• J012-1 te sterk voor FC Woerden

  Iedereen moest vroeg uit de veren deze keer. Om 8.45 mochten de Boys al aantreden voor een wedstrijd in en tegen Woerden. De dag begon frisjes maar de blauwe lucht beloofde een heerlijk voetbalweertje.

  De jongens leken in het begin nog wat mat, maar tijdens de warming up werd alle slaap uit de ogen gewreven. Bij het startsignaal van de scheidsrechter begonnen de Boys scherp en vol energie.
  Woerden had gelijk al moeite met het energieke spel. Het duurde dan ook niet lang voordat het eerste doelpunt gescoord kon worden. Nadat de bal op het middenveld was veroverd kreeg Mattias de bal, hij passeerde de verdedigers en wist de bal laag langs de keeper te schieten.
  Vol goede moed gingen de jongens verder en ook het tweede doelpnt liet niet lang op zich wachten. Na een assist van Masoed kon Bilal de 0-2 scoren.

  Ondertussen bewaakte de verdediging van de Boys het fort van keeper Jasper heel sterk. Pas na 10 minuten kon Woerden voor de eerste keer op doel schieten, die ook nog eens ruim naast ging.

  In de aanval bleven de Boys druk zetten om de voorsprong uit te bouwen. Deze inzet werd beloond met een heel mooi derde doelpunt. Ongeveer 15 meter voor het doel had Masoed de bal waarbij hij belaagd werd door drie verdedigers. Masoed zag dat Mattias achter de rij met verdedigers was gekropen. Hij lobte de bal over de Woerdenaren heen precies in de voeten van Mattias die deze vrije kans voor de keeper verzilverde.

  Kymani, Adam en Rayhan werkten in de verdediging uitstekend samen om de aanvallen van Woerden onschadelijk te maken. Zij konden echter niet voorkomen dat een speler van Woerden aan de linkerkant doorbrak en de bal hoog richting het doel schopte. Of het bedoeld was als een voorzet of een schot op doel was niet helemaal duidelijk, maar de bal belandde buiten het bereik van Jasper achter in het doel.

  In het tweede kwart van de eerste helft raakte de Boys de concentratie een beetje kwijt. Misschien was het toch het vroege opstaan of toch het gemak waarmee werd gevoetbald, maar het voetballen ging wat stroever. Woerden had zijn opstelling ook aangepast waarbij zij met 4 verdedigers gingen spelen. Het werd steeds moeilijker om door de defensie heen te breken.
  Toch lukte het om nog een keer te scoren. Bilal trok een sprint aan de linkerkant van het veld, speelde zijn verdediger uit en gaf de bal voor. Mattias stond bij de tweede paal klaar om met een schitterende volley de bal hoog in het doel te schoppen.

  Woerden bleef proberen om bij te blijven, maar kwamen slechts sporadisch in de buurt van het doel. Bij een van deze gelegenheden kon de bal op doel geschoten worden. De eerste inzet kon Jasper nog net met zijn vingertoppen tegenhouden. De bal viel vervolgens echter recht voor de voeten van een aanvaller van Woerden die geen moeite had om hun tweede doelpunt te scoren. Over de efficiƫntie had Woerden in de eerste helft niet te klagen: van de drie schoten op doel werd twee keer gescoord.

  Tijdens de rust werden de jongens weer op scherp gesteld. Het was duidelijk dat ze zich wel moesten blijven inzetten om de wedstrijd onder controle te houden. Dat ze deze les goed in de oren hadden geknoopt was duidelijk te zien in het spel van de tweede helft. De ruimte op het middenveld werd heel goed gebruikt met Aimane en Adam als aanspeelpunt. Florin en Mattias werden hierdoor keer op keer vrijgespeeld en konden de bal voor het doel brengen.
  Het enige dat nog ontbrak waren doelpunten. In totaal waren er maar liefst 14 schoten op doel die allemaal gekeerd konden worden door de keeper.

  Pas in het laatste kwart van de wedstrijd kon het vijfde doelpunt van de Boys genoteerd worden. Dit doelpunt kon helemaal op het conto van Mattias worden geschreven. Hij ontfutselde de bal van de verdediger en zette zichzelf hiermee gelijk vrij voor de keeper en maakte dit ook mooi af voor zijn 4e doelpunt van de dag.

  De verdedigende linie in de tweede helft met Kymani, Timo en Rayan had weinig moeite met de aanvallen van Woerden. Slechts 4 keer konden zij op doel schieten, waarvan er drie naast gingen. Toch kreeg Woerden er nog 1 doelpunt bij. Een aanvaller van Woerden gebruikte zijn snelheid om vanaf de middenlijn voorbij de verdedigers en tot de achterlijn te komen. Zijn voorzet bereikte een medespeler bij lange na niet. Helaas kwam de bal wel tegen de rug van Kymani aan en vloog toen richting het doel. Jasper probeerde met een reflex de bal nog tegen te houden, maar kon niet voorkomen dat de bal over de doellijn verdween.

  Al met al mogen de Boys weer tevreden zijn over hun spel en behaalden zij weer een prima overwinning.