• Woensdagnieuwtjes

  Vorige week donderdag kwam Sjoerd Privée (linkerfoto), de voedingsdeskundige van Feyenoord naar Alphense Boys en sprak in een verrassend volle kantine (± 100 man) over voeding rond trainingen en wedstrijden. De aanwezige ouders en spelers van vooral de jeugdselectieteams weten nu het e.e.a. over wanneer en wat je moet eten voor, tijdens en na sportactiviteiten. Remko Heerkens (van de Feyenoord Academy partners, rechter foto) was er ook bij en begeleidde de geslaagde bijeenkomst.

 • Het was fris dinsdagavond, op veld 5 waar de scheidsrechterscommissie onder leiding van Jewwy Qadri een instructie-avond voor assistent-scheidsrechters hield. Iedereen met de ambitie en de wens om dit seizoen voor assistent-scheidsrechter te spelen bij één van de vele wedstrijden, was uitgenodigd om aan te sluiten. Het weer werkte verder gelukkig mee, want het was droog en veld 5 was prima bruikbaar voor de instructie-avond. Er had zich (helaas) slechts één team aangemeld om aan de avond deel te nemen, waarvoor natuurlijk direct een groot compliment op z'n plaats is. De MO17 had maar liefst 15 deelnemers meegenomen naar de avond. Een mooie combinatie van speelsters, leiders, ouders en familieleden die dit seizoen allemaal bereid zijn om zo af en toe de vlag ter hand te nemen, om de scheidsrechters van dienst te assisteren. Het werd een gezellige, leerzame avond met uitleg over diverse zaken, de nodige tips & trucs vanuit het perspectief van de een scheidsrechters en veel vragen die direct beantwoord en toegelicht konden worden. Opnieuw een groot succes, waarmee hopelijk de MO17 een stuk op weg geholpen is voor de rest van dit seizoen.

  Lijkt jouw team dit nu ook interessant om te volgen of ben je zelf af en toe diegene die de vlag wil hanteren, maar kun je wel wat tips gebruiken, neem dan contact op met de scheidsrechterscommissie (scheidsrechters@alphenseboys.nl). Bij voldoende animo is het altijd mogelijk om een nieuwe avond te organiseren.

 • Alphense Boys E-Top gaat van zaterdag 21 december tot en met maandag 23 december naar een internationaal indoor toernooi naar Genk in België.  Ze zouden eerst naar Duitsland gaan (3 t/m 5 januari) maar dat toernooi is afgezegd vanwege gebrek aan inschrijvingen

  Programma thuiswedstrijden selectieteams

  Zaterdag 23 november

  11.00 uur      E-Top – Alphense Boys 13-4

  Na de succesvolle herfsttoernooien van vorige week zijn we al weer volop bezig met de organisatie van de kersttoernooien, waarvoor de inschrijving al enige tijd is geopend

  De kersttoernooien 2019-2020 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Op alle datums kan nog worden ingeschreven. Hieronder de datums

  Maandag 23 december:     Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse)

  Vrijdag 27 december:         Toernooi voor o10-1 teams (2010, 6 tegen 6)

  Vrijdag 27 december          Toernooi voor o11-1 teams  (2009) 8 tegen 8

  Zaterdag 28 december       Toernooi voor o9-1 teams (2011, 6 tegen 6)

  Zaterdag 28 december       Toernooi voor o8-1 teams (2012, 6 tegen 6)

  Zondag 29 december         Toernooi voor o12/o11 die  al 11 tegen 11 willen spelen.

  Maandag 30 december      Toernooi voor o14-1 (2006, divisie niveau)

  Donderdag 2 januari:          Toernooi voor o13-1 (divisie niveau)

  Vrijdag 3 januari                  Toernooi voor o12-1 teams (2008, 8 tegen 8)

  Zaterdag 4 januari              Toernooi voor o15-1 (divisie niveau)

  Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl

  De F-league (o.l.v. Ed Koelewijn) ontwikkelt zich geweldig. Niet zelden zien we ruim 30 mannetjes op de zaterdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur de traditionele partijtjes spelen. Iedereen is welkom die het wel eens wil komen proberen.

 • Alphense Boys 13-1 is in de 1e divisie hòòg volop in gevecht om degradatie naar de 1e divisie laag te ontlopen. De mannen van trainer Robin Stolwijk zijn aan een prima serie bezig (10 punten uit de laatste 4 wedstrijden) en wonnen afgelopen zaterdag zelfs met 5-0 van NAC o13, maar zijn nog steeds niet veilig. Met nog 3 wedstrijden te gaan moeten ze na die reeks wedstrijden twee teams onder zich hebben gehouden. Ze hebben alles in eigen hand, maar de volgende wedstrijden zijn niet gemakkelijk (PEC Zwolle uit (komende zaterdag), Go Ahead Eagles uit en Almere City thuis)

 • Alphense Boys 15-1 heeft de eventuele sensationele promotie naar de eredivisie hòòg niet meer in eigen hand na de nederlaag van afgelopen zaterdag. Toch zijn er nog steeds kansen om bij de eerste twee te eindigen. Nog drie wedstrijden (FC Volendam uit, komende zaterdag, FC Twente thuis en FC Den Bosch uit)

  Ook voor Alphense Boys 19-1 is het enorm spannend. Als ze over drie wedstrijden bij de bovenste vier staan, promoveren ze naar de 1e divisie hòòg. Dat zou met deze jonge groep een wereldprestatie zijn van trainer Revy Rosalia en zijn mannen. Ze staan nu op de 3e plek. De wedstrijd van komende zaterdag (uit tegen Excelsior, die 2 punten onder hun staan) zou wel eens cruciaal kunnen zijn.

  David Dimitrov (11-2) werd onlangs 9 jaar en nodigde zijn hele team uit voor zijn verjaardagspartijtje waarbij ze zijn wezen karten en bowlen. Op zijn taart was speciaal het logo van Alphense Boys gezet

 • De voetbalwedstrijd  Zwammerdam - Alphense Boys is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Aad Groenewoud  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Afgelopen maandag werd de bijna dichtgegroeide sloot voor ons kleedkamercomplex door de gemeente uitgediept waarbij ook de overvloedige begroeiing voor een groot deel werd verwijderd

 • Afgelopen zaterdag is er geloot voor de achtste finales van de KNVB landelijke jeugdcup.

  Alphense Boys 19-1 heeft daarbij een uitwedstrijd geloot tegen FC Twente o19.

  Alphense Boys 17-1 heeft een prachtige thuiswedstrijd geloot tegen PSV o17

  Alphense Boys 13-1 heeft ook een thuiswedstrijd geloot en komt dan ook uit tegen PSV o13.

 • Kortom, drie prachtige bekerwedstrijden. De o17 en o19 spelen op zaterdag 11 januari 2020. De wedstrijd van de o13 is op verzoek van PSV verplaatst naar dinsdag 21 januari

  Bij de o19 is Alphense Boys een van de twee nog overgebleven amateurteams. Bij de o17 en o13 zijn de Boys teams de enige amateurteams die nog ‘’in de beker’’ zitten.

  Omdat er op zaterdag 21 december geen competitieprogramma van de KNVB is, stopt het trainingsschema al op vrijdag 13 december. Er wordt pas weer getraind op maandag 6 januari als ook de scholen weer beginnen. Op dinsdag 17 december zal de traditionele kerstbijeenkomst zijn bij Alphense Boys waarbij alle trainers en leiders welkom zijn. Wel zijn er natuurlijk nog diverse kersttoernooien bij Alphense Boys.

  Gisteravond (dinsdag) oefenden drie Alphense Boys teams tegen een BVO tegenstander

  Ajax o15 – Alphense Boys o15    6-2

  AZ o14 – Alphense Boys o14       5-1

  AZ o12 – Alphense Boys o12       9-9

  Vanavond (woensdag) spelen ook de o13 en de E-Top bij en tegen AZ

  De o12 (onze 13-2) speelde een uitstekende wedstrijd tegen AZ. Eerst werd er met twee teams 9 tegen 9 gespeeld en later nog 2x20 minuten 11 tegen 11. Het ging lekker over en weer en er werd van beide kanten veel gescoord. En dan kom je uit op een einduitslag van 9-9!

 • De 15-1 speelde tegen Ajax. In de eerste helft speelden de mannen van Mitchell Meijer uitstekend en had 4 grote kansen. Vlak voor rust werd het 1-0 voor Ajax. Na rust ging het gas erop bij Ajax met extra spelers en werd het 6-2 met de boysgoals van Mickael en Tygo. Een leerzame wedstrijd en nu op naar FC Twente (komende zaterdag)

  De 14-1 speelde ook een prima wedstrijd tegen AZ o14 in de prachtige overdekte ballonhal van AZ.

 • De mannen van trainer Biagio v/d Straaten voetbalden goed mee, creëerden kansen met snel en goed voetbal, maar gaven ook de doelpunten wat makkelijk weg. De boys jongens gingen goed mee in het tempo en de handelingssnelheid van AZ en dan blijkt dat ze heel goed meekunnen! Leerzame wedstrijd  en waardevolle ervaring.

 • Bij AZ o12 is Sander v/d Kleij (vorig seizoen nog 15-1 trainer bij Alphense Boys) de assistent trainer. Natuurlijk ging trainer Michael Lipsius even op de foto met zijn oud-collega

 • Afgelopen zaterdag speelde Alphense Boys 13-2 tegen DOVO 13-1. Op een gegeven moment lag er een speler van Alphense Boys geblesseerd op de grond en de trainer van DOVO riep tegen zijn spelers ‘’schiet uit die bal’’. De Alphense Boys spelers stopten met rennen, maar de DOVO spelers hadden het niet gehoord en gingen door en scoorden…..! De DOVO trainer regelde daarna direct dat Alphense Boys vanaf de aftrap vrije doorgang kreeg om ook te scoren. Hiermee was alles weer opgelost. Hartstikke sportief van de DOVO trainer.

 • Op de algemene ledenvergadering van afgelopen maandag hoorden we een paar opvallende zaken.

  Het bestuur is druk bezig met de plannen voor een nieuwe kantine. Dat zal echter nog wel een paar jaar duren voor dat dat gerealiseerd kan worden.

  Ook is het bestuur in gesprek met de gemeente om van veld 5 z.s.m. een kunstgrasveld te laten maken. Dat veld 5 is al ruim 25 jaar oud en eigenlijk niet meer geschikt om op te voetballen.

  In het voorjaar van 2020 komt er weer een business event

  Ook zijn er plannen om voor de jeugd meer activiteiten te organiseren zoals een Fifa 2020 wedstrijd, een pupillenquiz en een kinderbingo.

  Alphense Boys heeft ook een overeenkomst gesloten met Trias Fysio. Twee fysiotherapeuten (Roel en Thierry) zullen zich intensief bezig gaan houden met Alphense Boys. Er komt zeer binnenkort ook 2x per week een inloopspreekuur op de club voor iedereen, van jeugd tot senior.

  De website wordt binnenkort in een nieuw jasje gestoken.

  Een van de kleedkamers bij Alphense Boys wordt aangepast voor de meidenteams

  De facebook pagina van Alphense Boys kent inmiddels 1500 volgers

  Tenslotte werden de plannen onthuld om straks het 90-jarig bestaan van Alphense Boys te vieren. Daarvoor ontwierp Mark de Feijter een prachtig logo. Dat werd door twee vers benoemde ereleden (links Jan Wortman en rechts Wim Versteeg) in ontvangst genomen.

 • Overigens werd ook Wilfred de Rooij benoemd tot erelid van Alphense Boys, maar die kon niet aanwezig zijn. De drie nieuwe ereleden ontvangen hun ‘’versierselen’’ op de nieuwjaarsreceptie op zondag 5 januari.

  Het 90-jarig bestaan dat Alphense Boys op 1 juni 2020 zal vieren, wordt op drie dagen in het volgende jaar vormgegeven. De nieuwjaarsreceptie fungeert als aftrap, waarna rondom het thuistreffen met Hollandia (zondag 16 februari) spelers uitnodigt die in het verleden voor het eerste elftal speelden. Op zaterdag 9 mei wordt een grote feestavond georganiseerd en wordt een jubileummagazine gepresenteerd.

 • Zaterdag 16 november j.l. speelde Alphense Boys O17-1 geen wedstrijd en had trainer Jeffrey van Dijk samen met Frank Hulshof een boksclinic in de vermaarde boksschool van Teus de Kruyf georganiseerd.  Nadat Teus de Boys vriendelijk had verwelkomd met "Goedemorgen Dames, kauwgom uit je mond", legde hij uit dat hij een voetbalwedstrijd van 90 minuten met een kwartier rust erg lang vond duren. Bokswedstrijden duren maar 3 minuten per rondje....Maar dan moest wel alles gegeven worden. Vervolgens  begonnen de Boys met een warming-up die bestond uit  3 minuten touwtje springen, buikspieroefeningen , sit-ups en planken.  Daarna werden de bovenbeenspieren gerekt door in zit houding tegen de muur te leunen, waar Teus met een bakkie koffie uren naar kon kijken, terwijl de Boys langzaamaan doodgingen van de verzuring.  Dit werd meermalen herhaald, Teus raakte regelmatig de tel kwijt met aftellen hoelang ze nog moesten ( nog 15 seconden, 14, 13 , 12, waar was ik ...13 , 12 ,11, ) hetgeen tot grote hilariteit bij de toeschouwers leidde.  Toen was het tijd om de handschoenen aan te trekken en gaf Teus een demonstratie van hoe je niet moest stoten. Met je armen zwaaien noemde hij "kroeghoeken". Het ging erom dat je hard en zuiver stootte, en niet jezelf een blauw oog zou slaan.  Op doel werd immers ook hard en zuiver geschoten.

 • Na een aantal stoten op elkaars binnenzijde van de bokshandschoen en op het lichaam volgde er steeds 10 squads en was er echt geen tijd voor verslappen, want Teus zag alles en had overal een mooie opmerking bij. Het leek wel op een cabaretvoorstelling van Waardenberg en de Jong, maar dan wel één waarbij de Boys tot het gaatje moesten gaan en helemaal afgemat werden." Zei iemand hoeveel push-ups nog ? 10 ? 12 ! bedoel je" galmde het door de knusse sportzaal.  De Boys zaten echt in de hoek waar de klappen vielen, want na de serie directes volgde het hoeken en tenslotte het opstoten. Om beurt moest een speler even met Teus sparren en zei Teus  dreigend: " Als je me hard raakt jongen...." Tegen de keeper zei Teus:"  Je moet 'm raken ! Wanneer je de bal uit het doel bokst, moet je ook je tegenstander gelijk meenemen.... Ze moeten bang van je worden..."Uiteraard met een vette knipoog. Vervolgens moesten de Boys  directes, hoeken en stoten op commando afwisselen en van tegenstander wisselen. De laatste oefening bestond uit het door de ene helft van de groep in hoog tempo stoten op de zak terwijl de andere helft weer sit-ups moest doen. Dit werd 4 keer afgewisseld en uiteindelijk was de clinic  klaar en konden ze hun armen niet meer optillen van de spierpijn. Alle voetballers hadden een grote smile op hun gezicht, maar de grijns van Teus was het grootst.  Hij complimenteerde de jongens voor hun inzet. Wat een geweldige (conditie)training was dit en alle spelers waren er van overtuigd dat dit inderdaad als wedstrijd niet 90 minuten vol te houden is.... Teus, nogmaals bedankt voor de fantastische clinic.

 • De voetbalwedstrijd Rkvv Velsen - Alphense Boys  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Thijs de Ruiter zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

 • Na de vrije zondag van vorige week reisden onze Dames af naar het sportcomplex van de TU Delft, waar de wedstrijd met Taurus VR2 op het programma stond.

  De heenreis was al een hele belevenis op zich. Met 4 auto’s reisden we af naar Delft, waarvan slechts 1 auto in een keer goed gereden is. De andere 3 auto’s hadden door wegafsluitingen de goede afslag gemist, waardoor ze met zijn allen bij de verkeerde afslag op een bijweg belandden. Vervolgens werd er overlegd hoe er dan gereden moest worden, omdat de tomtom de afslag aangaf die afgesloten bleek te zijn. Met Annelijn voorop en Johan en Rob erachteraan, reden we weer terug de snelweg op, op weg naar de juiste afslag. Eenmaal op de snelweg was Annelijn Johan en Rob weer kwijt. Annelijn nam wel de juiste afslag en was de eerstvolgende auto die op de juiste bestemming aankwam. Johan en Rob waren weer verkeerd gereden, waardoor die laatste twee auto’s pas een kwartier voor aanvang van de wedstrijd de voetbalvelden van Taurus hadden gevonden.

  Het duurde dus even, maar uiteindelijk waren we compleet en kon de wedstrijd bijna van start gaan. De animo voor vandaag was weer hoog. 16 speelsters waren klaar om Taurus VR2 te verslaan. Johan en Rob hielpen onze Dames naar de overwinning en Randa was onze supporter en notulist. Huh, notulist? Jazeker! Voor het geval dat er veel doelpunten gemaakt zouden worden, kreeg Randa de taak om per doelpunt te noteren wie er scoorde. De wedstrijden die Taurus VR2 tot nu toe had gespeeld, werden namelijk met grote cijfers verloren.

  Iets later dan gepland ging de wedstrijd dan van start. De eerste minuut zaten we er gelijk bovenop. Er werd direct van achteruit een aanval opgezet. Er kwam een steekbal op Jenita, die de controle over de bal had en uithaalde. De bal belandde in het net en daarmee stonden onze Dames na anderhalve minuut dus al op een 0-1 voorsprong! Dat zorgde ervoor dat onze Dames gretig werden, misschien juist wel iets te gretig… Alle druk ging naar voren. Er werd veel geprobeerd om zelf acties te maken, van afstand te schieten of maar die bal voor het doel voor te geven in de hoop dat er iemand tegenaan loopt. Er werden veel kansen gecreëerd, maar een tweede doelpunt viel er niet. Vanaf de zijlijn bleven Johan en Rob maar schreeuwen om gewoon te blijven voetballen zoals we altijd doen: rust aan de bal, kijken naar je medespelers, opbouwen, in de voeten spelen etc. Vaak hoor je ook dat als je tegen een minder sterke ploeg speelt, je zelf ook minder goed gaat spelen. Het kwartier na de 0-1 was daarvoor wel het bewijs. Ondertussen schoof Quincy als voorstopper meer door naar het middenveld. Ook Nikita en Sara voetbalden als backs meer op de helft van de tegenstander. Kim bleef achterin het aanspeelpunt om weer van achteruit op te bouwen.

  Een kwartier na het eerste doelpunt vonden onze Dames dan weer een doorgang. Jenita kreeg weer een pass en had de gelegenheid om de bal in het doel te schieten. En dat deed ze goed! 0-2 voor de Alphense Girls. En weer door!

  In de tussenliggende minuten wist Taurus zo nu en dan op onze helft te komen, maar echt doorbreken konden ze niet. Tamara hoefde in ieder geval niet in te grijpen en kon genieten van het zonnetje. Ze ging nog net niet naast Kim op de middellijn staan!

  In de 24e minuut kwam er een strakke corner van Fleur. Lizzy stond precies op de goede plek en kon de bal in het doel tikken. 0-3!

  Vanaf dat moment hadden de Dames de smaak te pakken. Nog geen 2 minuten later werd Fleur weggestuurd, die als volgende de bal tussen de palen wist te mikken. 0-4!

  Na een klein half uur spelen kwam er opnieuw een corner van Fleur. De bal belandde voor de goal. Het was een beetje een rommeltje, maar Evy wist uiteindelijk haar voet er tegenaan te zetten, waardoor de bal opnieuw in het doel belandde. 0-5! Gaat lekker Dames!

  Op dat moment werd er gewisseld. 5 andere enthousiaste Dames kwamen het veld in. Er was pas net gewisseld en de Girls wisten het volgende doelpunt er alweer uit te slepen! Dit keer werd Linda weggestuurd en wist de bal met een goed schot tussen de palen te schieten. 0-6! Op dat moment was Linda door het dolle heen, want dit was haar eerste doelpunt van het seizoen! Gefeliciteerd Linda! Dit voelde zo goed dat ze een paar minuten later de 0-7 erin tikte.

  Ondertussen waren we al in de 38e minuut beland. Jenita werd op rechts weggestuurd en wist de bal voor te geven. Yvanka zette haar voet tegen de bal en ook deze belandde achter de keeper het doel in. 0-8!

  Zoals veel meiden, was ook Sanne gedreven om haar eerste doelpunt van het seizoen te maken. Onderling gunden de Dames het elkaar ook. Opnieuw was het Jenita die een voorzet wist te geven. Dit keer kwam de voorzet bij Sanne uit. Zij haalde uit op doel en via een speelster van Taurus kwam de bal in het net terecht, 0-9! Tien, tien, tien, werd er al gedacht. En deze kwam er ook. In de 45e minuut gaf Yvanka de bal af aan Sanne. Sanne haalde uit en ja hoor! De 0-10 was daar!

  Vlak daarna floot de scheidsrechter af. Rust. Veel was er niet aan te merken op het spel van de Dames. Gewoon het eigen spel blijven spelen, rust aan de bal houden en lekker met elkaar blijven samenspelen.

  De tweede helft begon. Taurus trapte af, maar onze Girls hadden de bal weer snel veroverd en wisten gelijk weer te overheersen. Al snel viel de 0-11 via een voorzet van Jenita, die Yvanka het doel in kon tikken. Nog geen 2 minuten later werden deze rollen omgedraaid. Yvanka gaf de voorzet op Jenita. Jenita haalde uit en ook deze belandde in het net: 0-12! Jenita had de eerste hattrick te pakken!

  Er werd opnieuw afgetrapt, maar onze Girls hadden de bal binnen een paar seconden weer te pakken. Op naar voren! Na een schot belandde de bal via een tegenspeelster over de achterlijn. Corner. De corner werd genomen en Linda wist er tegenaan te lopen: 0-13! Voor Linda was dit ook haar derde doelpunt van de wedstrijd, dus ook voor haar een hattrick!

  We waren pas in de 50e minuut, dus je dacht toch niet dat we al klaar waren met alle doelpunten? Nee hoor! In de 53e minuut kwam er opnieuw een assist van Jenita, die Yvanka in het doel wist te schieten. 0-14! En als je het nog een beetje volgt, weet je dat dit ook al het derde doelpunt voor Yvanka is. Alweer iemand met een hattrick dus. Nog geen minuut later kwam doelpunt nummer 15. Quincy was al een hele tijd mee naar voren in de hoop dat ook zij haar eerste doelpunt van het seizoen zou maken. En ja hoor! Ook zij wist haar doelpuntje mee te pikken. Quincy kreeg de bal in haar voeten, haalde uit en wist de 0-15 binnen te schieten.

  Na dit doelpunt zakten onze Dames een beetje in. Taurus wist zo nu en dan op onze helft te komen door wat slordigheden. Verder dan een zacht schot vanaf de zijkant wisten ze echter niet te komen. Maar zo kreeg Tamara toch ook nog een bal in handen! In de 64e minuut konden onze Dames er weer uitkomen. De 0-16 werd namelijk ingetikt door Lizzy. Een paar minuten later volgde doelpunt nummer vier voor Yvanka via een assist van Fleur, wat de stand op 0-17 bracht. In de 74e minuut wist Yvanka opnieuw te scoren. Dit doelpunt viel weer uit een corner van Fleur. Na 18 doelpunten waren onze Girls nog steeds niet klaar met scoren. Nu wilden ze naar die 20 ook! En dat lukte hoor. De 0-19 en 0-20 werden beide gescoord door Evy, wat er ook voor zorgde dat Evy een hattrick had deze wedstrijd.

  Als bij het amateurvoetbal ook de afspraak had gegolden dat de persoon met een hattrick de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen, had het een kostbaar grapje geworden… Dan hadden er namelijk geen ballen meer in ons netje gezeten! Deze wedstrijd hadden namelijk vier meiden een hattrick gescoord: Evy, Jenita, Linda en Yvanka! Officieel is het pas een echte zuivere hattrick als dezelfde persoon drie keer achter elkaar scoort, maar dat dezelfde persoon drie keer scoort in dezelfde wedstrijd is ook een hattrick volgens het web! 

  Dit was een heerlijke wedstrijd meiden! Jullie hebben goed samenspel laten zien en lieten jullie spel niet beïnvloeden door de tegenstander! En er is ook goed aan het doelsaldo gewerkt natuurlijk.

  Wel nog even grote complimenten voor de tegenstander, Taurus VR2, die ondanks de grote achterstand positief bleven, nog probeerden dat ene doelpunt te maken en totaal niet onsportief werden. Iedereen kwam gewoon met een glimlach het veld af.

  Volgende week hebben we opnieuw geen wedstrijd, dus zal er getraind gaan worden. Over twee weken staat er een pittig duel op het programma. Dan spelen we namelijk thuis tegen Altior VR2, die nog geen een wedstrijd verloren hebben. Aan de bak dus!

  Hieronder de notulen van Randa!