• Drie punten voor Kelvin

  Alphense Boys herdacht vandaag Kelvin Maynard. In het bijzijn van een aantal familieleden werd een minuut stilte gehouden en na afloop daarvan overhandigde aanvoerder Bas van Zoest het wedstrijdshirt van de nummer 4 aan de vader van Kelvin. Het was indrukwekkend en emotioneel, net zoals de uitvaart zaterdag waar de bijna voltallige Boysselectie aanwezig was. Boys 1 herdacht de overleden ploeggenoot óók met drie punten. De 2-0 zege op RKAVV waarmee de Boys later op de middag van het veld stapte, werkte louterend.

  Na de herdenking was de snelle 1-0 het beste wat de Boys kon overkomen. In de derde minuut lag de bal al in het doel. Twee spelers van RKAVV liepen elkaar in de weg, waardoor de bal opeens voor de voeten lag van Lilinho Martins, net als Joey Lauhouh basisspeler vanmiddag. Martins aarzelde geen moment en tekende voor de 1-0 (zie foto). Dat kon de ploeg na een bizarre week goed gebruiken. RKAVV leek daarna even de beter ploeg, maar kwam niet verder dan enkele hoekschoppen. Wel had de thuisclub mazzel dat arbiter René Wiedijk een handsbal van Bas van Zoest in het eigen strafschopgebied ontging, of er geen opzet in zag.

  Alphense Boys nam het initiatief snel weer over en was halverwege de eerste helft twee keer dichtbij de 2-0. Mike Bavelaar mikte in kansrijke positie over en uitblinker Cem Sahin (foto onder) teisterde de lat. De niet onlogische 2-0 kwam er kort voor rust toch. Joey Lauhouh, ook heel goed voetballend, bediende na een vloeiende aanval Arjan Ouwendijk op maat.

  De tweede helft verliep rommelig. De equipe van Hein van Heek speelde bepaald niet hoogdravend, maar aan inzet ontbrak het absoluut niet. Met een gigantische pegel raakte Lilinho Martins da Silva de paal. Kort daarna kregen de bezoekers drie mogelijkheden op rij, maar steeds lag er een speler of keeper Tim van der Linden in de weg en dat hachelijke moment overleefde de Boys dus. Daarna kreeg Arjan Ouwendijk een goede kans om er 3-0 van te maken, maar hij schoot te gehaast naast. Alleen heel ver in de extra tijd kreeg RKAVV-speler Jeremy van Lochem nog de gelegenheid om de slotfase nog een beetje spannend te maken, maar hij deed hetzelfde als Ouwendijk.

  Alphense Boys deed goede zaken in het klassement. Door een aantal afgelastingen is het beeld een beetje vertekend, maar op de achtste plaats heeft de Boys welgeteld twee verliespunten minder dan de gedeelde koplopers JOS Watergraafsmeer en Leonidas. Komende zaterdag (18.30 uur) speelt Alphense Boys uit tegen Be Quick 1887.

  Klik op de volgende link voor de foto’s van Ron Hoenson (Orange Pictures): https://www.holland-pictures.com/gallery/190929-AlphenseBoys-RKAVV/G00001Qy1.Y0CVjA/C0000XIwKdr176do

  Klik op de volgende link voor de beelden van de herdenking van Kelvin Maynard (Studio Alphen): https://www.youtube.com/watch?v=JOs-nB5i7EA.

  Klik op de volgende link voor het interview met Cem Sahin (Studio Alphen): https://www.youtube.com/watch?v=TQ8E-9SkSFE

  Klik op de volgende link voor het interview met Milan Stiphout (Studio Alphen): https://www.youtube.com/watch?v=q7nFaJ6ZLTs

  Klik op de volgende link voor het interview met trainer Hein van Heek (Studio Alphen): https://www.youtube.com/watch?v=dI0DNUUbX-I

  Uitslagen Hoofdklasse A

  Alphense Boys-RKAVV 2-0, Alcides-Hollandia 0-3, Emmen-Leonidas 2-2, SDO-SJC afg, RKVV Velsen-Be Quick 1887 afg, VOC-Hoogeveen 0-4, HBS-JOS Watergraafsmeer 0-1, Quick'20-MSC/Amslod 2-2.

  Stand Hoofdklasse A

  1.           JOS W’meer       5-11 (12-8)

  2.           Leonidas             5-11 (12-8)

  3.           Hollandia            4-10 (12-5)

  4.           SJC                        4-9 (7-4)

  5.           Hoogeveen         5-9 (13-11)

  6.           SDO                      4-8 (11-5)

  7.           MSC/Amslod      5-7 (7-11)

  8.           Alphense Boys  4-6 (6-4)

  9.           Quick’20              5-6 (11-11)

  10.         HBS                      5-6 (5-6)

  11.         Be Quick 1887   4-5 (7-5)

  12.         RKVV Velsen       4-4 (7-6)

  13.         RKAVV                 5-4 (6-10)

  14.         Emmen                5-4 (9-14)

  15.         Alcides                 5-3 (6-9)

  16.         VOC                      5-0 (5-18)

   

  Clubtopscorers

  Kees Tol 4x, Lilinho Martins 1x, Arjan Ouwendijk 1x.

 • Zaterdag 1 wint ook tweede competitiewedstrijd

  Alphense Boys zaterdag 1 won ook zijn tweede competitieduel; uit bij Siveo’60 in Zegveld werd het 1-3. De Boys wilde een goed vervolg geven aan de eclatante 10-0 zege van vorige week op Sportief (10-0), maar dat ging niet zo makkelijk. Siveo’60, getraind door Koos van Zoest, de vader van aanvoerder Bas van Zoest van Boys zondag 1, gaf goed tegenstand door hard te werken. De wedstrijd begon prima, want in de derde minuut gaf Sahr Kabuta laag voor en Moustapha Yachou kwam perfect voor zijn man en schoot de bal lang de keeper.

  Hierna werd het slordig. Weliswaar kreeg de Boys kansen, maar Siveo net zo goed. Na ruim een half uur werd het 1-1. Een van richting veranderde vrije trap landde in het doel. Het duurde tot na rust dat Alphense Boys toch duidelijk liet zien de betere te zijn. In de 51-ste minuut schoot Stojan Cekic de bal keurig in de hoek. Siveo kreeg geen echte kansen meer om nog terug te komen in de wedstrijd. Onder aanvoering van de hard werkende Otman Mouhayedienne heerste de Boys op het middenveld. Zo’n tien minuten voor tijd gooide Yachou de wedstrijd in het slot, opnieuw op aangeven van Kabuta.

  Volgende week weer een uitwedstrijd, dan naar Kamerik.

  Uitslagen vierde klasse B

  Siveo’60–Alphense Boys 1-3, Woerden–NSV’46 3-3, Sportief–Bodegraven 0-3, Rohda’76 – SCH’44 1-5, Kamerik–Zevenhoven 0-5, Linschoten–Zwammerdam 2-5.

  Stand Vierde klasse B

  1. Alphense Boys 2- 6

  2. SCH’44 2 - 6

  3. Zevenhoven 2 - 6

  4. Zwammerdam 2 - 4

  5. Woerden 2 - 4

  6. VEP 1 - 3

  7. Bodegraven 2 - 3

  8. NSV’46 1 – 1

  9. Siveo’60 2 - 1

  10. Linschoten 2 - 0

  11. Rohda’76 2 - 0

  12. Kamerik 2 - 0

  13. Sportief 2 - 0