• Tweede nederlaag op rij voor Boys 1

  De start van het seizoen twee weken geleden was veelbelovend, met een klinkende overwinning op het hoog aangeschreven Hoogeveen. Maar twee weken later lijkt alles anders voor Alphense Boys. De 2-1 nederlaag vorige week in Meppel tegen MSC/Amslod leek op basis van het vertoonde spel een incident, maar deze zondag tegen JOS Watergraafsmeer logen het spel én de uitslag er niet om: opnieuw verlies (0-2) en een wedstrijd waarin de roodwitten géén pot konden breken.

  De zege voor de Amsterdammers was verdiend. Ze toonden zich uiteindelijk gehaaider dan de spelers van de thuisploeg. Alleen in de openingsfase kon Alphense Boys de wedstrijd naar zijn hand zetten en was de 1-0 heel dichtbij, maar het schot - na een fraaie individuele actie – van Cem Sahin (zie de foto van Arjan de Graaf) spatte op de paal uiteen. In plaats van een voorsprong stond even later een achterstand op het scorebord. Malcolm Esajas kon eenvoudig raak schieten, na mistasten van de Boysverdedigers bij een lage voorzet.

  Op dat moment was de achterstand niet om erg van in de war te raken. Maar naarmate de eerste helft vorderde leek het steeds moeilijker te worden voor de Boys om dicht in de buurt van het JOS-doel te komen. Het veldoverwicht leverde tot de rust maar één kans op. Kees Tol kwam in vrije positie en een lobje over de ver voor zijn doel staande keeper leek mogelijk, maar de tot nu toe gemakkelijk scorende spits schoot te slap naast. Een harde vrije trap van Kelvin Maynard ging recht op keeper Colby Harmon af. Hij zou geen moeilijkere ballen meer krijgen deze middag.

  Meteen na rust belandde de Boys echt in de zorgen, toen Kobina Plange zonder ook maar een opponent in de buurt totaal  vrij stond. Hij schoof de bal vervolgens beheerst langs Tim van der Linden in het net: 0-2. Al snel schakelde trainer Hein van Heek om naar vier aanvallers, maar het lukte de Boys niet om de tegenstander pijn te doen of de Amsterdamse defensie zelfs maar een klein beetje te ontregelen. De creativiteit en de zuiverheid in de passing ontbraken volledig. Het werd daardoor een zwaar teleurstellende middag.

  Na drie speeldagen is er in de Hoofdklasse A al geen enkele ploeg meer zonder puntverlies. De onderlinge verschillen zijn vooralsnog klein. Maar na het dubbele verlies heeft de Boys zaterdag a.s. bij Hollandia (19.00 uur) wel een overwinning nodig om aansluiting bij de kopgroep te houden.

  Klik op de volgende link om de fotoreportage te bekijken die Arjan de Graaf zondagmiddag maakte: https://photos.app.goo.gl/k6FmbuH9a38BT1uh7

  Uitslagen Hoofdklasse A

  Alphense Boys-JOS Watergraafsmeer 0-2, Leonidas-RKAVV 4-2, Alcides-MSC/Amslod 3-0, Emmen-Hollandia 1-2, SDO-Be Quick 1887 2-2, RKVV Velsen -VOC 4-0, HBS-SJC 1-0, Quick'20-Hoogeveen 5-4.

  Stand Hoofdklasse A

  1. SDO                      3-7 (9-3)
  2. Hollandia             3-7 (9-5)
  3. JOS W’meer         3-7 (9-6)
  4. Leonidas              3-7 (7-4)
  5. HBS                      3-6 (5-3)
  6. SJC                       3-6 (4-2)
  7. Quick’20              3-5 (7-6)
  8. RKVV Velsen        3-4 (6-4)
  9. Alcides                 3-3 (4-3)
  10. Alphense Boys     3-3 (4-4)
  11. Hoogeveen          3-3 (6-9)
  12. Emmen                3-3 (5-9)
  13. MSC/Amslod        3-3 (3-8)
  14. Be Quick 1887     3-2 (4-5)
  15. RKAVV                  3-1 (2-7)
  16. VOC                     3-0 (4-10)

  Clubtopscorers

  Kees Tol 4x.