• Woensdagnieuwtjes

  Het gesprek afgelopen vrijdag met de gemeente heeft opgeleverd dat veld 5 inderdaad de komende zomer wordt omgetoverd tot kunstgrasveld. Ook de kunstgras toplaag van ons hoofdveld wordt in de zomer van 2020 vervangen. De exacte planning van die werkzaamheden, volgt later.

  Door te scoren heeft Noussair Mazraoui dinsdag een belangrijke bijdrage geleverd aan de overwinning van het Marokkaans elftal op Burundi. De 22-jarige rechtsback uit Alphen aan den Rijn maakte de openingstreffer in het met 3-0 gewonnen kwalificatieduel voor de Afrika Cup. Het was zijn eerste goal voor Marokko in vijf interlands.

 • Programma thuiswedstrijden selectieteams zaterdag 30 november

  09.00 uur      13-2 – Victoria 13-1

  09.00 uur      E-Top – Moerkapelle 13-1

  11.00 uur      14-1 – AFC’34 14-1

  13.00 uur      17-1 – Roda JC 17-1

  15.30 uur      Zat 1 – SCH’44 1

  Zondag 1 december

  14.00 uur      Zondag 1 – Alcides 1

  Alphense Boys o19 zorgde afgelopen zaterdag voor een heuse ‘’Houdini act’’. In de uitwedstrijd in het stadion tegen Excelsior o19 werd een 3-0 achterstand volledig weggewerkt. In blessuretijd viel de verdiende 3-3 waarmee de hoop levend blijft om over twee wedstrijden wellicht te promoveren naar een hogere competitie. Via deze link de samenvatting (4 minuten) van deze knotsgekke wedstrijd: https://youtu.be/DIme9als5_M

  Met dank aan ex-KNVB scheidsrechter Jeffrey Kerkhof die eenmalig bereid was te vlaggen bij de 19-1 en toevallig tegenwoordig in Rotterdam woont (vlak bij Excelsior)

  Ook de 15-1 verraste afgelopen zaterdag met een uitoverwinning op Fc Volendam (0-2) en heeft alles in eigen hand om iets wonderbaarlijks te presteren: Tweede worden in de eredivisie laag en daarmee promotie naar de eredivisie hòòg!

 • Alphense Boys E-Top gaat van zaterdag 21 december t/m maandag 23 december mee doen met twee indoor toernooien op kunstgras met boarding. Deze toernooien vinden plaats in Genk (Belgie) waar gespeeld zal worden in de Masita Soccer Arena. Ze vertrekken zaterdag 21 december om 10.30 met de Bus naar Genk. Rond 13.00-13.30 zullen zij een stadiontour krijgen bij de Luminus Arena Genk.  Op Zondag 22 december doen zij dan met twee teams mee met het BK Indoor Soccer toernooi. Dat is een spelvorm 5x5 op veldjes met een afmeting van 15x30 meter. Op Maandag 23 december doen zij mee met het Top 8 Elite indoor Soccer toernooi. Dit zijn wedstrijden op een groter veld en dan 7x7. Na dit toernooi zullen ze eind van de middag weer richting Alphen aan den Rijn vertrekken. 

 • Alphense Boys 17-1 zal met Pasen een International voetbaltoernooi gaan spelen in Spanje (Costa Brava). Dat heet het MIC toernooi en de mannen ban trainer Jeffrey van Dijk zullen daar meedoen aan een zwaar bezet o18 toernooi met deelname van vele topteams uit Europa. Op dinsdag 7 april vliegt het gezelschap naar Spanje en op zondag 12 april keren ze weer terug.

  Alphense Boys 19-1 speelt met Pasen het ‘’Copa Jordi toernooi’’ in Blanes (Spanje). Op de vroege donderdag 9 april vliegen ze naar Spanje en op maandag 13 april keren ze weer terug op Schiphol.

  Alphense Boys 14-1 gaat met Pasen naar het Eastern Open Zuid. Ze vertrekken op vrijdag 10 april naar het sporthotel Holland in Groesbeek. Op zaterdag 11 april en zondag 12 april spelen ze het toernooi en vertrekken na afloop van het toernooi (zondag) terug richting huis.

  Afgelopen woensdag oefende Alphense Boys 13-1 uit tegen AZ 13-1. Er werden 3 helften van 25 minuten gespeeld en de ploeg van trainer Robin Stolwijk kwam terug met een verrassend knap 4-4 gelijkspel. Doelpuntenmakers Bryan, Alec, Hakan en Joshua.

 • De voetbalwedstrijd Alphense Boys - Alcides  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Marco van Rijn (ex-hoofdtrainer Alphense Boys) is sinds eind oktober de hoofdtrainer van zaterdag eersteklasser Rijsoord. Afgelopen zaterdag speelde hij tegen ARC en verloor met 4-2.

  Thijmen Goppel (ex-Alphense Boys) scoorde vorige week vrijdag zijn eerste goal voor zijn nieuwe club MVV. Inmiddels is hij vaste basisspeler en stond afgelopen week ook in het ''elftal van de week''.

 • De mogelijkheid is nog steeds aanwezig dat Alphense Boys o19 en o15 na de winterstop nòg een competitie hoger gaan spelen. Beide teams hebben alles in eigen hand. Als ze de laatste twee wedstrijden winnen is de promotie een feit. De o19 zou dan naar de 1e divisie hòòg promoveren en de o15 naar de eredivisie hòòg.

  De o19 van trainer Revy Rosalia speelt nog uit tegen Zeeburgia (7 december) en thuis tegen VVV Venlo (14.30 uur (alle wedstrijden starten dan op hetzelfde tijdstip) op 14 december).

  De o15 van trainer Mitchell Meijer speelt thuis tegen Fc Twente (7 december) en uit tegen Fc Den Bosch (14 december)

  De o13 daarentegen strijdt tegen degradatie en moet twee teams onder zich houden. Op dit moment staat de ploeg van trainer Robin Stolwijk op een veilige plaats maar speelt op zaterdag 7 december uit tegen Go Ahead Eagles die 2 punten onder hen staan. Op zaterdag 14 december volgt de laatste thuiswedstrijd tegen Almere City. Het wordt dus nog spannend!

  Morgenavond (donderdag) zal de audit plaatsvinden bij Alphense Boys voor de verlenging van onze status om Regionale Jeugd Opleiding (RJO) te blijven. Naar nu blijkt is dat predicaat een voorwaarde om voor onze jeugdselectiespelers de LOOT status te krijgen. O.l.v. Ronald Hendricx en o.a. trainer Mitchell Meijer is de afgelopen maanden hard gewerkt om alle documenten op orde te krijgen.

 • Omdat er op zaterdag 21 december geen competitieprogramma van de KNVB is, stopt het trainingsschema al op vrijdag 13 december en is het dus ‘’winterstop’’. Er wordt pas weer getraind op maandag 6 januari als ook de scholen weer beginnen. Op dinsdag 17 december zal de traditionele kerstbijeenkomst zijn bij Alphense Boys waarbij alle trainers en leiders welkom zijn. Die worden binnenkort per email uitgenodigd. Wel zijn er natuurlijk nog diverse (4) kersttoernooien bij Alphense Boys.

  Voor de komende kersttoernooien hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd:

  Het 13-2 toernooi gaat van maandag 23 december naar zaterdag 21 december

  Het 10-1 toernooi van vrijdag 27 december vervalt (gebrek aan deelnemers)

  Het 11-1 toernooi (met onze 11-1 én 11-2) wordt verplaatst van vrijdag 27 december naar zaterdag 28 december

  Het E-Top toernooi van zondag 29 december wordt geschrapt (geen belangstelling)

  Het toernooi van de 13-1 wordt verplaatst van donderdag 2 januari naar zaterdag 4 januari

  Het toernooi van de 12-1 op vrijdag 3 januari wordt geschrapt

  Conclusie: We houden dan nog de volgende 4 dagen van kersttoernooien over:

  1. Zaterdag 21 december:         Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse, 3e divisie)
  2. Zaterdag 28 december          Toernooi voor o11-1 teams  (2009) 8 tegen 8

             Zaterdag 28 december          Toernooi voor o9-1 teams (2011, 6 tegen 6)

             Zaterdag 28 december          Toernooi voor o8-1 teams (2012, 6 tegen 6)

  1. Maandag 30 december         Toernooi voor o14-1 (2006, divisie niveau)
  2. Zaterdag 4 januari:                 Toernooi voor o13-1 (divisie niveau) één poule van 5

             Zaterdag 4 januari                  Toernooi voor o15-1 (divisie niveau) één poule van 5

  Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Op alle datums kan nog worden ingeschreven. Hieronder de datums

  Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl

  Alphense Boys zondag 1 is aan een prima serie bezig. Het team van trainer Hein van Heek won zijn laatste 4 wedstrijden in de hoofdklasse met een doelsaldo van 9-2. Komende zondag hopen ze de vijfde achtereenvolgende overwinning te boeken, thuis om 14.00 uur tegen Alcides

 • De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 26 februari 2020, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) loopt al een tijdje via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. Op dit moment hebben we al 94 inschrijvingen binnen.

 • Alphense Boys zoekt voor seizoen 2020-2021 assistent trainers bij diverse van onze landelijk spelende jeugdselectieteams. De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om (wellicht in het kader van een opleiding)  in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. De kandidaat moet wel ervaring hebben en als rechterhand van de trainer ook iets kunnen toevoegen. Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

  Vele Alphense Boys teams volgden afgelopen zaterdag de actie tegen Racisme en voetbalden de eerste minuut van de wedstrijd niet.

 • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - SCH’44 is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

  Aad Groenewoud  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Op zaterdag 7 december is er van 09.00 tot 14.00 uur een grote uitverkoop van kleding o.l.v. John van Deenen.

  • nieuw- en gebruikte kleding
  • restantenverkoop
  • jassen en trainingskleding
  • T-shirts en broekjes
  • tassen en diverse accessoires
  • zeer scherpe prijzen

  Uitsluitend kontante betaling.