• Woensdagnieuwtjes

    Vanaf deze plek allemaal de beste wensen voor 2020 en dat we allemaal in goede gezondheid de gewenste sportieve successen mogen behalen.

    Afgelopen maandag won Alphense Boys 14-1 op overtuigende manier het eigen kersttoernooi voor teams met o14 spelers. De ploeg van de trainers Biagio v/d Straaten en Jorg Schreuder wonnen alle wedstrijden in de poule, daarna de kruisfinale met 3-0 van Quick Boys 14-1 en vervolgens de finale met 3-1 van Barcelona Soccer School.

  • Komende maandag (6 januari) starten alle trainingen weer bij Alphense Boys volgens het normale trainingsschema

    De zondag 1 selectie van Alphense Boys vertrekt met 21 personen op vrijdag 3 januari a.s. naar een trainingskamp in Lissabon. Op maandag 6 januari keert het gezelschap weer terug op Schiphol

    De zaterdag 1 selectie vertrekt op zaterdag 4 januari a.s. naar Marakech (om 07.30 uur vanaf vliegveld Eindhoven) voor het winter-trainingskamp. Zij keren weer terug op woensdag 8 januari. Heel bijzonder is dat ex-eerste elftalspeler Oussama Belkaraouia (zie foto onder) dit hele trainingskamp van A tot Z heeft georganiseerd en ook ter plekke zal zijn om alles in de goede banen te leiden.

  • Morgen (donderdag) starten de hoogste jeugdselectieams van Alphense Boys alweer met de trainingen. Die moeten immers al weer snel aan de bak. Komende zaterdag bijvoorbeeld spelen de 15-1 en 13-1 het eigen kersttoernooi (aanvang 10.00 uur). De 19-1 oefent in het stadion van Sparta tegen de leeftijdsgenoten van de Rotterdammers (14.00 uur), de 17-1 oefent bij en tegen Hollandia (12.00 uur) en de 14-1 neemt deel aan een toernooi bij DWO.

    De eerste ‘’topper’’ van het nieuwe kalenderjaar is ongetwijfeld volgende week zaterdag 11 januari de bekerwedstrijd tussen Alphense Boys o17 en PSV o17, om 13.00 uur op het hoofdveld van Alphense Boys.

  • Met Pasen gaan er diverse jeugdteams van Alphense Boys op stap om ergens een internationaal toernooi af te werken. Hieronder wat ons bekend is

    17-1 van dinsdag 7 april t/m zondag 12 april naar MIC toernooi in Spanje (Costa Brava)

    19-1 van donderdag 9 april t/m maandag 13 april naar Copa Jordi in Blanes Tordera (Spanje)

    13-1 van vrijdag 10 april t/m maandag 13 april naar Manchester Cup

    13-2 van donderdag 9 april t/m maandag 13 april naar Barcelona (Copa del Cordi)

    15-1 van donderdag 9 april t/m maandag 13 april naar Barcelona (Copa del Cordi)

    14-1 naar Eastern open Zuid (in Groesbeek)

    16-1 én 14-2 gaan met Pasen naar Hasselt voor de ‘’Hasselt cup’’

    De 14-3 gaat met Pasen naar Oostende

    Het bestuur van Alphense Boys nodigt leden, vrijwilligers en supporters van onze vereniging van harte uit voor de Nieuwjaarsreceptie, zondag 5 januari a.s. van 16.00-18.00 uur in het clubhuis. Het belooft weer een gezellige middag te worden, met de inhuldiging van de nieuwe ereleden Willem Versteeg, Jan Wortman en Wilfred de Rooij, de huldiging van een tiental verenigingsjubilarissen en uiteraard de uitreiking van de Rinus Spaan Bokaal, de prijs voor de Vrijwilliger van het Jaar. De Rinus Spaanbokaal, alias ‘de Steunpilaar’, was afgelopen jaar in het bezit van Piet van der Aar

  • Het officiële deel van de receptie, inclusief de nieuwjaarspeech van voorzitter Dennis Captein én nog een aantal andere huldeblijken, begint rond de klok van 16.45 uur. U bent van harte welkom.

    Vorige week zaterdag werd het kersttoernooi voor de o11, o9 en o8 afgewerkt bij Alphense Boys. Onze huis fotograaf Arjan de Graaf maakte een prachtige fotoreportage. Klik op deze link en daarna zijn de foto’s gratis te downloaden. https://photos.app.goo.gl/eUqk42mYXogojM8LA

    Het toernooi begon met een compleet wit kunstgrasveld vanwege de ochtendvorst. Een uurtje later waren de velden al weer groen en werd het een prachtige (maar frisse) voetbaldag. Alle wedstrijden werden gefloten door 12 jeugdselectiespelers uit o.a. de 17-1, 15-1 en 14-1.

  • Marco van Rijn (ex-hoofdtrainer Alphense Boys) wordt de nieuwe trainer van Spijkenisse. Hij tekende een contract van twee jaar bij de zaterdaghoofdklasser. Van Rijn (nu nog bij Rijsoord) volgt Peter Wubben op, die toevallig ook hoofdtrainer van Alphense Boys is geweest.

  • De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 26 februari 2020, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) loopt al een tijdje via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'',de rest wijst zich vanzelf. Op dit moment hebben we al 157 inschrijvingen binnen in de diverse leeftijden.

    Komende maandag komen er twee makers van het vakblad ‘’De Voetbaltrainer’’ naar Alphense Boys om interviews af te nemen en een artikel te wijden aan Alphense Boys die immers op nummer één staat van de ranglijst (top 200) van beste amateurjeugdopleidingen van Nederland.

    In de komende weken zullen diverse Alphense Boys trainers en bestuursleden zich inspannen om nog een paar minpunten van de audit van de commissie Regionale Jeugdopleidingen weg te werken zodat wij zo snel mogelijk weer het predicaat Regionale Jeugdopleiding mogen dragen.

     

  • Enkele jeugdselectieteams van Alphense Boys die op hoog landelijk niveau spelen, zijn nog steeds op zoek naar een grensrechter. Wie denkt dat te kunnen en wil zich het komende half jaar onderdeel van het team voelen en van dichtbij al die prachtige duels meemaken tegen tal van profclubs? Stuur dan een mailtje naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  • Alphense Boys E-Top wint het BK Masita indoor toernooi in Genk. Op zaterdag 21 december vertrok de E-Top naar Genk in België. Na ongeveer 2.5 uur rijden komen de Boys aan bij de Luminus Arena van voetbalclub KRC Genk. Hier krijgen de Boys een mooie rondleiding door het stadion. Als dank voor onze aanwezigheid krijgen we een mooie bal van de vereniging mee.

  • Na de rondleiding gaat de reis verder naar het Hotel waar ze de komende twee nachten zullen gaan slapen. Na het verdelen van de kamers en het even tot rust komen staat er een heerlijk buffet voor de Boys klaar. Er wordt goed gegeten en met Kok Martijn in ons midden krijgt iedereen een bordje vol. In de avond is er een echte voetbal Quiz die trainer Roel in elkaar heeft gezet. De volgende dag, zondag 22 december begint vroeg. Om 07.15 al aan het ontbijt zodat we om 08.15 naar de Masita soccer Arena kunnen lopen. We spelen daar een indoor toernooi op kunstgras waarbij het veld 15 x 30 meter is en voorzien van boarding. Een snel en dynamisch spelletje waarbij je 5 tegen 5 speelt en de wedstrijdjes 10 minuten duren. De bal kan niet uit het veld, dus het is 10 minuten vol gas geven. Er zijn twee poules en de E-toppers zijn verdeeld in twee teams en komen dus uit in verschillende poules. Een poule bestaat uit 7 teams. De meeste teams zijn aan elkaar gewaagd en de wedstrijden zijn dan ook spannend om te zien. De beide Boys teams doen het goed en worden tweede in de poule en dit betekent twee teams in de halve finale. Team 1 wint deze na een zeer spannende wedstrijd. Van 0-2, naar 2-2 en dan met penalty’s 3-2 winnen. Team 2 verliest met maar liefst 6-1 en wordt derde op het toernooi. Dan de grote finale. De lichten worden gedoofd en de muziek wordt harder gezet. Beide finale teams mogen in optocht het veld betreden. De finale duurt 15 minuten en is ook weer een genot om naar te kijken. De Boys komen op een 1-0 voorsprong. De tegenstander maakt de 1-1 en de 1-2. De Boys maken de 2-2 en in de laatste minuut valt op een heerlijke manier de 3-2. Het laatste fluitsignaal klinkt en het feestje kan beginnen. Met een mooie beker en voor iedereen een Masita tenue kan dit weekend niet meer stuk.

  • Moe maar voldaan gaan de Boys zich opfrissen in het Hotel om in de avond lekker te eten in het centrum van Genk samen met alle supporters (ouders). Na een rustige nacht is er weer een heerlijk ontbijt en nog een ontspannen training in de Soccer Arena. Vanuit hier sluiten we het geslaagde weekend af en rijden we weer richting Alphen aan den Rijn.