30e minuut gaf Julian de voorzet op Jessy die de bal op 5 meter van het doel knap aannam, maar daarna de bal over de keeper wilde liften i.p.v. uit te halen.

• Tien seconden later lag de bal aan de andere kant in het doel via een vlijmscherpe counter via de sterke rechterspits van Sparta (1-0). Sparta blijft gevaarlijk via een aantal corners, maar Alphense Boys via een paar goede counters o.a. via de weer goed spelende Yassin Bouchnafa. In de 40e minuut komt Sparta op 2-0 via een kopbal over de uitlopende keeper Bas Schol. Na rust heeft Alphense Boys even het betere van het spel. In de 60e minuut wordt dat beloond met de 2-1 van Bouchie die de pass krijgt na een actie van Jessy Janse. Bouchnafa kapt zich goed vrij en scoort beheerst de aansluittreffer.

• Alphense Boys drukt nu, op jacht naar de gelijkmaker, maar Sparta countert helaas naar de 3-1. Er volgen nog kansen voor AB maar Sparta maakt nog de iet-wat geflatteerde 4-1 voor de statistieken. Een leerzame wedstrijd waarin vooral de fysieke factor een rol heeft gespeeld. Komende dinsdag oefent de o19 om 20.00 uur thuis tegen DCV o23 en volgende week zaterdag wacht de competitiewedstrijd thuis (15.15 uur) tegen Vitesse o19

10. Alphense Boys o19                     1-0

Alphense Boys o17 reisde vandaag af naar het verre Kerkrade om tegen Roda JC o17 te spelen. Het vorige duel werden de Limburgers nog met 6-1 verslagen door de Boys, maar vandaag is alles anders. De openingswedstrijd van de competitie van 2020 komt een week na de epische bekeroverwinning op PSV o17 en wellicht is onderschatting van de tegenstander de oorzaak van een mindere eerste helft. Na vier minuten krijgt BVO Roda JC een vrije trap die door een volledig vrijstaande mijnwerkerskleinzoon bij de tweede paal binnen wordt gekopt (1-0). Het lukt de Boys dit keer echter niet om na de vroege dreun de rust te bewaren en de achterstand ongedaan te maken. Er volgt een eerste kwartier met veel balverlies, onzuivere passing en weglopen van de tegenstander in plaats van die aan te vallen. Pas in de 20e minuut laten de Boys zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen, wanneer Gyan de Regt de bal naar Jordy Nieuwendijk speelt en Jordy de bal de zestien in dribbelt. Helaas wint de keeper de één tegen één situatie. Roda JC komt er met een snelle counter uit, maar Björn pakt het schot. Vervolgens schiet Björn een bal in de voeten van de tegenstander die gelukkig de bal aflegt, waardoor onze vliegende keep zijn eigen foutje kan herstellen.  Roda JC wordt steeds sterker, krijgt een aantal hoekschoppen en Alphense Boys verdedigt. Na rust staat er een veel gretiger en scherper Alphense Boys in het veld dat op jacht gaat naar de gelijkmaker. Binnen vijf minuten krijgen ze 3 kansen uit 2 hoekschoppen en een schot op de keeper. Tien minuten in de tweede helft geeft Gyan een voorzet van links op Romeo Pieters die koud in het veld staat. Romeo plukt de bal uit de lucht, maar zijn lob gaat over de keeper en het doel.

• De Boys voeren de druk op, maar de eindpass blijft onzuiver en zo verstrijkt de tijd. Het doelpunt hangt in de lucht, maar valt nog niet. In de 77e minuut kopt Romeo een bal door op Tim van de Loo. Tim kiest er voor om de bal voor te geven, terwijl een schot op doel wellicht meer succes had opgeleverd. Roda JC staat met de rug tegen de muur. De Boys spelen de lange bal naar de flanken en steeds wanneer het gevaarlijk dreigt te worden is het buitenspel. Daarnaast is tijdrekken ook een fenomeen aan het worden.
    In de 85e minuut neemt Jayden Blackwell zijn  zevende corner. De bal valt voor de doelmond en Max Hulshof knikt zijn hoofd er keihard tegenaan en scoort zo de verdiende 1-1.

• Dan gebeurt er iets wonderbaarlijks met het team. De Boys are back in business. In de 92e minuut wordt er een overtreding gemaakt op Yassine Bousdadi. Metahan Bekgoz gaat achter de bal staan op 30 meter van het doel! De keeper schat het afstandsschot verkeerd  in, denkt dat de bal over gaat, maar de bal daalt precies onder de lat en bolt het net. Wat een wereldgoal! De Boys vieren de 1-2 uitbundig!

• De foto is van Ron Hoenson (Holland Pictures). De Boys beginnen de voorjaarscompetitie van de landelijke 1e divisie laag met een lastige overwinning, maar dat maakt de terugreis van 2,5 uur wel heel dragelijk. Volgende week speelt Alphense Boys JO17-1 om 13:00 uur thuis tegen Almere City FC JO17-1.

De uitslagen in de 1e divisie laag bij de o17

Roda JC o17 – Alphense Boys o17        1-2

Excelsior o17 – Kon HFC o17      0-0

Almere City o17 – DEM o17         3-2

Willem II o17 – VVV Venlo o17 (wordt op 1 febr gespeeld)

8. Roda JC o17                      1-0

Alphense Boys 17-2  speelde vandaag wederom een oefenwedstrijd ter voorbereiding op de herstart van de competitie die volgende week plaatsvindt. De Boys lijken in de eerste fase van de wedstrijd nog niet helemaal wakker (de wedstrijd begon om 09.00 uur!!!) . Er worden te veel persoonlijke duels verloren en in de verdedigende organisatie staat het niet altijd even goed. Toch komen de Boys na 20 minuten op voorsprong wanneer Ilias Dardour een vrije trap perfect op het hoofd van Jayden Daleman legt, die subtiel de bal langs de keeper kopt, 1-0.

• Een paar minuten later zet Thierry Anthony goed door en hij biedt Jayden Daleman een niet te missen kans, 2-0. Vlak voor rust kan de spits van VVIJ O17-1 uit de rug van het centrale duo wegsluipen en maakt hij de 2-1. In de rust weten de Boys aan te geven wat er moet veranderen, zodat het met name verdedigend en in de omschakeling beter staat. De tweede helft overlopen de Boys de tegenstander. Jayden Daleman maakt na 4 minuten in de tweede helft de 3-1. In de 56e minuut komt Kevin Harder naar binnen en schiet hij de bal op een heerlijke wijze binnen, 4-1. Twee minuten later is het de beurt aan Thierry Anthony om te scoren, hij straft een fout van VVIJ genadeloos af, 5-1. Het slotakkoord is voor Mido Chakar die twee prima doelpunten maakt. Zo wordt de eindstand dus, net als vorige week, bepaald op 7-1. Volgende week zaterdag hervat de 17-2 de competitie met een uitwedstrijd om 10.30 uur tegen Velo 17-1

Alphense Boys o15 speelde vandaag zijn eerste competitieduel op het hoogste niveau van Nederland, uit tegen Feyenoord o15 op het prachtige (en verbouwde) Varkenoord. Na de historische promotie van 14 december, werd de droom van vele jongens waar. Om 12:00 werd er afgetrapt. Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en nam (zoals verwacht) het initiatief. Ook creëerden de Rotterdammers voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar telkens zat keeper Niels en de verdediging ertussen. Ook de Boys werden een aantal keren gevaarlijk in de omschakeling. Helaas miste Emin voldoende scherpte voor het goal.

• Hoewel Feyenoord de voorsprong verdiende, kwamen de Boys op voorsprong. De eerste goal in de eredivisie hoog, was gelijk een prachtige. Jarno speelde Emin in. Ondertussen sprintte de razendsnelle Delano naar voren. Emin gaf een steekbal op Delano. Delano behield prima het overzicht en legde de bal panklaar op zijn neefje Tygo: 0-1 voor de Boys.

• De (verdiende) gelijkmaker van Feyenoord was een zure. Een paar minuten voor rust leek het erop dat keeper Niels de bal klemvast had. Echter werd hij verhinderd door een speler en liet de bal los: overtreding? Niet volgens de scheidsrechter: 1-1. De Boys kwamen sterk uit de kleedkamer. Tygo was razendsnel en kreeg de bal voor de voeten van Jaynilson, maar die nam de bal verkeerd aan waardoor hij de 1-2 niet binnen kon tikken. Feyenoord had moeite met kansen creëren. Toch lukte het ze om twee 100% kansen te creëren, maar de geweldig keepende Niels bracht voor de zoveelste keer redding. In de 60e minuut viel de 2-1 dan toch door een goed uitgespeelde kans van Feyenoord. De Boys streden voor elke meter. Tygo wurmde zich nog langs de verdediging van Feyenoord en schoot uit een lastige hoek knap in de hoek, maar de keeper redde uitstekend. De opluchting bij de Feyenoorders was dan ook groot na het eindsignaal. De Boys streden voor wat ze waard waren en verloren “maar” met 2-1 van het grote Feyenoord. Volgende week staat om 13:00 Vitesse (thuis) op het programma. Foto’s van de wedstrijd Feyenoord-Alphense Boys van Rob Schoemaker: https://robschoemaker.zenfolio.com/p830661072

8. AZ o15                              1-0

Alphense Boys o14 oefende vandaag tegen FC VVC o15 en speelde 1-1 gelijk. Ook bij deze oefenwedstrijd was de o14 weer de bovenliggende partij, net zoals alle wedstrijden ter voorbereiding op de hervatting van de competitie. Ondanks het veel betere spel kwam de o14 toch achter met 1-0 na vijf minuten spelen. Uit een hoekschop toonde de tegenstander zich effectief en bracht de bal achter de lijn. Daarna kwam VVC er nauwelijks meer aan te pas. Het duurde 20 minuten voordat het overwicht van de o14 omgezet werd in een tastbaar resultaat. Dani ging goed door, zijn schot belandde in de rebound bij Dahli die de 1-1 maakte.

• Na rust viel er niet veel meer te beleven. VVC was niet bij machte om enig gevaar te stichten terwijl de o14 niet meer de scherpte had om nog een doelpunt te maken. Positief blijft dat de o14 opnieuw een o15 makkelijk de baas blijft. Toch loopt deze voorbereiding niet geheel naar wenst. De blessurebank ik nog steeds rijk bezet en tegen VVC viel Milan ook nog eens geblesseerd uit. Volgende week gaat het er weer echt op spannen als de competitie start thuis tegen Fortuna Wormerveer (11.00 uur). Maar eerst nog een laatste oefenduel, dinsdag uit bij  PVCV 0-15 (19.00 uur).

Alphense Boys o13 komt met een lekker gevoel de winterstop uit. De ploeg van trainer Robin Stolwijk won in de eerste competitieronde met 4-1 van Helmond Sport o13. Vooral de sterke start van de wedstrijd stemde tot tevredenheid. Al na 70 seconden kon er gejuicht worden. Nadat een afgeslagen aanval over links afgeslagen werd belandde de bal aan de rechterkant bij Hakan Argun, die snelde zijn tegenstander voorbij en legde de bal perfect terug op Bryan Verdel die beheerst en hard scoorde (1-0). Hierna bleef Alphense Boys druk geven op de helft van Helmond maar verloor het zelf ook de bal vanuit slordigheden in keuzes en vaardigheid. Wel kreeg het mogelijkheden op de score te vergroten alleen werd hier onzorgvuldig mee omgesprongen. Net voor rust was het wel raak, in het midden verlengde Joshua v/d Winden de bal richting Hakan. Die nam de bal nu goed aan en vanuit een lastige hoek schoot hij knap diagonaal raak in de verre hoek (2-0).

• Direct na rust kreeg opnieuw Hakan een grote kans op aangeven van Bryan om een tik uit te delen aan Helmond maar zijn inzet hobbelde net naast. Na rust speelde Helmond Sport iets verder van het eigen doel af, en Alphense Boys had moeite om aan de bal te blijven. Wel kwam er meer ruimte achter de verdediging en dat was precies waar in de 43e minuut van werd geprofiteerd. Bjorn Titulaer zag Bryan vertrekken en bediende hem op maat, Bryan zag op zijn beurt de keeper wat ver voor zijn doel staan en liftte de bal fraai over de keeper in het doel (3-0).

• Kort hierna viel er nog een treffer, Hakan speelde zichzelf vrij met fraaie beweging en kon op doel schieten. Zijn schot werd gekraakt en viel voor de voeten van de ingevallen De’Zhaën Cotino uit de o12 en die scoorde de rebound (4-0).

• In de slotfase verslapte de aandacht en de druk van de Boys-spelers en moest het nog een tegendoelpunt incasseren (4-1), vooral dat laatste heeft te maken met dat we niet zo scherp meer waren als aan het begin van de wedstrijd. Het was een goede start van de competitie maar om het krachtsverschil in de stand uit te drukken hadden we in de laatste fase van de wedstrijd scherper moeten zijn. Komende dinsdag speelt de o13 de achtste finale voor de landelijke beker om 18.30 uur thuis tegen PSV o13. Volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd tegen Urk o13 (12.30 uur)

Huisfotograaf Arjan de Graaf maakte weer een fraaie fotoreportage van de wedstrijd. Klik op deze link en dan kan je de foto’s ook gratis downloaden: https://photos.app.goo.gl/LUt9umkUBv3hB2cTA

8. Urk o13                             1-0

Alphense Boys 13-2 oefende vandaag uit tegen Purmersteijn 13-1 (uit de andere 3e divisie). De wedstrijd was verzet van 11 uur naar 10 uur dus we moesten vroeg opstaan. Eerste helft begonnen we aan de zwakke kant. Twee onnodige tegen goals in de eerste 8 minuten van de wedstrijd. De boys herpakte zicht goed. Individuele actie van Naoufal die hem over de keeper schoot. Dit leidde snel tot de 2-1.

• De boys hielden goed stand en gingen fel de duels in. Voor de rust schoot Dylan de 2-2 binnen! Prachtige goal rechts in de hoek. De tweede helft begonnen we goed. Arza werd goed diep gestuurd door Stef. Arza bedacht zich niet en schoot op goal. Mooie redding van de keeper maar Rahim stond op de goede plek en tikte de rebound beheerst in de goal (2-3). Daarna kregen we twee  counter goals tegen (4-3).  De boys bleven strijden en deden er alles aan om er nog een punt uit te halen. Dat lukte! Miljan draaide goed weg en schoot de bal keurig in de linker hoek. 4-4! Dit was ook de eindstand. Komende dinsdag oefent de 13-2 om 18.00 uur uit tegen AZ o12. Volgende week zaterdag hervatten ze de competitie met een uitwedstrijd tegen DOVO 13-1 (10.45 uur)

Alphense Boys E-Top opende vandaag de competitie in een klasse hoger tegen Foreholte 13-2. De tegenstander uit Voorhout (allemaal twee jaar ouder) werd met 4-3 naar huis gestuurd. Maar makkelijk hadden de jongens het zeker niet. Het fysieke verschil tussen de jongens van Alphense Boys en de tegenstanders uit Voorhout is groot. De E-top moet vooral zijn technische kwaliteiten inzetten om de opponenten af te troeven. Daar slagen de jongens bij vlagen goed in. In de eerste helft zien de tegenschouwers dat onder meer met een aanval die wordt ingeleid door een pass van Jurre. Via een hakbal wordt Imrane in stelling gebracht. Zijn schot kan de keeper uit Voorhout nog blokken. In de rebound lukt het wel: 1-0 door Milan.

• De 2-0 begint met een actie van Lars, die op links zijn man mooi uitspeelt en de bal strak terug weet te leggen op Imrane. Deze kan beheerst de 2-0 binnen leggen.

• Op veel andere momenten wordt de tegenstander niet slim uitgespeeld, maar gaan de jongens fysieke duels aan. Die worden nog al eens verloren. En dat zorgt ervoor dat Foreholte kansen krijgt op tegendoelpunten, die effectief benut worden. Zo kan keeper Daniël niet voorkomen dat een doorgebroken speler die alleen voor hem komt te staan het net weet te vinden (2-1) In de tweede helft vallen de 3-1 en 4-1 vrij snel achter elkaar, met passes van David op doelpuntenmaker Dinand

• Maar als de overwinningsvreugde na de vierde goal nog op de gezichten ligt, tikt Foreholte na de aftrap in 30 seconden de 4-2 binnen. Het is opletten geblazen, zoveel is wel duidelijk. De dode spelmomenten - een penalty, drie vrije trappen net buiten het 16-metergebied en twee corners - leveren de E-top vandaag geen doelpunten op. Vrijwel steeds werd de bal recht op de keeper geschoten i.p.v. naast hem in de goal. Dan wordt het in de slotfase nog loeispannend als zelfs de 4-3 valt. Foreholte voelt dat een gelijkspel erin zit. De jongens zetten alles op alles om een vierde doelpunt te maken. Zelfs de keeper komt mee naar voren. Maar Alphense Boys houdt stand. De eerste overwinning in de competitie na de winterstop is een feit. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 09.00 uur thuis tegen Voorschoten 13-2