• In Memoriam: Kelvin Maynard

  Op 18 september jl. werd ’s avonds in Amsterdam een aanslag gepleegd op het leven van Boys 1-speler Kelvin Maynard. Hij overleefde deze tragische gebeurtenis niet. Voor ons bij Alphense Boys – de leden die in de afgelopen maanden met Kelvin trainden en speelden, met hem in de kleedkamer waren en langs de lijn over voetbal spraken - is en blijft het moeilijk te begrijpen dat op deze manier een einde aan zijn kwam. De bijna voltallige selectie en begeleiding van Alphense Boys zondag 1 waren vandaag met een delegatie van het bestuur aanwezig bij zijn uitvaart.

  Kelvin speelde in de jeugd van Zeeburgia en sinds 2006 in het betaald voetbal, bij onder meer FC Volendam, FC Emmen en enkele clubs in het buitenland. Na zijn profperiode belandde de verdediger eerst bij Spakenburg en daarna bij Quick Boys. Deze zomer kwam hij naar Alphense Boys, om met zijn routine en kwaliteiten een impuls aan de jonge spelersgroep te geven.

  Wij leerden Kelvin in die korte tijd inderdaad kennen als een ervaren, rustige kracht. Geen speler die zichzelf op de borst sloeg vanwege zijn carrière. Eerder het tegenovergestelde: timide, kalm, een ervaren kracht. Net als voor enkele andere nieuwe ploeggenoten gold, was het even wennen aan de nieuwe omgeving, zoals het bij de ‘oude’ Boys ook even wennen was aan de nieuwkomers. Aan de kwaliteiten hoefde niemand te twijfelen, dat werd in het veld al snel duidelijk.

  “Kelvin had juist aangegeven zich steeds meer één te voelen met het team. Ook namens de spelers zeg ik dat hij binnen én buiten het veld een topper was. Een aanwinst voor onze ploeg. Het voelt onwerkelijk dat hij er niet meer bij is”, zegt trainer Hein van Heek.

  Zó zullen wij ons Kelvin blijven herinneren. Hij mocht maar 32 jaar worden. Ons diepste medeleven gaat uit naar zijn nabestaanden, familie en vrienden.

  Rust zacht, Kelvin.

   

  Zie ook onderstraande column van Dennis Captein, die vandaag in het AD Groene Hart staat.

 • Kelvin

  Vandaag wordt Kelvin Maynard begraven. Genodigden zijn gevraagd in het wit te komen, de kleur van onschuld, puurheid en vrede. Het is een kleur die indruist tegen diverse berichtgevingen, maar voor de familie is juist dit de kleur die symboliseert waar hij voor stond.

  Als voorzitter van Alphense Boys heb ik hem ook als zodanig leren kennen. Kelvin de familieman, die zoveel verdriet had nadat zijn moeder overleed. Kelvin de rust zelve, die nooit met stemverheffing hoefde te praten om gehoord te worden. Kelvin de atleet, wiens granieten lijf werd gevormd in de tijd dat hij profvoetballer was. Kelvin de veldregisseur, die in de ploeg een natuurlijke autoriteit was. Kelvin de sociaal jongerenwerker, die een uitgesproken mening had over de wijze waarop wij met jeugdige voetballers moesten omgaan. Kelvin de ingetogen boze, nadat hij weer eens racistisch was bejegend.

  Deze week kwam een delegatie van ARC op bezoek om Kelvins ploeggenoten bloemen en een rouwkaart, getekend door de voltallige selectie, te overhandigen. Een buitengewoon respectvolle geste die navolging kreeg van SV Aarlanderveen, TAVV, AVV Alphen, Floreant en tal van voetbalclubs buiten deze regio. Zij zetten de voetballer Kelvin Maynard centraal en niet de persoon die hij volgens John van den Heuvel ook was.

  Op de uitnodiging voor de uitvaart stond geschreven: ‘Een waarachtige lip bestaat voor altijd, maar een leugenachtige tong slechts voor een ogenblik.’ Met die woorden maakt de familie duidelijk hoe zij denkt over de speculaties in de pers. ,,Dat is Kelvin niet en wij hopen dat de waarheid ooit aan het licht komt.’’

  Nogmaals, ze stroken ook niet met hoe ik Kelvin kende. Dus geloof ik die niet. Dan maar naïef. En blijken ze toch waar te zijn, dan weet ik zeker dat hij op een dag tot inkeer was gekomen. Op zijn knieën, voor de God waarin hij geloofde.

  Laatst stonden zijn vrouw en kinderen langs de lijn. Zij oogverblindend, de twee kleintjes vertederend. Zij zagen hun echtgenoot en vader en ik zag de trots in hun ogen. Mijn gedachten gaan vandaag niet uit naar het waarom. Mijn gedachten gaan uit naar hen.