• Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Alphense Boys is Jan Willem den Elzen geëerd als Vrijwilliger van het Jaar. Hij mag zich een jaar lang de trotse bezitter noemen van de Rinus Spaan Bokaal, alias de Steunpilaar. De bokaal werd aan hem uitgereikt door Ank Spaan – Van Leijden, de vrouw van de in 2003 overleden Rinus.

    Bestuurslid Vrijwilligerszaken Manfred van den Berg sprak bij deze huldiging lovende woorden over Jan Willem. “Hij treedt niet zo graag op de voorgrond en doet zijn werk voor de Boys dan ook het liefst achter de schermen. Wat hem vooral kenmerkt: je doet bijna nooit tevergeefs een beroep op hem. ‘En Als Jan Willem toezegt iets op te pakken, dan doet hij dat ook met honderd procent inzet’. “

    Jan Willem den Elzen was oud-keeper van Boys 1 en 2, daarna voetbalde hij ook nog vele jaren in het vriendenteam van oud-selectiespelers. Dertien jaar geleden werd hij trainer bij de elftallen van zijn beide zoons, en dat is hij nog steeds. Ondertussen schoof hij aan in verschillende commissies. Zo was hij vijf jaar lang lid van de toernooicommissie en hij richtte in 2009 de door Paul Bahlmann zogenoemde ‘sfeercommissie’ op, die het kampioenschap en de promotie van Boys 1 naar de Eerste Klasse feestelijk omlijstte. Uit dit initiatief ontstond de huidige kampioenencommissie, waar Jan Willem toto vandaag de dag nog steeds de drijvende kracht achter is. De kampioenencommissie zorgt ervoor dat elk kampioensteam wordt gehuldigd.

    Verder maakt Jan Willem zich al twaalf jaar lang bijzonder verdienstelijk voor Alphense Boys met de organisatie van de Grote Clubactie. Dat levert de vereniging elk jaar een mooie som geld op, die ten goede komt aan de jeugd. Sinds twee jaar heeft Jan Willem ook zitting in de vrijwilligerscommissie, waar hij met zijn drive probeert vrijwilligers te vinden en te behouden. Zo heeft hij vanuit zijn verantwoordelijkheid als jeugdleider zijn team zo ver gekregen om elke zaterdagochtend achter de bar te werken en diverse spelers van zijn team fluiten jeugdwedstrijden. Daarnaast is Jan Willem ook zelf nog bereid om regelmatig een wedstrijd te fluiten, zaterdagochtenddienst te draaien en om te helpen met het opbouwen en afbreken van het Jens Toornstra Toernooi.

    Manfred van den Berg: “Jan Willem is kritisch en betrokken. Hij wilt het beste voor de breedtesport en werkt er hard aan om Alphense Boys echt een vereniging te laten zijn. Ik hoop dat zijn hart na de ontvangst van de Rinus Spaan Bokaal sneller gaat kloppen bij het horen van Alphense Boys dan van VVSB (de club waar hij opgroeide en carnaval viert, red) en dat hij zijn profielfoto op zijn telefoon nu eindelijk wijzigt in spelers van Alphense Boys in plaats van de foto van zijn broers in VVSB-tenue!”

    Ereleden

    Tijdens de Nieuwjaarreceptie van Alphense Boys werden nog veel meer leden in het zonnetje gezet. Er werden drie nieuwe ereleden ingehuldigd. Hun benoeming werd op de Algemene Ledenvergadering in november jl. een feit, maar deze zondag kregen zij de bijbehorende versierselen uitgereikt. De nieuwe ereleden zijn Jan Wortman, Willem Versteeg en Wilfred de Rooij. Komende dagen verschijnt een interview met hen op de site.

    Jubilarissen

    De volgende leden kregen een aandenken omdat zij in 2019 jubileerden: Erwin de Vries, Jeffrey Mackaay en Eelco Schouten (25 jaar lid), Willem Mulder en Joop Straver (40 jaar lid), Frans Bahlmann, Nick Verwoerd, Cor Wolswijk en Aad van Holstein (60 jaar lid) en Theo van den Elshout, vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap van Alphense Boys. Tot slot was er een afscheidscadeau voor Percy Douglas, die meer dan veertig jaar verzorger is geweest bij Alphense Boys en afgelopen jaar hiermee stopte. Percy is al enige jaren erelid en kreeg nu als herinnering een mooi sportshirt met opdruk. De foto’s van deze huldigingen volgen in de woensdagnieuwtjes. Ook zal later nog een complete fotoreportage van de receptie online worden gezet.

    Zilveren speld

    Drie leden werden verrast met een onderscheiding van de KNVB: Kees de Rijk, Paul Bahlmann en Gerard Haverkamp ontvingen de zilveren speld van de voetbalbond, inclusief certificaat. Ook hier komen we later deze week nog op terug.