• Boys 1 naar Oldenzaal, zaterdag thuis

  De verre uitwedstrijden - vorig seizoen naar Limburg en dit seizoen al naar Meppel en Haren (Gr) -  bekomen Alphense Boys niet goed. Daarin zijn weinig tot geen punten behaald. Hopelijk levert de trip zaterdag naar Oldenzaal wél drie punten op. Boys 1 kan die goed gebruiken om niet aan de onderkant van de ranglijst te belanden. Dit laatste geldt óók voor de tegenstander, Quick’20. Dat schijnt net als de Boys een goed voetballende ploeg te zijn.

  Het duel tegen Quick’20 (aanvang 18.00 uur) is de tweede in een serie van drie uitwedstrijden op zaterdag. Vorige week eindigde het bezoek aan Be Quick 1878 in een teleurstellende, onnodige ook, 2-1 nederlaag. Na een stroeve start (snel 1-0 achter) speelde de Boys verder een uitstekende eerste helft. In de rust stond het 1-1 en daar was niets op af te dingen. Het lukte na de pauze echter niet om de thuisploeg verder over de knie te leggen en één slippertje in de defensie leverde de Groningers prompt de winnende goal op.

  “We hebben er maandag uitvoerig met de groep over gesproken: wat ging er mis en waardoor? Waarom lukte de tweede helft niet wat vóór de rust wel lukte? Daar hebben we verschillende verklaringen voor gevonden en die hebben we meegenomen in de trainingen”, vertelt trainer Hein van Heek. “We weten dat we goed kunnen voetballen, dat hebben we de eerste helft wel laten zien - al begonnen we slap. We weten ook dat we kunnen verbeteren.”

  Quick’20 viert zaterdag exact het 99-jarig bestaan en wil zichzelf een passend cadeau geven. Zowel Quick’20 (twaalfde op de ranglijst) als de Boys (elfde) hebben tot nu toe 6 punten vergaard, maar Alphense Boys heeft een wedstrijd minder gespeeld. Steven Verheijen, trainer van Quick’20, zei vorige week na de nederlaag tegen Hollandia ‘dat de punten nog wel komen’. Winst betekent dus een dubbel feestje zaterdagavond. Aan Alphense Boys de taak om het partijtje op sportieve wijze te verstoren…

  Quick’20 - Alphense Boys, zaterdag 12 oktober 2019, 18.00 uur. Sportpark Vondersweijde, Primulastraat 15, 7572 AS Oldenzaal. Scheidsrechters: D. Schaper, M. de Neef en R. Rozema. De wedstrijd is live te volgen in de extra lange uitzending van het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen.

  Programma Hoofdklasse A

  Quick'20-Alphense Boys, SDO-RKVV Velsen, VOC-Be Quick 1887, MSC/Amslod-Hollandia, HBS-Alcides, Hoogeveen-JOS Watergraafsmeer, RKAVV-Emmen, SJC-Leonidas

  Stand Hoofdklasse A

  1. JOS W’meer               6-14 (14-9)
  2. Hollandia                     5-13 (14-6)
  3. SJC                                 5-12 (10-5)
  4. Leonidas                     6-12 (13-9)
  5. SDO                               5-9 (17-11)
  6. Hoogeveen                5-9 (13-11)
  7. Be Quick 1887           5-8 (9-6)
  8. RKVV Velsen             5-7 (10-7)
  9. MSC/Amslod             5-7 (7-11)
  10. HBS                               6-7 (6-7)
  11. Alphense Boys          5-6 (7-6)
  12. Quick’20                      6-6 (12-13)
  13. Emmen                        6-5 (15-20)
  14. RKAVV                         6-4 (7-12)
  15. Alcides                         6-3 (7-12)
  16. VOC                              6-0 (6-21)

   

  Clubtopscorers
  Kees Tol 4x, Lilinho Martins 1x, Arjan Ouwendijk 1x, Jesse Vink 1x.

  Alphense Boys zaterdag

  Alphense Boys zaterdag 1 wil ongetwijfeld revanche op zichzelf nemen voor het gelijkspel van afgelopen week bij Kamerik. Dat moet dan gebeuren tegen VEP en dit lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. De Woerdense club heeft zijn eerste twee wedstrijden gewonnen en staat met 6 uit 2 vooralsnog vijfde. Alphense Boys heeft drie wedstrijden gespeeld en vergaarde 7 punten. Zaterdag thuis moet duidelijk worden wie van de twee in het spoor blijft van de lijstaanvoerders SCH’44 en Zeenhoven (3-0). De wedstrijd op het eigen sportpark De Bijlen begint om 15.30 uur.