• Alphense Girls 1 begint competitie met gelijkspel

  Zondag 22 september, om 13.30 stond de wedstrijd tegen vv Moordrecht op het programma. Het was warm weer om te voetballen, zo’n 25 graden met volop zon, een mooie nazomerdag. Gelukkig werd er gespeeld op gras. 

  Voor de aanvang van de wedstrijd werd er op het veld een teamfoto gemaakt. Er was veel animo, 16 speelsters en drie meiden die het team kwamen supporten langs de lijn. De warming-up werd geleid door Sanne, die het team kwam aanmoedigen vandaag. De meiden hadden net de bal gepakt en de scheidsrechter kwam het veld al oplopen. Hij had er zin in. De vlaggers en captains van beide teams werden erbij geroepen. Lizzy nam de vlaggenstok in handen, met enige hulp van Evy. Tamara was de captain voor vandaag en won de toss. Zij koos ervoor om van kant te wisselen, zodat Alphense Boys de eerste helft de zon in de rug had. 

  Het was 13.30, iedereen stond klaar en de scheids floot, de eerste competitiewedstrijd is van start gegaan. De eerste minuten waren de Alphense Girls aan de betere hand. Ze overheersten in balbezit, er werden goede passes gegeven en langzaam kregen we de eerste kansen. Voorin waren er mooie combinaties, wat bijna leidde tot de 0-1, maar helaas schoot Jenita naast. Even later kreeg Fleur een fantastische kans, maar na een redding van de keeper kwam de bal op de paal. Balen. Vol goede moed werd er verder gevoetbald. Hij zal toch wel gaan vallen vandaag? Het eerste doelpunt van het seizoen voor onze meiden? 

  Na een minuut of 25 kwam de drinkpauze, omdat de temperatuur toch best opliep. Na de break waren de girls het even kwijt, terwijl ze voor de break de wedstrijd leidden. Moordrecht kon voor het eerst dichtbij het doel komen. Het lukte ze om uit de rug weg te lopen en zo kwamen ze er af en toe bijna doorheen. Tamara werd als keepster vaak gebruikt voor terugspeelballen. Dan komt het spel weer even tot rust en kan er weer worden begonnen met opbouwen. Dat ging de eerste 30 minuten succesvol, totdat Annelijn de bal te zacht terugspeelde, waardoor een speelster van Moordrecht ertussen kon komen. Zij liep alleen op Tamara af en benutte de eerste echte kans van Moordrecht, 1-0. Domper voor de Alphense Girls. Goed spelen, veel kansen, maar nog geen doelpunt. 

  In de rust werden de meiden gecomplimenteerd voor de eerste 20 minuten, maar er konden nog wat puntjes op de i gezet worden. Meer rust aan de bal, kijken waar je medespelers staan, vooruit voetballen en denken en proberen die kansen te benutten. Want wij zijn de betere!

  Na de rust gingen de meiden er weer vol goede moed in. Het geloof om te scoren was weer terug. De combinaties waren goed, er kwam langzaam wat meer ruimte voorin en er werden weer kansen gecreëerd. Na een klein kwartier speeltijd in de tweede helft kwam er een mooie pass op Evy van Emma. Zij nam de bal op haar schoen en schoof de bal rechts in het doel. 1-1! Daar is hij dan! Het eerste doelpunt van het seizoen, ga zo door meiden! 

  Moordrecht stond wat beter in hun posities. Er kwamen meer diepere ballen op hun snelle voorhoedespelers, maar tot echte kansen kwamen ze niet. Op het moment dat Jenita in de achterhoede kwam door een blessure aan de hand bij Quincy, probeerde de Girls meer op één lijn te spelen om bij lange diepe ballen de meiden van Moordrecht buitenspel te zetten. Dit liep alleen nog niet helemaal lekker. Keisha bleef nog achter hangen, waardoor het geen buitenspel was. Op rechtsvoor kwam er een voorzet, Keisha wilde deze tegenhouden door een sliding, maar raakte de speler in plaats van de bal. Penalty. De bal zat goed in de rechterhoek. Tamara was kansloos, 2-1 voor Moordrecht. De Alphense Girls bleven knokken voor nog een doelpunt en werden weer de bovenliggende partij.

  Circa 15 minuten voor tijd gaf Fleur een prachtige pass naar voren. Daar liepen Evy en Emma. Evy riep: Laat maar gaan! Maar daar dacht Emma anders over. Emma nam de bal en schoot hem prachtig rechts bovenin de kruising, fantastisch! 2-2. Nog een klein kwartier te gaan, smaakt dit nog naar meer? Zit het er nog in?

  Op een kans van Evy na, die de bal over het doel schoot, werden er geen echte kansen meer gecreëerd. In de laatste 5 minuten kwam er nog een grote kans voor Moordrecht. Sara kon haar meisje niet bijbenen en weer kwam er een speelster alleen op Tamara aflopen. Ze speelde iets te ver voor zich uit waardoor Tamara haar kans zag. Ze stapte erop af en dook ervoor, waardoor de 3-2 niet viel. Een paar minuten later floot de scheidsrechter af, 2-2. Mooie eindstand voor een eerste competitiewedstrijd, maar er had meer ingezeten voor onze Girls. Jammer! Maar zondag knokken tegen ASW thuis, aanvang 11.30 uur.