• Woensdagnieuwtjes

  Met dank aan Ed Koelewijn en Edwin Spliet leeft onze jongste afdeling voetballertjes weer. Zowel iedere woensdagmiddag (15.30 uur) als zaterdagochtend (09.00 uur) is het een schitterend gezicht om dat jonge spul onder de enthousiaste leiding van Ed Koelewijn te zien rennen achter die bal aan. Alle jongens en meisjes tot 7 jaar kunnen gratis komen voetballen bij Alphense Boys. Je mag op woensdag of zaterdag gewoon komen en gelijk meedoen.

 • Alphense Boys E-Top gaat van vrijdag 3 januari tot en met zondag 5 januari naar naar Duitsland (Goch) voor het spelen van een internationaal zaalvoetbal toernooi. Dit is een indoor toernooi op kunstgras net over de grens bij Nijmegen. Ze zullen met twee teams deelnemen. Vrijdag 3 januari vertrekken ze met de bus en dan gaan ze eerst het stadion van Borussia Dortmund bezoeken. Vervolgens slapen ze in een sport hotel waar ze avond en ochtend eten bij hebben. Zaterdag is het toernooi en dan blijven ze nog een nacht om zondag weer thuis te komen. 

  Soms zien we nog een jeugdkeeper die een soort helm draagt ter bescherming van zijn hoofd. Afgelopen zaterdag was dit het geval bij de keeper van Unitas’30 13-1, de tegenstander van Alphense Boys 13-2.

 • Programma thuiswedstrijden selectieteams zaterdag 12 oktober

  11.00 uur      13-1 – Go Ahead Eagles o13

  11.00 uur      17-2 – Velo 17-1

  15.15 uur      Zat 1 – VEP 1

  Het programmaboekje van de herfsttoernooien is klaar (met dank aan Ronald Schens) en wordt (of is) deze week door toernooi directeur Irina van Stijn, per email naar alle verenigingen gestuurd die dan nog één keer de ontvangst van dat boekje én de deelname van hun teams moeten bevestigen. Inmiddels hebben we 99 teams en zijn alle toernooidagen vol. Alleen voor het onder 9 toernooi (op vrijdag 25 oktober) zoeken we nog één team. Inmiddels staat het boekje ook op onze website (klik activiteiten aan, dan toernooien, vervolgens herfsttoernooi 2019 en dan ‘’openen’’. (ARC 13-1 neemt de open plek in van het o13 toernooi poule 2 (dat staat nog niet in het boekje op de website)

 • Alphense Boys 15-1 maakt in het begin van de competitie in de eredivisie laag, grote indruk. Op dit moment bezetten de mannen van trainer Mitchell Meijer zelfs de tweede plaats, na overwinningen op o.a. Heerenveen o15, De Graafschap o15 en Fc Volendam o15. Als dat zo blijft zouden ze in de winterstop promoveren naar de eredivisie hoog (het allerhoogste niveau). Maar zover is het nog lang niet, want er moeten nog 9 wedstrijden worden gespeeld. Komende zaterdag spelen ze een uitwedstrijd tegen FC Twente o15, de directe concurrent voor die belangrijke tweede plaats. Twente o15 heeft op dit moment twee punten minder!

 • Zaterdag 19 oktober is het weer Bingo bij Alphense Boys. Om 20.00 uur gaan de balletjes weer rollen. Iedereen is welkom.

  Bij de wedstrijd Alphense Boys 13-1 tegen Go Ahead Eagles 13-1 (komende zaterdag om 11.00 uur) is Maggi-Bleu uit Alphen aan den Rijn de balsponsor.

  De voetbalwedstrijd  Quick ‘20 - Alphense Boys is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

  Zaterdag gaan wij in een extra lange uitzending tot 20 uur door voor een live verslag vanuit Oldenzaal. Herman Scholten  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Per direct zoeken wij iemand die op maandag en/of dinsdag wil assisteren bij de trainingen van Alphense Boys 13-1 van 16.45 tot 18.15 uur. Héél leerzaam om dit te doen. Belangstelling? Stuur een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  Afgelopen zaterdag speelde Ajax 15-1 tegen FC Utrecht 15-1. In beide teams speelde een ex-Alphense Boys speler. Links Noah Gesser en rechts Wessel Kooij. Ajax won met 2-1.

 • Op donderdagavond 14 november om 19.00 uur komt de voedingsdeskundige van Feyenoord naar Alphense Boys om e.e.a. te vertellen over de juiste voeding rondom het sporten en hoe ze dat bij Fyenoord doen. De ouders van de E-Top t/m de 15-1 selectieteams worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Ook andere ouders (van andere teams) zijn welkom, maar laat u komst dan wel even weten via een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  In het kader van de samenwerking met Feyenoord trainen vandaag (woensdag) 2 keepers en 2 spelers van de 13-2 mee bij Feyenoord.

  De 19-1 en 17-1 zijn komende zaterdag vrij van competitie en hebben besloten naar ‘’The Beach’’ te gaan in Aalsmeer om een uurtje te gaan voetvolleyen in dat overdekte sportcentrum

  Alphense Boys zondag 1 speelt komende zaterdag (!) om 18.00 uur een uitwedstrijd tegen Quick’20 uit Oldenzaal.

  Volgende week dinsdag (22 oktober) speelt Alphense Boys zondag 1 om 20.00 uur een bekerwedstrijd uit tegen ’s-Gravenzande 1

  Inmiddels is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 26 februari 2020, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. Inmiddels hebben we al 24 inschrijvingen.

 • Uitslagen van gisteren (dinsdag)

  AB 15-1 – TOGB 15-1        5-4

  E-Top – ARC 13-2              1-4

 • Dan weet je dus even niet wat je ziet… Je bent 230 kilometer ‘van huis’, stapt in het Groningse Haren uit de bus om een potje te gaan voetballen en dan komen daar vier supporters aan… Op de fiets! Maarten Ouwendijk, ‘ome’ Cor Wolswijk, Arno Boot en Hendrik-Jan Baumann. De vier mannen wilden dit seizoen toch minstens één keer ook een uitwedstrijd van Boys 1 bezoeken en de keuze was op Be Quick 1887 gevallen. Niet vanwege de roemrijke historie van de club (landskampioen in 1920), maar omdat Haren de geboorteplaats is van Hendrik-Jan, in het dagelijks leven de financieel administrateur van Alphense Boys, steun en toeverlaat van onze penningmeester en de rest van het bestuur.

  Hendrik-Jan had een mini-foto uit 1947 meegenomen, waar hij als baby bijna nog in de armen van zijn oma lag, vóór het huis aan de Westersedrift in Haren. ’s-Middags vóór de wedstrijd zijn ze er nog even langs geweest en belden ook gewoon maar aan bij de huidige bewoners. Ze waren er nu tóch… De Boys-supporters werden hartelijk ontvangen. Hendrik-Jan heeft er trouwens maar één jaar gewoond, voordat hij met zijn ouders naar het westen van ons land verhuisde. ’s Avonds in de kantine van Be Quick speurde hij nog wel even een aantal oude elftalfoto’s af, om te zien of zijn vader ergens wellicht nog tussen stond. Die voetbalde namelijk bij Be Quick.

 • Waren de mannen, onder wie dus ook de vader van middenvelder Arjan,  dan helemaal op de fiets vanuit Alphen naar Groningen gereden? Nee, ze waren eerder op de dag vóór de Boys 1-bus uit naar het noorden gereden en overnachtten in een Bed and Breakfast. Jammer dat de wedstrijd van het eerste geen winst opleverde, maar aan het plezier van de supporterstrip deed dat verder niets af natuurlijk.

 • Verslag Alphense Girls 1

  Er was weer een nieuwe wedstrijddag aangebroken. De ploeg uit Reeuwijk, RVC VR3, kwam vandaag op bezoek in Alphen aan den Rijn. Net als vorige week hadden de Dames het voorrecht om op veld 1 te spelen. Hopelijk alleen vandaag een beter resultaat!

  Ook op deze regenachtige koude dag waren er weer veel meiden van de partij. 16 meiden klaar om strijdend het veld te betreden en 3 geblesseerde meiden die het team langs de lijn kwamen supporten.

  Voorafgaand aan de wedstrijd werden er in tweetallen portretfoto’s gemaakt. Deze zullen uiteindelijk op onze Instagram geplaatst worden. Wil je ons ook volgen? Dat kan! @alphenseboysdames1

  Om 11:30 stonden beide ploegen in de stromende regen klaar om te beginnen. Bij de toss koos RVC ervoor om van kant te wisselen. Zo zouden ze de eerste helft wind mee hebben. Een paar minuten later werd er afgetrapt. De eerste minuten stak de ene ploeg niet boven de ander uit. Het was erg wisselend en al snel bleek dus dat we echt aan elkaar gewaagd waren.

  Na een paar minuten spelen kwam er een vrije trap voor RVC. De bal werd tussen de palen geschoten, maar Yvanka, die de plek van Tamara in het doel had overgenomen door een blessure, stond op de goede plek. In eerste instantie liet ze de bal los, maar gelukkig stond Annelijn op de goede plek en kon de bal nog net op tijd wegschieten.

  In de 10e minuut kwam er vanuit het middenveld een mooie pass van Annelijn op Fleur. Jammer genoeg kwam de bal te ver voor haar uit, waardoor de keepster de bal kon oprapen. Nog geen minuut later kwam er een grote kans voor de Alphense Girls. Fleur had een mooie actie vanaf de linkerkant. Ze liep haar tegenstander eruit en schoot op doel, maar dit schot belandde op de paal. In de rebound schoot Tess naast. Jammer meiden, maar ga zo door en houd dit vast!

  Uit het eerste kwartier bleek ook wel dat de achterhoede van onze Girls goed stond. Kim, Nikita, Quincy en Sara vingen de ballen op en een echte kans werd er door RVC niet gecreëerd.

  Het tweede kwartier van de eerste helft gebeurde er niet veel. Er werd wat heen en weer gevoetbald, maar grote kansen kwamen er niet voor beide teams.

  Na een half uur speeltijd werd het voor onze meiden wel even billenknijpen. We hadden al gemerkt dat RVC een dame in het team had die erg goed kon schieten. Zij nam dan ook de hoekschoppen. De bal draaide in, mede door de wind, en belandde zo op de lat. De bal kon weggeschoten worden, voordat een speelster van RVC de mogelijkheid kreeg om uit te halen. Gelukkig liep dit goed af voor onze meiden, maar alert zijn op hun corners dus!

  De laatste minuten gebeurde er niet veel meer. Zo gingen we met een stand van 0-0 de rust in.

  De tweede helft was bij beide ploegen meer aan de rommelige kant. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd, de passes waren niet altijd zuiver en ballen werden eerder maar naar voren geschoten dan dat er echt gekeken werd naar waar een medespeelster stond.

  Na 25 minuten kwam er een ongelukkig moment voor onze Dames. Een voorzet van een speelster van RVC belandde ongelukkig op de hand van Nikita. Terecht kwam er dus een penalty voor RVC. De bal werd niet heel zuiver ingeschoten, waardoor Yvanka de bal in eerste instantie kon tegenhouden. De bal sprong echter weer terug het veld in, waardoor een speelster van RVC de bal makkelijk kon intikken. Wat een domper, 0-1.

  Een achterstand hadden onze meiden niet verdiend. De ploegen waren erg gelijkwaardig en dan krijg je zo’n doelpunt tegen. Het laatste kwartier werd er geprobeerd om een doelpunt te maken, maar tot een echte kans kwam het niet. Daarmee was de eindstand dan ook 0-1. Ontzettend balen, opnieuw geen punten voor onze Dames, terwijl we een gelijkspel echt verdiend hadden. Dit was een typische 0-0 wedstrijd, die jammer genoeg niet in een 0-0 eindigde.

  Zondag hebben we eigenlijk rust, maar we gaan trainen en een beetje aan de conditie werken nog. Over twee weken mogen onze Dames naar Rotterdam voor een wedstrijd tegen Steeds Hooger VR2. Hard aan de bak bij de training komende weken om hopelijk onze eerste overwinning binnen te kunnen slepen!