• Bekerstunts van Alphense Boys o19 én o17 tegen BVO’s

Vandaag zorgden zowel Alphense Boys o19 als Alphense Boys o17 voor een enorme stunt door na een spannende bekerwedstrijd respectievelijk Fc Twente o19 als PSV o17 na het beter nemen van strafschoppen te verslaan. Dit euforisch juichen van de spelers van de o17, was ongetwijfeld ook zo in Twente! Het was toch al een succesvolle zaterdag, want de 13-1 won heel knap een oefenwedstrijd bij en tegen FC Twente o13 (1-3), de 17-2 en 15-1 wonnen ook hun oefenduel en de 13-2 won een toernooi bij Focus. De 14-1 tenslotte plaatste zich voor de finale van de wintercup door thuis Berkel 14-1 met 1-0 te verslaan.

Alphense Boys o19 speelde vandaag voor de achtste finale van de beker, uit tegen FC Twente o19 (als 7e van Nederland geëindigd in de eredivisie hoog). De mannen van trainer Revy Rosalia begonnen goed en zagen dat er ruimte was om te voetballen. Wel hadden ze wat problemen met de vele positiewisselingen op het middenveld van Fc Twente. De eerste kansen waren voor de Boys. Jessy Janse schoot eerst voorlangs in een 1 tegen 1 situatie met de keeper, en daarna mislukte zijn lob over de ver uitgelopen FC Twente keeper. In de 30e minuut redde keeper Bas Schol eerst 2x subliem, maar de 3e rebound werd alsnog ingekopt (1-0). Na rust begon Twente heel scherp, maar de verdediging met Mike en Yuval stond goed. De zeer sterk ingevallen Julian Beke brak de wedstrijd open in de 60e minuut toen hij na een mooie solo in het strafschopgebied onderuit gehaald werd.

• Samir klaarde het klusje vanaf 11 meter (1-1). Daarna waren er kansen voor o.a. Yassin Bouchnafa maar werd er vaak de verkeerde keuze gemaakt. Vanuit het niets scoorde FC Twente in de 70e minuut de 2-1. Maar in de 80e minuut werd het al weer gelijk (2-2) door een eigen doelpunt (zie foto)

• Daarna kregen de boysmannen twee grote kansen om deze bekerwedstrijd te beslissen. Boyd schoot in een 1 tegen 1 situatie met de Twente keeper over en Bouchie gaf net de verkeerde pass. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daar was afgelopen donderdag op getraind! De eerste serie van vijf penalties werden door beide teams onberispelijk gescoord. PSV zag zijn 6e strafschop gestopt worden door Bas

• en toen was het aan Boyd om de laatste strafschop te benutten…..en dat lukte. Plaatsing dus voor de kwartfinale van de landelijke beker en daar kon na afloopt even collectief voor gejuicht worden (zie foto)

• Eind januari, begin februari wordt er geloot voor het resterende programma van de beker. Door het overvolle competitieprogramma van de o19, zal de kwartfinale van de beker waarschijnlijk gespeeld worden op woensdagavond 26 februari. Volgende week zaterdag opent de o19 de competitie in de 1e divisie hoog met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam o19, aanvang 14.30 uur op Nieuw Ter Bregge (dus niet in het stadion!)

Alphense Boys o17

Zaterdag 11 januari 2020 kan bijgeschreven worden in de analen van de clubhistorie van Alphense Boys. In de 8e finale hielden ze de O17-1 van BVO PSV op 0-0 en viel de beslissing uiteindelijk na strafschoppen. We beleefden een déja vu, want in de eerste ronde werd PSV O16-1 al aan de zegekar geregen na  strafschoppen op de Herdgang en een fantastische redding van hoofdrolspeler keeper Bjorn IJzendoorn. Dit keer speelde Alphense Boys tegen eigen leeftijdgenoten. De imposante verdediging van PSV was een kop groter dan elke speler van Alphense Boys, dus de vergelijking tussen David en Goliath kan wel gemaakt worden. De openingsfase verloopt zonder noemenswaardige kansen aan beide zijden. In de 9e minuut wordt vrijetrappenspecialist Metahan Bekgoz in stelling gebracht na een overtreding net buiten het strafschopgebied. Metahan neemt de bal vol op zijn wreef en de bal daalt over de muur, maar belandt net onder de kruising op de rechterpaal.

• De opgeveerde ruim 200 man op de volle tribune gaan weer zitten wanneer de bal via het aluminium terug het veld in spat. PSV ontsnapt en countert direct richting keeper Bjorn, maar die weet het schot van de spits, die eerst nog een sliding ontwijkt, met zijn uitschuifbeen op de doellijn tot corner te verwerken. De wedstrijd is nu pas echt begonnen. De verdediging van de Boys staat als een huis en het centrale verdedigingsduo Myles Veldman en Metahan Bekgoz wint elk duel van de langere PSV voorhoedespelers, zowel in de lucht als over de grond. Deze foto is echt illustratief voor de strijd die het hele team van trainer Jeffrey van Dijk gedurende 90 minuten kon volhouden

• Het is een genot om naar te kijken hoe rechtsback Lucio Hollander zich in zijn tegenstander vastbijt en linksback Jayden Blackwell zijn man neutraliseert. Op het middenveld wordt menig duel gewonnen, maar de eindpass is onzuiver. Voorin wordt keihard gewerkt, maar de PSV verdediging lijkt te bestaan uit een blik opengetrokken Koemannetjes. En zo is het plotseling al de 23e minuut en staat de brilstand nog steeds op het bord. In de 26e minuut schiet de tot dan toe onzichtbare nr.10 van PSV verrassend vanuit de punt van het strafschopgebied op doel en is het voor de tweede keer vanmiddag aan de katachtige reflex en de sierlijke zweefduik van Bjorn te danken dat het 0-0 blijft. In de 28e minuut is PSV heel dicht bij de openingstreffer, wanneer een schot via het been van  de reeds op de grond liggende Bjorn het doel in dreigt te stuiteren, maar Myles Veldman is gefocust en hij schopt de bal van de doellijn en via de onderkant lat in de handen van Bjorn.

• Het lijkt wel een flipperkast, maar we leven nog.  In de 30e minuut stuurt Max Hulshof Mohamed Rahal op links op avontuur. Mo haalt de achterlijn en geeft een strakke voorzet naar de tweede paal, maar Jordy Nieuwendijk sluit net te laat aan om deze goede aanval te verzilveren. In de 41e minuut redt Bjorn wederom zijn ploeg en gaan de Boys onder luid applaus rusten. De tweede helft blijven de Boys geconcentreerd voetballen en haalt Jayden een teruggelegde bal vlak voor de doellijn weg. In de 58e minuut is er de grootste kans van de wedstrijd voor de Boys, wanneer Gyan de Regt er op links vandoor gaat, om zijn man slalomt en de bal vanaf de achterlijn teruglegt op Jordy. Helaas gaat Jordy’s vrije schietkans een decimeter naast. De Boys dringen PSV inmiddels af en toe terug op eigen helft en PSV speelt countervoetbal in plaats van dat ze domineren. In de 71 minuut pakt uitblinker Bjorn een één tegen één en is er in de slotfase nog een PSV-er die de bal naast het engeltje op de lat kopt. En zo gaat de reguliere speeltijd voorbij en laat de prima fluitende scheids nog vijf minuten doorspelen tot het onafwendbare geschiedt: Penalties ! De Boys weten het, PSV weet het en de 367 toeschouwers weten het ook : Dit kan wel eens een hele legendarische middag worden. Want het geheime wapen in het geel heeft in elke voorgaande penaltyreeks er minstens 1 gepakt. Ook op de Herdgang …. PSV soort de eerste. Gyan ook ! PSV scoort de tweede. Dylan ook !! PSV scoort de derde Mohamed ook!!! PSV schiet de vierde op de paal en Metahan scoort !!!! PSV moet scoren ! En dan voltrekt zich iets magisch wat in een glazen bol al voorspeld lijkt te zijn: BJORN IJZENDOORN PAKT DE VIJFDE PENALTIE en schakelt daarmee ook de O17-1 van PSV uit….

• De ontlading op en om het veld en op de tribune is episch. Sprintrecords worden verbroken om als eerste Bjorn te bedelven .

• De foto’s zeggen meer dan 1000 woorden . Wat een helden ! Arjan de Graaf maakte weer een prachtige fotoreportage. Klik op deze link en geniet nog even na van deze historische prestatie. De foto’s kan je gratis downloaden. https://photos.app.goo.gl/uN7QN6jvUD55fcvj6. Eind januari, begin februari wordt er geloot voor het resterende programma van de beker. De kwartfinale staat voor de o17 gepland op zaterdag 22 februari. Volgende week zaterdag opent de o17 de competitie in de 1e divisie laag met een uitwedstrijd tegen Roda JC o17 (12.00 uur)

• Alphense Boys 17-2 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen v.v. Maarssen O17-1. Na 7 minuten komen de Boys op 0-1 door een doelpunt van Daniël Lopes Varela. Als de klok aangeeft dat er 25 minuten gespeeld zijn ziet de scheidsrechter een bal van een verdediger van de Boys aan voor een terugspeelbal. De indirecte vrije trap die volgt wordt binnen geschoten door een speler van v.v. Maarssen, 1-1. Na dit doelpunt pakken de Boys de draad weer op. Nog voor rust komen de Boys meer dan verdiend op 1-2 na een steekpass van Ilias Dardour en een prima afronding van Jayden Daleman. Na rust laten de Boys beter voetbal zien, er wordt in een hoog tempo gespeeld en dit blijkt te machtig voor de spelers van v.v. Maarssen. Door doelpunten van Thierry Anthony (3x, zie foto),

• Via Tom Beijeman en Jayden Daleman lopen de Boys uit naar een duidelijke en terechte 1-7. Een goed begin van 2020 voor de O17-2. Volgende week zaterdag oefent de 17-2 om 11.00 uur thuis tegen VVIJ 17-1

Alphense Boys o15

Vandaag speelde het naar de Eredivisie hoog gepromoveerde team van Mitchell Meijer zijn eerste oefenwedstrijd in 2020. Vorige week wonnen zij al het kersttoernooi bij AB.  De nummer 3 van de 2e divisie, Smitshoek o15, was de tegenstander vandaag. In de eerste helft was Alphense boys duidelijk de bovenliggende partij, maar kon Smithoek de ruimtes goed klein houden en uitbreken. Een bal op de paal was dan ongelukkig voor Smitshoek na een uitbraak. Waar het verdedigen de nadruk had vandaag, creëerde AB niet veel in de eerste helft en hadden we moeite door het blok van Smitshoek te komen. Verdedigend stonden we wel heel goed en konden we de bal veel en snel in bezit krijgen. Na rust gaf de o15 wat gas en ging het tempo omhoog. Smitshoek heeft geen schot gelost in de 2e helft en is op een corner na ook niet meer voor de goal geweest. AB had het initiatief en liep uit in de 2e helft naar een 5-0 overwinning met goed spel. Emin, Jaynilson (2x), Evan en Cedric (zie foto, midden)

• Verdedigend stonden we goed op een paar gaten in de omschakeling na. Een prima potje om de 2e seizoenshelft mee te starten. Volgende week zaterdag opent de o15 de competitie in de eredivisie hoog met een uitwedstrijd tegen Feyenoord o15 (12.00 uur)

Alphense Boys o14 speelde vandaag tegen CVV Berkel 14-1 voor de wintercompetitie. Berkel is een fysiek sterke ploeg, dus het voetbal moest voor de jongens van AB het verschil gaan maken. Het begin was niet zoals de 14-1 kan spelen, het baltempo was laag, passing verkeerd en er werden teveel duels verloren, ondanks dit werden er een aantal kansen gecreëerd en weinig weg gegeven achterin. Maar meer in de buurt dan een bal op de paal kwamen we niet. 0-0 was de ruststand dus. Op naar de tweede helft waarin toch wel degelijk het verschil moesten gaan maken. Het begin was hoopgevend de 14-1 begon weer snel te combineren en er werden kansen gecreëerd. Uiteindelijk kon Milan na mooi terug leggen van Tim de bal over de keeper schieten waardoor AB verdiend op 1-0 kwam. Af en toe maakten de jongens het nog wel even spannend achterin door wat kansen weg te geven, wat uiteindelijk nog resulteerde in een bal op de paal maar verder dan een doelpunt kwam het gelukkig niet. Eindstand dus 1-0 en de 14-1 heeft zich geplaatst voor de finale van de wintercompetitie die in de komende weken zal volgen! Volgende week zaterdag oefent de 14-1 om 11.00 uur uit tegen FC VVC 15-1

• Alphense Boys o13 startte de tweede seizoenshelft vorige week met het wintertoernooi. Vandaag stond voor de ploeg van trainers Robin Stolwijk en  Egon Verlooij een oefenwedstrijd uit tegen FC Twente o13 op. In Enschede werden drie blokjes van 25 minuten gespeeld, in het derde blokje werd het verschil gemaakt en stond er de 1-3 eindstand op het scorebord.

• Bij de start van de wedstrijd speelde Alphense Boys hoog op de helft van Twente maar een counter bracht de tukkers op voorsprong (1-0). Ondanks de vele mogelijkheden kwam het pas halverwege het tweede blokje op gelijke hoogte nadat Bjorn Titulaer een rebound binnen werkte (1-1). De beide teams gingen gelijk opgaand in het laatste blokje op zoek naar een doelpunt. Na een fraaie actie en prima voorzet van Hakan Argun verlengde Joshua vd Winden de bal met zijn hoofd over de doellijn (1-2).

• Het slotakkoord was opnieuw een kopdoelpunt, Santino Chitoe toornde bij een opnieuw ingezette voorzet boven zijn tegenstander en kopte binnen (1-3). Volgende week zaterdag start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport o13 om 11.00 uur.

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag een toernooi bij Focus. De eerste wedstrijd speelde we tegen HFC O12 en bleef de uitslag steken op 0 0. De 2e wedstrijd speelde we tegen Houten o12 en scoorde we via De’Zhaën.

• In de laatste wedstrijd tegen focus speelde we een spannende pot Finn scoorde de 1-0 maar een minuut later scoorde Focus de 1 1. In de láátste minuten was het alles of niks en kwam Stan 1 op 1 met de keeper en scoorde de 2-1!! Ook Miljan scoorde daarna nog een fantastisch goal (halve omhaal) 3-1. Op naar de finale! We speelden de finale tegen
    VVIJ o13 en speelden voornamelijk op de helft van de tegenstander. We creëerden een aantal kansen maar het bleef 0-0. Na enkele minuten gaf Sinan de pass op Dylan in de diepte en die zag de De’Zhaën lopen. De’Zhaën twijfelde niet, bleef rustig en scoorde de winnende goal waardoor de ploeg van Michael Lipsius toernooi winnaar werd! Volgende week zaterdag oefent de 13-2 om 11.00 uur uit tegen Purmersteijn 13-1 (uit de andere 3e divisie).

Alphense Boys E-Top oefende vandaag tegen Bloemendaal 12-1. In het veld waren de teams aan elkaar gewaagd, maar Bloemendaal was effectiever. Dat kwam vooral doordat de boys verdediging twee keer werd verrast door een dieptepass en daarbij niet goed stonden opgesteld. Uiteindelijk won Bloemendaal (geflatteerd) met 0-4. Volgende week zaterdag speelt de E-Top zijn eerste competitie in de voorjaarsafdeling om 09.00 uur thuis tegen Foreholte 13-2