• Boys 1 naar de top vijf

  Alphense Boys blijft klimmen op de ranglijst. Door de 4-2 overwinning zondag op Alcides kroop de Boys van de zesde naar de vijfde plaats. De zege was al de vijfde op rij, een prachtige serie inmiddels en die wil de Boys zeker tot de feestdagen voortzetten om helemaal terug ‘aan het front’ te komen. De mogelijkheden zijn er; het spel gaat er steeds beter uitzien. Bij vlagen was het ook dit keer weer genieten van wat de equipe van Hein van Heek en Eli Wattimury aanbood, aan de helaas veel te weinig toeschouwers...

  Alcides uit Meppel staat voorlaatste, maar het was in de openingsfase niet te zien waarom. De mannen gingen enthousiast en goed voetballend van start en kwamen in de achtste minuut ook aan de leiding. Nick Kuiper werd mooi vrijgespeeld en hij rondde feilloos af: 0-1 en het sein voor de Boys om een tandje bij te zetten. De thuisploeg ging vanaf dat moment echt voetballen. Zeker als Joey Lauhouh (foto) in het spel betrokken werd, werden de gasten overlopen. Het leverde meteen een serie kansen op. De gelijkmaker in de 20-ste minuut was dan ook logisch, al kwam die niet eens tot stand uit een van de goed lopende aanvallen. Cem Sahin nam vanaf de zijkant van het strafschopgebied een vrije trap en verraste iedereen door de bal hard in de korte hoek te schieten. De 2-1, zeven minuten later, was wel het eindresultaat van een prachtige aanval, opgezet door Arjan Ouwendijk en Cem Sahin. De inzet van Thijs Hoogenboom werd nog door de doelman gekeerd, maar Joey Lauhouh was het meest attent en tikte binnen.

  Alphense Boys kreeg daarna verschillende kansen om de voorsprong op te hogen. De beste was voor Thijs Hoogenboom, maar hij miste de bal finaal na een voorzet op maat van Lauhouh. Op aangeven van weer Lauhouh liet ook Arjan Ouwendijk een kwartier na de hervatting een goede mogelijkheid liggen. Een minuut later werd de weer hardwerkende middenvelder vervangen door Kees Tol. Die stond anderhalve minuut binnen de lijnen toen hij meteen zijn kwaliteiten liet zien.  Met een formidabele pass over veertig meter van Cem Sahin werd Tol de diepte ingestuurd.  Net buiten de zestien werd hij in de ogen van de uitstekende arbiter Dave de Vries onreglementair gestuit. Rood voor Karel IJzerman en een vrije trap op de rand van zestien voor de Boys. Tol ging zelf achter de bal staan en schoot die pardoes binnen: 3-1.

  Daarna had het ‘gewoon’ 4, 5 of 6-1 kunnen worden, als de Boys in de aanval wat zuiverder te werk was gegaan. Merkwaardig genoeg werd het echter nog spannend, omdat tien minuten voor tijd Ramon van der Haar ineens de 3-2 maakte. Echt in gevaar kwam de Boys echter niet en in de laatste minuut van de officiële speeltijd Kasper Michel – ook dit keer met Cem Sahin als aangever (corner) – de verlossende en dik verdiende 4-2 op het scorebord.

  Komende zondag speelt Alphense Boys uit tegen SDO.

  Uitslagen Hoofdklasse A

  Alphense Boys-Alcides 4-2, Be Quick 1887-Leonidas 0-2, Hollandia-RKVV Velsen 2-3, VOC-HBS 1-3, MSC/Amslod-Emmen 0-3, Hoogeveen-SDO 3-1, JOS Watergraafsmeer-SJC 3-1, RKAVV-Quick'20 4-1.

  Stand Hoofdklasse A

  1. Hoogeveen                12-28 (30-16)
  2. Leonidas                     12-24 (29-17)
  3. JOS W’meer              12-24 (25-17)
  4. Hollandia*                 12-23 (25-14)
  5. Alphense Boys          12-21 (22-16)
  6. SJC                               12-19 (22-20)
  7. RKAVV                         12-17 (32-26)
  8. RKVV Velsen              12-17 (21-22)
  9. HBS                              12-16 (14-14)
  10. SDO                             12-16 (26-29)
  11. Be Quick 1887          12-14 (19-16)
  12. Quick’20                     12-14 (27-28)
  13. Emmen                       12-13 (31-36)
  14. MSC/Amslod             12-11 (13-34)
  15. Alcides                        12-8 (15-26)
  16. VOC                             12-4 (15-35)

  Clubtopscorers

  Kees Tol 7x, Arjan Ouwendijk 4x, Thijs Hoogenboom 3x, Cem Sahin 3x, Lilinho Martins 1x, Jesse Vink 1x, Bas van Zoest 1x, Joey Lauhouh 1x, Kasper Michel 1x.

  Klik hier voor de interviews van Studio Alphen met trainer Hein van Heek en Cem Sahin.

  Zaterdag

  Alphense Boys zaterdag stond voor de opdracht om van de ongeslagen koploper SCH’44 te winnen en zo de competitie misschien nog een heel klein beetje spannend te maken. Dat lukte de ploeg van trainer John Cuvelier niet. De gasten wonnen dankzij een goal kort na rust van oud-Boysspeler Lars van der Plank met 1-0 en staan inmiddels tien punten ’los’ van nummer twee Zwammerdam. Alphense Boys is vijfde en moet dus op jacht naar een (vervangende) periode, om de nacompetitie te halen en daarmee nog kans te houden op de gewenste promotie.