• Boys (zondag) op zaterdag al tegen Be Quick

  We kunnen nu al zeggen dat het een spannend jaar wordt in de Hoofdklasse A. Na vijf competitieronden zitten er slechts kleine verschillen tussen kopgroep en middenmoot, en ook tussen de middenmoters en de staartploegen. Boys 1, dat vier wedstrijden speelde, staat achtste met slechts twee verliespunten minder dan de gedeelde lijstaanvoerders JOS Watergraafsmeer en Leonidas. Be Quick, zaterdagavond 18.30 uur in Haren de tegenstander, staat drie plaatsen lager maar wel op slechts één punt achterstand van de Boys. Beide ploegen kunnen de drie punten goed gebruiken om wat steviger in het linkerrijtje van het klassement te belanden.

  Alphense Boys deed afgelopen zondag wat het moest doen: winnen van RKAVV. Het was een bewogen middag, waarop de overleden ploeggenoot Kelvin Maynard werd herdacht. De 2-0 overwinning werd aan hem opgedragen. Als de ploeg dezelfde instelling aan de dag legt morgen, dan moet een goed resultaat haalbaar zijn. Be Quick 1887 presteert nog wisselend. Afgelopen weekend werd de wedstrijd tegen Velsen afgelast. Daarvoor werd verloren van JOS/W, twee keer gelijkgespeeld (thuis tegen RKAVV – teleurstellend ongetwijfeld – en uit – dat is knap – bij SDO). De enige driepunter kwam tot stand tegen HBS, net als Be Quick een voormalige ploeg uit de derde divisie.

  Wie de verre reis naar Groningen niet maakt, kan de wedstrijd live volgen op de radio bij Studio Alphen. Er worden nog twee wedstrijden in deze klasse op zaterdagavond gespeeld: Hollandia – Quick en JOS/W – RKAVV. De overige wedstrijden zondag zijn:

  Be Quick 1887-Alphense Boys, Leonidas-HBS, Emmen-SDO, RKVV Velsen -Alcides, MSC/Amslod-Hoogeveen, SJC-VOC.

  Be Quick - Alphense Boys, zaterdag 5 oktober 2019, 18.30 uur. Sportpark Stadion Essenberg, Rijksstraatweg 12, Haren (Gr). Scheidsrechters: W. Kieft, L. Mentink en D. van Grieken. De wedstrijd is live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen.

  Stand Hoofdklasse A

  1.           JOS W’meer       5-11 (12-8)

  2.           Leonidas             5-11 (12-8)

  3.           Hollandia            4-10 (12-5)

  4.           SJC                        4-9 (7-4)

  5.           Hoogeveen         5-9 (13-11)

  6.           SDO                      4-8 (11-5)

  7.           MSC/Amslod      5-7 (7-11)

  8.           Alphense Boys  4-6 (6-4)

  9.           Quick’20              5-6 (11-11)

  10.         HBS                      5-6 (5-6)

  11.         Be Quick 1887   4-5 (7-5)

  12.         RKVV Velsen       4-4 (7-6)

  13.         RKAVV                 5-4 (6-10)

  14.         Emmen                5-4 (9-14)

  15.         Alcides                 5-3 (6-9)

  16.         VOC                      5-0 (5-18)

   

  Alphense Boys zaterdag

  Alphense Boys zaterdag 1 treedt morgenmiddag in de derde competitieronde aan tegen Kamerik en lijkt aan zijn stand verplicht om met een zege de koppositie te handhaven. Altijd ligt het gevaar van onderschatting op de loer en het nog puntloze Kamerik wil natuurlijk graag stunten tegen de lijstaanvoerder. Aanvang in Kamerik is 14.30 uur.