• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen zondag heeft Alphense Boys 9-1 de finale bereikt van de Randstad Cup voor de regio Den Haag. Op het complex van RCL in Leiderdorp werd de poulefase als nummer 1 afgesloten, wat een automatische kwalificatie betekende voor de grote finale dag in april 2020. De finale voor de overall winst voor de regio Den Haag, werd helaas verloren, maar een 2de plek was ruim voldoende omdat de beste 3 teams per regio zich kwalificeren. De jonge Alphense Boys mannen mogen nu komend voorjaar de finale dag spelen in het Van Donge & De Roo stadion van Excelsior in Rotterdam tegen de overige winnaars uit de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Op de foto van links boven naar rechts onder staan Adam, Pepijn, Jean, Dilan, Brian, Damian, Fedde en Sten met de beker en de finale ticket.

   

  Op donderdagavond 14 november (morgen!) om 19.00 uur komt de voedingsdeskundige van Feyenoord (Sjoerd Privée) naar Alphense Boys om e.e.a. te vertellen over de juiste voeding en het juiste moment en hoeveelheid rondom het sporten en hoe ze dat bij Feyenoord doen. De ouders van de E-Top t/m de 15-1 selectieteams worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Ook andere ouders (van andere teams) zijn welkom, maar laat u komst dan wel even weten via een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  Op dit moment hebben we al 79 belangstellenden!

  Sjoerd zal o.a. antwoord proberen te geven op dit soort vragen:

  • Spelers komen uit school en trainen om 16.45 uur wat is handig om tussendoor te eten (voor de training).
  • Spelers die verder weg wonen kunnen in de auto na de training alvast wat eten (hebben vaak trek dan). Hoe pak je dat aan?
  • Wat zijn sowieso goede bouwstenen voor een goede avondmaaltijd?
  • Wat eet je de ochtend van een wedstrijd en hoe laat? Hoe vul je dit na de wedstrijd weer aan?
  • Is het nodig/ handig om met eiwitshakes of andere shakes/ dranken hun energielevel aan te vullen? Zo ja, vanaf welke leeftijd kan je dit doen? Doen ze dit bij Feyenoord ook? Wat gebruiken ze wel en wat niet? Wat is een aanrader en wat raden ze af?
  • Belangrijk om te weten is wat en hoeveel moet je nu eten voor en na de training. 
  • Wat moet je nu juist niet eten en/of drinken?
  • Wij spelen vaak al om 09.00 uur. Dit betekend een vroeg ontbijt. Hoe laat ga je dan ontbijt nemen en ook weer de vraag: wat en de hoeveelheid. 
  • Wat eet/drink je in de rust?
  • Wat en hoeveel kan ons kind het beste eten en drinken voor een wedstrijd/training?
  • Wat en hoeveel kan ons kind het beste eten en drinken na een wedstrijd/training?
  • Ons kind ontbijt moeilijk (weinig) ook voor een wedstrijd. Is dit erg? Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan?
  • We geven onze zoon op zijn trainingsdagen om ongeveer 16:15 uur een warme maaltijd, ruim voordat hij gaat trainen om 18:00 uur (later kan niet, vanwege de reistijd). Als hij om 20:45 / 21:00 uur terugkomt van training, heeft hij voldoende trek voor nóg een warme maaltijd. Dat betekent dat hij vlak voor het slapen gaan nog een vrij zware maaltijd neemt en we weten dat dit niet zo goed is. Hoe kunnen we hier beter mee omgaan?

  De ledenvergadering van Alphense Boys is gepland op maandag 18 november a.s. om 20.00 uur in de kantine van Alphense Boys.

  Begin december komt het vakblad ‘’de voetbaltrainer’’ uit met o.a. de top 200 van amateurjeugdopleidingen van Nederland, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de jeugdopleiding van Alphense Boys.

  Tijdens de wedstrijd van Alphense Boys 1 tegen Leonidas 1 (2-1 winst) hadden barmedewerksters Annet Verpoort (links) en dochter Marissa even rust om van het herfst zonnetje te genieten

 • Vorige week woensdag oefende Alphense Boys 9-1 uit tegen Sparta Rotterdam. Het was de bedoeling om tegen de leeftijdsgenoten van de 9-1 te oefenen maar door een fout bij Sparta waren ze ons ‘’vergeten’’. Gelukkig werd het snel opgelost en konden we tegen de 8-1 van Sparta oefenen. Dat werd een gemakkelijke 18-7 overwinning voor Alphense Boys.

  Zaterdag 16 november is het weer BINGO bij Alphense Boys. Iedereen mag komen. Om 20.00 uur gaan de balletjes rollen.

  Alessio v/d Straaten (speler zondag 1 selectie) is gestopt. Daarvoor in de plaats hebben we Diederick Luijdens aan de selectie kunnen toevoegen. Die zat sinds deze zomer zonder club nadat zijn contract bij Jong Sparta niet was verlengd. De 20-jarige Arubaan (zie foto onder) kan een versterking zijn voor de verdediging. Inmiddels is hij al speelgerechtigd.

 • Alphense Boys 17-1 heeft zaterdag rust en kan niet aan een oefentegenstander komen de leiding heeft nu een boksclinic geregeld voor de mannen.

  Alphense Boys 15-1 en 19-1 zijn nog kansrijk om in de winterstop te promoveren naar een nòg hogere klasse. De 15-1 moet bij de bovenste twee eindeigen in de eredivisie laag, dan promoveren ze naar het allerhoogste niveau (eredivisie hoog) en mogen dan spelen tegen Ajax, Feyenoord, PSV enz. Er moeten nog 4 lastige wedstrijden gespeeld worden. De ploeg van trainer Mitchell Meijer staat nu op de felbegeerde tweede plek!

  De 19-1 van trainer Revy Rosalia moet in de 1e divisie laag bij de bovenste vier eindigen en dan promoveren ze na de winterstop naar de 1e divisie hòòg. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen en nu staat de 19-1 op de gewenste 3e plek.

  Alphense Boys 1 heeft een goede serie achter de rug waarin 3x winst werd geboekt. De ploeg van trainer Hein van Heek is nu geklommen naar de 6e plek in de hoofdklasse. Komende zondag zijn ze vrij.

  Programma thuiswedstrijden selectieteams

  Zaterdag 16 november

  09.00 uur      13-2 – DOVO 13-1

  09.00 uur      E-Top – Bernardus 13-1

  11.00 uur      13-1 – NAC 13-1

  11.00 uur      17-2 – Feyenoord (av) 17-1

   

  Een bijzonder leuke mail van een scheidsrechter die afgelopen zaterdag de wedstrijd floot tussen Bennekom 13-1 en Alphense Boys 13-2: Dit doe ik bijna nooit in mijn lange scheidsrechter periode. Maar dit keer is wel heel bijzonder dat ik als scheidsrechter van 71 jaar, twee prachtige jeugdteams met goed / passie en tactisch voetbal (Bennekom 13-1 tegen Alphense Boys 13-2 ) meegemaakt heb. Het was genieten de hele wedstrijd ....echt een voorbeeld ook hoe de leiding van beide teams met de jongens (bij Bennekom ook een meisje) omgaat .Complimenten .Ook dank zij de twee hele goede grensrechters. Ga zo door met elkaar. Succes. Hartelijke groet, Noud de Bruijn

  Volgende week oefenen maar liefst 4 Alphense Boys jeugdselectieteams uit tegen AZ in Alkmaar.

  AZ o14 – Alphense Boys o14 (dinsdag 19 november 18.00 uur)

  AZ o12 – Alphense Boys o12 (= 13-2) (dinsdag 19 november 18.00 uur)

  AZ o11 – Alphense Boys o11 (= E-Top) (woensdag 20 november 18.00 uur)

  AZ o13 – Alphense Boys o13 (woensdag 20 november 18.00 uur)

  De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 26 februari 2020, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) loopt al een tijdje via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. Op dit moment hebben we al 58 inschrijvingen binnen.

 • Afgelopen maandag kwam er een onweersbui over. Er volgde een bliksemflits en binnen 5 seconden een donderslag. Als die donderslag binnen 10 seconden na de flits komt, moet iedereen direct het veld af en binnen afwachten tot het onweer wegtrekt. Dat is het veiligheidsprotocol.

  De training van Alphense Boys 13-3 werd maandag 11 november verzorgt door Hein van Heek, de trainer van Alphense Boys 1. In de stromende regen stonden de jongens en Hein op veld 2. En dat terwijl Hein eigenlijk een vrije avond zou hebben omdat hij z’n eigen team een dag vrijaf had gegeven omdat ze drie wedstrijden achter elkaar hadden gewonnen. Maar dat mocht de pret niet drukken, ondanks het beestenweer trainden de jongens enthousiast en oefenden ze in diverse trainingsvormen het beroemde Barcelona ‘tiki-taka’ spel. De jongens pakten het snel op. In de partijvorm aan het einde was goed te zien dat de kinderen de oefeningen en aanwijzingen van Hein zich snel eigen hadden gemaakt. Er werd naar hartenlust getikt en gecombineerd. “Het niveau van de jongens was hoger dan ik had verwacht”, aldus Hein. “Ik kon al snel de oefeningen moeilijker maken en toch bleef het tikken doorgaan.“ De spelers en de begeleiders van JO13-3 zijn heel blij dat Hein tijd vrij wilde en kon maken om dit ‘niet selectieteam’ te trainen. Mooi om te zien dat op deze manier de verbinding tussen het selectievoetbal en breedtesport gemaakt kan worden. Daar wordt de club Alphense Boys al geheel beter en gezelliger van. Hein , namens alle jongens en begeleiders van JO13-3, enorm bedankt voor deze leuke en leerzame training.

 • De balsponsor voor de belangrijke wedstrijd van komende zaterdag tussen Alphense Boys 13-1 en NAC 13-1 (11.00 uur) is Uipkes voor al uw houten vloeren. Euromarkt 113 in Alphen a/d Rijn en Roelofhartstraat 4 in Amsterdam. De 13-1 van trainer Robin Stolwijk is aan een mooie serie bezig (7 punten uit 3 wedstrijden) en heeft ook zaterdag een resultaat nodig om degradatie uit de 1e divisie hoog te voorkomen. Nog 4 wedstrijden te gaan!

  Vanmiddag (woensdag) om 17.15 uur oefent de E-Top bij en tegen Sparta Rotterdam o11.

  Gisteravond (dinsdag) oefende Alphense Boys 13-2 tegen Graaf Willem II 13-1 en won met 8-0