• Remco Tuinenburg wordt trainer Alphense Boys

    Remco Tuinenburg (foto) wordt de nieuwe trainer van Alphense Boys. Het bestuur van de zondag-hoofdklasser en de 47-jarige Alphenaar hebben een akkoord gesloten over een 1-jarige overeenkomst. Tuinenburg is op dit moment trainer van het tweede elftal van ARC, de club waar hij in de afgelopen jaren tweemaal interim-hoofdtrainer was. Bij Alphense Boys volgt hij na dit seizoen Hein van Heek op.

    Op de vacature voor het hoofdtrainerschap reageerden eind vorig jaar bijna twintig kandidaten. Met een aantal van hen zijn in de afgelopen periode één of meer gesprekken gevoerd. “Deze week hebben wij de beslissing genomen om met Remco verder te gaan. Wij hebben hem in korte tijd goed leren kennen als een gedreven trainer/coach, die ons vanaf het eerste moment heeft weten te overtuigen van zijn aanpak. Die aanpak past bij onze ambitie en plannen om – net als de jeugdselecties - met het eerste elftal door te groeien naar het niveau van de Derde Divisie”, zegt voorzitter Dennis Captein in een toelichting. “Dat vinden wij nodig om te bereiken dat uiteindelijk zoveel mogelijk spelers uit onze jeugdopleiding bij het eerste elftal van Alphense Boys instromen.”

    Remco Tuinenburg behaalde afgelopen jaar zijn TC1-diploma en wil nu zijn vleugels als hoofdtrainer uitslaan. Als voetballer (keeper) groeide hij op bij ARC, waar hij op het toen hoogste amateurniveau 250 wedstrijden in het eerste keepte. Ook was hij bij Quick Boys drie jaar keeper en speelde hij een aantal jaren bij AZ, Haarlem en Telstar in het betaald voetbal. Zijn loopbaan als trainer begon hij tien jaar geleden bij Alphia. Via Zevenhoven en Noordwijk keerde hij terug bij ARC, als jeugdtrainer, interim-hoofdtrainer en laatstelijk als trainer van het tweede team, dat dit seizoen goed presteert in de reserve Eerste Klasse.

    “Ik heb de afgelopen jaren voorrang gegeven aan mijn maatschappelijke carrière, maar wil nu óók verder in het trainersvak”, zegt Tuinenburg, in het dagelijks leven directeur/eigenaar van een bouwbedrijf in Zoetermeer. “Als je deze kans krijgt om bij Alphense Boys aan de slag te gaan, is dat natuurlijk geweldig. We hebben goede gesprekken gevoerd over de wijze waarop Alphense Boys zich verder kan verbeteren, waarbij ook de randvoorden goed worden ingevuld. Iedereen weet dat de Boys een geweldige jeugdopleiding heeft. Samen met de spelersgroep, de jeugdtrainers en het bestuur gaan we het plan verder brengen, wat erop is gericht om niet alleen op jeugdniveau maar ook met het eerste aan de top van het amateurvoetbal terecht te komen. Alphense Boys heeft die potentie; ik zal er alles aan doen om die volledig te benutten.”