• Boys met lege handen

  Alphense Boys kwam zaterdagavond met een kater terug uit Groningen. Niet van het oktoberfeest dat in de kantine van Be Quick 1887 werd gehouden, maar van de 2-1 nederlaag. De derde alweer in een reeks van vijf wedstrijden en ook weer uit de categorie ‘onnodig’. Boys 1, zoveel werd duidelijk, heeft het ritme nog niet te pakken.

  Met uitzonderring van de openingsfase speelde Alphense Boys een goede eerste helft. Het slappe begin leverde meteen een kopkans op voor de thuisclub en even later ook de 1-0. Geertjan Lieuwes werd door het hart van de verdediging weggestoken en hij prikte behendig de bal onder keeper Tim van der Linden door. De Boys leken te begrijpen dat de wedstrijd echt begonnen was en bouwden gestaag een veldoverwicht op. De flankspelers Joey Lauhouh en Lilinho Martins (foto) waren hun bewakers regelmatig te glad en te snel af. In de negende minuut kon de eerste kans worden genoteerd: een snoeihard schot van Arjan Ouwendijk werd door de rug van een tegenstander tegengehouden. In de twintigste minuut mikte Cem Sahin de bal uit een vrije trap via de handen van Be Quick-keeper Robert Smit tegen de paal. In de 28-ste minuut was het wel raak: weer een vrije trap van Sahin, die bij de tweede paal door de mee naar voren gekomen libero Bas van Zoest, met een kopballetje, panklaar werd gelegd voor Jesse Vink. Ook de back was mee naar voren gekomen en kon eenvoudig afronden.

  Tot aan de rust was er in het kleine stadion - waar Be Quick 99 jaar geleden landskampioen werd en dat in hoogtijdagen aan 18.000 toeschouwers plaats bood – voor Alphense Boys niets te vrezen. Op basis van het vertoonde spel leek de verwachting gerechtvaardigd dat de Boys deze wedstrijd in de tweede helft in de knip zou steken. Dat bleek toch een misvatting. In plaats van de tegenstander vast te zetten en op te jagen, ging de Boys nogal geduldig en behoedzaam te werk. Lauhouh kwam bijna niet meer aan de bal, Martins liep zich vaak stuk op zijn tegenstanders, in de spits stond Thijs Hoogenboom vaak tegen een overmacht aan tegenstanders en Sahin werd zo kort verdedigd, dat ook hij weinig uit kon richten.

  Zo’n twintig minuten creëerden beide ploegen dan ook geen enkele kans. Vervolgens werd een onachtzaamheid in de defensie – waar Van Zoest vanwege een enkelblessure was vervangen – de Boys noodlottig. Arnoud Bentum profiteerde: 2-1. Aan wilskracht en goede bedoelingen ontbrak het in het resterende deel van de wedstrijd niet bij de Boys. En naarmate de tijd verstreek werd het spel steeds meer opportunistisch. Die aanpak leek nog een punt op te gaan leveren. Invaller Kees Tol lobte de bal fraai over keeper Smit in de touwen, maar scheidsrechter Kieft oordeelde dat net daarvoor Thijs Hoogenboom al te roekeloos een duel was aangegaan. Hetzelfde kon worden gezegd van zijn tegenstander, waardoor eigenlijk iedereen vond dat er ‘niets aan de hand’ was. Maar de goal werd afgekeurd.

  Alphense Boys keerde door de nederlaag terug naar het rechterrijtje van het klassement. Ook de volgende twee wedstrijden zijn uit en worden op zaterdag gespeeld. Eerst bij Quick’20 uit (12 oktober, 18.00 uur) en daarna naar Hollandia (19 oktober, 15.00 uur).

  Uitslagen

  Be Quick 1887-Alphense Boys 2-1, Hollandia – Quick 2-1, JOS Watergraafsmeer-RKAVV 2-1, Leonidas-HBS 1-1, Emmen-SDO 6-6, RKVV Velsen -Alcides 3-1, MSC/Amslod-Hoogeveen afg, SJC-VOC 3-1.

  Stand Hoofdklasse A

  1. JOS W’meer       6-14 (14-9)
  2. Hollandia            5-13 (14-6)
  3. SJC                       5-12 (10-5)
  4. Leonidas             6-12 (13-9)
  5. SDO                      5-9 (17-11)
  6. Hoogeveen        5-9 (13-11)
  7. Be Quick 1887   5-8 (9-6)
  8. RKVV Velsen      5-7 (10-7)
  9. MSC/Amslod      5-7 (7-11)
  10. HBS                      6-7 (6-7)
  11. Alphense Boys  5-6 (7-6)
  12. Quick’20             6-6 (12-13)
  13. Emmen                6-5 (15-20)
  14. RKAVV                 6-4 (7-12)
  15. Alcides                 6-3 (7-12)
  16. VOC                     6-0 (6-21)

   

  Clubtopscorers
  Kees Tol 4x, Lilinho Martins 1x, Arjan Ouwendijk 1x, Jesse Vink 1x.

  Alphense Boys zaterdag morst punten in Kamerik

  Alphense Boys zaterdag 1 had een zeer ongelukkige middag in Kamerik en leverde zijn eerste twee punten van de competitie in. De wedstrijd eindigde in 1-1.

  Kamerik was niet echt bezig om deze wedstrijd te winnen, maar probeerde met tien man achter de bal vooral om niet te verliezen. Boys zaterdag 1 had een voortdurend veldoverwicht en kreeg ook kansen, maar de bal wilde er voor rust niet in.

  De tweede helft hetzelfde beeld. Kamerik werkte er hard voor en hield knap stand. Toen gebeurde ook nog waar de thuisclub steeds op hoopte: een rake counter. Bij de eerste redde Thomas de Vries nog. De JO19-keeper stond op het doel wegens een blessure van Daniel Furtak. De tweede uitval was raak, ook omdat een overtreding tegen de keeper over het hoofd werd gezien: 1-0 in de 77-ste minuut. Korte tijd later scoorde de Boys óók. Mustapha Youchou werd neergelegd op de rand van de zestien meter. De vrije werd  benut door Casper Koreman. Met nog vijf minuten te spelen gingen de Boys vol voor de drie punten. In blessuretijd viel de 1-2, maar tot ieders verbazing werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

  Zo werd het een zeer teleurstellende middag voor Alphense Boys. Komende zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen VEP op het programma.

  Uitslagen Vierde Klasse B

  Kamerik–Alphense Boys  1-1, VEP–Sportief 3-1, SCH’44–Woerden 4-0, Zevenhoven-Siveo’60  2-0, Zwammerdam-NSV’46 3-2, Rohda’76-Bodegraven 1-1.

  Stand  Vierde Klasse B

  1. SCH’44 3-9 (+13)
  2. Zevenhoven 3-9 (+9)
  3. Alphense Boys 3-7 (+12)
  4. Zwammerdam 3-7 (+4)
  5. VEP 2-6(+4)
  6. Bodegraven 3-4 (+2)
  7. Woerden 3-4 (-3)
  8. NSV’46 2-1 (-1)
  9. Siveo’60 3-1 (-4)
  10. Rohda’76 3-1 (-6)
  11. Kamerik 3-1 (-10)
  12. Linschoten 2-0 (-5)
  13. Sportief 3-0 (-15)