• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen weekend is de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering naar de leden van Alphense Boys gemaild. De ALV wordt gehouden op maandag 18 november a.s. De mails zijn gestuurd naar de adressen die bij onze ledenadministratie bekend zijn. Heeft u de uitnodiging niet ontvangen, stuur hierover dan svp een mailtje naar secretaris Gerard Haverkamp: secetaris@alphenseboys.nl. U kunt de uitnodiging en de agenda ook inzien door hier te klikken.

  Alphense Boys 17-4 (foto boven) is in het nieuw gestoken door Kriek.nl Poedercoating. De mannen zien er werkelijk top uit!

 • De balsponsor voor de wedstrijd Alphense Boys 17-1 – Koninklijke HFC 17-1 is Nieuw Deco. Kijk voor meer informatie over dit jong en dynamische bedrijf op www.nieuwdeco.nl.

  De scheidsrechterscommissie van Alphense Boys organiseert op dinsdag 19 november 2019 een instructie-avond voor iedereen die dit seizoen of in de volgende seizoenen zich wil inzetten als assistent-scheidsrechter bij Alphense Boys. De instructie-avond staat open voor iedereen die de intentie heeft om assistent-scheidsrechter te worden, maar natuurlijk ook voor iedereen die het al is, maar er graag beter in wil worden. Vaders, moeders, trainers, spelers, broers, zussen, opa’s en oma’s, iedereen is welkom. De instructie-avond begint om 19:30 uur en zal ongeveer 45 minuten duren. Inschrijven voor de instructie-avond kan door middel van het inschrijfformulier welke in de commissiekamer op het prikbord hangt of door een e-mail te sturen naar scheidsrechters@alphenseboys.nl.

 • Lijkt fluiten jou leuk? Probeer het gewoon! Dat is gemakkelijk gezegd, maar hoe pak je dat aan? Voor geïnteresseerde vaders, moeders, oudere broers of zussen, maar ook spelers die méér willen weten, zijn op dinsdag 12 november a.s. van harte welkom op de scheidsrechters-informatie-avond. Aanvang 19.00 uur in het clubhuis. Edwin Jacobs en Jewwy Qadri van de scheidsrechterscommissie vertellen je graag hoe leuk het is om wedstrijden te leiden en geven antwoord op al je vragen hieromtrent. Ook inventariseren we deze avond de behoeften van de deelnemers: wil je kort bijgespijkerd worden over de (nieuwe) spelregels, of zou je op cursus willen om pupillen- of verenigingsscheidsrechter te worden, dan bespreken we de mogelijkheden die de KNVB biedt.

  Behalve met nieuwe verenigingsscheidsrechters, komen we ook graag in contact met ervaren scheidsrechters, die op een zaterdag als coach van de nieuwe scheidsrechter willen fungeren. We erkennen immers het belang van een goede begeleiding. Edwin en Jewwy zullen die zeker bieden, maar zij kunnen enige hulp goed gebruiken.

  Wil jij ook beginnen met fluiten? Zoek contact met onze scheidsrechterscoördinatoren en meld je aan voor de info-avond op 12 november. Mail naar scheidsrechters@alphenseboys.nl. Wil je al meer weten: Neem dan gerust een kijkje op de volgende site van de KNVB: https://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/ik-word-scheidsrechter.

  Alphense Boys Business Club houdt ook dit jaar weer zijn traditionele boterletteractie. De opbrengst komt ten goede aan onze jeugdafdeling. We bekostigen er diverse activiteiten mee, zoals de huldiging van de kampioensteams, jeugdtoernooien en uiteraard het Sinterklaasfeest! De 500 grams roomboterletter met zuiver amandelspijs van Alphense Boys is een traktatie voor uw medewerkers, voor uw leveranciers of voor een goede zakelijke relatie. Voor de prijs van de letters hoeft u het niet te laten en bestellen is ook reuze gemakkelijk. Stuur een mail naar secretaris@alphenseboys.nl en u krijgt alle informatie. De boterletters worden uiterlijk vrijdag 29 november a.s. bij u bezorgd.

  Arjan de Graaf maakte een filmverslag van de wedstrijd van 13-1 afgelopen zaterdag tegen Spartaan’20. Kijk hier naar de beelden: https://youtu.be/CWT9XtNOEIw.

  Wie worden de beste lotenverkopers bij Alphense Boys van de Grote Clubactie en winnen de waardebonnen van 100, 60 en 40 euro? Het team dat de meeste loten verkoopt wint een teamuitje. Als een team meer dan 150 loten verkoopt, krijgt het als extraatje de helft van de opbrengst. Dat is makkelijk verdienen als je nog met elkaar naar een buitenlands toernooi wilt, bijvoorbeeld. De verkoop van de loten duurt nog tot 10 december, dus alle kans om nog bovenaan in het klassement te komen!

 • Alphense Boys 1 won afgelopen zondag voor de tweede keer op rij en heeft weer kleur op de wangen. Kan de stijgende lijn komende zondag worden doorgezet? Dan speelt Boys 1 om 14.00 uur thuis tegen Leonidas. We rekenen op onze supporters.

  Alphense Boys zaterdag 1 speelt zaterdag om 15.30 uur thuis tegen Rohda’76 en zal zich dan willen revancheren voor de nederlaag bij Kamerik, de eerste van dit seizoen.

   Paul Bahlmann genoot afgelopen weken van een vakantie in Vietnam.

 • Dames 1 balen van verlies

  Met alweer de maand november aangebroken stond er weer een wedstrijd op het programma. Vandaag mochten onze Girls bij Floreant op bezoek. De aanvang van de wedstrijd was aan de vroege kant. Om 10.45 zou er namelijk afgetrapt worden. Gelukkig was het geen vroege uitwedstrijd naar Rotterdam of iets dergelijks, maar hoefden onze meiden slechts naar Boskoop, waar je binnen 20 minuten wel bent. Dat betekende dat er om 9.45 verzameld werd om gezamenlijk te vertrekken naar Boskoop.

  Vooraf wisten we al dat het fysiek een zwaardere wedstrijd zou worden dan de afgelopen twee weken. Maar opnieuw zal er gewoon voor gestreden worden.

  Ook vandaag gingen we de strijd weer aan met 16 dames. Zelfs twee meiden die eigenlijk ook mee zouden doen, hebben er vrijwillig voor gekozen om deze wedstrijd te laten schieten. Sportief dames!

  Voor Faye was het weer haar eerste wedstrijd na al haar blessures. Na een goed verloop van de training afgelopen donderdag wilde ze het weer proberen. Ook Keisha was weer terug van weggeweest. Zij kampte begin van het seizoen namelijk met een hamstringblessure.

  Bijna elke wedstrijd 16 speelsters en dus 5 wissels is natuurlijk gunstig voor als je eventuele uitvallers krijgt of als iemand even niet meer kan. Rob heeft er echter soms wat meer moeite mee. Een basisopstelling maken is al lastig genoeg, maar dan moet je ook nog 5 speelsters wisselen, halverwege de eerste helft, in de rust en dan ook nog halverwege de tweede helft! Als alles goed gaat dan. Dat is altijd even puzzelen, maar begin van de wedstrijd stonden er toch weer 11 meiden op vertrouwde plekken.

  10.45. Er werd afgetrapt door Floreant. Het begin van de wedstrijd was erg wisselend. Beide ploegen kwamen er niet echt uit. Bij onze Girls was onder andere de voorhoede iets minder scherp dan vorige week, waardoor ze daar nog niet echt uit konden breken. Floreant wist wel meer op de helft van onze Girls te komen, maar vaak werden er te scherpe of te harde ballen gegeven, waardoor de bal vaak over de achterlijn rolde. Dat betekende ook dat er door onze Girls vaak een achterbal genomen moest worden. Dit gebeurt vaak in de combinatie van onze keepster Tamara en een achterhoedespeelster. Met de nieuwe regel mag je natuurlijk in je eigen strafschopgebied staan, dus wordt de achterbal vaak kort genomen, waardoor in dit geval Lizzy van achteruit op kan bouwen of de bal naar voren kan schieten. Floreant had dit echter snel gezien, waardoor ze snel druk zetten en Lizzy niet de kans gaven om op te bouwen. Vaak kwam het bij een achterbal dus uit op een schot naar voren, waar we vervolgens niet heel veel mee konden.

  Heel af en toe kregen we wel onze momenten, zeker na een kwartier spelen. Uit corners kwamen er zo nu en dan wat gevaarlijke momenten of er vonden kleine combinaties plaats, waardoor er op doel geschoten kon worden. Deze pogingen belandden echter of naast of werden niet zuiver genoeg ingeschoten, waardoor de keepster geen moeite had om deze pogingen tegen te houden.

  Maar we bleven hoop houden! Floreant had dan misschien wel iets meer balbezit en wist soms wat beter te combineren dan onze Girls, maar echte goede kansen hebben ze nog niet gecreëerd.

  Vlak voor rust, in de 42e minuut, had Floreant op hun eigen helft balbezit. Anouk zette druk en blokte op rechts de bal. Met goed geluk kwam de bal bij Fleur terecht, die na een actie de bal in de linkerhoek kon plaatsen. 0-1! Er werd hard gejuicht en geschreeuwd. Eindelijk lukte het een keer! En nu vasthouden.

  Helaas was de voorsprong toch van korte duur. Floreant zette direct de druk erop, want ze waren niet van plan om met een achterstand de rust in gaan. In de achterhoede van onze Girls stond het niet helemaal scherp meer. Misschien zaten ze met hun gedachte al bij de rust. Charlotte wilde de bal wegschieten, maar raakte de bal niet goed, wat leidde tot balverlies. Een speelster van Floreant kreeg de bal in de voeten, keek naar het doel en zag dat Tamara wat verder voor haar doel verwijderd stond. Van een meter of 30 schoot ze de bal hoog richting het doel. Tamara rende naar achteren, maar de bal was te hoog, waardoor ze er niet meer bij kon. De bal belandde in het doel, 1-1. Zonde van de korte voorsprong. Het had lekker geweest om met een kleine voorsprong de rust in te gaan, maar helaas. Het kan gebeuren zo balverlies achterin. Koppie weer op meiden en gewoon weer knallen!

  Vlak na de 1-1 was het dan ook rust.

  In de rust werden er tips en tops genoemd. We gingen bijvoorbeeld goed om met de fysieke kracht van Floreant, die we vooraf natuurlijk al verwacht hadden. Het lichaam werd goed gebruikt en we deden zeker niet onder aan onze tegenstander! We moesten echter nog wel de puntjes op de i zetten.

  De tweede helft ging wat rommelig van start. Onze Girls hadden weinig rust aan de bal. We kwamen dus ook niet echt meer aan ons eigen spel toe. Er werd bijna alleen maar op onze helft gevoetbald, want verder dan de middellijn kwamen we niet.

  Floreant wist er, beter dan onze Girls, doorheen te voetballen. Echte kansen werden er nog niet gecreëerd. Maar dat veranderde toen het achterin opnieuw tot balverlies leidde. Er kwam een voorzet en een van de tegenstanders speelde onze laatste speelster van de achterhoede uit. Tamara kwam uitlopen om de ruimte om te schieten kleiner te maken, maar de speelster van Floreant wist de bal netjes langs Tamara in de hoek te schuiven. 2-1. Erg balen. Twee tegendoelpunten die ontstonden uit balverlies achterin. Toch wisten onze Girls hun schouders er weer onder te steken en probeerden nog een doelpunt eruit te slepen. Tot echte kansen kwam het echter nog niet. Doorschietende ballen wist de keepster op te rapen en doelpogingen waren niet scherp of niet hard genoeg. Echt moeilijk maakten we het de keepster van Floreant niet.

  Halverwege de wedstrijd kreeg Floreant nog een grote kans. Tamara kreeg een terugspeelbal, maar raakte de bal niet lekker, waardoor de bal in de voeten van de tegenstander belandde. Floreant wist er dus weer uit te komen en plaatste de bal in de hoek. Met een gigantische zweefduik wist Tamara gelukkig nog net de bal naast het doel te stompen en maakte ze haar fout weer goed.

  De 3-1 werd dus voorkomen en zo hadden onze Girls nog altijd hoop op een punt! Na de wissels halverwege de tweede helft werd er weer meer druk gezet en wisten onze Girls alles op alles te zetten om er een gelijkspel uit te halen. Randa werd met haar snelheid op linksvoor gezet. Daarnaast waren er wat goede combinaties tussen Fleur en Sanne, wat soms leidde tot een doelpoging, maar de keepster van Floreant wist haar doel in de tweede helft nog altijd schoon te houden.

  In de laatste minuten volgde er nog een scherpe vrije trap van Lizzy. Helaas kon niemand een voet tegen de bal aankrijgen en rolde de bal net naast. Vlak daarna floot de scheidsrechter af. Eindstand: 2-1.

  Ontzettend balen, maar we hebben er hard voor gevochten meiden! Fysiek was het zwaar, maar we weten waar we weer aan moeten werken. Volgende week staat er even geen wedstrijd op het programma, dus zal er getraind gaan worden. Over twee weken reizen onze Girls af naar Delft voor de wedstrijd tegen Taurus VR2. Tot nu toe hebben zij hun wedstrijden met grote uitslagen verloren, dus we gaan zien wat die wedstrijd ons brengt!